HABERLER>GÜNCEL
10 Aralık 2011 Cumartesi - 14:20

Cübbeli Ahmet, suç örgütüne üyelikten tutuklandı

“Cübbeli Ahmet” olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, kamuoyunda “Karagümrük çetesi” olarak bilinen suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul Nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesince tutuklandı.

Cübbeli Ahmet, suç örgütüne üyelikten tutuklandı

İSTANBUL - Kamuoyunda "Karagümrük çetesi" olarak bilinen suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü tutuklandı.

Cübbeli Ahmet'e kadın ticareti suçlaması

Çıkarıldığı Nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanan Ünlü, Metris Cezaevi'ne gönderildi. Gözaltına alınan Ahmet Ünlü sabah saat 10.00'da Beşiktaş'ta bulunan İstanbul Adliyesi'ne ambulans ve sivil polisler eşliğinde savcıların ve hakimlerin giriş yaptığı kapıdan adliyeye alındı. Ünlü saat 12.30'da nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısında çıktı. Nöbetçi mahkeme saat 14.20'de Ünlü'nün tutuklanmasına karar verdi. Ünlü'nün dosyada gizlilik ve kısıtlama kararı bulunduğu için tutuklama gerekçesi açıklanmadı. Ancak Cübbeli Ahmet Hoca'ya ait bir internet sitesinde, Ünlü'nün 'insan ticareti' suçlamasıyla tutuklandığı iddia edildi. Ünlü'nün adliyeden çıkışı sırasında çevik kuvvet ekipleri de adliye çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Kalabalık bir grup da Ünlü'ye destek verdikleri görüldü.
 
"BİZİM HOCAMIZ SUÇSUZDUR"
Adliye önünde destek vermek için bekleyenlerden bir kişi, "Biz dua ederek gidiyoruz" derken destek veren diğer bir kişi ise, "Biz hocamızın suçsuz olduğuna inanıyoruz. Hocamız hakkında herhangi kötü düşünenler kendileri hakkında kötü düşünsünler. Bizim hocamız suçsuzdur. Masumdur. Biz hocamıza sonuna kadar güveniyoruz. Güvenmeyede devam edeceğiz" ifadelerini kullandılar.
 
4 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI
Kamuoyunda "Karagümrük çetesi" olarak bilinen suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü'nün de aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alınmıştı. Dün Ahmet Mahmut Ünlü'nünde aralarında bulunduğu 7 kişi tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilmişti. Türkiye güzeli Neslihan Önder'inde aralarında bulunduğu 6 kişi ise serbest bırakılmıştı. Gece geç saatlerde 4 kişi tutuklanmış, 2 kişi ise serbest bırakılmıştı. Tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen Ünlü'nün ise Şekeri ve tansiyonu yükselmesi üzerine hastaneye kaldırılmıştı. Dün geceyi hastanede geçiren Ünlü bu sabah adliyeye getirilmişti. Soruşturma kapsamında toplam 5 kişi tutuklanmış oldu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
AHMET NEVZAT GÜVEN 10 Aralık 2011 Cumartesi 19:32

Tüm dini tarikat ve cemaatlerde imam nikahı maskesiyle alabildiğince fuhuş yapıldığı,her türlü seks sapıklıklarının yaşandığı pek çok somut olaylar ile malumdur.Bu nedenle cübbeliye atfedilen suçlar için iftiradır diyebilmek çok zor.Ateş olmayan yerden duman çıkmaz.Ama fuhuş olayı Fethullah cemaatinde yok mu?Her cematte var.Cübbeliyi itibarsızlaştırarark verilen mesaj bence iki yönlüdür.Hem cübbelinin ve onun cemaatinin üzerini çizmek ve hemde onların milletvekillerini ikaz etmek amaçlanmıştır.

Yorumu oyla      13      6  
AHMET NEVZAT GÜVEN 10 Aralık 2011 Cumartesi 18:07

Cübbeli Ahmet'in tutuklanmasının AKP de ortaya çıkan ayrışmalarla aynı dönemde ortaya çıkması acaba AKP içindeki bir gruba yönelik olarak verilen mesaj mıdır?Onlar bu şekilde ikaz mı edildiler?Ama her halükarda cübbeli olayının siyasi ortama yansıması olacaktır.AKP'nin çözülme süreci başlamıştır. Artık hiçbir tadilat ve takviye bu yıkımı durduramaz.

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cübbeli Ahmet'e kadın ticareti suçlaması
Mahmut Ünlü'nün adamlarının suç örgütleri ve kadın ticareti yapanlarla ...
14 yaşında Erdoğan’a suikasttan yargılanıyor
Kocaeli'nde 2010 yılının Mayıs ayında Deniz Baykal için, bir ay sonra ...
Başbakan Erdoğan ameliyatın ardından ilk kez sokakta
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ameliyat sonrası ilk kez evinden çıktı. ...
 
Emire yanlış iğne kurbanı oldu!
İzmir'de, bel ve sırt ağrısı şikayetiyle gittiği tıp merkezinde kendisine ...
Hatay'da sınır karakolunda asker cinneti: 2 ölü
Hatay'ın Yayladağı İlçesi'ndeki 3. Hudut Tabur Komutanlığı'na bağlı Kızılçam ...
Vetolu şike yasası Meclis'te aynen kabul edildi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün veto ettiği şike yasası Meclis'te aynen kabul edildi.
 
Kadına karakol dayağı atan polisler görevden alındı
İzmir'de gözaltına alınan bir kadını karakolda darp eden ve güvenlik kamerası ...
Özal'ın hayali 24 dört yıl sonra gerçekleşiyor
Turgut Özal'ın başbakanlığı döneminde gündeme gelen İstanbul ile İzmir’i ...
Hopa davası sanıklarının tamamına tahliye
Başbakan Erdoğan’ın Hopa gezisi sonrasında yaşananları protesto etmek ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva