HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Aralık 2011 Cumartesi - 12:59

Büyükşehir Operasyonu'nda flaş gelişme: 13 tutuklama

Özel yetkili savcıların itirazı sonrası, operasyon hakiminin dün akşam aldığı esrarengiz karar bugün ortaya çıktı. Polise gelen yakalama emriyle 22 Kasım’da gözaltına alınan ve serbest bırakılan bir çok üst düzey belediye personeli tutuklandı.

Büyükşehir Operasyonu nda flaş gelişme: 13 tutuklama

CAN ÖZLÜ/FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ-  22 Kasım’da gerçekleştirilen Körfez-2 Operasyonu ile sıkıntılı günler geçiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, serbest bırakılan 33 kişiye sevinirken, özel yetkili savcılığın 28 kişiye itirazı sonucu yeni bir şok daha yaşadı. 

İşte operasyondaki tutuklamaların gerekçesi

Deniz Baykal operasyonu yorumladı

13 tutuklamadan kareler için tıklayın

Kocaoğlu'ndan ilk açıklama için tıklayın

28 KİŞİ VE YAKINLARI GECEYİ İSTİM ÜSTÜNDE GEÇİRDİ

Operasyon kapsamında gözaltına alınan ancak serbest bırakılan şahısların tahliyelerine yönelik savcılık tarafından yapılan itirazlar sürpriz şekilde dün akşam saatlerinde kabul edildi. Mahkeme başkanı ve savcılar tarafından sır gibi saklanan kararda itiraz edilenlerin önemli bölümünün yeniden tutuklanacağı öğrenildi. Ancak gerek mahkeme başkanı gerekse savcılıktan tutuklu avukatlarının bile bilgi alamaması üzerine, tutuksuz yargılanma kararına itiraz edilen 28 kişi aileleriyle birlikte geceyi istim üstünde geçirdi. 

ÖĞLE SAATLERİNDE DÜĞMEYE BASILDI, ÖNCE GÜL ŞENER ALINDI

Bugün öğle saatlerine doğru hakim ve savcıların sır gibi sakladığı o karar emniyet birimlerine ulaştı. 22 Kasım'da gözaltına alınıp mahkeme tarafından serbest bırakılan 13 kişinin tutuklanacağı bilgisiyle harekete geçen polis aralarında Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Bey'in de olduğu üst düzey bürokratları evlerinden almaya başladı. Bozyaka'daki Kaçakçılık, Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne getirilmeye başlanan Büyükşehir Belediyesi bürokratları, böyle bir kararı bekledikleri için Başkan Aziz Kocaoğlu'nun sabah saatlerinde düzenlediği Kadifekale Ağaç Dikme Kampanyası'na katılmadı. 

Polisler ilk olarak ESHOT Eski Genel Müdürü, İZDENİZ VE İZULAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Gül Şener, Bilgi Teknolojileri Daire Başkanı ve Harita Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Selçuk Savcı, Grand Plaza Genel Müdürü Işık Çelikoğlu'nu aldı. Ardından haklarında yakalama ve tutuklama kararı verilen bürokratlar tek tek evlerinden alınmaya başlandı.  

HAKKLARINDA TUTUKLAMA KARARI VERİLEN 13 KİŞİLİK LİSTE:
Gül Şener, Işık Çelikoğlu, Selçuk Savcı'nın yanısıra , Grand  Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Bey, Kararlar ve Tutanaklar Daire Başkanı Tülay Azeri, Grand Plaza eski Genel Müdürü Muharrem Derbentoğlulları ve ESHOT Genel Müdür Yardımcısı Tufan Eker, İZELMAN Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı, Turkuaz şirketi yetkilileri Mustafa Nafi Kaya, Gökhan Boğazkesen, Murat Boyacıoğlu, Ferik Faruk Boyacıoğlu, organizatör İsmail Yoğurtçu tutuklandı. Tutuklanan isimlerin, Yeşilyurt Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ne getirileceği  öğrenildi.

Büyükşehir operasyonunda esrarengiz karar haberi için tıklayın

BAŞKAN KOCAOĞLU KADİFEKALE'DE ÖĞRENDİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, haberi, Kadifekale’de kentsel dönüşüm alanı için yapılan ağaç dikim töreninin bitiminde öğrendi. Belediye avukatlarından konu ile ilgili brifing alan Kocaoğlu, makamına geçti. Başkan Kocaoğlu’nun önümüzdeki saatlerde Yeşilyurt’a gitmesi beklenirken, tutuklama kararları belediye avukatlarını da çileden çıkardı. Savcılık tarafından tahliyelere yönelik yapılan itirazların bilerek hafta sonuna bırakıldığını belirten hukukçular, kamuoyu baskısının azaltılmaya çalışıldığını öne sürdü. Tutuklananlar Yeşilyurt Kaçakçılık ve Organize Şuçlar Şube Müdürlüğü'ne getirilmeye başlanırken, tutukluların yakınları polis merkezi önünde beklemeye başladı. Adalet istiyoruz diye bağıran ve tutuklamaları protesto eden tutuklu yakınlarının zaman zaman slogan attıkları öğrenildi.

KOCAOĞLU: BUGÜN TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ İHTİYACI ADALETTİR
Türkiye'de acilen adalete ihtiyaç olduğunu savunan Kocaoğlu, şu görüşleri dile getirdi: ''Bugün Türkiye'nin, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, en önemli ihtiyacı adalettir. Başına gelen bilir. Adalet sisteminin Türkiye'de, artık nasıl çalıştığını başına gelen biliyor. Acilen belli yasal düzenlemeler yapılıp, çete statüsüne sokularak adaletsizliğin kapısını açmanın hukuki zemininin ortadan kaldırılması gerekiyor. Bu olmadan, Türkiye'de 74 milyon insan, 'benim suçum yok, bana kimse dokunamaz' diyemez. Böyle bir süreci yaşıyoruz. Bizim de suçumuz yok. Hakime ihalenin nasıl yapıldığını anlattık, ikna oldu; arkadaşlarımızı serbest bıraktı. Başka bir hakime anlatamadık, arkadaşlarımız tutuklandı.''

TUTUKLULAR ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Sabah saatlerinde tutuklanarak Yeşilyurt Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğüne getirilen Büyükşehir’in üst düzey bürokratları ve Turkuaz şirketi çalışanları emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Adileyedeki sağlık kontrolünün ardından, mahkeme kararırın yüzlerine okunmasıyla tutuklu sanıkların cezaevine gönderilmesi bekleniyor. Sanıkların emniyetten çıkışları sırasından yakınları sevgi gösterisinde bulundu. Tutuklu sanıkların bindiği araçların etrafını saran yakınları sizleri bizden ayıramazlar, adalet yerini bulacak, Türkiye bir hukuk devleti, sizler içeride bizler dışarıda dimdik duracağız dedi. 


Tutuklu sanıklardan Tülay Azeri'nin yakınları fenalaşarak baygınlık geçirdi.

KOCAOĞLU VE İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARI ADLİYE ÖNÜNDE
Tutuklamakararları karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen ve sadece 'üzgünüm' demekle yetinen Başkan Aziz Kocaoğlu adliyeye götürülen personeline destek vermek için İzmir Adliyesi'ne geldi. Başkan Kocaoğlu'nun yanısıra destek vermek için adliye önüne gelenler arasında İlçe Belediye Başkanları Cevat Durak, Abdül Batur ve Mehmet Ali Çalkaya'da bulunuyor. 

VEKİLLER DE ADLİYEDE 
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, adliye kapısında tutuklanan personeline destek vermek için gelenlerle birlikte beklerken İzmir adliyesine gelen CHP İzmir Milletvekilleri Mustafa Moroğlu, Erdal Aksünger ve Musa Çam, adliyeden içeri girerek tutuklama kararı verilen personelin bulunduğu salona çıktı. Adliye'de gergin dakikaların yaşandığı öğrenildi. 

BAYKAL ADLİYEYE GELEBİLİR
Akşam saatlerinde İzmir'deki üç günlük programı için gelecek olan CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da kentteki bu olağanüstü gelişme sonrası programında değişiklik yaparak adliyeye gelebileceği belirtiliyor. 

DERBERTOĞLU FİRARDA İDDİASI
Öte yandan öğle saatlerinde haklarında yakalama kararı verilen personelin evlerine giden polis, evlerinde olmayan isimleri telefonla evlerine davet edip, tutukladı. Telefon edilen isimlerden biri olan Grand Plaza Eski Genel Müdürü Muharrem Derbentoğulları'nın polisin davetine icabet etmediği iddia ediliyor. Şu sıralar hala yakalama kararı yerine getirilemeyen Derbentoğulları'nı yakalamak için polisin çaba sarf ettiği ileri sürülüyor. 

HALEN ADLİYEDE BÜYÜKŞEHİR'DEN ALTI BÜROKRAT VAR
Haklarında yakalama kararı çıkarılan 13 kişiden şu ana kadar adliyeye getirilen Büyükşehir personeli sayısının 6 olduğu öğrenildi. Halen adliyede haklarında verilen yeni kararın yüzlerine okunmasını bekleyen Gül Şener, Hüseyin Kırmızı, Tülay Azeri, Işık Çelikoğlu, Selçuk Savcı, Erhan Bey var. ESHOT Genel Müdür Yardımcısı Tufan Eker'in henüz adliyeye getirilmediği öğrenilirken, tutuklama kararı verilen organizatör İsmail Yoğurtçu'nun KKTC'de olduğu belirtiliyor. Yeniden tutuklama kararı verilen 4 kişilik organizatörün de İstaxnbul'da tutuklandığı, İzmir adliyesine getirilmek için yola çıkarıldığı kaydediliyor. Gnand Plaza Eski Genel Müdürü Muharrem Derbentoğlulları ise halen bulunabilmiş değil. 

POLİSİN TUTUKLANACAKLARI DİNLEDİĞİ İDDİASINI GÜÇLENDİREN GELİŞME
22 Kasım'da gözaltına alınıp, serbest bırakıldıktan sonra yeniden tutuklanan personelin polis tarafından dinlenmeye devam edildiği iddiası da adliye koridorlarında konuşuluyor. Mahkemenin dün akşam verdiği ama kimseyle paylaşmadığı tutuklama kararının verildiği saatlerde eşini arayarak 'Bu akşam kardeşimin evinde kalacağım' diyen Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Bey'i tutuklamak için gelen polislerin Bey'in kendi evi yerine kardeşinin evine gelmeleri bu iddiayı destekler nitelikteydi. 

TUFAN EKER DE ADLİYEYE GETİRİLDİ
Mahkeme tarafından serbest bırakılan ancak dün akşam verilen kararla yeniden tutuklanması için fezleke çıkarılan ESHOT Genel Müdür Yardımcısı, Eski Genel Sekreter Yardımcısı Tufan Eker de yarım saat önce adliyeye getirildi. 

HAKİM BÜYÜKŞEHİR EKİBİNİ AYAĞA KALDIRDI, KARARI YÜZLERİNE OKUDU
Şu ana kadar tutuklanma kararıyla adliyeye getirilen Büyükşehir Belediyesi'nin üst düzey bükokratları şu dadikalarda hakim tarafından ayağa kaldırıldı ve tutuklama kararları yüzlerine okunmaya başlandı. Bu kararın ardından tutuklu personelin ilgili cezaevlerine gönderilmesi bekleniyor. Bayanların daha önceki operasyonlarda olduğu gibi Bergama'ya gönderilmesi beklenirken erkek personelin Buca ve Kırıklar F Tipi Cezaevleri'ne konulacağı belirtiliyor. 

VE KARAR OKUNDU, 7 KİŞİ TUTUKLANDI
Hakimin kararı okumasının ardından aralarında Erhan Bey, Gül Şener, Işık Çelikoğlu, Tülay Azeri, Selçuk Savcı, Tufan Eker, Hüseyin Kırmızı gibi üst düzey bükokratlar tutuklandı.  Karar adliye önünde bekleyen yakınlarının tepkisine neden olurken, tutuklu personelin birazdan adliyeden alınıp hapishaneye gönderilmesi bekleniyor. 

İSTANBUL'DA BİR GÖZALTI
Haklarında tutuklama kararı verilen organizasyon şirketi yetkilisi Murat Boyacıoğlu'nun İstanbul'da yakalandığı öğrenilirken, Grand Plaza Eski Genel Müdürlerinden Muharrem Derbentoğulları'nın hala kayıp olduğu kaydediliyor. Derbentoğullarını evinden almak üzere gelen polislerin onun evde olmaması nedeniyle telefonla ulaştıkları, yakınlarına 'eve geliyorum' diyen Derbentoğulları'nın şu ana kadar polise teslim olmadığı kaydediliyor. 

TUTUKLAMALARIN GEREKÇESİ BELLİ OLDU
Tutuklama kararlarının altına imza atan hakimin Mayıs'taki ilk operasyonu başlatan ve sonrasında Mahkeme Başkanı olan Ali Sayın olduğu öğrenilirken, kararın gerekçesinin şüphelilerin kaçma ve delilleri karartma ihtimali olduğu öğrenildi. Tutuklu yakınlarını ve avukatların isyan ettiği gerekçeye karşılık mahkeme salonunda sert bir konuşma yapan Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Bey, "Operasyonun gerekçesi Büyükşehir Belediyesi'ni işlevsellikten düşürmek ve kilitlemektir' dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TUFAN 12 Aralık 2011 Pazartesi 09:46

AKP.nin ADALET karnesi: Tutuklu ve hükümlü sayısı 9 yılda 59.429 kişiden 122.404 kişiyi buldu, YETMEZZZZ ama EVET! AKP.nin masumiyet karinesi: Suçsuzluğu ispat edilene kadar HERKES SUÇLUDUR! Eğer suçsuz iseniz DEVLET SİZE ACİLEN BİR SUÇ TEMİN EDECEKTİR!

Yorumu oyla      14      6  
tufan 11 Aralık 2011 Pazar 06:28

kaçma şüphesi var tutuklama kararına gelip kendileri teslim oluyorlar. operasyon olmuş 8. aya girilmiş 1 yıldan fazladın dinleyip izliyorlar daha deliller toplanmamış delilleri karartma şüphesi vallah bu insanlar ne kaçaçak nede delil karartacak durumları var kendinizi kandırmayın

Yorumu oyla      19      7  
Umapree 11 Aralık 2011 Pazar 00:24

ben bole sacmalık gormedım yaa adamları once serbes bırakıyorlar sonra tutuklamak ıcın evlerıne basıyolar GErcektenden Bu ulkenın once Adalete ihtiyacı vaRR. Ne olur Halk Artık Bunları gorsun Sırf ızmır ıcın degıl Tum turkiye gorsun Yeterrrr Yaa Neden Hep Sucsuz insanları Kendi suclarını bilmiyenler Yargılıyor... Neden ? ? ?

Yorumu oyla      19      7  
mustafa 10 Aralık 2011 Cumartesi 20:56

insanları hayatlarından soğuttunuz izmiri unutun bizim bu oyunlara karnımız tok insanlarn kafasını karıstrmak için bakalm daha ne yollara başvurucaksnz...

Yorumu oyla      25      8  
gözlemci 10 Aralık 2011 Cumartesi 20:39

değerli arkadaşlar ateş olmayan yerden duman çıkmaz hepsi suçlu diyemessin ama yokda diyemessin bu işde kötü niyetlilerin temizlenmesi lazım bunun partisi olmaz a.partiden de var b.partiden de var bu işlerin kimler yaptığını o partinin ve ya kurumun içindeki kişilerin bir kısmının bilindiğini bilirler suçu olan çeksin

Yorumu oyla      15      19  
Ersel 10 Aralık 2011 Cumartesi 18:37

egeliler Suçsuz oldukları kanıtlanırsa dökülücekmisin sokağa ?? mahkeme salıvermişti bir hafta once neden dökülmedin sokağa?? çıkar o at gözlüklerini

Yorumu oyla      26      8  
egeliler 10 Aralık 2011 Cumartesi 16:51

önce kendi partine dil uzatan tunceli milletvekilini o partiden atın kardeşim bırakın duygu sömürüsü yapmayın ATATÜRKE DİL UZATILIYOR KİMSENİN KILI KIPIRDAMIYOR BİRİLERİ RÜSVETTEN RANTAN İÇERİ ALINIYOR MİLLETİ SOKAKLARA DÖKTÜRÜYORSUNUZ BDP LİLER GİBİ AYIPTIR BIRAKIN ONLAR SAVUNMASINI VERİP TEMİZE ÇIKSINLAR BU MİLLET SOKAKLARA DÖKÜLÜR TEMİZLERSE AMA ÖNCE PARTİNDEN BU VEKİLİ ATIN ATATÜRKÜN ARKASINA SAKLANIP OY İSTEMEYİN BİZDEN ARTIK O VEKİL ORDA KALDIĞI SÜRECE OY YOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOKKKK

Yorumu oyla      15      29  
CHP 10 Aralık 2011 Cumartesi 16:37

Şimdi şöyle bir sorum var. CHP li milletvekilleri içeride CHP nin kılı kıpırdamıyor. Kardeşim desenize sporda şiddet yasasına onay veririm ama şartım tutuklu milletvekilleri ile ilgili karar alın. Ama ortada somut birşey yok. Yani tutuklu milletvekili için kılını kıpırdatmayan bir parti acaba belediyesinin çalışanına sahip çıkar mı? Atlayıp uçağa gelsenize destek olun? Aziz Bey nerede? Yazık değilmi bu insanların ailelerine. İçeri giren en az 1 yılda çıkamaz. Yani "Çuvaldızı kendinize batırın".

Yorumu oyla      24      10  
özbucalı 10 Aralık 2011 Cumartesi 15:49

UNUTULMAMALIDIR Kİ "KARANLIKTA KOŞANLAR BİR GÜN MUTLAKA DÜŞERLER"

Yorumu oyla      37      7  
osman 10 Aralık 2011 Cumartesi 14:49

siz ancak slogan atın.acaba bu insanlar ne yapmış diye araştırmayın?bekleyin,yakında hepsi açıklanır ve hala mideniz kaldırırsa desteklemeye devam edersiniz.

Yorumu oyla      20      54  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’in yeni gemileri için 9 Türk firması dosya aldı
İzmir’e getirmek istedikleri modern yolcu gemilerini Türkiye’de yapacak ...
‘Sağlıkta Buluşma Günleri’ devam ediyor
Konak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü semt merkezlerinde ‘Sağlıkta ...
Sındır Bursa’da Bornova’yı anlattı
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Bursa’da düzenlenen ...
 
‘Adil yargılanma hakkı ihlal ediliyor’
CHP Ankara Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi ...
İzmirli başkanların ameliyat kardeşliği
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ile Bayraklı Belediye Başkanı Hasan ...
Büyükşehir Operasyonu’nda esrarengiz karar
Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen operasyon yılan hikayesine dönerken ...
 
Çolakoğlu: O kişi ben değilim!
Geçtiğimiz günlerde ismi EXPO 2020 Yürütme Kurulu Başkanlığı için geçen ...
Atık yağ getir, pazar filesini götür
Çevreye olan duyarlılığı ile pek çok çalışmaya imza atan Konak Belediyesi ...
Bayraklı’dan tarihe saygı
Bayraklı Belediyesi Fuat Edip Baksı Mahallesinde 1860 ve 1895 yılları ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva