HABERLER>GÜNCEL
1 Ekim 2011 Cumartesi - 11:37

Büyükşehir Operasyonu'nda 3 tahliye

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen operasyonda tutuklanan üç belediye bürokratı serbest kaldı.

Büyükşehir Operasyonu nda 3 tahliye

Fatih YAPAR/Egedesonsöz -  İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen operasyonda tutuklanarak cezaevine gönderilen Destek Hizmetleri Daire Başkanı Serpil Keskin, Grand Plaza Genel Müdürü Reha Pekerten ve Adnan Saygun Kültür Merkezi Müdürü Nagehan Genç serbest bırakıldı.

"Selen bebek annesine 154 gün sonra kavuştu" Fotoğraflar için tıklayınız

İzmir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Kuşadası ve Karabağlar Belediyeleri’ne
‘İhaleye fesat karıştırmak, Kamu İhale Kanunu’na Muhalefet’ suçlamasıyla gerçekleştirilen operasyonda tutuklanarak cezaevine gönderilen isimler arasında yer alan üç bürokrat serbest kaldı. Mayıs Ayı’nda düzenlenen operasyonda tutuklanan ve Bergama Cezaevine gönderilen Destek (Satın Alma) Hizmetleri Daire Başkanı Serpil Keskin Grand Plaza Genel Müdürü Reha Pekerten ve Adnan Saygun Kültür Merkezi Müdürü Nagehan Genç serbest kaldı.
 
BEBEĞİNE KAVUŞTU
Bir dönem merhum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina adına verilen burslarının da yöneticisi olan Serpil Keskin’in dramı yürek dağlamıştı. 17 yıl boyunca çocuk sahibi olabilmek için mücadele eden Keskin’in doğan çocuğu bir yaşında annesinden ayrı kalmak zorunda kalmıştı. Kızının doğum gününde cezaevine gönderilen Keskin’in dramı birçok gazete ve dergiye haber olmuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yapılan operasyon kapsamında kızının doğum gününde tutuklanan Destek Hizmetleri Daire Başkanı Serpil Keskin kızı Selen'e 154 gün sonra akaryakıt istasyonunda kavuştu. Tahliye haberinin Balçova'daki eve ulaşmasıyla Murat Keskin 1 buçuk yaşındaki kızı Selen'i de alıp Bergama İlçesi'ne doğru yola koyuldu.
 
AKARYAKIT İSTASYONUNDA BULUŞTULAR
Murat Keskin ve kızı Selen Bebek İzmir'in Aliağa İlçesi'ndeki bir akaryakıt istasyonunda kendilerini bekleyen Serpil Keskinle buluştu. Buluşma anında Keskin ailesi sevgi yumağı oluştururken, günler sonra kızı Selen'e kavuşan Serpil Keskin gözyaşlarına boğuldu. Serpil Keskin kızını öpüp koklarken, 154 gündür annesinden ayrı olan Selen Bebeğin annesine yabancılık çektiği gözlemlendi.
 
KIZIMIN İLK ADIMLARINI GÖREMEDİM
Kızı Selen'in doğum günüde tutuklanarak Cezaevine konulan Serpil Keskin, "Izdırap hasret ve özlem bugün sona erdi. Kızıma kavuştuğum için çok mutluyum. Bayağı büyümüş hatta yürümeye de başlamış. Kızımın ilk adımlarını göremediğim için çok üzüldüm. Ancak şu an çok sevinçliyim. Bundan sonra kızımla güzel günler bizi bekliyor. Hep birlikte olacağımız için çok sevinçliyim" dedi.
 
Keskinle birlikte tahliye olan Adnan Saygun Kültür Merkezi Müdürü Nagihan Genç de ailesine kavuştu. Genç ailesi de sevinçten gözyaşlarına boğuldu. Buluşma anında Keskin ve Genç'i Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlunun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu ve Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz da yalnız bırakmadı.
 
Keskin ve Genç daha sonra aileleri ile birlikte Büyükşehir Belediyesi'nde kendilerini bekleyen mesai arkadaşlarının yanına gitti.
 
BÜYÜKŞEHİR’DE SAYI 4’E DÜŞTÜ
Mahkeme kararının ardından Büyükşehir Belediyesi’nin cezaevinde bulunan 7 tutuklu sayısı 4’e düştü. Daha önce tutuklanan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç, Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı  Mehmet Hulusi Gülşen, Büyükşehir Şirketler Genel Koordinatörü Hilmi Özen, Büyükşehir Alım Şube Müdürü Mehmet Sayar, Organizatör Ata Karataş, Smyrna Organizasyon ortağı Hakan Say, Organizatör Ömer Devrim Ergin, Organizatör Harun Aslan, Organizatör Mustafa Çakar, Firma sahibi Candan Genceroğlu, Firma yetkilisi Erden Erdener, Organizatör Alaattin Eraslan, Kuşadası Belediyesi Sosyal İşler Sorumlusu Erdoğan Uyan ve Büyükşehir Protokol Müdür Vekili Zeki Karatay’ı ise halen daha cezaevinde bulunuyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TUFAN 5 Ekim 2011 Çarşamba 21:56

Bu tutuklamalar, zaten AKP'nin genel seçim öncesi düzenlediği bir oyundu. Bence, gözlerinizi Deniz Feneri Davası'ndan ayırmayın. Bir rezilliğin üstü hukuken nasıl kapatılır izleyelim hep beraber görelim ...

Yorumu oyla      12      6  
ahmet k 1 Ekim 2011 Cumartesi 13:45

ampül kullanmıyoruz biz hadi başka kapıya

Yorumu oyla      26      6  
göçmen 1 Ekim 2011 Cumartesi 13:24

darkangel uyumaya devam...

Yorumu oyla      25      6  
darkangel 1 Ekim 2011 Cumartesi 12:03

ateş olmayan yerden dumöan çıkmaz

Yorumu oyla      14      27  
mustafa apaydın 1 Ekim 2011 Cumartesi 10:17

degerli başkanım serpil keskin YÜCE ALLAHTAN dilerim ki bir daha ağladığını hiç görmem.seni bu duruma düşürenler utansın ve hayat boyu gülmesin inşallah :(

Yorumu oyla      25      6  
SEDAT ÇUHADAR 1 Ekim 2011 Cumartesi 02:47

Allah kimseyi ne sebep olursa olsun hapishaneye düşürmesin.12 Eyül'de MAMAK cezaevini yaşamış biri olarak çok geçmiş olsun ve kalanlarada bir an önce ALLAH kurtarsın diyorum..YATANA DA YOLUNU BEKLEYENE DE ÇOK ZOR

Yorumu oyla      26      6  
Vahap Güler 30 Eylül 2011 Cuma 20:43

Bebek'de çok tatlı maşallah.Ana ile kuzusunu ayrı bırakanlar UTANSIN.

Yorumu oyla      38      7  
egeli 30 Eylül 2011 Cuma 20:36

İnsanları hiç yok yere cezalndırmak bizim ülkemizde çok kolay, koy dosyaya gizlilik kararını at insanları içeriye sonra İnsan haklarından bahset şucu olanı devleti zarara uğratan varsa as gerekirse ama bu insanlar adam öldürmedi silah alıp dağa çıkmadı herkesin durumu hesabı kitabı ortada sonra Masumiyet karinesi var organize suç örgütü diye bir şey çıkartmışlar canın mı sıkıldı 3 kişi birbirinle görüşsün al sana örgüt diye tık insanları içeriye Allahın adaleti hepsine tecelli edecektir.

Yorumu oyla      38      7  
tufan 30 Eylül 2011 Cuma 20:05

çok sevindik inşallah enm kısa zamanda diyer tutuklularda salınır.

Yorumu oyla      36      8  
minik 30 Eylül 2011 Cuma 19:48

Hayatımın en mutlu gününü yaşıyorum.Kendisini tanımam ama biri yer biri bakar hesabı adalet yerini buldu gerçek suçluları içerde görmek isteriz.

Yorumu oyla      35      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Günay plancılara sert çıktı
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir'in EXPO alanı olarak düşünülen ...
Karakolun önünde canlı bomba patladı
Antalya’nın Kemer İlçesi’ne bağlı Göynük Beldesi, PKK’lı ’canlı bomba’ ...
Foça'da orman yangını
Foça’ya bağlı Kozbeyli Köyü yakınlarında 4 ayrı noktada başlayan orman ...
 
Balbay: Benim yerim Meclis
“Ergenekon” sanığı CHP Milletvekili Mustafa Balbay, mahkemeden tahliyesini ...
Gizli tanık davası düştü
İkinci Ergenekon davası kapsamında Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan ...
Allianoi sular altında, davası ise sürüyor
Bergama’daki Allianoi Antik Kenti'nin sular altında kalmasına izin veren ...
 
Öğretmen kaçırmaya, öğretmenlerden tepki
Eğitim İş Sendikası İzmir Şubesi üyeleri, son dönemlerde terör örgütü ...
Şehit ateşi bu kez Kiraz'a düştü
Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'ndeki Kato Dağı eteklerinde, PKK'lı töristlerin ...
Çocuk suçlarında İzmir beşinci sırada
TÜİK 2010 verilerine göre, 12-17 yaş arası çocuk suçlarında Erzincan 1’inci, ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva