HABERLER>GÜNCEL
30 Eylül 2011 Cuma - 16:46

Karakolun önünde canlı bomba patladı

Antalya’nın Kemer İlçesi’ne bağlı Göynük Beldesi, PKK’lı ’canlı bomba’ eylemine sahne oldu. Belde girişindeki jandarma asayiş kontrol noktası önüne gelen terörist, yakalanacağını anlayınca üzerindeki patlayıcıları infilak ettirdi. Terörist parçalanırken, 2 kişi yaralandı, çevredeki araçlar hasar gördü.

Karakolun önünde canlı bomba patladı

ANTALYA - Canlı bomba olay yerinde parçalanırken, bir uzman çavuş ile bir minibüs şoförü hafif yaralandı.
Kısa saçlı ve erkek olduğu belirtilen ’canlı bomba’ bugün saat 16.10’da Kemer’in Göynük Beldesi’ne geldi. Beldeden geçen Antalya- Kemer Karayolu üzerinde, belde girişindeki taka doğru yürüyen canlı bomba, Göynük Jandarma Karakol Komutanlığı’na ait Jandarma Asayiş Noktası’ndaki görevliler tarafından fark edildi. Bulvar girişindeki takın yanında bulunan Asayiş Kontrol Noktası’na 10 metre kala yakalanacağını anlayan terörist, askerlerin bulunduğu tarafa yönelip üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdi.
 
Patlama sırasında olay yerinden geçen 07 VDV 24 plakalı minibüs büyük hasar gördü. Olayda canlı bomba parçalanarak ölürken, 1 uzman çavuş ile minibüs şoförü hafif yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Kemer’deki hastaneye kaldırıldı.
 
VALİLİK AÇIKLAMASI
Antalya Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, "Göynük’te yerleşim alanı ve turistik noktalardan uzak bir mevkide yol kenarında kimliği henüz tespit edilemeyen bir şahıs menşe-i henüz bilinmeyen bir patlama nedeniyle hayatını kaybetmiş olup, civarda bulunan iki kişi de hafif şekilde yaralanmıştır. Olayla ilgili araştırmalar devam etmektedir" denildi.
 
AZ İLERİSİNDE PAZAR YERİ VARDI
Olay yerinde incelemelerde bulunan Göynük Belediye Başkanı CHP’li Necati Topal, korkunç bir manzarayla karşılaştığını söyledi. ’Canlı bomba’nın kafasının bir yerde, gövde ve bacaklarının ayrı bir yerde olduğunu belirten Başkan Topal, "Askerlerden can kaybı olmaması tek tesellimiz. Patlama asayiş noktasına 10- 15 metrede. Patlamanın meydana geldiği noktadan 200 metre ileride ise pazar yeri vardı. Bugün Göynük Pazarı kurulmuştu. Patlamanın orada meydana gelmesi tam bir felaket olurdu" dedi.
 
GÖRGÜ TANIĞI: KOPAN BAŞ, ERKEĞE AİT
Olayın görgü tanıkları patlama sırasında kopan başın ’canlı bomba’ erkeğe ait olduğunu söyledi. Patlama sırasında hemen yakındaki akaryakıt istasyonunda olduğunu söyleyen görgü tanığı bir tur şoförü, "Patlamayla beraber jandarma noktasına doğru gittik. Olay yerine ulaştığımda, karakolun camlarının kırıldığını, yolcu minibüsünde hasar olduğunu gördük. Yerde gövdesinden ayrılmış kısa saçlı bir erkek başı ve kopmuş bacaklar vardı. Her tarafa et parçaları savrulmuştu" diye konuştu.
 
İKİNCİ PATLAMA İHTİMALİNE KARŞI ÖNLEM
Patlamanın ardından olay yerine gelen özel kıyafetli bomba imha uzmanları, ikinci bir patlama ihtimaline karşı çevrede geniş çaplı arama yaptı. Bu arada uzaktan kumandalı patlayıcı ihtimaline karşı olay yerinde jammer kullanıldı. Soruşturma yapan jandarma ekipleri ise belediyeye ait MOBESE kameralarının ve çevredeki işyerlerinin güvenlik kameralarının çektiği görüntülere de el koydu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE 30 Eylül 2011 Cuma 21:24

Bütün dünya şunu iyi bilsin ki Türkiye'mizi hiçbir güç asla bölemeyecektir.Bölmek isteyenler parça parça olup bir bir dağılıp yok olacak ve her zaman Allah onların cezasını peşinen verecektir.Türkiye'mizi korurken ŞEHİT olanlara YARADANDAN rahmet diler,GAZİLERİMİZE şükranlarımızı iletir,ellerinden öperim. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Yorumu oyla      14      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Foça'da orman yangını
Foça’ya bağlı Kozbeyli Köyü yakınlarında 4 ayrı noktada başlayan orman ...
Balbay: Benim yerim Meclis
“Ergenekon” sanığı CHP Milletvekili Mustafa Balbay, mahkemeden tahliyesini ...
Gizli tanık davası düştü
İkinci Ergenekon davası kapsamında Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan ...
 
Allianoi sular altında, davası ise sürüyor
Bergama’daki Allianoi Antik Kenti'nin sular altında kalmasına izin veren ...
Öğretmen kaçırmaya, öğretmenlerden tepki
Eğitim İş Sendikası İzmir Şubesi üyeleri, son dönemlerde terör örgütü ...
Şehit ateşi bu kez Kiraz'a düştü
Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'ndeki Kato Dağı eteklerinde, PKK'lı töristlerin ...
 
Çocuk suçlarında İzmir beşinci sırada
TÜİK 2010 verilerine göre, 12-17 yaş arası çocuk suçlarında Erzincan 1’inci, ...
Duble yol çeltik sergisi oldu
Türkiye'nin çeltik üretiminin yarısına yakınını karşılayan Edirne'de çeltik ...
4 çocuklu kadına sokak ortasında infaz
Mersin'in Tarsus ilçesinde 4 çocuk annesi bir kadın, uğradığı silahlı ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva