HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Kasım 2011 Cumartesi - 10:43

Büyükşehir meclisinde bütçe kavgası

İzmir Büyükşehir Belediyesi 2012 Mali Yılı tahmini bütçesi AKP Grubu’nun red oyuna karşın oyçokluğuyla kabul edildi.

Büyükşehir meclisinde bütçe kavgası

İZMİR - Başkan Kocaoğlu’suz yapılan meclis toplantısına AK Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar ve Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’nın tartışması damga vurdu. Çakar, Bugüne kadar“Neden borçlandınız” sorusunu sormadıklarını ancak yöneticilerin borçsuzlukla övündüğünü söyledi. Çalkaya ise, “Devlet ne kadar çok para gönderirse yatırım da bu oranda çok olur” diye konuştu.
 
Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısını Meclis Başkan Vekili Adnan Oğuz Akyarlı yönetti. Toplam 1 milyar 915 milyon TL’lik bütçeyle ilgili Ak Parti Grup Sözcüsü Kerem Ali Sürekli, bütçede kendilerini 829 milyon TL olarak belirlenen yatırım tutarının ilgilendirdiğini söyledi.
 
Çakar: “Başarıyı da başarısızlığı da kurumda aramalıyız”
Ak Parti Grup Başkan Vekili Yusuf      Kenan Çakar ise, bugüne kadar“Neden borçlandınız” sorusunu sormadıklarını ancak yöneticilerin borçsuzlukla övündüğünü söyledi. Çakar, borçsuz belediye delik deşik kent istemediklerini belirtti. Çakar, “Kurum olarak kendi başarısızlığımızı başka gerekçelerde arama hastalığından, psikolojideki tabiriyle yansıtma hastalığından kurtulmalıyız. Başarıyı da kurumda, başarısızlığı da kurum içinde aramalıyız.’dedi.
 
Çalkaya; “Destek olmayacaksanız köstek de olmayın”
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ise belediye bütçesinin ana gelirinin devletin vergi gelirlerinden gönderdiği paylar olduğunu söyledi. Çalkaya “Devlet ne kadar çok para gönderirse yatırım da bu oranda çok olur. İzmir ürettiği katma değerin ancak beşte birini geri alabiliyor. Oysa, İstanbul, Bursa gibi bazı kentlere ürettiği katma değerin beş katı veriliyor. Devletin İzmir’e bakış açısıyla ilgili bir durum”dedi. Son belediye operasyonunda gözaltına alınan daha sona mahkeme tarafından salıverilen ESHOT yöneticileri ve meclis üyelerini örnek gösteren Çalkaya,“Durak ihalesiyle bir yatırım yapılmış. Soruşturma izni verilmiş. Danıştay izni iptal etmiş. Böyle olduğu halde bürokratların yarısını akşam evlerinde alırsanız, Danıştay’ın kararını bir yana koyarsanız bürokratı nasıl yatırımlara imza atması için çalıştırabilirsiniz? İktidar sizin elinizde. Kıskacı kaldırın El altından, bel altında vurursanız kente ihanet edersiniz. Destek olmayacaksanız, köstek olmayın.”dedi. AK Parti Grup Başkan Vekili Çakar ise Çalkaya’nın oyununa gelmeyeceklerini söyledi. Çakar, kendilerinin devletin verdiği payda yapılan artışın üzerinde bir artış oranlı bütçe yapılması halinde “Çakılırsınız”uyarısı yaptıklarını dile getirdi. CHP Grup Sözcüsü Murat Bakan ise bütçenin gerçekleşme oranını ayrılan yatırımın daha ucuza mal edilmesiyle düşebileceğini söyledi. Bakan, gemi tercihinin ise yüksek teknoloji olduğunu, İzmir’e bunu layık gördükleri yanıtını verdi.Bütçe AKP’nin red oyuna karşın oyçokluğuyla kabul edildi.
 
Uğurli: “Gemiler yabancı tersanelere yaptırılmak isteniyor”
Ak Partili üye Arif Uğurli ise 6 Aralık’ta ihalesi gerçekleşecek 15 geminin çelik yerine Türkiye’de 2-3 yat yapan tersanenin imalatını yapabildiği karbon kompozit maddesinden yapılma şartını eleştirdi. Bu şartname ile yabancı tersanelere yaptırmanın planlandığını öne süren Uğurli, daha ucuz ancak daha yavaz çelik gemiler yapılmasını önerdi. Uğurli,“saatte 30 mil yerine 18 mil hızla gitsin. Kalan parayla marina yapılabilir”dedi.
 
 
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“İzmir’in rakibi yine kendisi”
Paris’te, Uluslararası Sergiler Bürosu Genel Kurulu’nda yapılan sunumları ...
Alaçatı’dan yine bir ilk
Alaçatı Belediyesi, yılbaşında açmayı planladığı ‘lokanta’ ile ev kadınlarının ...
Alsancak ve Menderes’te su kesintisi
Yeni döşenen şebekelerin branşman bağlantısı yapılacağından 28 Kasım tarihinden ...
 
Tarihe saygı, millete sevgi...
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen Tarihe Saygı Yerel Koruma ...
Sındır yine Avrupa yollarına düşecek
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, enerji geleceğine ...
Başkan Batur’dan çevreci protokol
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, ambalaj atıklarının kontrolü yönetmeliği ...
 
Bucalı kadınlardan şiddete karşı imza
Buca Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Kadınlara Yönelik Şiddete ...
Kocaoğlu ve CHP heyetinden sürpriz Kırıklar ziyareti
Mayıs ayında gerçekleştirilen ilk Büyükşehir operasyonu sonrası tutuklanan ...
Kocaoğlu: Operasyon taşeronu bitirdik diye yapıldı
Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir’deki operasyonun taşeron sisteminin bitirilmesinden ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva