HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Ocak 2012 Çarşamba - 14:25

Büyükşehir’in ‘Okul Sütü’ne inceleme şoku!

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi’nin 211 bin 674 öğrenciye ulaşan okul sütü projesi hakkında okullardan resmi yazıyla bilgi istedi. İddianameye giren mandalina ve şaldan sonra yapılan bu sorgulama akıllarda soru işareti bıraktı.

Büyükşehir’in ‘Okul Sütü’ne inceleme şoku!

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen operasyona konu olan Seferihisarlı üreticiden satın alınıp okullara dağıtılan mandalina ve Manisalı köylü kooperatifinden alınıp öğretmenlere hediye edilen atkı ve şallardan sonra belediyenin bir sosyal projesi daha inceleme konusu oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 5 yıldır uyguladığı okul sütü projesine yönelik başlatılan incelemede ilk olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla okul müdürlerine sorular yöneltilmeye başlandı. Uygulamanın iddianamesi kabul edilen dava sürecine etki edip etmeyeceği merak ediliyor. Kulislerde bu soruşturmanın ‘çete/örgüt’ davasını yürüten özel yetkili savcılığın talimatı başladığı konuşuluyor.
 
TESLİM BELGESİ İSTEDİLER
İddianamede, öğretmenler gününde dağıtılmak üzere Manisa’da bir üretici kooperatifinden alınan atkı ve şallar ile Gümüldür, Ürkmez, Özdere ve Seferihisar’daki üreticilerden alınan mandalina alımları yer almıştı.  Büyükşehir Belediyesi’nin iddianameye girmeyen en önemli sosyal projelerinden birisi olan ‘okul sütü’ projesi inceleme konusu oldu. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü okullara yazı yazarak bu zamana kadar belediyenin dağıttığı ve okulların teslim aldığı süt sayılarını ve belgeleri istedi.
 
GERÇEK RAKAM TESPİT EDİLECEK
Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okullardan istediği süt dağıtım rakamları ile birlikte belediyenin dağıttığını açıkladığı rakamların karşılaştırılacağı öğrenildi. Belediyenin 2006 yılından bu yana alım yaptığı Tire Süt Kooperatifi’nin rakamları ile belediyenin belirttiği öğrenci ve okul sayıları karşılaştırılacak. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan bu çalışmanın devam eden soruşturmalara eklenip eklenmeyeceği merakla bekleniyor. Yapılan çalışmada belediyenin okullara yaptığı süt dağıtımı sırasında imzaladığı evraklar ve teslim tesellüm belgelerinin de istendiği dile getirildi.
 
600 OKULUN ONARIMINI YAPMIŞTI
Eğitimin özellikle de ilköğretimin yanında olan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçtiğimiz 7 yıllık sürede İzmir Büyükşehir sınırlarında kalan 600 okulun bakım ve onarımını da yapmıştı. Okullardan gelen talep üzerine İZBETON üzerinden yürütülen çalışma kapsamında okulların bahçe düzenlemesi, boya-badana ve teknik ihtiyaçlarını gideren Büyükşehir, yüzlerce okula bilgisayar, sıra-masa-tahta, barkovizyon cihazı hediye ederek eğitimin standartlarını yükseltmişti.

YAŞ KARTI VE ÜCRETSİZ TEDAVİ
Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı sosyal çalışmalardan biri olan Eşrefpaşa Belediye Hastanesi’ndeki sağlık taramaları yasal engele takılmıştı. Sağlık Bakanlığı’nın yazısı üzerine İl Sağlık Müdürlüğü’nden gelen ‘iptal’ kararı ile birlikte 2012 sağlık taramaları iptal olmuştu. Belediyenin diğer bir çalışması olan indirimli ve 60 yaş kartı uygulaması da Sayıştay’ın kararının ardından meclis kararı ile yürürlüğe girmiş kartların kullanımı iptal edilmişti.
 
NE ZAMAN, NE KADAR ALINDI?
Büyükşehir Belediyesi, 2006 yılından bu yana sürdürdüğü “okul sütü” projesiyle, İzmir’deki yüz binlerce çocuğa 18 milyon 608 bin litre süt dağıttı. Halen 200 binden fazla ilköğretim okulu öğrencisine düzenli süt içiren Belediye, bu yıl 2.4 milyon litre sütün daha dağıtımını yaptı. Proje kapsamında 2006, 2007 ve 2008 yıllarında ilköğretim okulu öğrencilerine 7 bin 656 ton günlük süt dağıtımı gerçekleştiren rakamları girerek yükseltti. 2008 – 2009 eğitim öğretim 2 milyon 115 bin 285 litre UHT (uzun ömürlü) ve 2 milyon 115 bin 285 bardak pastörize süt alımı yapılırken  2009 – 2010 öğretim yılının her iki döneminde toplam 3 milyon 446 bin 918 litre UHT süt ve 3 milyon 446 bin 918 bardak pastörize süt alımı yaptı. 2010 – 2011 öğretim döneminde 3  milyon 535 bin 158 litre UHT, 3 milyon 570 bin 698 bardak da pastörize süt alımı yapılırken yeni öğretim yılı yani geçtiğimiz Eylül ve Aralık aylarında 1 milyon 997 bin 016 litre UHT ve 1 milyon 997 bin bardak pastörize süt daha aldı ve okullara dağıttı.
İSTEDİKLERİNİ ARAŞTIRSINLAR
Üretici kooperatifi olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yıllardan beri süt verdiklerini belirten Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, “Bizim çalışmamız ve yapılan dağıtımlar hazırlanan iddianameye konu bile olmadı. Ne isterlerse, hangi belgeyi talep ederlerse veririz. Şal alımlarında ve mandalina alımlarında Başkan Aziz Kocaoğlu’nu suçluyorlar. Başkan gidip Manisa’dan alınan şalın dokuma mı yoksa fabrika malı mı olduğunu nasıl kontrol ettin? Zaten bu belediye başkanının işi değil. Bizim belediyeye verdiğimiz sütler ve yapılan ihaleler mevzuata uygundur. Bizim açımızdan bir sıkıntı yok. İstedikleri zaman aralığını ve alımları araştırsınlar” dedi.
 
İL MÜDÜRÜ ÜYE: BİLGİYİ BİZ İSTEDİK
Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı’nın İzmir’e atanmasından sonra bugün itibariyle rapor alan ve görevini teslim etmeye hazırlanan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ragıp Üye çalışmayı doğruladı. İlçe İl Milli Eğitim Müdürleri ve İİ Müdürlüğü’nün dışında okul müdürleriyle bağlantı kurularak yürütülen projenin durumunu masaya yatırdıklarını söyleyen Üye, “Belediyenin okullara dağıttığı süt miktarını hesaplamaya çalışıyoruz. Bu rakamları toplayarak bir değerlendirme yapacağız. Okul müdürlerine bu zamana kadar belediyeden aldıkları süt miktarı ve kutu sayılarını sorduk. Zaten belediyenin teslim yaparken imzaladığı belgeler var” dedi. Üye, talimatın savcılık tarafından mı verildiği konusunda yorum yapmazken, “Bu rakamların değerlendirileceği yerler var” demekle yetindi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Asuman 23 Şubat 2012 Perşembe 03:32

bizim okulumuz ŞG HASAN TAHSİN niye okulumuzda süt dağıtılmıyor biz üvey evlatmıyız lütfen bizi ayırmayın bizim çocuklarımızda sevinsin okulumuza ilgi bekliyoruz.Lütfen sesimize kulak verin bizide sevin bizi ayırmayın....

Yorumu oyla      13      6  
yarası olan gocunur 26 Ocak 2012 Perşembe 13:17

Neden tepki veriyorsunuz? Bu sutlerin dağıtılıp dağıtılmadığının belgesi isteniyor sadece!

Yorumu oyla      15      10  
HÜSEYİN 26 Ocak 2012 Perşembe 08:05

lütfen cemil kavaklı adlı yorumcuya cevap vermeyin arkadaş hiç sevemediğim ve tasvip etmediğim bi şeyi yapmak lazım bu yorumcuya (((bu yorumcuyu yanlızlaştırın ve cevap vermeyin)))

Yorumu oyla      13      9  
Vatandaş 25 Ocak 2012 Çarşamba 23:17

El insaf yahu el insaf. Şimdi her şey tamam da okullarda dağıtılan süt'mü problem oldu. Belediye bunu yapamaz mı? yani yardım amaçlı süt dağıtamaz mı. O zaman AKP li Ankara ve İstanbul vb. belediyelerin Ramazan ayında dağıttığı erzak torbalarınıda incelemeye alın bakalım altından ne yolsuzluklar çıkacak. Yapmayın arkadaş yapmayın, ayıptır günahtır. Yüce Rabbim akıl fikir ve vicdanlarınıza merhamet versin.

Yorumu oyla      19      8  
25 Ocak 2012 Çarşamba 22:13

İzmire AZİZ BAŞKAN gibi bir başkan bidaha asla gelmez adı gibi AZİZ,BABACAN,YARDIM SEVER,FAKİR BABASI gerçeği biz izmirliler AZİZ BAŞKANIMIZIN DOĞRU DÜRÜST olduğunu çok iyi biliyoruz çamur at izi kalsın yapıyolar yapsınlar kendi kazıdıkları kuyuya kenndileri düşecekler peki ne yapmış suçu :çocuklara süt,dağıtmış çocuklara mandalina dağıtmış.vatandaşlara sağlık hizmeti vermiş. ne yapmış Çok kıymetli öğretmenlerimize şal hediye etmiş akpye göre bunlar suç BİZ İZMİRLLR BAŞKANIMIZLA GURUR DUYUYORUZ

Yorumu oyla      20      8  
hasan tufan 25 Ocak 2012 Çarşamba 22:04

işte sosyal demokrat belediyecilik,işte reklamsız chp belediyesi, halkın belediye başkanı.

Yorumu oyla      23      8  
Zagor 25 Ocak 2012 Çarşamba 18:17

vatandaşa 25 Ocak 2012 Çarşamba 16:13, yok dagitilmamis senin gibi yobazlarin kafasina dökülmüs. Sordugun soruya bak.Edep yahu.

Yorumu oyla      18      8  
yazıklar olsun 25 Ocak 2012 Çarşamba 17:33

süt içemeyen mandalina yiyemeyen çocuklardan bahsediyorsunuz fotografta gördüğüne bak reklam olsun diye değil hizmet olsun diye dağıtılı yor o süt mandalina .ve bardakla değil kiloluk dağıtılıyor. bilmeyenlere....

Yorumu oyla      21      9  
vatandaştan vatandaşa 25 Ocak 2012 Çarşamba 17:29

senin çocuğun yok galiba ..evine süt girmeyen çocuklar var bilki bu süt dağıtıldı .İZMİRİN öyle bir BAŞKANI varki reklamı sevmeyen etiketi sevmeyen izmirli zaten bunu biliyor sen nerede yaşıyorsunda bunu bilmiyorsun .burası nın izmir olduğunu unutma. senin daha bilmediğin ne yardımlar gidiyor ihtiyacı olana sen bilme.bilmenede gerek yok.

Yorumu oyla      26      8  
Vahap Güler 25 Ocak 2012 Çarşamba 17:11

Devletin askerine,Devletin polisine,Devletin öğretmenlerine,daha kundaktaki bebeciklere kurşun sıkan pkk lı teroristleri davul zurnayla karşılat mahkemeyi ayağına götür serberst bırak,devletin öğretmenlerine şal hediye etti diye bu ülkenin geleceği öğrencilere süt dağıttı diye soruşturma aç! Yazıklar olsun akp ve onun yargısına...

Yorumu oyla      26      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme Ilıca Plajı'na yeni bir proje daha
Çeşme Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel, gönüllü olarak hazırladıkları ...
Şenol: Mumcu’yu şimdi daha iyi anlıyoruz
Gaziemir Belediyesi’nin Uğur Mumcu’yu tiyatro oyunuyla andığı programda, ...
Uğur Mumcu 19 yıl sonra da ağlattı
Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları, Uğur Mumcu’nun ölümünü ...
 
Vali Cahit Kıraç, annesi Serfinaz Hanım'ı kaybetti
İzmir Valisi M.Cahit Kıraç’ın Annesi Serfinaz Kıraç, hayatını kaybetti.
Körfez yeniden doğdu...
2000’li yıllara kadar her türlü atığın boşaltıldığı bir yer olarak kullanılan ...
Vanlılar’dan Şenol’a yardım teşekkürü
Vanlılar, 23 Ekim 2011’de meydana gelen deprem felaketinde yardım için ...
 
Kocaoğlu: Tek suçu ülkesini sevmekti
“Uğur Mumcu ve Demokrasi Şehitlerini Anma Gecesi”nde konuşan İzmir Büyükşehir ...
Şiir atölyesi üç şairi anıyor
Karşıyaka Belediyesi Şiir Atölyesi 2011 yılında başladığı anma etkinliklerine ...
Başkan Durak’a Van teşekkürü
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ı ziyaret eden Van Ege Bölgesi ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva