HABERLER>GÜNCEL
17 Haziran 2010 Perşembe - 00:00

Büyükşehir ehliyetsiz şoför için emniyeti suçladı!

Konak’’da dün iki kişinin ölümüyle sonuçlanan ve otobüs şoförü Hakat T.’’nin ehliyetsiz olduğu kazayla ilgili Büyükşehir Belediyesi’’nden açıklama geldi. ’

Büyükşehir ehliyetsiz şoför için emniyeti suçladı!


Büyükşehir, ESHOT ve İZULAŞ şoförleri için emniyetten 12 Mart’’ta kayıt istediklerini, emniyetin istediği gerekli bilgileri de 7 Haziran’’da ulaştırdıklarını ancak yanıt alamadıklarını bildirdi.

İZMİR - Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşım hizmetinde çalışan 2 bin 872 şoförün, hergün direksiyon başına geçmeden önce mutlaka sürücü belgesi ve alkol muayenesi kontrolünden geçirildiğini; ehliyetsiz ya da alkollü bir sürücünün araç kullanmasının mümkün olmadığını açıkladı.
Büyükşehir Belediyesi yapılan açıklamada ayrıca, otokontrollerinin yanı sıra emniyetten de 12 Mart’’ta kapsamlı bir tespit kaydı istendiği ancak emniyetten gelen isteğe 7 Haziran’’da cevap verilmesine rağmen gerekli kayıtların ulaştırılmadığı bildirildi.
 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, dün meydana gelen ve 2 kişinin yaşamını yitirdiği trafik kazasıyla ilgili yazılı açıklamasında şöyle denildi, "Belediyemizin toplu ulaşım hizmeti gören kuruluşlarından ESHOT ve İZULAŞ, hergün yapılan rutin denetimlerle, yüz binlerce insanımızın güvenli ulaşımını sağlayan şoförlerimizin, alkollü ya da ehliyetine el konulmuş bir şekilde araç kullanımını önlemektedir. Sefer öncesinde yapılan denetimlerde ehliyeti bulunmayan veya promili çok düşük de olsa alkollü olduğu tespit edilen şoförler, asla direksiyon başına oturtulmamaktadır. Özel araçlarını kullanırken 6 ay süreyle ehliyetine el konulan şoförler, aynı süre zarfında ücretsiz izne çıkarılmakta, ehliyetine 2 yıl süreyle el konulduğu tespit edilen şoförlerin iş akitleri ise hemen feshedilmektedir. İdaremizin tüm çabalarına rağmen, bu denetimlerin daha da sıkılaştırılması amacıyla, 1 Mart 2010 tarihinde İzmir Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğü'ne bir yazı gönderilerek, '’…kontrollerimizin daha sağlıklı yürütülebilmesi amacıyla, yazımız ekindeki personelin sürücü belgelerinin kayıtlarınıza uygun olup olmadığının kontrolü ve uygun olmayanların tespit edilerek tarafımıza bildirilmesi' talep edilmiştir. 12 Mart 2010 tarihinde gelen yanıtta ise 'sorgulama yapabilmek için kimlik bilgilerinin en az üç karakter veya sürücü belgesi sicil numarası ile birlikte verildiği trafik kuruluşunun da bildirilmesi' istenmiştir. Tüm bu bilgileri içeren ekli liste, 7 Haziran 2010 tarihinde Trafik Tescil Şube Müdürlüğü'ne iletilmiş, ancak ehliyetine el konulmuş şoförlere ilişkin herhangi bir yanıt alınamamıştır. Dün yaşanan trafik kazasında İZULAŞ'a ait otobüsü kullanan şoför Hakan Türksever, daha önce işlediği bir suç nedeniyle İl Emniyet Trafik yetkililerince el konulması gereken ehliyeti alınmadığından, idaremiz yetkilileri tarafından yapılan tüm denetimlerde 'ehliyetini' ibraz etmiştir.
İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak, kazada yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyoruz. Kamuoyuna önemle duyurulur"
 
PEKİ HAKAN TÜRKSEVER KONTROLLERDEN NASIL GEÇTİ?
İkinci kez alkollü yakalandıktan sonra ehliyeti geçersiz kılınan şoför Hakan Türksever’’in bu kontrolde emniyet mensuplarına ehliyetinin evde olduğunu söyleyerek sadece bilgilerini verdiği öğrenildi. Türksever cezayı İZULAŞ’’a bildirmeyerek hergün rutin kontrollerde emniyete teslim etmediği ehliyetini göstererek trafiğe çıktı.

ŞOFÖR TUTUKLANDI
İzmir'in Konak ilçesinde, kontrol için bir hastaneye gelen Soyer Korkmaz'ın eşi Rahime Korkmaz ile kayınpederi Mehmet Kaya'ya çarparak ölümlerine neden olan belediye otobüs şoförü tutuklandı.

Şoför Hakan T.'nin alkollü araç kullandığı için daha önce 6 defa ehliyetine el konulduğu ehliyetini aldıktan sonra ikinci yakalanışında ehliyetini polise vermediği öğrenildi. Hakan T.'nin alkol muayenesinde promil sınırını geçmesi üzerine ehliyetine el konulacağını anlayınca kontrolde görevlilere bilgileri verip ehliyetini evde unuttuğunu söyleyerek ehliyeti polise vermediği bildirildi. İki kişinin ölümüne neden olan şoförün, İZULAŞ'taki işine son verilmesin diye ehliyetini polise vermediği ve ehliyetsiz otobüs kullandığı ortaya çıktı. Konu ile ilgili yetkililer bir açıklama yapmadı.
İZULAŞ yetkililerinin emniyete başvurarak ehliyetine el konulan görevlileri olup olmadığının belirlenmesi için yardım istediği belirtildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’’de terör operasyonu
İzmir'de, çeşitli suçlardan mahkemece ve emniyet müdürlüklerince aranan ...
Sahnede evlilik teklifi
Gaziemir Belediyesi Halk Dansları Eğitmeni Cem Gülseçkin, halk oyunları ...
Cinayet gibi kaza: 2 ölü!
Denizli Acıpayam’’da üç gencin içinde bulunduğu araç tartıştıkları grup ...
 
Kandil'den dönen 3 PKK'lı tutuklandı
Terör örgütü PKK'nın Kandil ve Mahmur kamplarından gelen grubun içinde ...
İzmir`de yüksek öğretime İngiliz modeli
Uluslararası eğitimde önde gelen ülkelerde kriz sonrası üniversite bütçelerinin ...
Madımak Oteli artık devletin
1993 yılında binlerce insanın yakılarak katledildiği Madımak Oteli'nin ...
 
Sıcağa onlar da dayanamıyor!
İzmir'de sıcaklık 38 dereceye kadar ulaşırken, yüzlerce hayvanı içinde ...
Büyükşehir ’‘Kral ve Kraliçe’’ gibi hissettiriyor’…
Araç girişi yasaklanan Kültürpark’’ta İzmir Büyükşehir Belediyesi’’nin ...
O şoför ehliyetsiz çıktı!
Konak'ta iki kişinin hayatını kaybettiği feci kazaya neden olan otobüs ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva