HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Aralık 2015 Çarşamba - 10:05

Büyükşehir'den kritik 'ısınma' uyarısı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı hava kirliliği denetim ekipleri, bu sezon 464 adet kömür satış yerini ikişer kez denetledi. 954 adet merkezi sistem kömürlü apartmanda da birinci denetimler tamamlanarak ikinci denetimlere başlandı. Büyükşehir yetkilileri, hava kirliliğini artıran boyalı ve cilalı malzemeler ile plastik-lastik malzemelerin soba ve kaloriferlerde asla kullanılmaması uyarısında bulundu.

Büyükşehir den kritik  ısınma  uyarısı!

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi Hava Kirliliği Denetim ekipleri, kömür satış yerleri ve merkezi  sistem kömürlü apartmanlarda aralıksız denetim yapıyor. Yıl içinde sürdürülen denetim çalışmaları Eylül ayından itibaren sıklaşıyor ve denetimler kış aylarında 3’e katlanıyor. Kentte satışa sunulan kömürlerin kalite kontrollerini de yapan Büyükşehir Belediyesi, yılda iki kez kömürlerden numune alarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan akredite olmuş laboratuvarlarda analiz ettiriyor.

İzmir Büyükşehir ekipleri, bu sezon 464 adet kömür satış yerini ikişer kez denetledi. 954 adet merkezi sistem kömürlü apartmanda da birinci denetimler tamamlanarak ikinci denetimler başladı. Vatandaşlardan ve apartman yönetimlerinden baca temizliklerini zamanında yaptırmalarını isteyen ekipler, kömür tutuşturmada odun kullanılması ve yakıt özelliği taşımayan boyalı ve cilalı malzemeler ile plastik-lastik malzemelerin kesinlikle kullanılmaması konusunda uyarılar yapıyor. 

http://resimler.izmir-bld.gov.tr/upload/picture/s413653.jpg

METEOROLOJİK ŞARTLAR
Aralık ayı içinde zaman zaman hissedilen hava kirliliğinin “inversiyon” adı verilen meteorolojik olayla da ilgili olduğunu belirten yetkililer, “Tüm Türkiye’de olduğu gibi İzmir’de yaşanan inversiyon nedeni ile dikey hareketler yok denecek kadar az olduğundan su buharı ve atmosferik kirleticiler yükselemiyor. Sonuçta atmosferde kirletici konsantrasyonu artıyor. Ayrıca hava sıcaklığında gece ve gündüz farkının arttığı, ani sıcaklık değişiklikleri, yüksek basınç ve sakin rüzgar şartlarında da inversiyon yaşanıyor. Hava sirkülasyonunun sağlanamaması ve dikey hava akımlarının durması nedeniyle, atmosfere atılan kirleticiler daha yoğun hissediliyor. Hava kirliliği yönünden yaşanan bu olumsuz meteorolojik şartlar nedeniyle anlık kirlilik değerlerinde artış gözlenmekle birlikte süreklilik arz etmiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İzmir ile birlikte yayınlanan diğer illere ait olan hava kalitesi verileri incelendiğinde, tüm Türkiye’de yaşanan olumsuz meteorolojik şartlar nedeniyle (inversiyon) partikül madde değerlerinde artış olduğu ve zaman zaman sınır değerlerin aşıldığı görülüyor” bilgisini verdi.
 
İNVERSİYON NEDİR?
Sıcaklık normal atmosfer koşulları içersinde yerden itibaren yükseldikçe her 100 metrede 0.5 ile 1 derece arasında azalma eğilimi gösterir. Sıcaklığın yükseklikle azalacağı yerde artış göstermesi durumuna sıcaklık inversiyonu denir. İnversiyonun başlaması durumunda dikey hareketler yok denecek kadar az olduğundan su buharı ve atmosferik kirleticiler yükselmez, yatay yönde de taşınma olmayacağından atmosferde kirletici konsantrasyonu artar.
 

 
Tanrıkulu'ndan AK Parti'ye 'ağırdan alma suçlaması'
 
Menderes’te sahil yolu tartışması: CHP’ye yanıt eski CHP’liden!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 30 Aralık 2015 Çarşamba 22:55

Belediye yetkilileri gerekli açıklamayı yapmışlar peki Valilik ve Çevre ve şehircilik İl Müdürü neden hala sessiz? yaptıkları işlerle neden hala hizmetle yükümlü oldukları vatandaşı bilgilendirmek adına bir girişimde bulunmuyorlar? Sizin maaşınızı vatandaş ödüyor efendiler o rahat makam koltuklarınızı ve makam araçlarınızı bırakın da sorunlarla yüzleşin.

Yorumu oyla      13      6  
recai 30 Aralık 2015 Çarşamba 14:37

komur plastik ambalaj yerine kagit ambalajda satilmali

Yorumu oyla      13      7  
sinan 30 Aralık 2015 Çarşamba 13:52

Alsancakta sokağında doğalgaz olmasına rağmen hala ucuz diye kalitesi kömür yakan binalar var. Bu binalar doğalgaza geçmeden hava temizlenmez. Belediye denetim yapmış ama sorsan 1 tane bile ceza yazmamıştır, laf olsun diye denetim yapıldı da ne faydası oldu.

Yorumu oyla      15      7  
30 Aralık 2015 Çarşamba 13:36

Hava kirliliği dünyanın bir çok modern şehrinde bile var. Sorun çarpık yapılaşma değil. Modern, düzenli bir şehirde kömür yakarsın yine hava berbat olur.

Yorumu oyla      13      7  
İzmirli 30 Aralık 2015 Çarşamba 13:28

Deniz arkadaş haklı olabilirsiniz,belediye numune alıyor diyorsunuz bilgim yok ,ama sonuç ortada,yıllar önce Ankara da bu kömür yasaklandı (1990 yılında) taa G.Afrikadan kömür getirtilmişti hatırlar mısınız. İşte şu an kirliliğe neden olan kömür o zaman yasaklanan kömür bu dağıtılan kömürlerin konutlarda yakılması yasaklanmalı aslında.

Yorumu oyla      16      6  
ado 30 Aralık 2015 Çarşamba 11:43

izmirde doğalgazın olmadığı hala yerler var kentin %60 kaçak ve çarpık yapılaşma olunca tabi böyle oluyor 4 katlı apartmanda 2 kat doğalgaz kullanıyor 2 kat hala soba kullanıyor nasıl olacak artık

Yorumu oyla      17      8  
Deniz 30 Aralık 2015 Çarşamba 11:27

İzmirli Arkadaş. Belediye kaymakamlığın dağıttıği kömürlerden her ilçeden numuneler alarak analiz yaptırıyor. Numune alınırken şahsen şahit oldum.

Yorumu oyla      16      8  
İzmirli 30 Aralık 2015 Çarşamba 11:03

Büyükşehirin yaptığı bu denetimler hiç etkili değil.Denetim doğru ve yerinde,ama esas sorunlu kömürü devlet denetimsiz bir şekilde dağıtıyor.Belediye valiliğin ve kaymakamlığın dağıttığı kömürü denetleyebiliyor mu? Hayır.Mesele kapanmıştır havayı kirletmeye devam....

Yorumu oyla      16      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca’da 8 metrelik kitap ağaç
Kitap okuyarak yetişen ve değişen toplumların insani ilişkilerde de ileriye ...
Balçova'da eğlence engel tanımıyor!
Balçova’da yaşayan engelli vatandaşlar için düzenlenen yeni yıl partisinde ...
Karşıyaka'da 'can dostlar'a yılbaşı menüsü!
Yeni yılı coşkuyla karşılamaya hazırlanan Karşıyaka’da, sahipsiz sokak ...
 
Bornova’da gençler için interaktif proje!
Hayata geçirdiği bir çok sosyal sorumluluk projesi ve gençlere yönelik ...
Kocaoğlu’ndan seçim tepkisi: O şubeyi lağvetti!
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu hafta sonu yapılan seçimde Çağrı ...
Konaklı 73 çift yeni yıla evli girdi
Konak Belediyesi'nce düzenlenen toplu nikah töreni ile 73 çift yeni yıla ...
 
AK Parti'den İZSU'ya 'hendek' isyanı!
İzmir’in en gözde semtlerinden Güzelyalı’da 2 aydır süren çalışmalara ...
Buca’da gençlere özel proje yola çıkıyor
Kütüphaneden, fitness salonlarına, cep sinemalarından workshop alanlarına ...
Bornova’da vatandaşa büyük hizmet kolaylığı
Bornova Belediyesi ile İZKA’nın “Bilgi Toplumuna Dönüşüm ve Bilgi İletişim ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva