HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Mart 2022 Salı - 17:45

Büyükşehir'den AK Partili Başkan'ın iddialarına yanıt: Böyle bir projemiz yok!

Menemen Belediye Başkan Vekili AK Partili Aydın Pehlivan’ın, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yönetim değişince ikinci el kıyafet desteğini geri çektiğini ve hatta verilen kıyafetlerin geri istendiğini iddia etti. Büyükşehir Belediyesi, 'gerçek dışı iddialara cevabımızdır' başlıklı açıklamasında, böyle bir projelerinin olmadığını ve toplu malzeme desteklerinin olmadığını belirtti.

Büyükşehir den AK Partili Başkan ın iddialarına yanıt: Böyle bir projemiz yok!

Menemen Belediye Başkan Vekili AK Partili Aydın Pehlivan’ın bir gazeteye verdiği beyanatta, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ikinci el kıyafet desteğinde bulunduğunu, yönetim değişince verilen kıyafetlerin geri istendiğini iddia etti. Konu hakkında açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi, böyle bir projelerinin olmadığını, hiçbir şekilde toplu malzeme desteği sunmadıklarını belirtti.

Ayrıca Pehlivan’ın ‘oyun parklarını geri istediler’ iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirten Büyükşehir Belediyesi, montajı yapılacak oyun gruplarının Ayvacık, Ulus, Kır, Göktepe ve Villakent mahallelerine yerleştirildiğini açıkladı.

Büyükşehir’in yaptığı açıklama şu şekilde:

Gerçek dışı iddialara cevabımızdır

Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan‘ın bir gazeteye verdiği beyanatta dile getirdiği asılsız iddialar nedeniyle konuya ilişkin açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.

Sayın Pehlivan açıklamalarında İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı‘nın, Menemen Belediyesi‘ne ikinci el kıyafet desteğinde bulunduğu ve yönetim değişikliğinin ardından bu kıyafetlerin geri alınmak istendiği iddiasını dile getirmektedir.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç sahibi yurttaşlarımıza hiçbir şekilde ikinci el giyim desteği yapmamaktadır. Ayrıca sosyal yardım kapsamındaki giysi dağıtımları ihtiyaç sahiplerinin evlerine tek tek yapılmaktadır, hiçbir şekilde toplu malzeme teslimi söz konusu değildir.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin söz konusu faaliyeti kapsamında tüm ilçe belediyelerimizin yaptığı ihtiyaç başvuruları, bireysel vatandaş başvurusu olarak kabul edilmekte, gerekli sosyal inceleme işlemleri tamamlandıktan sonra ihtiyaç duyulan malzemeler doğrudan başvuru sahiplerinin evlerine teslim edilmektedir.
11 metropol ilçemiz dışında yer alan ilçelerde ikamet eden ihtiyaç sahibi yurttaşların başvurularını daha hızlı çözüme kavuşturmak için İzmir Büyükşehir Belediyesi Yerel Hizmet Müdürlükleri ile Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın faaliyet konularına yönelik iş ve işlemler koordineli olarak yürütülmektedir.
Sayın Pehlivan’ın ortaya attığı “oyun parklarını bile geri istediler” şeklindeki bir diğer iddia da yine gerçeği yansıtmamaktadır.
İlçenin çeşitli bölgelerinde montajı yapılacak 5 adet oyun grubu geçici olarak depolanması için Menemen Belediyesi şantiye alanına konulmuş, daha sonra Menemen’in Ayvacık, Ulus, Kır, Göktepe ve Villakent mahallelerine yerleştirilmiştir.
Menemen Belediyesi’nin kullandığı İZSU’ya ait şişeleme tesisinin kira bedelinin artışı konusu ise 2015 yılında imzalanan 5 yıllık protokolün yenilenmesi kapsamında rutin bir uygulamadır. Burada Menemen Belediyesi'ne özel bir durum olmamakla birlikte, söz konusu fiyatlandırma Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanı görevdeyken tebliğ edilmiştir.
İzmir Büyükşehir Belediyesi kentimizin 30 ilçesinde parti ayrımı yapmaksızın hizmetlerine devam etmekte, bu kapsamda Menemen’de de altyapıdan, sosyal hizmetlere kadar her alanda faaliyetlerini sürdürmektedir.

SOSYAL MEDYADA 'MENEMEN' CEVABI
Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, sosyal medya hesabı üzerinden “CHP, Menemen'de tarihi bir yolsuzluğa imza atınca, yetkinin meclis iradesiyle AK Parti'ye geçmesini CHPli İzmir Büyükşehir Belediyesi kabul edemedi. Menemenliler için ayrılan sosyal desteklere, kıyafetlere el konuldu. Oyun parklarının sökülmesi istendi” dedi.

Hızal’ın paylaşımını sosyal medya hesabı üzerinden alıntılayarak yanıtlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi Birinci Başkan Vekili ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Hızal’ın iftira attığını söylererek “Menemen halkının iradesini yok sayıp seçimle kazanamadığınız belediye başkanlığını kurada kazanmayı içine sindir; sonra da Büyükşehir Belediyesi’ne iftira at. Bunu da siyaset yapmak zannet. Mağdur olan değil, mağdur edensiniz. Menemenliler her şeyi biliyor. Elbet devran dönecek. Kıyafetlere el koyduğumuz külliyen yalandır. Menemen'deki binlerce sosyal hizmetimizin yanında 313 haneye 1.471 adet giysi, 7.535 haneye 4 milyon TL nakit, 1.883 çocuk için bot ve mont, 182 tablet, 2.806 öğrenciye 347 bin TL’lik Eğitim Kartı desteği sağladık, sağlıyoruz. Her şeyi çarpıtmak alışkanlık yaptı sizde. İzmir Büyükşehir Belediyesi Menemen’de oyun parkı falan sökmedi. Aksine, Menemen’in 5 mahallesinde çocuklarımız için oyun parkı kurdu. Yandaş medyanızın ürettiği yalan haberin önünde poz vermek de en çok size yakışır. Vicdansızsınız” ifadelerini kullandı.

 
Vicdansızlık! Kedi ve köpekleri zehirlediler
 
Konak için Valilik'ten açıklama geldi: Son aşamaya gelindi!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
1 Nisan 2022 Cuma 08:41

Hayırdır vekil başkan. Yetkini aşmaya ve coşmaya başlamışsın?? Sen Beştepeden izin aldın mı konuşmak için?

Yorumu oyla      2      3  
Mesut Ak 30 Mart 2022 Çarşamba 21:56

Birilerinin Gece Düşü ; GÜNDÜZ İŞLERİ OLUR !!!

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydın'da 23 Nisan temalı resim yarışması
Aydın Büyükşehir Belediyesi, geleceğimiz olan çocukların 23 Nisan Ulusal ...
Büyükşehir'den Buca Metrosu için kritik hamle!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir 4. İdare Mahkemesi tarafından verilen ...
Deva Partisi'nden Başkan Çerçioğlu'na ziyaret
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Aydın İl Başkanı Meltem Gürler ve yönetim ...
 
'Anadolu Cevheri' kapılarını açıyor... Sektörün kalbi İzmir'de atacak!
Türkiye doğal taş ihracatının can damarı Marble İzmir Fuarı için nefesler ...
Konak’ta türkü ve Zeybek gecesi
Konak Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu ile İzmir Folklor Gençlik ...
Çiğli'nin milli gururu: Avrupa'ya gidecek!
Çiğli Belediyesi Vücut Geliştirme Sporcusu Mustafa Çiçekdağ, Vücut Geliştirme ...
 
Başkan Sengel müjdeyi verdi: Selçuk kazandı!
Selçuk Belediyesi, uzun süredir kentteki tüm siyasi parti ve sivil toplum ...
Celal Atik'te spor keyfi artık 4 mevsim!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kültürpark’taki Celal Atik Yüzme Havuzu ...
Başkan Soyer'den göç vurgusu: Asla o kadar acımasız olmayacağız!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İnsan Ticareti ile Mücadele ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden 'erken seçim' için meydan okudu?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva