HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Ağustos 2024 Cumartesi - 10:42

Büyükşehir'den 18'lik itiraz!

İnciraltı planlaması ile ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde açıklama geldi. Dava sürecinin devam ettiğinin hatırlatıldığı açıklamada 18'lik imar uygulamasının yapılmasının hukuki olmadığı bildirildi.

Büyükşehir den 18 lik itiraz!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'nın İnciraltı Planlaması ile ilgili olarak SonSöz TV'de duyurduğu 18'lik imar uygulamasının başlanacağına yönelik açıklamaya Büyükşehir Belediyesi'nden itiraz geldi.

Firmanın imar uygulaması için çalışmaya başlayacağının duyurulduğu sürece ilişkin olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi, davanın devam ettiğini işaret etti.

Davanın sürmesi sebebiyle 18'lik uygulamanın hukuki olmadığı belirtilen açıklamada şunlara yer verildi:

Balçova İlçesi, İnciraltı Turizm Merkezi 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 09.05.2023 tarihinde onaylanmıştır. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi söz konusu İnciraltı planlarına “Kültür ve Turizm Bakanlığının uygun görüşünün olmadığı, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün alınması gerektiğini belirttiği kamu yararı kararının bulunmadığı, söz konusu planlar konusundaki görüşmelerin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığınca koordineli olarak yürütülmeyip belediyenin nihai görüşünün alınmadığı, İzmir Körfez Geçişi’nin yürürlükteki üst ölçekli planlarda ve İzmir Ulaşım Ana Planı’nda yer almadığı, planlama alanının kıyı kesimine ilişkin önerilen  ‘Ticaret-Turizm-Konut’ ve ‘Ticaret-Turizm’ kullanım kararlarının 1/100000 ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda getirilen ‘Turizm Tesis Alanı’ ve ‘Bölge Parkı/Kentsel Yeşil Alan’ kararlarına aykırılık teşkil etmekte olduğu, Bakanlığa önerilen plan teklifindeki yaklaşık 1 milyon metrekare inşaat alanının, onaylı plan ile 1.8 milyon metrekareye çıkartıldığı, bu kapsamda alanda yüksek yapı yoğunluğunun getirildiği görülmektedir.  EXPO Alanı’na getirilen ‘Ticaret-Turizm-Konut’ ve ‘Ticaret-Turizm’ kullanım kararları ile aykırılık teşkil ettiği, 2.Derece Doğal Sit Alanı içerisine getirilen ‘Ticaret Alanı Kullanımı İlke Kararı’na aykırılık teşkil ettiği, arazi olarak düz bir arazi olmasına rağmen ulaşım ağının çözülememiş olduğu, sürekli dönüşlerle ve kavşaklarla düğüm noktaları oluşturduğu ve bölgede ilerde trafik problemi yaratacağı ortadadır” gerekçeleriyle itiraz etmiştir. Bu kapsamda İzmir 4. İdare Mahkemesi’nin 2023/1392 Esas sayılı dosyası ile 21.08.2023 tarihinde yürütmesinin durdurulması ve iptali talebiyle dava açılmıştır.

Ancak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından açılan davada Mahkeme 17.07.2024 tarihli kararı ile başka kişilerce açılan davalarda Yürütmeyi Durdurma Kararı verildiği gerekçesiyle karar verilmesine yer olmadığı yönünde karar vermiştir. Bu karara İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmir Bölge İdare Mahkemesi Üçüncü İdari Dava Dairesi nezdinde itiraz edilmiştir. 

Bölgede dava süreçleri halen devam etmekte iken bu planlar doğrultusunda imar uygulaması yapılacağına ilişkin açıklamalar yapılmaktadır. Basına da yansıyan söz konusu beyanatta “18’lik imar uygulaması için yapım süreci başladı, firma hazır. 18’lik uygulama ile ilgili süreç şeffaflık içinde olacak. Bakanlığın koordinasyonunda firmayla toplantı yapılacak; hemşerilerimizin talepleri, beklentileri değerlendirilecek” denilmektedir.

İzmir 8. İdare Mahkemesi’nin 2023/1433 Esas sayılı dosyası ile açılan davada 25.06.2024 tarihli ara karar ile yürütmenin durdurulmasına karar verildiğinden, söz konusu yargı kararı dikkate alındığında 18. Madde kapsamında uygulama yapılmasının mümkün olmadığı açıktır. Dava süreçleri devam ederken bölgede imar uygulamalarının yapılması, hukuki açıdan uygun olmadığı gibi bölge halkı için ilerleyen süreçlerde mağduriyet yaratabilecek olup doğru bir yaklaşım da değildir. 

Sonuç itibariyle tüm bu hukuki süreçler göstermektedir ki davaya konu gerekçelerin giderildiği plan çalışmalarına yukarıda belirtilen hususlar kapsamında ivedilikle başlanması gerektiğini, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak yeni imar planı çalışmalarına katkılarımızı sunmak üzere hazır olduğumuzu, tüm bu süreçlerin idari ve hukuki açıdan takipçisi olduğumuzu belirtmek isteriz.”

 
AK Partili İnan'dan Özel'e: Manipülasyon zamanı değil!
 
Afyonkarahisar'da biçerdöverli düğün konvoyu
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kskli 18 Ağustos 2024 Pazar 18:37

Cocuktum bu konu ihtiyarladim bu konu

Yorumu oyla      0      0  
Sir alex ferguson 18 Ağustos 2024 Pazar 15:58

İnciraltına tek bir beton yapılmasına karşıyız Çünkü biz aldık alacağımızı bundan sonra hiçbir bina yapılmayacak desem hoşunuza gidermiydi gitmezdi Heryerin olduğu gibi orayada imar verin geçin artık Bırakın insanlar rantın tadına baksınlar !!

Yorumu oyla      1      0  
Okan 18 Ağustos 2024 Pazar 00:01

Sayın başkan, 40 yılı aşkın tapuları 5. nesile kadar uzanan hakiki saf İzmirli bölge sakinlerini niye düşman bellediniz? Sizden önceki belediye başkanı göreve bölgeye planlama sözüyle gelmişti daha sonra sözünden caydı, yalancı durumuna düştü. Belli ki yukarıdan bir el sizlere talimat veriyor. Kimin eli bu? Son 30 yılın en düşük emsaline nasıl olurda hayır dersiniz. Teknik bilginiz ve donanımlı ekibiniz olmadığı halde, ve mevzuata aykırı olduğu halde hangi akılla bu planları biz yapıcaz diye diretirsiniz. Sayın başkan, bu insanlar siz daha çocukken bu bölgede tarım yaparlardı, tonlarca mandalin çıkardı bahçelerdeki ağaçlardan. Ancak zamanla su kuyuları kurudu, bor ve tuz sorunu yaşandı ve güzelim topraklar çoraklaştı. Şu anda bölge Balçova belediyesinin göz yumduğu kaçak düğün salonları, kahvaltıcı ve çeşitli gayri meşru işletmelerle doldu taştı. Gelin İzmir in şu cevher bölgesini İzmir in mücevheri yapın, bakanlığın planını onaylayıp tadilat istemlerinizi ileterek. Şu anki tutumunuz size, partinize ve İzmir''e zarar vermektedir. Ayrıca mevcut tutumunuz sermayeye hizmet ettiğiniz izlenimini yaratmaktadır. Birazcık sakin ve mantık sınırları içerisinde düşünüp tutumunuzu tekrar gözden geçirmenizi arz eder, bundan sonraki dönemde gerçek halk başkanı olmanızı umut ve arz ediyorum.

Yorumu oyla      0      3  
H. A . 17 Ağustos 2024 Cumartesi 22:24

.Büyüklerimizin toprakları ilk zamanlar tek kişinin di ve toprak verimliydi .Zamanla bazi sebeplerden dolayı verimsizleşti .Nesilden nesile bölünüp küçücük toprak kaldi bazılarımıza..Tapular hisseli Onun icin civi çakamıyoruz Tarım yapılamaz vasvı verildi.Ne yapalım .Böyle bakımsız arazıler dursun mu. kurban satış yeri kafeler düğün salonları kaçak yapilar oh ne güzel .Biz karşıdan bakalım.Niye karşi çıkılıyor plana anlamış değiliz .

Yorumu oyla      0      1  
Derviş 17 Ağustos 2024 Cumartesi 19:28

İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahipleri olarak çok merak ediyoruz İlçe ve Büyükşehir Belediyesi olarak, yeni plan için ısrarınız niye ? Bölge halkına yani bizlere tepeden bakarak, fikirlerimizi sormaksızın, bizi yok sayarcasına, ardı ardına açıklamalar yapmak niye ? Bizim anlatmaktan dilimizde tüy bitti ama hala anlamayanlar ya da anlamak işlerine gelmeyen; İzmir genelinde ve buradan ahkam kesen herkese tekrar hatırlatmak isterim ki üzerinde konuşulan topraklar bizim TAPULU MALLARIMIZ!!!HEM DE NESİLLERDİR BİZE AİT ! ! ! Bugün “İnciraltı’na, İzmir’in yeşili. ya da tarım arazisi” diyenlerin hiç biri İzmir’de yokken bizim atalarımızın ellerinde tapuları vardı.

Yorumu oyla      0      2  
Geçiniz siz onu !! 17 Ağustos 2024 Cumartesi 16:29

Bu planlama yapılırken süreç şeffaf ve her kesimin görüşü alınarak ilerledi! Şimdi yeni açıklama yapılıyor bizde varız diye !? Niçin size sorulduğunda masaya oturmadiniz? Balcovadan Fatma baskan katkı koymuştu mesela ! Şu vakitten sonra cokzor artik o kadar emek var zaman gecmis bir planlama kaç senede cikiyor ! Onca masraf oluyor ! Vede Emsal olarak Aziz başkan 0.80 emsal 4 kat önerisi vermişti, suanda 0.60 3 kat planlama var ! Sorun nerede tam olarak ... lütfen halkın yanında olun ....

Yorumu oyla      1      2  
17 Ağustos 2024 Cumartesi 15:06

Kaç nesil neden yıllardır çivi çakmıyor? Yeşili sevdiği için mi?

Yorumu oyla      1      0  
Hüsniye 17 Ağustos 2024 Cumartesi 14:48

Herkes kendi tapulu malı için konuşsun ..Atamızdan tapulu mal kalmış .Niye yıllarca kaç nesil bekliyor çivi bile çakamıyor..Izmire istihtam yaratacak neden bir plan olmasın .Ahkam kesiliyor.Biz 100 kişi değiliz .

Yorumu oyla      0      2  
17 Ağustos 2024 Cumartesi 12:50

Gaziemir tarım alanlarının imara açılması yanlış, İnciraltı doğru mu? Tarım alanlarını, Mavişehir'deki yapılaşmanın önünü açan belediye mi yoksa bakanlık mı?

Yorumu oyla      1      2  
Samorna 17 Ağustos 2024 Cumartesi 12:28

aferin büyük şehir belediyesine. 100 kişi için milyonlarca m2 yeşil alanı yok ettirmeyin. daha dava üstüne dava açılacağına inanıyorum. STK larda dava açarsa süper olur. referandum yapılsın bahçeler arası inciraltı kamulaştırılıp kent ormanına katılsın.

Yorumu oyla      2      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca’dan diyabet hastalarını sevindirecek proje
Buca Belediyesi, ilçede yaşayan 0 - 18 yaş arası çocuk ve gençler için ...
Bornova’da deprem forumu
Bornova Belediyesi, 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 25. yıldönümü nedeniyle ...
Tugay'dan 'havadan müdahale' açıklaması: İkna edemedik!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cemil Tugay, "Bugün gördüğümüz havadan ...
 
Başkan Ünsal’dan acil çağrı!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde ormanlık alandaki yangına müdahale sürüyor. ...
Başkan Tugay: Riskli her noktada teyakkuzdayız!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, dün akşam Karşıyaka ...
Büyükşehir’de Basmane Çukuru için kritik hamle!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ağustos Ayı Olağan Meclisinde Basmane ...
 
İzmir Büyükşehir'den yangın seferberliği!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tüm birimleri Karşıyaka Yamanlar Dağı’nda ...
Tugay'dan yangın raporu!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İl AFAD Merkezi’nde, ...
İzmir'de bir ilçeye daha kent lokantası açıldı!
Ödemiş Belediyesi, sosyal belediyecilik projelerinden biri olan “Kent ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yıldırım hızıyla idam sehpasına!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva