HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Temmuz 2011 Perşembe - 15:05

Büyükşehir'de böcek korkusu telefonları toplattı!

Yedi üst düzey yöneticisi cezaevinde bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Salihli’deki toplantısını böcek korkusu sardı. Kocaoğlu, otelde girdiği kampta telefon yasağı getirdi.

Büyükşehir de böcek korkusu telefonları toplattı!

FATİH YAPAR-Egedesonsöz - Genel seçimlerin ardından ilçe belediye başkanlarının kendi aralarında yaptıkları toplantılarda bürokratlardan şikayet etmesi, belediyeye yapılan polis operasyonu gibi daha birçok nedenlerden dolayı bürokrasiye neşter vuran ve onlarca üst düzey bürokratın yerlerini değiştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilginç bir karar aldı. Başkan Kocaoğlu, Manisa’nın Salihli İlçesi’nde Lidya Sardes Termal Otel’de bürokratlarla girdiği üç günlük kampta telefonları toplattırdı. Yedi üst düzey bürokratı cezaevinde yatan Başkan Kocaoğlu’nun Salihli’de yaptığı toplantıyı böcek korkusu sardı. Belediye görevlileri, bürokratların telefonlarını içeriye girerken tek tek aldı. Kayıt altına alınan telefonlar salondan çıkarken tekrar verildi. Belediye bürokratlarının da şaşırdığı uygulamada Kocaoğlu’nun son zamanlarda en fazla başının ağrıdığı konular arasında yer alan ‘telefon dinlemesi’ nedeniyle bu kararı aldığı öğrenildi. Özellikle belediye projelerinin masaya yatırıldığı, seçimlerde prestij getirecek çalışmaların anlatıldığı toplantılarda konuşulanların dışarıya sızmamasına büyük özen gösterildi. Telefonların çoğunun ses kayıt özelliğinin olması ve görüntü kaydedebilir nitelikte bulunması toplatılma gerekçeleri arasında yer aldı.

BÜYÜKŞEHİR'DEN AÇIKLAMA: BÖCEK DEĞİL KONSANTRASYON!
Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise telefonların toplantı öncesi toplantılmasının olası böcek ihtimalinden değil toplantı sırasındaki konsantrasyonun bozulmaması amaçlı olduğunu söylediler. Başkan Kocaoğlu'nun toplantının sağlıklı yapılması için böyle bir uygulama yaptığını açıklayan yetkililer; "Toplantı sırasında çalan telefonlar, toplantının sağlıklı olmasını engelliyor. O nedenle Başkan Kocaoğlu, toplantının sağlıklı bir atmosferde yapılması amacıyla cep telefonlarının salona hiç sokulmamasını istiyor. Daha önce de pek çok toplantıda bunun örnekleri yaşandı. Böcek ya da ona benzer bir endişeyle bu uygulamanın yapılması mümkün değil" dediler.
 
PROJELERİ SORDU
İlk gün yapılan toplantı oldukça yoğun geçerken Başkan Kocaoğlu’nun en fazla üzerinde durduğu konular arasında İZSU projeleri yer aldı. İlk günün tamamını İZSU ve belediyenin ana kademesinde İZSU’ya bağlı yürüyen işler doldurdu. Dün gece geç vakitlere kadar süren toplantıların ardından akşam yemeği saati de oldukça sarktı. Başkan Kocaoğlu’nun oldukça hazırlıklı geldiği öğrenilirken her fırsatta zamanlama konusuna dikkat edilmesi gerekliliğini vurguladı. Özellikle metro ve raylı sistem çalışmalarında verdiği sözlerin zamanlama olarak tutmaması Kocaoğlu’nun en büyük gerekçesi oldu. Kocaoğlu tüm bürokratlardan işlerin zamanında yapılmasını istedi. Her bürokratı tek tek dinleyen Kocaoğlu’nun önünde bulunan notlardan ve belgelerden projeler hakkında ayrıntı bilgi istediği ifade edildi. Kocaoğlu sık sık önünde yazan projelerin ne aşamada olduğu hakkında bilgi aldı ve onları not etti. Kocaoğlu’nun toplantıda, “İşleri zamanında bitirin, gayret gösterin. Elinizde ne varsa bunları en hızlı şekilde tamamlayın” dediği de öğrenildi.
 
BAŞKAN DÖNÜYOR
Toplantıda yeni bürokratik yapılanmanın fotoğrafını çeken Başkan Kocaoğlu, herkesle yakından ilgilenirken personel ile birebir diyalog kurmaya büyük gayret gösterdi. Yapılanları dinleyen, projeleri izleyen ve yetiştirilmesini istediği çalışmaların aksamaması için talimatlar veren Kocaoğlu’nun yarın öğleden sonra İzmir’e döneceği öğrenildi. Belediye bürokratları, Başkan Kocaoğlu gittikten sonra kendi aralarında durum değerlendirmesi yapacak ve çalışmalara devam edecek.
 
YENİ OPERASYON DANIŞMANLARA
İlk olarak belediyenin ana kademesinde yapılan bürokrat operasyonunun ardından alt kadrolarda değişikliğe gidilmişti. İmar, planlama, ulaşım, fuarcılık gibi ana birimlerde iki defa yapılan değişikliğin ardından şirketlerin üst düzey müdürleri görevden alınmıştı. Başkan Kocaoğlu’nun üç kez hamle yaptığı bürokraside dördüncü dalga da danışmanlara geldi. Başkan Kocaoğlu’nun talimatı ile Kültür ve Sanat Danışmanı Haluk Işık istifa dilekçesi verdi. Kocaoğlu’nun danışman kadrosunda da değişikliğe gideceği öğrenildi. Balıkesir Ayvalık’ta olduğunu ifade eden Kocaoğlu’nun en eski danışmanlarından olan Işık, “Başkan olan o dur. Kararı veren de kendisidir. Çalışmak istememek, istemek kadar doğaldır. Başkan bana istifa dilekçemi vermem yönünde haber gönderdi. Ben de yazıp yolladım. Ayrıca belediyenin şirketi olan Ege Şehir Planlama AŞ’de olan yönetim kurulu üyeliği görevinden de ayrıldım” diye konuştu. Öte yandan Başkan Kocaoğlu’nun önümüzdeki günlerde kültür ve spor faaliyetlerinde görev alanları da gözden geçireceği öğrenildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yekta 29 Temmuz 2011 Cuma 12:01

SOSYAL DEMOKRAT AÇIK ŞEFFAF BELEDİYE VE KONUŞTUKLARININ KAYDA ALINMASI KORKUSU.O TOPLANTIYA KATILANLAR KAPATMAYACAKTINIZ TELEGONU NE KORKUMUZ VAR DİYECEKTINIZ.YAPAMADINIZ.AZİZ BEYE SORARLAR ELBET NEDEN KORKUP KAPATTIRDI TELEFONLARI

Yorumu oyla      13      8  
ceranimo 29 Temmuz 2011 Cuma 11:30

Chp li görünümlü Akp liler yorum lar yapmaya kalkışmışlar. Ama verdikleri fikirleri bile boş. Bİrisi sinyal bozucu cihazdan bahsetmiş. demekki bu kişi belediye yetkilisi olsa bütün kaynakları hiç edecek. maaliyetini düşündümü acaba. Halbuki tel. toplatmak bedava. Üstelik sinyali bozuk bir tel. i ne yapsın bürokrat. Beğenmeyen gider .kimse zorla chp li olmuyor.

Yorumu oyla      14      7  
emre aydın 29 Temmuz 2011 Cuma 10:39

AZİZ KOCAOĞLU BELEDEYİ EK BAŞINA YÖNETMEYE ÇALIŞIYOR MERKEZ İSE BORNOVA... BUNDAN VAZGEÇEMİYOR BELEDİYE Yİ BABASININ MALI GİBİ YÖNETEMEZ. PARTİLİLERLE TOP YEKÜN BİR KADROLAŞMAZSA BİR DAHAKİ SEÇİMLERDE BORNOVADA MUHTAR OLUR ANCAK. BİR TANE PARTİLİ ÜST DÜZEY BÜROKRAT YOK BORNOVALI BÜROKRATLARLA OLMAZ..... OYUM ARTIK AZİZ KOCAOĞLUNA DEĞİL MALESEF CHP Lİ BİR ÜYE OLARAK BAŞKA BİRİNİ BULSUNLAR BİR SONRAKİ SEÇİMLERE

Yorumu oyla      13      9  
erdem 29 Temmuz 2011 Cuma 10:11

HADİ ORDAN DEMEKTEN BAŞKA SÖZ YOK.BİRİ BÖCEK ARATTTI YINE DE KURTULAMADI.YAZIK YA.DEMEEK Kİ BÜYÜKŞEHİR DE DİNLENİYO DİYE GİTTİLER.YASAL OLMAYAN Bİ KONULARI YOKSA NEDEN BU KAYGILAR.

Yorumu oyla      14      8  
hasan 29 Temmuz 2011 Cuma 09:32

kolay değil 7 yılın hesabını vermek :)))

Yorumu oyla      13      8  
haberci 28 Temmuz 2011 Perşembe 18:15

Bence telefonları toplatmak yerine otele jammer (sinyal kesici) yerleştirilebilirdi. Böylece kimse telefonuyla iletişime geçemezdi!

Yorumu oyla      17      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Solak'tan ilginç uygulama: AK Partili vekil
Yıllık izne çıkan CHP’li Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak’ın, yerine ...
Başkan Durak'a Genel-İş'ten plaket
Kent AŞ işçilerinin üyesi oldukları Genel İş Sendikası 5 Nolu Şube Başkanı ...
Her mahallede iftar sofrası kurulacak
Gaziemir Belediyesi, Ramazan ayı süresince ilçedeki 16 mahallenin tamamında ...
 
Balçova'da çocuklar İngilizce öğreniyor
Balçova Belediyesi’nin geçen iki yıl önce başlattığı bu yılda devam eden ...
Buca'ya Ramazan'da yıldız yağacak
Buca Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen Ramazan Festivali 1 Ağustos’ta ...
Başkan Karabağ’dan Güzelbahçe’ye ziyaret
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa ...
 
Gıda Bankası’nda Ramazan bereketi
Gıda stokları tükenen ve vatandaşlardan tepki alan Karabağlar Gıda Bankası’nın ...
Başkanlar yeni bakanlıktan dertli
Yerel yönetimlere ait olan tüm imar yetkilerinin, yeni kurulan Çevre ve ...
'Dayanışma ruhuna aracılık ediyoruz'
Bornova Belediyesi’nin çağrısıyla kısa sürede Naldöken Kültür Merkezi’nde ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva