HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Temmuz 2011 Perşembe - 11:13

Buca'ya Ramazan'da yıldız yağacak

Buca Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen Ramazan Festivali 1 Ağustos’ta başlayıp 29 Ağustos’ta sona erecek. Katılımcıları her gün yeni bir sürprizin beklediği festival ücretsiz etkinliklerle dolu.

Buca ya Ramazan da yıldız yağacak

İZMİR - İzmir'de ilk defa gerçekleştirilen Ramazan Festivali, Buca Gölet alanında 1 Ağustos Pazartesi günü saat 21.30 ‘ da Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın yapacağı açılışla başlayacak. Ramazan ayı boyunca her gün sürecek olan festivalde masal ve öykü canlandırma, yüz boyama, yaratıcı drama, dans ve müzikli drama, animasyon gösterileri, sihirbazlık gösterileri, Aşuk ile Maşuk, balon katlama, canlı heykel, palyaço gibi çocuk etkinliklerinin yanı sıra meddah Karagöz – Hacivat orta oyunu gösterileri olacak.

Serkan Yıldız, Cenk Bosnalı ve sekiz ara grubun İzmirlilerle buluşacağı şenliklerde Türkiye’nin önemli sanatçıları da sahne alacak. Birbirinden güzel seslere ev sahipliği yapacak olan Buca Gölet’de 6 Ağustos 2011 Cumartesi akşamı saat 21.30’da Muazzez Ersoy, 20 Ağustos 2011 Cumartesi akşamı saat 21. 30’da Feridun Düzağaç, 27 Ağustos 2011 Cumartesi akşamı saat 21. 30 ‘da Leman Sam , 13 Ağustos 2011 Cumartesi akşamı saat 21.30 ‘da da Kutsi izleyicisiyle ücretsiz olarak buluşacak. Ramazan Festivali Buca Gölet’e, 500 bin kişinin katılması hedefleniyor.

167 bin metrekarelik alana kurulacak olan şenlikte ayrıca Bucalı esnafların açtığı stantlarda yer alacak. Çeşitli ürünlerin sergileneceği stantlara rağbet hala devam ederken bu stantlarda Buca’ya has, Buca’yı anlatan ürünlere de rastlamak mümkün olacak. 1 Ağustos 2011 Pazartesi günü başlayacak olan Ramazan Festivali 29 Ağustos 2011 pazartesi günü son bulacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 21 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sevgi 30 Temmuz 2011 Cumartesi 01:06

merak etme dmokrat efendi belediyeye sayıştayda danıştayda müfettişte baykal kayada hepsi geliyor çünkü halka açık bir belediye...senin ercan tatıdan başka düşünecek bir şeyin yokmu ya...buca kültüre sanatçıya hizmetten çok mmnun bir tek sen değilsin nedir bu tatminsizlik anlamadım sende:)))))

Yorumu oyla      19      11  
DEMOKRAT 29 Temmuz 2011 Cuma 16:39

Ahmet Kardeşim.Cemil ŞEBOY Zamanında verilen Ruhsatların sayısı 11 adettir.Şu an orada kaç adet Birahane var isterseniz bir sayalım.Gelelim Öğretmenevlerine son iki yılda 4 tane Bar ve Birahane açıldı.Birtaneside Ege Çarşının 20mt.solunda En son açılan.Peki öğretmenevlerinin Meslek Yüksek Okulu Girişinde okula tam 70mt.mesafede bulunan ve geçen sene açılanlar için ne diyorsunuz.Kavram dershanesinin dibindekine ne diyorsunuz.5002 Sayılı m.e.bk.lığının yönergesinde bu tip yerlere 100metre şartı isteniyor.Bu saydıklarım son iki yilda açılan ve benimde apartmanımın altında olan yerler.Okullara ve Dershanelere uzaklık neden ihlal ediliyor.Neden bu Birahaneler Balkon şeklinde çıkma yaptılar.Cevabınızı bekliyorum.

Yorumu oyla      17      13  
Ahmet 29 Temmuz 2011 Cuma 15:40

Sn Demokrat rümuzlu arkadaş.Şirinyer ve Bucadaki ana cadde üzerindeki birahaneler tabiiki hiç güzel değil.Kimsede bunu zaten savunmuyor.Ancak o birahanelerin tamamının ruhsatlarını önceki Belediye Başkanımız Sn.Şeboy tarafından verildiğini biliyorsunuz.CHP liyim diyorsun ama sürekli Buca Belediyesini eleştiriyorsun.Buda maksatlı olduğunu düşündürüyor.Şunu unutmayalım ki Buca hepimizin.Bucaya sahip çıkmalayız.Yapılan güzel işleri de görmek lazım değilmi...

Yorumu oyla      20      12  
isimsiz 46 29 Temmuz 2011 Cuma 14:55

haberde şöyle deniyor ; " İzmir'de ilk defa gerçekleştirilen Ramazan Festivali..."... Koskoca İzmirdeki festivaller tarihine geçen Buca belediyesinin sayın başkanı değil mi ki , geldiği günden bu yana enkaz devraldım edebiyatı yapıp para yok diye sürekli yakınan ? seçenlere : ne ekersen onu biçersin. seçilenlere : eden bulur.

Yorumu oyla      19      15  
DEMOKRAT 29 Temmuz 2011 Cuma 14:44

Sizleri hangi kategori"ye koyarak değerlendirmeli bilemiyorum.Ben hangi partiden olursa olsun hırsızlık yapanların,görevini suistimal edenlerin ipliğini pazara çıkarmak isterken,sizler bu insanları nasıl savunursunuz.Hiç mi rahatsız olmazsınız,sizler.Akşamları uyurken hiçmi vicdan muhasebesi yapmazsınız.Allahına kadar ATATÜRKÇÜ" yüm vede CHP liyim.Sadece inat olsun diye burada yorum yapıyorsunuz.Ben sizlerden sormuş olduğum sorulara cevap beklerken,ipe sapa gelmez laflar yazıyorsunuz.Bu şehirde herşey dört dörtlükte bizimmi haberimiz yok.Bucada imar açısından birçok birahanenin yasal olmayarak taşma yaptığından bahsediyorum,kaldırımlarda içki içenleri eleştirirken illa AKP li olarak mı değerlendirilmem gerekiyor.Aydın insanlar bu çirkinliklerden rahatsız olamazlarmı.Burada iddia ettiğim şeylerin öyle olmadığını söylersen,anlaşabiliriz.Senin Kültürlü olabileceğine inanıyorum.Eğer eşin ve çocukların var ise akşamları şöyle Gürçeşme Huzurevi tarafından Şirinyere doğru yürü,oradanda Öğretmenevlerine doğru gel,şayet miden bulanmazsa birşey diyemem.Buraların Basmane tarzına dönüştüğünü görmüyormusunuz.Bumudur çağdaşlık,modernlik.Nekadar çok Bar-Pavyon-Birahane açılırsa o kadar çokmu çağdaş olacağız.

Yorumu oyla      19      14  
ahmet k 29 Temmuz 2011 Cuma 13:57

demokratlar ne zamandan beri emekçileri düşünür oldular :)

Yorumu oyla      25      8  
DEMOKRAT 29 Temmuz 2011 Cuma 11:12

Şimdiki Yeni Moda, EMEĞİ GEÇENLERE Teşekkür Etmek.Yahu Konser Organize Etmede nasıl bir emek harcanır anlamış değilim.Çağırırsın Organizatörü Kapalı Kapılar ardına,anlaşırsınız.Siz O Vergi ve Harçların Belediyede Emeği geçen Memur ve Emekçi arkadaşlarım tarafından ne zorluklarla tahsil edildiğini biliyormusunuz.Onların anası ağlasın,bir kuruş vergi toplayacağım diye.Siz ise gelin paraları çarçur edin.Memur 1 lira vergiyi eksik alsın,yahut geciktirsin,müfettişler anasını ağlatır.Sizler maaşallah olmadık şeylere harcayın.İşin hayret edilecek yanıda,sizlere hiçbir şekilde Zimmet Çıkmaması.Bu da sizlerin Profesyonel olduğunuzu gösterir.Asıl emeği geçenler,o vergileri toplayan,yolları süpüren gerçek emekçilerdir.O güneşin altında Anası Ağlayanlardır.Klimalı Odalarda ne kadar emeğiniz geçiyor oda merak konusu.

Yorumu oyla      22      19  
DEMOKRAT 29 Temmuz 2011 Cuma 10:31

Sağolun,Nilüfer hanım biz almayalım.

Yorumu oyla      19      22  
Nilüfer 29 Temmuz 2011 Cuma 09:34

Emeği geçenlere teşekkürler.Bakıyorumda bu haberleri okuyan ya da yorumlayanların çoğu CHP li başkanlara karşılar.Sizde ailenizle gelin eğlenin arkadaşlar bu etkinlikler herkes için.Tüm Bucalıların,İzmirlilerini,Ülkemizin ve tüm islam aleminin Ramazanı hayırlı olsun.Herkese güzellikler getirsin.

Yorumu oyla      26      15  
1974 BUCA LİSELİLER 28 Temmuz 2011 Perşembe 21:01

ERCAN EFENDİ SON İKİ YILA GİRERKEN BAŞTANKARAYA VURDU SANIRIM.O DA BAŞKANLIĞI BİR KEZ DAHA GÖREMEYECEĞİNİ BİLİYOR VE 'VUR PATLASIN ÇAL OYNASINLA'EĞLENCELİK ARIYOR.İYİ EĞLENCELER ERCAN EFENDİ.EĞLENİRKEN ŞU TEK KANALLI MENDERES CADDESİNİN TRAFİĞİYLE Bİ İLGİLENSEN DİYORUM.

Yorumu oyla      24      22  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Karabağ’dan Güzelbahçe’ye ziyaret
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa ...
Gıda Bankası’nda Ramazan bereketi
Gıda stokları tükenen ve vatandaşlardan tepki alan Karabağlar Gıda Bankası’nın ...
Başkanlar yeni bakanlıktan dertli
Yerel yönetimlere ait olan tüm imar yetkilerinin, yeni kurulan Çevre ve ...
 
'Dayanışma ruhuna aracılık ediyoruz'
Bornova Belediyesi’nin çağrısıyla kısa sürede Naldöken Kültür Merkezi’nde ...
Altınpark'a turist yağacak
Altınpark kazı alanının üstü camla kaplanacak, aşağıda tarihi kalıntılar ...
Kocaoğlu: Onay bekliyoruz
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu alınacak yeni vapurlar ...
 
Ramazan Çiğli'de dolu dolu
Çiğli Belediyesi, Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi ile Çiğli Halk ...
Cennet’in balıkçı barınakları yenileniyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kuş Cenneti’ni çevreleyen kaçak balıkçı barınaklarının ...
Karabağlar'da sıra gecesi
Karabağlar Belediyesi, düzenlediği açık hava konserlerini sıra gecesiyle ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva