HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Temmuz 2011 Perşembe - 14:25

Solak'tan ilginç uygulama: AK Partili vekil

Yıllık izne çıkan CHP’li Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak’ın, yerine vekalet etmesi için belirlediği beş Başkanvekili arasına AK Partili Sıddık Soysal’ı da alması örgütte kriz yarattı.

Solak tan ilginç uygulama: AK Partili vekil

Can Özlü/Egedesonsöz - 2009 yerel seçimlerinde Çiğli Belediye Başkanlığı’nı kazanan Ensari Bulut’un vefatının ardından parti grubunun kararına karşı gelerek Belediye Başkanlığı’na talip olan ve AK Parti’li meclis üyelerinin desteğiyle başkan koltuğuna oturan Metin Solak, partisi ile yaşadığı çatışmanın izlerini henüz kapatmadan yeni bir krize daha imza attı. Yaz tatilini geçirmek üzere 10 günlük izne çıkan Başkan Solak, koltuğunu vekalet etmesi için beş başkanvekili belirledi. İki gün arayla Başkanlığa vekalet edecek isimlerden dördünü kendi partisinden seçen Solak, iki yıl önce kendisine başkanlık yolunu açan AK Parti’yi de unutmadı. İki yıl önce yaşanan seçimlerde CHP grubunun karırına karşılık Başkanlığa aday olan ve parti üst yönetimiyle karşı karşıya gelen, bu nedenle partiden ihraç edilen ancak sonra affedilen Solak, “teşekkürünü” AK Parti’li Sıddık Soysal’ı Başkanvekili yaparak gösterdi. Ak Partili Soysal, dün ve bugün Çiğli Belediyesi Başkanvekili olarak tüm yetkilere sahip olacak. Solak'ın daha önce de bir AK Partili meclis üyesini daha vekil tayin ettiği öğrenildi.
 
KOÇER:  YAKIŞMADI
CHP’li Başkan Solak’ın başkanvekilliği için görevlendirdiği isimler arasına AK Parti’den de bir ismi dahil etmesi partilileri tarafından büyük tepkiyle karşılandı. Başta CHP belediye meclis grubu olmak üzere pek çok isim Solak’ın bu kararını eleştirdi. CHP İlçe Başkanı ve aynı zamanda Grup Başkanı da olan Ali Rıza Koçer, Solak’ın bu kararının CHP’ye yakışmadığını dile getirdi. Koçer, “Bugüne kadar böyle bir uygulamaya şahit olmadık. Grupta alınan böyle bir karar yoktu. Bu nedenle haberim olmadan alınmış bir karardır. İl Başkanımız, milletvekillerimiz ve parti üst yöneticilerimiz bu olaya müdahale etmelidir. Yanlış bir karardır. CHP’ye yakışmayan bir tutumdur. AKP’li belediyelerden benzer bir davranış görmedik” dedi.
 
BAYIR: “ENTERESAN”
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır da AK Partili Soysal’ın başkanvekili olarak görevlendirilmesini “enteresan” olarak yorumladı. Bayır “Başkanın kendi tasarrufundadır. Meclis yapısı içinde güven duygusunu yansıtmak için böyle bir hamle yapmış diye düşünüyorum. İki günlük sürede önemli kararlar alınacağını sanmıyorum” dedi.
 
Merhum Başkan Ensari Bulut’un vefatının ardından CHP grubunun Başkanlık için aday gösterdiği Meclis Üyesi Şeref Bektaş ise bu durumun kabul edilemez olduğunu söyledi. Bektaş “Etik bir davranış olmadı. CHP’ye yakışmadı” diye konuştu.
 
SOYSAL: “ÖRNEK OLMALI”
İki günlüğüne de olsa başkanlık koltuğuna oturan Ak Partili Meclis üyesi Sıddık Soysal, uygulamanın rutin bir işlem olduğunu ve büyütülmemesi gerektiğini söyledi. Soysal “Belediye meclisi içinde uyum içinde çalışıyoruz. Karşılıklı bir güven duygumuz var. Kavga etmiyoruz. Keşke her belediye başkanına örnek olsa. Şeffaflık adına önemli bir adım. Vekâlet görevim süresince belediye işleyişinde bir aksaklık görürsem müdahale ederim” ifadelerini kullandı.
 
SOLAK: DAHA ÖNCE DE YAPMIŞTIK
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ise, vekalet görevinin rutin bir uygulama olduğunu kaydetti. Solak “İkişer günden 5 başkanvekili belirledim. Bu görevlerden birini de Ak Partili arkadaşlara verdik. Daha önce de benzer bir şey yapmıştık. Meclis çatısı altında birlikte çalışıyoruz. Aramızda bir güven sorunu yok. Amacımız kavga ortamı yaratmadan daha iyi çalışmak” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet tok 29 Temmuz 2011 Cuma 18:51

geyik muhabbetinden başka bişey değil normal bişi

Yorumu oyla      14      7  
mustafa 29 Temmuz 2011 Cuma 12:04

sayın cansu rumuzlu kişi siz kimsiniz ki seçimlerde ilçe örgütü adına laf ediyorsun bir kere siyaseti bilmediğin ortada ensari bulut seçilirken sayın alirıza koçer ilçe başkanı değildi ayhan güneş ve ekibi vardı bu birrrrr...sayın alirıza koçer metin solak gibi hiç bir zaman partisine ihanet etmemiştir ki bunu söyleyenler ıspat bile edememiştir bu ikiiii...metin solak'ın vekilliği bir akpliye vermesi hiç yakışık almayan birşey ki ben bir diet borcunu ödediğine inanıyorum bu üççç..seçimlerde chp için değil akp'li kültür bakanının peşinde koşarak geçirdiğini cümle alem gördü sonra örgütünü çalışmamakla suçladı ki örgütü seçime kadar alanlardaydı kapı kapı dolaşıyordu bu dörttt..kendi meclis üyelerinden seçecek adam mı yoktu da sıddık soysalı seçti bu beşşş..sıddık soysal seçime girse alırmış alacaktı da niye seçime girmedi bu altııı...genek merkez bunları çok iyi takip ediyor ve kimin ne çıkarlar peşinde olduklarını çok iyi biliyor bir daha ki seçimlere bakalım bu kişi aday olabilecek mi bu da yediii... şimdi bu yazım yayınlanırsa eğer insanlar okusunlar ve metin solak beyi sizin yazınızda da belirtildiği gibi nasıl belediye başkanlığına geldiğini kimlere boyun eğdiğini okuyup öğernsinler..niye bir akp'li belediye başkanı bunu yapmıyor bir de bunu oturup düşünün ...saygılarımla

Yorumu oyla      14      10  
MEHMET KAHRAMAN 29 Temmuz 2011 Cuma 10:05

BİR CHP'Lİ OLARAK AKP'YE İKİ KERE TEŞEKKÜR BORCUMUZ VAR.ENSARİ BULUTUN SEÇİLMESİNDE RAKİP DR.GALİP ÖZTÜRK DEĞİLDE SIDDIK SOYSAL OLSA İDİ CHP SEÇİMMİ ALABİLECEKTİ BUNU TÜM CHP'LİLER BİLİYORLAR,İKİNCİ TEŞEKKÜRÜ DE METİN SOLAK'IN SEÇİMİNDE SIDDIK SOYSAL'LI ADAYLIKTAN ÇEKEREK CHP'Lİ BİR MECLİS ÜYESİNİN SEÇİMİN DE AKP OLARAK ROL OYNAMIŞLARDIR.AKP'E TEŞEKKÜR ETMENİZ GEREKİRKEN ELEŞTİRİYORSUNUZ BU TÜR DAVRANIŞLARDAN VAZ GEÇİNİZ.AKP 2014 DE ÇİĞLİ'DE İKRAMDA BULUNMAZ İSE EVET KATILIYOTUM SIDDIK SOYSAL'IN ADAYLIĞINDA ÇİĞLİ AKP'Lİ OLACAKTIR.

Yorumu oyla      14      11  
CANSU 29 Temmuz 2011 Cuma 09:32

Ben bir CHP'li olarak Metin Solak'ı kutluyorum,Belediye Başkanlıgı Şehrülemin'lik makamıdır.Şehrin en emin güvenilir insanıdır.Yönetimde eşitlik ve adalet ilkesini tarafsızca uygulayan kişidir.AKP'li bir Meclis üyesini bırakarak aynı zamanda AKP'ye de mesaj vermiştir.Hafızalarınızı yoklayınız Bugünkü İlçe Başkanı seçimlerde CHP'li Ensari Bulut'un seçimi kaybetmesi için DSP'ye destek verdiğini cümle alem biliyor.Bugün Aynı kişi Sayın Ali Rıza Koçer Belediye Başkanını eleştiriyor,yakışmadı sükut etse idi daha inandırıcı olurdu CHP'ye kendisi ihanet etti.AKP'li Sıddık Soysalı ben dahil tüm ÇİĞLİ çok iyi tanıyor,Başkanlık yapacak tüm kriterler Soysal'da mevcut,Alevi,sünnü,doğulu,batılı.yerlisi,göçmeni herkesin işini görmeğe çalışan bir kişiliğe sahip Metin Başkanı birkez daha kutluyorum .AKP'nin adayı Sıddık Soysal olduğu zaman Çiğli AKP'li olacaktır bunu da böyle bilin.

Yorumu oyla      16      12  
hasan 29 Temmuz 2011 Cuma 09:31

bence başkan kendi insiatifini kulanarak bir ilki imza attı belliki oda güvenmediği partı mensuplarına koltuğunu teslim etmiyor

Yorumu oyla      16      10  
CANSU 29 Temmuz 2011 Cuma 09:24

Ben bir CHP'li olarak Metin Solak'ı kutluyorum,Belediye Başkanlıgı Şehrülemin'lik makamıdır.Şehrin en emin güvenilir insanıdır.Yönetimde eşitlik ve adalet ilkesini tarafsızca uygulayan kişidir.AKP'li bir Meclis üyesini bırakarak aynı zamanda AKP'ye de mesaj vermiştir.Hafızalarınızı yoklayınız Bugünkü İlçe Başkanı seçimlerde CHP'li Ensari Bulut'un seçimi kaybetmesi için DSP'ye destek verdiğini cümle alem biliyor.Bugün Aynı kişi Sayın Ali Rıza Koçer Belediye Başkanını eleştiriyor,yakışmadı sükut etse idi daha inandırıcı olurdu CHP'ye kendisi ihanet etti.AKP'li Sıddık Soysalı ben dahil tüm ÇİĞLİ çok iyi tanıyor,Başkanlık yapacak tüm kriterler Soysal'da mevcut,Alevi,sünnü,doğulu,batılı.yerlisi,göçmeni herkesin işini görmeğe çalışan bir kişiliğe sahip Metin Başkanı birkez daha kutluyorum .AKP'nin adayı Sıddık Soysal olduğu zaman Çiğli AKP'li olacaktır bunu da böyle bilin.

Yorumu oyla      20      11  
ibrahim 29 Temmuz 2011 Cuma 01:11

ne var yani bunda chp liyim ama bu karada saygı duyuyorum bizler birileri gibi düşünmemeliyiz ikigünlüğüne akp çiğliyi almaz

Yorumu oyla      20      8  
çivi çıktı 29 Temmuz 2011 Cuma 00:08

grup kararına uymamalar...akp oylarıyla belediye başkanı olmalar..muhalefetten başkanvekili atamalar..parti marti kalmadı..Çivisi çıktı partinin...!!!!

Yorumu oyla      16      16  
Turan 29 Temmuz 2011 Cuma 00:04

ya ben halal anlıyamıyorum ben karabağlarda oturuyorum ama ben Sayın solak ğı bu davranışından bir partili olarak desetekliyorum.Bu bir güven meselesi eger insanlar ayrılıkcı zıt yada idolıji leri ugruna ayrışırsa ve hizimpcilik yaparsa bu en kötüsü ve hayinlikdir.Ben metin solak gıngerçek bir birokrat ve siyaset adamı yanısıra gerçekden iyi bir hukukcudurda.Ben eminimki herkese sizin bu kararınızdan dolayı desetekliyordur. buda ortada sayın koçer ve Bektaş düşünsün derim

Yorumu oyla      20      9  
28 Temmuz 2011 Perşembe 22:38

Başkanımızın seçimi isabetlidir.Kaldıki bu görev 31 meclis üyesininde hakkıdır.Bu görevide herkes layıkıyla yerine getirecektir ki Çiğli meselelerini büyükşehirde bile hakkıyla savunan değerli bir meclis üyesi olan Sıddık Soysalın bu göreve getirilmesindeki rahatsızlığı birtürlü anlayamadım.Başkanımızın bu görevlendirmedeki dediği gibi rutin bir uygulamadır.Bu uygulamada ilk bir bayan meclis üyesi Ak Partiden başkanvekilliği yapmıştır.O zaman kimse neden böyle tepki göstermedi de şimdi tepkiler var.Bu tepki partiden çok, isime tepki gibi.Sıddık Sysal birilerini acayip korkutmuşa benziyor.

Yorumu oyla      22      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Durak'a Genel-İş'ten plaket
Kent AŞ işçilerinin üyesi oldukları Genel İş Sendikası 5 Nolu Şube Başkanı ...
Her mahallede iftar sofrası kurulacak
Gaziemir Belediyesi, Ramazan ayı süresince ilçedeki 16 mahallenin tamamında ...
Balçova'da çocuklar İngilizce öğreniyor
Balçova Belediyesi’nin geçen iki yıl önce başlattığı bu yılda devam eden ...
 
Buca'ya Ramazan'da yıldız yağacak
Buca Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen Ramazan Festivali 1 Ağustos’ta ...
Başkan Karabağ’dan Güzelbahçe’ye ziyaret
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa ...
Gıda Bankası’nda Ramazan bereketi
Gıda stokları tükenen ve vatandaşlardan tepki alan Karabağlar Gıda Bankası’nın ...
 
Başkanlar yeni bakanlıktan dertli
Yerel yönetimlere ait olan tüm imar yetkilerinin, yeni kurulan Çevre ve ...
'Dayanışma ruhuna aracılık ediyoruz'
Bornova Belediyesi’nin çağrısıyla kısa sürede Naldöken Kültür Merkezi’nde ...
Altınpark'a turist yağacak
Altınpark kazı alanının üstü camla kaplanacak, aşağıda tarihi kalıntılar ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva