HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Ağustos 2016 Cuma - 19:23

Büyükşehir'de 2 numaralı koltuk o isme emanet

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde uzun süredir konuşulan iki numaralı genel sekreterlik koltuğunun yeni sahibi netleşti. İzne çıkan Genel Sekreter Pervin Şenel Genç’in yerine Başkan Kocaoğlu Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe’yi görevlendirdi.

Büyükşehir de 2 numaralı koltuk o isme emanet

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yıllardır görev yapan Genel Sekreter Pervin Şenel Genç’in yaş haddi nedeniyle süresi doldu. Eylül ayı itibariyle resmen ayrılacak olan Genç izne çıktı.  Genç, Başkan Aziz Kocaoğlu’nun da onayladığı yeni karara göre 15-18 Ağustos tarihleri arasında üç günlük resmi izin kullanacak. Daha sonra ise resmi görevi devam ettiği için 18-22 Ağustos tarihlerinde ise Çek Cumhuriyeti’nde belediyeden görevli bir ekip ile temaslarda bulunacak.  Döndükten sonra ise 19 günlük yeni bir izin ile yaşının dolduğu 9 Eylül 2016 tarihini bulmuş olacak. Böylece, resmen belediye ile ilişkisini keseceği son tarihe kadar izinli ve görevli sayılmış olacak.

VEKALET O İSİMDE

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Genç’in görevli ve resmi izinli olduğu tarihlerde iki numaralı genel sekreterlik koltuğunu Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe’ye emanet etti. Belediyenin, fen işleri, raylı istem, park bahçeler ve altyapı gibi yatırım işlerinden sorumlu genel sekreter yardımcılığı görevini yürüten Gökçe, uzun süredir belediye içinde de Genç’ten sonra koltuğa oturacak isim olarak gösteriliyordu. Kocaoğlu’nun kararı ile koltuğa şimdilik vekaleten oturan Gökçe’nin süre dolduktan sonra asaleten oturması bekleniyor. Başkan Kocaoğlu’nun Eylül ayında, resmen İçişleri Bakanlığı’na yazı yazarak talepte bulunması düşünülüyor.

BUĞRA GÖKÇE KİMDİR?
1974 yılında Ankara'da doğdu. Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nde 1995 yılında Lisans, 2000 yılında Yüksek Lisans eğitimini tamamladı.2008 yılında ODTÜ Şehir Planlama Anabilim Dalı'ndan doktora derecesi aldı. İngilizce Doktora tezi bir uluslararası yayınevi tarafından basıldı. 1996 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar Dairesinde başlayan kamu görevi çok sayıda planlama çalışması ve Ankara 2023 Nazım Planlama çalışmaları koordinatörlüğü ile 2009 yılına kadar sürdü. 2002 yılından itibaren TMMOB Şehir Plancıları Odasında çeşitli kademelerde yöneticilik görevleri üstlendi. 2006-2007 yıllarında Oda'nın Genel Başkanlığı görevini yaptı. 2007 yılında Japon Hükümetinin verdiği burs ile Japon kentlerinde planlama ve kentsel ulaşım yatırımları konusunda lisansüstü eğitim aldı. 2005 yılından itibaren ODTÜ ve Gazi Üniversitelerinde 2014 yılına kadar yarı zamanlı öğretim görevliliği yaptı. 2008 yılında İzmir 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Üyeliğine atandı. 2009-10 yıllarında bu Kurul'un başkanlığı görevini üstlendi. 2009 yerel seçimleri sonrası Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Çankaya Belediyesine geçişine muvafakat verilmediği için memuriyetten istifa ederek Çankaya Belediyesi'nde görev yapmaya başladı. 2010-14 yıllarında bu Belediyede yatırımlardan sorumlu başkan yardımcılığı görevini yürüttü. 2014 yerel seçimleri sonrası İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Fen İşleri Daire Başkanı olarak göreve başladı. Aynı yılın Ekim ayında Genel Sekreter Yardımcılığı'na atandı. Çok sayıda akademik yayın ve bildirisi de bulunan Gökçe, Merkezi İş Alanları, Ofis Kullanımlarının yer seçimi, Üst Ölçek Planlama konularındaki çalışmalarına Kentsel Ulaşım, Kentsel Tasarım, Peyzaj Planlama, İnşaat teknolojileri, yapılaşma süreçleri bağlamında çeşitli proje, yatırım ve uygulamaları sevk-idare eden görevleri de eklendi. 

 
Büyükşehir Meclisi'nde 'İzmirimkart' tartışması
 
18 hakim ve savcıya tutuklama talebi!
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Özdemir GÖKTAŞ 13 Kasım 2018 Salı 02:54

Aziz başkan, i zmir için çok isabetli karar vermiş. Buğra bey'in bulunduğu görevde başarı kendiliğinden geliyor. Konuya vakıf, çalışkan, disiplinli. Kutluyorum, çok şanslısın İzmir..

Yorumu oyla      9      6  
Ercan Divleli 14 Ağustos 2016 Pazar 20:14

Yeni görevinizde başarılı olacağınıza,inanarak sdb likte örnek projelerine imza atmanızı diler,selam ve sevgilerimi iletirim.

Yorumu oyla      12      5  
melek çankaya 14 Ağustos 2016 Pazar 19:09

çok dogru bir karar aziz başkan bugra bey doğru seçim

Yorumu oyla      11      5  
H.Vefa Ülgür 13 Ağustos 2016 Cumartesi 13:10

Çok isabetli,İzmir ve Byk. Şhr.Bel. için önemli bir kazanım.

Yorumu oyla      11      5  
Tekin gül 13 Ağustos 2016 Cumartesi 11:01

Aziz başkanı tebrik ederim çok isabetli karar vermiş sayın BUĞRA GÖKÇE yaratacağı sinerjiyle hem izmire hemde belediye çalışanları ile YAŞANANA BİLİR İZMİR olacaktır tebrik eder başarılarınındevamınıdilerim

Yorumu oyla      11      5  
niyazi 13 Ağustos 2016 Cumartesi 09:59

Genel Sekreterin kim olduğu önemli. Ancak daha önemli bir konu var ki; o da şube müdürlerinin en az %80'lik bir kısmının değişmesi gerektiğidir. Çünkü birçoğu müdürlük yaptıkları birimin ne işe yaradığını dahi bilmiyor.

Yorumu oyla      11      5  
13 Ağustos 2016 Cumartesi 00:10

Buğra Gökçe bu gidişle 2019' da başkan olur. 😄😆

Yorumu oyla      11      5  
Muammer SARIKAYA 13 Ağustos 2016 Cumartesi 00:05

İzmiriçin doğru bir karar olmuş. Buğra Gökçe,İzmir'in çehresini değiştirecek projelerin başında olan önemli bir isim. Aziz bey doğru bir karar vermiş.

Yorumu oyla      11      5  
Hamza Yılmaz 12 Ağustos 2016 Cuma 23:36

Çok değerli bir insan her zaman ki gibi kazanan izmir oldu

Yorumu oyla      11      5  
Bucalı 12 Ağustos 2016 Cuma 22:50

Başkanım o koltuğun hakkı fazıl ölçer di izmiri karış karış bilen tek bürokrat tam anlamda sizinle aynı görüşlere sahip bir insan eshot u bile kısa sürede toparladı sizi en iyi şekilde temsil etmiş bir bürokrat

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir Meclisi'nde 'İzmirimkart' tartışması
İzmir Büyükşehir Meclisi Ağustos ayı üçüncü oturumunda söz alan AK Partili ...
Karabağlar'da Büyükdağ'a vefa
Karabağlar Belediyesi, geçtiğimiz yıl Haziran ayında trafik kazasında ...
Bornova'da atık piller iyiliğe dönüşecek!
Dört firmanın işbirliğiyle “Atıklar birikiyor Dost Market’te değerlendiriliyor” ...
 
Kozağaç Meydanı yeniden doğacak!
Buca Belediyesi ilçenin çehresini değiştirecek projelerinden birini de ...
Büyükşehir'den öğrencilere doğa dostu hediyeler
Büyükşehir Belediyesi, yeni eğitim öğretim yılında öğrencilere, içinde ...
İZSU'dan o ilçeye 40 milyonluk 'kritik' yatırım
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Torbalı merkezinin 1970’lerden ...
 
Başkan Kocaoğlu o videoyu paylaştı: Çok yakında…
Büyükşehir Belediye Başkanı gece toplantısının ardından Twitter’dan gece ...
İzmir 'Efsane Başkan Erten'i andı
Gültepe’nin efsane belediye başkanı Aydın Erten, ölümünün 16.yılında dostları ...
85.İEF kapılarını ‘Gelecek İzmir’de’ sloganıyla açacak!
İzmir Enternasyonal Fuarı 85. Kez kapılarını “Gelecek İzmir’de” sloganıyla ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva