HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Ağustos 2016 Cuma - 11:05

Bornova'da atık piller iyiliğe dönüşecek!

Dört firmanın işbirliğiyle “Atıklar birikiyor Dost Market’te değerlendiriliyor” sloganı ile hayata geçirilen projeyle ilgi protokol imzalandı. Yoğun katılımla gerçekleşen törene özellikle kadınlar ve çocuklar büyük ilgi gösterdi.

Bornova da atık piller iyiliğe dönüşecek!

Bornova Belediyesi Dost Market’e katkı sağlamak  amacıyla örnek bir projeyi daha hayata geçirdi. Dört firmanın işbirliğinde “Atıklar birikiyor Dost Market’te değerlendiriliyor” slogan ile hayata geçirilen projeyle ilgili protokol imzalandı.



Bornova Büyükpark düzenlenen törende, işbirliği protokolüne imzaları, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Atkasan A.Ş Yetkilisi Lütfü Kıpkıp, Ali Mancar Kastaş Kağıt A.Ş Genel Müdürü, Deha Bitkisel Atık Yağ Toplama A.Ş Şirket Danışmanı Zekiye Seda Sönmez attı. Başta kadınlar ve çocuklar olmak üzere vatandaşlar törene yoğun ilgi gösterdi. Getirdikleri atıkları geri dönüşüm kutularına atan çocuklara kitap, kadınlara ise cam bardak ve temizlik malzemesi hediye edildi.



Hem çevrenin korunması hem Dost Market’e katkı
Başkan Olgun Atila, Dost Market ile iyiliğe aracılık etmeye,   var olan problemleri ve güzellikleri paylaşarak çözmeye çalıştıklarını belirterek,  “Bu proje sayesinde paydaşlarımız ve vatandaşlarımızla birlikte hem çevre duyarlılığını arttıracağız hem de Dost Market’ten yararlananan ihtiyaç sahiplerimize daha fazla katkı sağlayacağız. Atıklarımızı doğru ayrıştırmayı öğreneceğiz. Bugün burada kadınlarımız ve çocuklarımızın gösterdiği ilgi bizi mutlu ediyor ve gelecek için umutlandırıyor. Biz büyük bir aileyiz. Bornova bizim evimiz. Evimize, geleceğimize birlikte sahip çıkalım” dedi.



Vatandaşların katılımıyla büyüyecek
Proje ortakları firmalar adına konuşan Muzaffer Pınarbaşı Cam Şişe İşletmesi  Genel Müdürü Ergin Erdinç ise, Bornova Belediyesi’ne böylesi bir projeye öncü olduğu için teşekkür ederek, “İşletmeler ticari faaliyetlerini yönetirken yoku var etmek, azı çok etmek ilkesiyle hareket ederler. Olmayan birşeyin ortaya konulması, bir değer yaratılması oldukça güç bir çalışmadır. Bizler bugün burada bunu gerçekleştirmek üzere bir aradayız. Bu proje sizlerin katılım ve katkıları ile başarılı olacak.” diye konuştu.

Dost Market’in rafları dolacak
Protokol ile Bornova Belediyesi, Kastaş A.Ş., Atkasan A.Ş., Muzaffer Pınarbaşı Cam Şişe İşletmesi, Deha Bitkisel Atık Yağ Toplama A.Ş işbirliğinde dar gelirli ve ihtiyaçlı aileler için açılan Dost Market’e  kırtasiye malzemesi, çay ve su bardağı gibi cam ev eşyası ve temizlik malzemesi desteği periyodik aralıklar ile sağlanacak. Bornova Belediyesi’nin kentin dört bir yanındaki kumbaralarıyla birlikte Dost Market’in Merkez, Altındağ ve Doğanlar’daki şubelerine yerleştirdiği kumbaralarda toplanacak atıklar firmalara teslim edilecek.
İmzalanan protokol gereği, Kastaş Kağıt A.Ş ve Atkasan A.Ş. Dost Markete her ay 100 adet kırtasiye seti desteği sağlayacak. Muzaffer Pınarbaşı Cam Şişe İşletmesi yine her ay olmak üzere 150 adet 6’lı çay bardağı ve150 adet 6’lı su bardağı verecek. Deha Bitkisel Atık Yağ Toplama A.Ş ise aynı koşullarda100 adet 750 ml’lik temizlik malzemesi desteği verecek.

 
İş kadınları şampiyona destek için sahaya çıktı!
 
Kılıçdaroğlu'nun katıldığı çalıştayda KODA resitali!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kozağaç Meydanı yeniden doğacak!
Buca Belediyesi ilçenin çehresini değiştirecek projelerinden birini de ...
Büyükşehir'den öğrencilere doğa dostu hediyeler
Büyükşehir Belediyesi, yeni eğitim öğretim yılında öğrencilere, içinde ...
İZSU'dan o ilçeye 40 milyonluk 'kritik' yatırım
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Torbalı merkezinin 1970’lerden ...
 
Başkan Kocaoğlu o videoyu paylaştı: Çok yakında…
Büyükşehir Belediye Başkanı gece toplantısının ardından Twitter’dan gece ...
İzmir 'Efsane Başkan Erten'i andı
Gültepe’nin efsane belediye başkanı Aydın Erten, ölümünün 16.yılında dostları ...
85.İEF kapılarını ‘Gelecek İzmir’de’ sloganıyla açacak!
İzmir Enternasyonal Fuarı 85. Kez kapılarını “Gelecek İzmir’de” sloganıyla ...
 
Gaziemir Belediyesi’nden mobil hizmet
Gaziemir Belediyesi, mobil cihazlarla belediye hizmetlerine kolayca erişimi ...
Bornova'da yol harekatı: Rakamlarla yatırımlar!
500 bine yaklaşan nüfusu ile her geçen gün büyüyen ve gelişen Bornova’yı ...
Menderes'te mobil turizm zabıtası devrede!
Menderes Belediyesi tarafından kurulan Turizm Zabıtası, yeni alınan mini ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva