HABERLER>GÜNCEL
5 Ocak 2012 Perşembe - 10:39

‘Bülent Ersoy'a devrimci şiddet’ davalık oluyor

Deniz Gezmiş’in arkadaşlarından Avukat Bozkurt Nuhoğlu’nun, Bülent Ersoy hakkında yaptığı “Deniz karakteri düşük insanlarla hiçbir surette ve hiçbir mekânda beraber olmamıştır. Bu insanlardan nefret ederdi. Bu kadın kılığındaki erkeğe, erkek kılığındaki kadına lanet olsun. Yalan söylemesin, Deniz’in arkadaşları onu cezalandırır” şeklindeki açıklama, yargıya taşınıyor.

‘Bülent Ersoy a devrimci şiddet’ davalık oluyor

ANKARA-Transseksüellerin Ankara’da kurduğu Pembe Hayat Derneği, Nuhoğlu hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor. Gezmiş’in arkadaşlarından Mustafa Yalçıner, Nuhoğlu’na katılmadığını söylerken, trans hakları aktivisti Kemal Ördek ve sosyalist feminist hareketten Deniz Umre Tuna, “Bu mücadele edilmesi gereken bir anlayıştır” diyor.
 
Nuhoğlu’na tepki
Müzisyen Bülent Ersoy, yaptığı bir söyleşide, Deniz Gezmiş ile tanışıp arkadaş olduklarını belirterek “Bir gün bana üç şişe Çamlıca gazozu aldı, ben de ona şarkılar söyledim” dedi. Ersoy’un bu açıklaması üzerine Posta gazetesi tarafından görüşü sorulan Gezmiş’in arkadaşlarından Avukat Bozkurt Nuhoğlu ise sert bir açıklama yaptı. Nuhoğlu’nun tepki çeken açıklamaları nedeniyle Pembe Hayat Derneği suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Nuhoğlu’nun açıklamaları ile ilgili yorumlar şöyle:
 
Mustafa Yalçıner (Deniz Gezmiş’in arkadaşı): İki taraf da olayı abartıyor. Bülent Ersoy’un dediği doğru mu, yanlış mı bilmiyorum ama cezalandırma filan... böyle bir şey uygun değil. Hem yapılamaz hem de neye dair cezalandırma olacak? Biz hiçbir zaman transseksüellerle ilgili karakteri düşük ya da yüksek gibi değerlendirmede bulunmadık. Kadıncağızın kendisini abartması bir problem teşkil etmez. Keşke herkes Deniz’in arkadaşı olabilseydi.
 
Kemal Ördek (Trans hakları aktivisti ve Pembe Hayat Derneği Genel Sekreteri): Bülent Ersoy’un şahsında bütün transseksüellerin sosyalistler tarafından hedef haline getirilmesidir bu. “Deniz Gezmiş’in arkadaşları cezalandırır” diye bir ifade geçiyor. Kabul edilemez. Bir toplumsal grubu hedef gösteriyor. Suç duyurusunda bulunacağız. Ben de solcuyum. Kendimi özgürlükçü sosyalist olarak tanımlıyorum. 68 kuşağı eğer böyleyse vah halimize!
 
Deniz Umre Tuna (Sosyalist Feminist Kolektif üyesi ve avukat): Maalesef, bir kısım sosyalistlerin bakışı budur. Benim hayal ettiğim sosyalizm, bu bakışı reddediyor. Kadının söylediği kötü bir şey değil ki. Gerçeği yansıtmıyorsa başka türde bir cevap verilir. Konunun kadın mı erkek mi olduğuyla ne alakası var? Sosyalizm adına böyle konuşulamaz. Bu, homofobidir.
 
Aydınlıkçılar da Zeki Müren’i tartışmıştı
1980 öncesinde de Proleter Devrimci Aydınlık (PDA) örgütü bugünküne benzer bir tartışma yürütmüştü. O dönemde PDA’nın ikinci ismi olan Gün Zileli, yazdığı Havariler kitabında bu olayı aktarıyor. Zileli’ye göre örgüt içindeki tartışmanın konusu devrimden sonra ‘Zeki Müren şarkıları TRT’de çalınır mı çalınamaz mı’ üzerineydi. Bir grup Müren’in TRT’ye çıkma hakkı olduğunu savunurken diğer grup onu yoz kültürün temsilcisi olarak görüyordu. (Radikal)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
DEMOKRAT 5 Ocak 2012 Perşembe 11:11

Avukat NUHOĞLU"nun Açıklaması Bülent İsimli Dünyalar Güzeli Şahsı Bağlar.Trans Hakları Gnl.Skr.ÖRDEK Efendi niye Durumdan Vazife Çıkarıyorki.Olayı tamamen farklı boyutlara çekiyor.Bülent Ersoya kızan birisinin niçin diğer Nonoşlara karşı tepkisi Olsunki.Gündem yaratmak içinmi böyle yaptı desem Bülentin böyle bir şeyede ihtiyacı yok.Asıl Gündemi sanırım ÖRDEK ler yaratmak İstiyor.

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Telefon numarası talihsiz doktorun hayatını kararttı!
Doktor Haluk Tamgaç otomobili çalınınca kimliklerini kaybetti. Bir süre ...
Yılmaz Özdil o satırları babasının ardından yazdı
Yılın son gününde okuyunca insana buruk gelen 4 cümle kaleme alan Yılmaz ...
Bin eğitimci yeniden İzmir’de buluşuyor
Özel Hüseyin Aslan Anaokulu, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ...
 
İzmir'de ihale gecikti, öğrenciler donuyor!
İzmir'de yakıt ihalelerinin gecikmesi ve dağıtımdaki aksaklıklardan dolayı ...
Habertürk'te ikinci şok: Ece Temelkuran da gitti
Ciner Grubu'nda ikinci şok. Yiğit Bulut'tan sonra Ece Temelkuran da gitti. ...
Çiğli'de ölümlü kepçe kazası
Çiğli’de, kepçe altında kalarak ağır yaralanan Kemal Karataş (48), kaldırıldığı ...
 
Teröriste hayatımız pahasına insancıl davranıyoruz
Genel Kurmay Başkanı Org. Necdet Özel, son dönemde yaşanan gelişmelerle ...
Kızılay Genel Müdürü Ömer Taşlı isyan etti!
Kızılay Genel Müdürü Taşlı, merkezi yönetimden “Biz, halkın hademesiyiz, ...
Eğitime 4+4+4 sistemi geliyor
8 yıllık kesintisiz eğitim kaldırılıyor. Yerine 4+4+4'ten oluşan kademeli ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva