HABERLER>GÜNCEL
5 Ocak 2012 Perşembe - 09:57

İzmir'de ihale gecikti, öğrenciler donuyor!

İzmir'de yakıt ihalelerinin gecikmesi ve dağıtımdaki aksaklıklardan dolayı birçok okulda olduğu gibi Buca Kozağaç İlköğretim Okulu'nda da aylardır kaloriferler çalışmadığı için buz gibi sınıflarda eğitim yapılmaya devam ediyor.

İzmir de ihale gecikti, öğrenciler donuyor!

İZMİR – Geçtiğimiz kasım ayında okullardaki ısınma sorunu sonrası, İl Milli Eğitim Müdür Ragıp Üye, "Bugünden itibaren yakıt gitmeyen okul varsa hiç çekinmeden yakıt alsın ve faturasına bana göndersin" demişti. Buna rağmen Buca Kozağaç İlköğretim Okulu’nda hala yakıt olmaması ve kaloriferlerin çalışmaması nedeniyle öğrenciler ve veliler isyan etti. Egeli Sabah'ın haberine göre, çocuklarının hasta olmaması için evindeki elektrik sobasını okula getiren 2 çocuk annesi Fatoş Taş, "Çocuklarımız 3 aydır buz gibi sınıflarda ders yapıyorlar. Neredeyse kış bitecek fakat kaloriferler hala çalışmıyor. Okul müdürü klimasını çalıştırıp sıcacık odasında rahat rahat oturabiliyor. Öğrencileri düşünen yok. Ben kendi çocuklarım için evden elektrikli soba getirdim" diye konuştu.

VELİLER ŞİKAYET ETMİŞTİ

 İzmir İl Özel İdaresi, 29 Eylül'de 26 ilçedeki okulların kalorifer yakıtı olan fuel oil ve motorin alımı için ihaleye çıktı. İhale şartnamesinde, yüklenici firmadan sözleşme imzalandıktan sonraki 30 gün içinde tüm ilköğretim okullarının depolarının doldurulması istedi. Şartnamede, dağıtımın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve yüklenici arasında yapılacak plan çerçevesinde gerçekleşeceği belirtildi. Ancak aradan geçen zamana rağmen birçok okula akaryakıt teslimi yapılmayınca aniden bastıran soğuklar karşısında çaresiz kalan okullar sıkıntıya düştü. Bazı okullarda öğrenciler evlerine gönderilirken, bazı okullar ise dersliklere elektrik sobası getirerek öğrencileri soğuktan korumaya çalıştı. 26 ilçede birçok okul mağdur olurken buz gibi sınıflarda ders yapan öğrenciler ile velileri isyan etti. Doğu illerini aratmayan manzaranın yaşandığı İzmir’de ilköğretim okullarının yanmayan kaloriferleri yüzünden binlerce öğrenci perişan olurken, soğuklar nedeniyle gribal enfeksiyon salgını baş gösterdi. Öğrenci velileri İl Milli Eğitim’e kadar ulaşarak, şikayette bulunmuş, hatta bazı veliler okulda kaloriferler çalışana kadar öğrencisini okula göndermeme kararı almıştı.
İzmir İl Milli Eğitim Müdürü M. Ragıp Üye bir de söz vermişti. Hiçbir okulun yakıt sıkıntısı yaşamayacağını belirten Üye, “Benden okullara açık çek, yakıt alamayan ya da yakıtı bitin okul varsa hiçbir yere başvurmadan yakıtını satın alıp faturasını da bana göndersin” demişti. Fakat Üye’nin talimatına rağmen Buca Kozağaç İlköğretim Okulu’nda hala kaloriferlerin çalışmadığı görüldü. Çocuklarının çalışmayan kaloriferler nedeniyle sürekli hasta olduğunu belirten 2 çocuk annesi Fatoş Taş bu duruma isyan etti. Çocuklarından 10 yaşındaki Kübra Nur’un 3. sınıf, 11 yaşındaki Kıymet’in ise 5. sınıf öğrencisi olduğunu ifade eden Taş, “Kaloriferler aylardır çalışmıyor. Yakıt olmadığı için kaloriferlerin çalıştırılamadığı söyleniyor. Çocuklarımız soğuk olduğu için derslere konsantre olamıyorlar. Bir de hasta olup geliyorlar. Kızlarımı okula göndermeye korkuyorum” diye konuştu.

‘Okul müdürü klima açıp ısınıyor’

Öğrencilerin soğukta titreyerek ders yaptığını buna rağmen okul müdürünün klimayı açarak sıcacık odasında oturduğunu söyleyen Taş konuşmasına şu şekilde devam etti: “Kaloriferlerle ilgili sorunu anlatmak için müdürün odasına ne zaman girsem devamlı sıcak olduğunu görüyorum. Okul müdürü öğrencilerini hiç düşünmüyor. Klimayı açıp kendi keyfine bakıyor. Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne giderek şikayette bulundum. Fakat şu ana kadar bir sonuç alamadım.” Kızının öğretmeninin ‘Evinizden elektrik sobası getirebilirsiniz’ demesi üzerine elektrik sobasını kaptığı gibi soluğu okulda aldığını belirten Taş, “Çocuklar evden getirdiğim elektrik sobasıyla ısınıyorlar. Fakat küçücük soba sınıfı ısıtmıyor. Yetersiz kalıyor. Bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyorum” dedi.

‘Yakıt var ama yakamamışlar’

Buca İlçe Milli Eğitim Müdürü’ne talimat verdiğini belirten Üye, “Okulda şu an yakıt var. Fakat bir sorun nedeniyle kaloriferleri yakamamışlar. Yakıtı inceleteceğim. İnceleme tamamlandıktan sonra okuldaki görevlilerden mi yoksa yakıttan mı kaynaklanan bir problem olup olmadığını anlayacağız” diye konuştu. (Egeli Sabah - Ceyhan Torlak)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bucalı mağdur 22 Şubat 2012 Çarşamba 18:29

yeni müdür gelmeden daha gevşekti okul ama şimdi daha sıkı.

Yorumu oyla      12      6  
bucalı 6 Ocak 2012 Cuma 00:51

ağzı olan konuşuyo siyaset yapmayın aylardır yüz metre yolu yapamadılar kavga dövüş yol yaptırdık ne harabesi düzeldi çocuğum halen hasta gecen yıl bu sorunlar hiç yoktu gerekirse gene okul idaresinle karşı karşıya geliriz kalorifer yanmıyo arzalı diyolar ana sınıfların da nasıl çalışıyordu onu konuşun devlet veriyo ama bazıları devleti kötülesin diye konuşuyo tatının posterini asıyolar okula ama koca bir fıısss çıkıyo

Yorumu oyla      14      9  
ÇARPITMA 5 Ocak 2012 Perşembe 20:00

Benimde çocuğum bu okula gidiyor ve ayrıca bir haftadır kalorifer yanmıyor. Müdüre gelecek olursak Ali Rıza DOĞRUYOL yani Müdür Bey gelmeden önce okulun hali nasıldı şimdi nasıl. Adam viraneyi okula çevirdi, siz ne diyorsunuz.

Yorumu oyla      16      9  
5 Ocak 2012 Perşembe 16:33

burası gavur izmir. adamlar buraya verirlermi. şimdi trent van ve bölgesi.

Yorumu oyla      15      11  
izmirli 5 Ocak 2012 Perşembe 13:30

bedava kömürler yandaşlara dağıtılıyorda okullaramı verilemiyor.. tamam ihale geçikti şu oldu bu oldu.. bedavayı çarçur edeceğinize okullara verin de katkınız olsun.. tabii o çocuklar oy veremiyordu deilmi bi an unuttum bunu..

Yorumu oyla      19      9  
fatma yolaçan 5 Ocak 2012 Perşembe 13:21

ewet sonuna kadar katılıyorum.. benim cocuğum bir aydır hasta....

Yorumu oyla      20      7  
İzmirli 5 Ocak 2012 Perşembe 13:14

Burası Türkiye !!

Yorumu oyla      16      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Habertürk'te ikinci şok: Ece Temelkuran da gitti
Ciner Grubu'nda ikinci şok. Yiğit Bulut'tan sonra Ece Temelkuran da gitti. ...
Çiğli'de ölümlü kepçe kazası
Çiğli’de, kepçe altında kalarak ağır yaralanan Kemal Karataş (48), kaldırıldığı ...
Teröriste hayatımız pahasına insancıl davranıyoruz
Genel Kurmay Başkanı Org. Necdet Özel, son dönemde yaşanan gelişmelerle ...
 
Kızılay Genel Müdürü Ömer Taşlı isyan etti!
Kızılay Genel Müdürü Taşlı, merkezi yönetimden “Biz, halkın hademesiyiz, ...
Eğitime 4+4+4 sistemi geliyor
8 yıllık kesintisiz eğitim kaldırılıyor. Yerine 4+4+4'ten oluşan kademeli ...
İzmir'de üç okulun suyu, borç nedeniyle kesildi
İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU), kentteki ilköğretim okullarının ...
 
TSK'dan istifa iddiasına açıklama
İki komutanının istifa edeceği iddialarına TSK'dan açıklama geldi.
Bir alkollü bisiklet kullanma cezası da İzmir'de
Karşıyaka’da alkollü olarak kullandığı bisikletiyle yol kenarında duran ...
Kıraç: EXPO için takımı sahaya sürdük, bu maçı alacağız
İzmir Valisi Cahit Kıraç, EXPO 2020 adaylık çalışmalarının planlandığı ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva