HABERLER>SAĞLIK
29 Nisan 2011 Cuma - 20:16

BTK Başkanı: Baz istasyonları kanser yapmıyor

Türkiye Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (TİB) Başkanı Dr.Tayfun Acarer, baz istasyonlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

BTK Başkanı: Baz istasyonları kanser yapmıyor

İSTANBUL - Baz istasyonlarının kent dışarına çıkarılmasının mobil görüşmeleri engelleyeceğini belirterek "Bizim bildiğimiz 17 yıllık süreçte, baz istasyonlarının insan sağlığına kanıtlanmış, somut bir zararı olduğuna dair veri yok" dedi.
 
Acarer, baz istasyonlarının ve cep telefonlarının AB’deki en düşük en güvenilir biçimde çalıştığını savundu.
 
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Dr.Tayfun Acarer, Baz istasyonlarının kent dışarına çıkarılmasının mobil görüşmeleri engelleyeceğini belirterek "Bizim bildiğimiz 17 yıllık süreçte, baz istasyonlarının insan sağlığına kanıtlanmış, somut bir zararı olduğuna dair veri yok" dedi. Acarer, baz istasyonlarının ve cep telefonlarının AB’deki en düşük en güvenilir biçimde çalıştığını savundu
 
Kayseri’deki Elmacıoğlu Restorant’ta gazetecilere bir açıklama yapan BTK Başkanı Dr. Tayfun Acarer, baz istasyonları konusunda halkın kafasının karıştırıldığını 2 ve 3’üncü nesil sistemlerin hatta yakında devreye girecek 4’üncü nesil sistemlerin haberlyeşmenin olmazsa olmazları olduğunu söyledi. Acarer, şöyle dedi:
 
"Baz istasyonları kent dışına çıkarılsın diye ortalığı aya kaldıranlar var. Baz istasyonları kent dışıına çıkarıldığı takdirde sistem çalışmaz. Türkiye’deki baz istasyonları ve cep telefonları en düşük verilerde en güvenilir şekilde çalıştırılan sistemlerdir. Baz istasyonları uzaklara götürülsün diyenler bilinçsiz konuşuyor. Cep telefonları baz istasyonları uzak yerlere kurulduğu takdirde, istasyona ulaşymak için daha fazla enerji sarf eder. Mantıken ozaman daha çok tehlikeli olur. Baz istasyonları ve cep telefonları kanser yapıyor diye veriler söyleyenler, açıklamalar yapanlar var. Bizim ülkemizde cep telmefonu kullanılalı 17 yıldır insan sağlgına zarar verdiğine dair somut veri ve kanıt yok. Bazı kişiler ve medya kuruluşları bunu saptırıyor. Baz istasyonları dışarı çıkarılırdığı takdirde mobil haberleşme yapılamaz. Hayatımızın ayrılmaz parçası olan cep telefonları ve internet görüşmeleri aksar."
 
İNTERNET ERİŞİM SİTELERİNİ BİZ KAPATMIYORUZ
BTK Başkanı Dr.Tayfun Acarer, bazı internet sitelerine erişimin mahkeme kararı ve kişisel başvurulan sonucu kapatıldığını anlatırken, kendilerine gelen ihbarlar üzerine o siteleri uyardıklarını, önlem almalarını istediklerini kaydederek şöyle dedi:
 
Zaman zaman da gelen ihbarlar dogrultusunda ’önlem alın yoksa kapatırız’ diyoruz. Şu anda Türkiye genelinde internet sitelerinin yüzde 97.3’ü yapılan uyarıyı yani uyar-kaldır şeklindeki isteğimizi yerine getirdi. yüzde 2.7’si ise bu uyarılara kulak asmadığı için haklarında gerekli işlemler mahkemeler kanalı ile yapıldı. Erişimin engellenmesi mahkeme kanalı ile oluyor. Youtube gibi. Atatürk ve din gibi konularda hem bizimk hem ülkemizin hassasiyeti var. Mahkeme kararı ve gelen ihbarlar sonucu siteler kapatılmaktadır. Kurumumuzdaki iletişim başkanlığı belirli dönemlerde internet sağlayıcılarına rutin uyarı yazıları göndermektedir. 5 bin 651 sayılı kanuna göre suç kabul edilen 9 katalog suça göre işlem yapıyoruz. İnternet ortamında sanal kumar, pornografi ve intihara teşvik konusu gibi. Gelen ihbarlar suç oluşturuyorsa, kanuni işlem başlatıyoruz ve mahkemelerin verdiği karara göre işlem yapıyoruz."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ORPHEUS kongresi başladı
Her yıl Avrupa'nın bir kentinde düzenlenen ''Avrupa Biyotıp ve Sağlık ...
'Hoca farkı'nı devlet ödeyecek
Torba Yasa'ya konulan geçici bir madde ile üniversite hastanelerindeki ...
Anne karnında yüzde 100 teşhis
Anneden alınan kanla yapılan test, anne karnındaki bebekte herhangi bir ...
 
‘Şifa için yurt dışına gitmeye gerek yok’
Kanser ve diğer ölümcül hastalıklarda şifa aramak için ABD başta olmak ...
Bostanlı Clinic A Plus'ta oksijen partisi
Bilimadamları tarafından gençliğin yeni kaynağı olarak kanıtlanan Oksiterapi, ...
'Nükleer tıp toplumda bilinmiyor'
Türkiye Nükleer Tıp Derneği Başkanı Prof. Dr. Ömer Uğur, pozitron emisyon ...
 
Bel fıtığı hastalarına müjde
Bel fıtığında uygulanan kapalı cerrahi yöntemi TESSYS (Transforaminal ...
Her 100 çocuktan 3’ünü etkiliyor
Her 100 çocuktan 3'ünü etkileyen göz tembelliğinin tedavisinde erken tanı büyük önem taşıyor.
Sabah gelen kalp krizi daha tehlikeli
İspanyol bilim insanları, kalp krizi geçirme zamanının kalp dokusu üzerindeki ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva