HABERLER>SAĞLIK
29 Nisan 2011 Cuma - 15:01

ORPHEUS kongresi başladı

Her yıl Avrupa'nın bir kentinde düzenlenen ''Avrupa Biyotıp ve Sağlık Bilimleri'nde Doktora Eğitimi (ORPHEUS) Kongresi''nin 6.sı başladı.

ORPHEUS kongresi başladı

İZMİR -  Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nün ev sahipliğinde İnciraltı Sağlık Kampusu Derslikler Grubu Kurucu Öğretim Üyeleri Konferans Salonu'nda başladı. 150'si yurtdışından olmak üzere 300'e yakın katılımcının konuk olduğu uluslararası kongre Türkiye'de ilk kez gerçekleşirken, doktora eğitimi tartışıldı.

Orpheus Kongresi'nin altıncısının İzmir'de yapılması için İspanya ile yaptığı yarışı kazanan Türkiye, ORPHEUS 2011-İzmir ana temasını ''Doktora eğitiminde ve araştırmada kalite göstergeleri'' olarak belirledi. Büyük organizasyon, Arupa'da sağlık alanında lisansüstü eğitim veren bilim akademileri temsilcileri, üniversite rektörleri, fakülte dekanları, enstitü müdürleri, yöneticileri, bilimsel dernek temsilcileri, öğretim üyeleri ve doktora öğrencilerini biraraya getirdi.

ORPHEUS Yönetim Kurulu Üyesi ve Avrupa Biyokimya Dernekleri Federasyonu Eğitim Komisyonu (FEBS) Başkanı olan DEÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gül Güner Akdoğan'ın başkanlığında hayata geçirilen kongrenin açılışına, Orpheus Başkanı Prof. Dr. Zdravko Lackovic, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İ.Hakkı Bahar, DEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda, DEÜ Sağk Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İbrahim Astarcıoğlu, DEÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Eyüp Hazan katıldı.

Türk ve 35 ülkenin çok sayıda üniversitesini temsil eden katılımcılar, açılışta sergilenen sema gösterisini büyük bir ilgi ile izledi. Organizasyon, İzmir'in Avrupa'da tanınma ve bir kongre merkezine dönüşme yolunda attığı önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Prof. Dr. Gül Güner Akdoğan konuşmasında, ''Ülkemiz ilk kez Doktora (PhD) konusunda bir Avrupa toplantısına ev sahipliği yapıyor. Sağlık Bilimleri ve Biyotıp alanında doktora eğitiminin geliştirilmesi ve kalite standartlarının belirlenmesi, ayrıca ülkemizin bu alanda dünya standartlarını yakalaması için bu kongre büyük önem taşıyor'' ifadesini kullandı.

ORPHEUS Başkanı Lackovic, gençleri bilim ve doktora çalışmaları yönünde motive etmeyi hedefleyen ORPHEUS'un 6. toplantısının İzmir'de yapılıyor olmasından büyük mutluluk duyduğunu belirterek, Türkiye'den daha çok sayıda Üniversitenin ORPHEUS'da temsil edilmesini diledi.
Rektör Füzün de İzmir'in tarihi ve kültürel güzelliklerini özetleyen bir açılış konuşması ve Dokuz Eylül Üniversitesi'ni tanıtan bir sunum yaptı.

Füzün, ''İzmir kenti tarihiyle, bilimsel ve kültürel yönü ile Türkiye'nin en önemli değerlerinden birisidir. Dokuz Eylül Üniversitesi'nin özellikle araştırma alanında ivme kazanması, doktora eğitiminin geliştirilmesi ve AR-GE merkezinin açılması ile sağlanacaktır. Dünyada önemli bir yeri olacak bu araştırma merkezimiz önümüzdeki yıl içinde tamamlanacak'' dedi.

Selçuk Efes turunun yanı sıra bilimsel oturumlar, workshop'lar ve İzmir turu ile sona erecek kongre, TÜBİTAK, TÜBA, Türk Biyokimya Derneği ve Ege Üniversitesi'nin katkıları, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Belediyesi, Balçova Belediyesi, ESİAD ve İZSİAD'ın sponsorlukları ile gerçekleşti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Hoca farkı'nı devlet ödeyecek
Torba Yasa'ya konulan geçici bir madde ile üniversite hastanelerindeki ...
Anne karnında yüzde 100 teşhis
Anneden alınan kanla yapılan test, anne karnındaki bebekte herhangi bir ...
‘Şifa için yurt dışına gitmeye gerek yok’
Kanser ve diğer ölümcül hastalıklarda şifa aramak için ABD başta olmak ...
 
Bostanlı Clinic A Plus'ta oksijen partisi
Bilimadamları tarafından gençliğin yeni kaynağı olarak kanıtlanan Oksiterapi, ...
'Nükleer tıp toplumda bilinmiyor'
Türkiye Nükleer Tıp Derneği Başkanı Prof. Dr. Ömer Uğur, pozitron emisyon ...
Bel fıtığı hastalarına müjde
Bel fıtığında uygulanan kapalı cerrahi yöntemi TESSYS (Transforaminal ...
 
Her 100 çocuktan 3’ünü etkiliyor
Her 100 çocuktan 3'ünü etkileyen göz tembelliğinin tedavisinde erken tanı büyük önem taşıyor.
Sabah gelen kalp krizi daha tehlikeli
İspanyol bilim insanları, kalp krizi geçirme zamanının kalp dokusu üzerindeki ...
'Altın çilek mucizevi değil'
Türk Eczacıları Birliği özellikle zayıflamada etkili olduğu yönünde tanıtımı ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva