HABERLER>EKONOMİ
8 Şubat 2012 Çarşamba - 19:52

Brütüsler'den Demirtaş'a cevap

Bir gazete çıkan röportajda ‘tarihte her zaman brütüsler olmuştur’ diyen İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş’a, yıllardır en yakınında olan çalışma arkadaşlarından biri olan Necmi Çalışkan’dan cevap geldi.

Brütüsler den Demirtaş a cevap

ERKAN İYİGÜNGÖR/EGEDESONSÖZ – Bugün Hürriyet’e verdiği röportajla gündemi sarsan Ekrem Demirtaş, “Yasalara göre nereye gelebiliyorsam, oraya gelirim. Ama tabii ki bunu yaparken meclis üyesi arkadaşlarımla ve benimle hareket eden, beni yarı yolda bırakmayan arkadaşlarımla konuşarak ne yapacağımıza karar veririz. Brütüsler her zaman var olmuştur. Rakiplerim hep yakınlarımda olan insanlardan çıkmıştır” demişti.

Gönül Soyoğul'un Jül Sezar ve Brütüsleri yazısını okumak için tıklayınız...

Ekrem Demirtaş: Tarihte her zaman brütüsler olmuştur... Haber için tıklayınız...
 
Demirtaş’ın söylediklerinden sonra gözler, onun en yakın çalışma arkadaşlarından biri olan, yıllarca adeta ‘kasası’ olan, geçmiş yıllardaki ilişki yapısıyla ‘belki de ‘en büyük brütüs’ olarak görülen Necmi Çalışkan’a çevrildi. Çalışkan, Ekrem Demirtaş’ın röportajını okuduğunu fakat, söylenenlere alınmadığını ifade etti. Yarı yolda bırakan ya da Brütüs göndermelerinin muhatabı olmadığını belirten Çalışkan, “Ekrem Bey’in kimi kastettiğini bilmiyorum. Kendisini yarı yolda bıraktığımı düşünmüyorum” dedi. Disipline gönderilen diğer bir isim Erkan Güldoğan da eğer 'brütüs' kelimesinde kendisine bir gönderme varsa hakkını arayacağını, avukatının konuyla ilgili çalıştığını söyledi.
 
DİSİPLİN KONUSUNDAKİ ALGI YANLIŞ
Çalışkan son günlerdeki disipline sevk edilme konusunda oluşan algının kendisini rahatsız ettiğini ifade etti. Sanayi odaları ve ticaret odaları yönetmeliğini adeta baştan aşağıya okuduğunu dile getiren Çalışkan, “Yönetmeliği okudum. Bütün maddeler oda üyelerinin birbirleriye ilişkisi üzerine kurulmuş. Oda üyelerin müşterilerle sorunu olursa, uluslar arası sorun olursa, bunları korumaya yönelik karar almayı ve buna uymayanlar için olan bir şey. Ticaret odalarının ve sanayi odalarının yönetim kurulu üyeleriyle ilgili tek madde ver. O da 6 ay içinde toplantıların yarısından fazlasına gelmeyen üye düşüyor. Bu toplantılar da yönetim, meclis ve komite toplantıları” diye konuştu.
 
MAZERETİM VARDI VE GİRMEDİM!
Çalışkan şöyle devam etti: “İTO’da seçilerek gelen komiteler ayda bir, Meclis ayda bir, yönetim kurulu da haftada bir defa toplanır. Yani 6 ayda 4 toplantıya gelmezsem, yani 24 toplantının 13’üne gelmezsem disipline gönderilim ve üyeliğim düşer. Biz burada fahri bir iş yapıyoruz, yaptığımız işlerden para almayız. Alınan cuzi parayı da İTO vakfına bağışlarım. Ama burada yapılan haksızlık. Ben mazeretli ya da mazeretsiz toplantılara katılmama hakkımı kullandım ve geçtiğimi ayki meclis toplantısına girmedim. Disipline gönderilecek bir şey yapmadım” dedi.
 
SÖZÜNÜN ERİ OLMAYANLARLA AYNI ORTAMDA BULUNMAM
Meclis toplantısına üyelerin girmesini engellediği iddialarına da cevap veren Çalışkan, “Ben ve diğer 5 arkadaşım İzmir’in en önemli işadamlarının kolunda tutup da toplantıya girmeyin diyemem. Bizim toplantıya girmememizin sebebi sözünü tutmayan arkadaşlarla yan yana oturmak, onların yönettiği bir meclis toplantısına girmek taraftarı olmayışımızdır. Ticarette bir söz vardır: “Ticaret sözdür, namustur; söz de senettir” Mazeretim de budur. Böyle bir ortamda birçok meclis üyesi de bu sözüm üzerine toplantıya girmek istemedi. Saat 5’e kadar toplantı yeter sayısı oluşmadı. Ben de konudan rahatsız olarak ne olursa olsun meclis toplantısı olmalı dedim ve arkadaşlarım da beni kırmayıp toplantıya girdi” ifadesini kullandı.
 
FARKLI DÜŞÜNMEK ÇOK NORMAL
Başkan Demirtaş ile sorunu olmadığını da sözlerine ekleyen Çalışkan, “Ekrem beyin yaptığı projelere, kararlara hep destek verdim, vermeye de devam edeceğim. Kendisiyle sorunum yok. Ama tabii ki bazı konularda farklı tercihlerim, düşüncelerim olacaktır” dedi.
 
HAKKIMI ARARIM
Disipline gönderilen bir diğer isim Erkan Güldoğan da ‘brütüs’ göndermesiyle ilgili yorum yaptı. Konuyla ilgili avukatlarına talimat verdiğini söyleyen Güldoğan, “Eğer brütüs kelimesinde beni kastettiğini anlarsam bunu kendime hakaret sayarım ve hakkımı ararım. Ayrıca yolda bırakma gibi bir şey yok. Bugüne kadar kimseyi yolda bırakmadım. Yolunu değiştirenler varsa biz değiliz, karanlık tünele giren biz değiliz” dedi.
 
Disipline gönderilmesi gündeme gelen ama gönderilmeyen Fatih Dalan ise konuyla ilgili yorum yapmadı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
KRAL ÇIPLAK 8 Şubat 2012 Çarşamba 21:03

olacak şey değil, sen yıllarca birlikte hareket et, sonra tu kaka ol, aralarında ne geçti ise, demir efe ile çalışkan çocuk yollarını ayır. mütevelliden at, şirketten el ayak çektir, yönetimden disipline yolla, daha ito'da birşey yok diye ortaya çık. brütüslerden bahset, sezarım ben de. unutmayın sezar ne zaman demişti sende mi bürütüs diye, hançeri sırtından yiyince... demir efe sırtından harçenlendiği için bunları söylüyor, diğerleri de çevir kazı yanmasın yapıyor... yazık yazık ito'ya...

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZDEMİR, Aliağa termik santralini savundu
İZDEMİR Enerji Elektrik Üretim AŞ Genel Koordinatörü Olcay Oymak, Aliağa'da ...
İzmir’in en büyük AVM’si için büyük atak
Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (AOSB), kentin en büyük AVM’si için atağa ...
Turizmin önündeki bürokratik sorunlar çözülmeli
Birçok turistin tatil için yönünü İzmir’e çevirdiğini dile getiren Ekonomist ...
 
Egeli sanayiciye Ankara’da ‘Gül' gibi moral
Cumhurbaşkanı Gül, EBSO yönetimini kabulünde İzmir’in çok büyük bir patlama ...
‘EXPO’ya adayız ama, her şey lafta kalıyor’
Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Yönetim Kurulu ...
İzmirli işadamları yargı reformu istedi!
İzmir'in önde gelen kurumlarının yer aldığı İzmir Başkanlar Kurulu gündemine ...
 
Evsahiplerine kötü haber: Kira gelirine otomatik vergi!
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kira gelirine otomatik vergi geleceğini açıkladı. ...
Demirtaş: 'Tarihte brutüsler hep olmuştur'
Hareketli günler geçiren İzmir Ticaret Odası’nda (İTO) Başkan Ekrem Demirtaş suskunluğunu bozdu.
İTO'da yeni gelişme: Dalan disipline verildi mi?
İTO Yönetim Kurulu üyesi Fatih Dalan'ın disiplin kuruluna gönderilmesi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva