HABERLER>EKONOMİ
8 Şubat 2012 Çarşamba - 14:32

İzmir’in en büyük AVM’si için büyük atak

Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (AOSB), kentin en büyük AVM’si için atağa kalktı ve ulusal bir gazetede ilan vererek yatırımcıya çağrı yaptı.

İzmir’in en büyük AVM’si için büyük atak

ERKAN İYİGÜNGÖR/EGEDESONSÖZ – Geçtiğimiz yıl Tariş İplik Fabrikası’na ait arsayı almak için yönetim kurulundan onay alan, 400 bin metrekarelik dev arsayı bünyesine katan ve bunun 200 bin metrekaresinde alışveriş merkezi kuracak olan AOSB, gazeteye ilan vererek yatırımcıya bölge için çağrıda bulundu. Öngörülen projenin içeriği ve alanın büyüklüğü anlamında İzmir’in en büyük alış veriş merkezi olacak bölge için Folkart Yapı, Kavuklar, Garanti Yatırım ve Rönesans Gayrimenkul’ün ilgilendiği bilgisi alındı.
 
Gazeteye verilen ilanda, yatırımcıların 9 Mart 2012 tarihine kadar başvurmaları istenirken, alanda ticaret, eğitim, sağlık kuruluşlarının olabileceği vurgulandı. Ayrıca bölgede 550 sanayi tesisi ve 35 binin üzerinde çalışanı ile İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nin gelişme potansiyeline dikkat çekilirken, yerleşim alanlarına komşu, çevre yolu bağlantılı arazinin Çiğli merkeze 1.5, Karşıyaka merkeze 8 km uzaklıkta olduğu bilgileri yer aldı.
 
NETLEŞEN BİR ŞEY YOK
Tüm Türkiye’ye böylesine kullanışlı ve büyük bir alanı tanıtmak için ilan verdiklerini belirten ASOB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, “Proje için ciddi bir talep var. Görüşmelerin sonunda en iyi teklifi veren şirketle anlaşacağız. Yapılacak tesiste komple yer satmak mı, yoksa işletirken pay almak mı konusu henüz netleşmedi. Amacımız orayı en iyi şekilde değerlendirmek ve bölgeye katkı koymak. İzmir'de içine alışveriş merkezi, hastane, otel, okul yatırımının aynı anda yapılabileceği bu kadar büyük bir arazi bulunmuyor. Gazetelerde yayımlanan haberlerin ardından bile bizimle Türkiye'nin dev gayrimenkul kuruluşları görüşmeye geldi. Şuanda görüşmelerimiz sürüyor. Ancak biz bu ilanı vererek, bu proje ile ilgilenebilecek her yatırımcıyı bilgilendirdik” dedi.
 
GELİR VAKFA AKTARILACAK
Hilmi Uğurtaş, OSB’deki tüm üyeler için yararlı bir eser yaratmanın peşinde olduklarını belirterek, “Bizim sanayi bölgemiz için çok önemli bir yeri olan vakfımız var. Yapacağımız projeden gelecek gelirleri bu vakfa aktaracağız. Türkiye'de Ankara Sincan'da yine bir OSB'nin işlettiği alışveriş merkezi var. Ama bizim işlevimiz farklı. Biz gelirlerimizi vakfa aktararak Türkiye’ye örnek olmak istiyoruz” ifadesini kullandı.

200 BİN METREKAREDE DEV TESİS
AOSB'nin Tariş Pamuk Birliği'nde 73 milyon TL bedelle geçen sene satın aldığı 400 bin metrekare arazi alanının 200 bin metrekaresi fabrika alanları için ayrılırken, 200 bin metrekaresi ise alışveriş merkezi için ayrıldı. Arazinin imarı eğitim, sağlık ve ticari alanı olarak geçiyor. Alan üzerine alışveriş merkezi ile birlikte otel, okul, hastane de yapılabiliyor. Hem alanının büyük olması hem de birçok farklı tesisin kurulması nedeniyle arazi ile Türkiye'nin dev firmaları ilgileniyor. İzmir'in en büyük alışveriş merkezini kurmak isteyen Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak daha önce arazi ile ilgilendiğini açıklarken, araziyi ile ayrıca Garanti Yatırım, Rönesans Grubu, Kavuklar Grubu, Goya Grubu başta olmak üzere yerli yabancı gayrimenkul geliştirme firmaları yakından takip ediyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
aren 8 Şubat 2012 Çarşamba 16:58

boş hayal,izmir avm çöplügüne döndü.olan küçük esnafa oldu, bu avm çılgınlıgına izin veranler kına yakma zamanı

Yorumu oyla      15      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Turizmin önündeki bürokratik sorunlar çözülmeli
Birçok turistin tatil için yönünü İzmir’e çevirdiğini dile getiren Ekonomist ...
Egeli sanayiciye Ankara’da ‘Gül' gibi moral
Cumhurbaşkanı Gül, EBSO yönetimini kabulünde İzmir’in çok büyük bir patlama ...
‘EXPO’ya adayız ama, her şey lafta kalıyor’
Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Yönetim Kurulu ...
 
İzmirli işadamları yargı reformu istedi!
İzmir'in önde gelen kurumlarının yer aldığı İzmir Başkanlar Kurulu gündemine ...
Evsahiplerine kötü haber: Kira gelirine otomatik vergi!
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kira gelirine otomatik vergi geleceğini açıkladı. ...
Demirtaş: 'Tarihte brutüsler hep olmuştur'
Hareketli günler geçiren İzmir Ticaret Odası’nda (İTO) Başkan Ekrem Demirtaş suskunluğunu bozdu.
 
İTO'da yeni gelişme: Dalan disipline verildi mi?
İTO Yönetim Kurulu üyesi Fatih Dalan'ın disiplin kuruluna gönderilmesi ...
Reklamcılar EXPO tanıtım ihalesi için birleşecekler
EXPO 2020 adayı İzmir, uluslar arası arenada önemli bir yere sahip olan ...
Agora AVM’den İzmir için yepyeni uygulama
2003 ten beri faaliyette olan Agora AVM ziyaretçilerine en kolay yoldan ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva