HABERLER>EKONOMİ
8 Şubat 2012 Çarşamba - 11:44

Turizmin önündeki bürokratik sorunlar çözülmeli

Birçok turistin tatil için yönünü İzmir’e çevirdiğini dile getiren Ekonomist Ayten Karadağ, İzmir’in kıyı, kültür, inanç, kongre, kış, termal, doğa, kamp-karavan, spor ve sağlık turizmi yönünden büyük bir potansiyele sahip olmasına rağmen bu turizm dallarının büyümesine ve gelişmesine mani olan başta bürokratik olmak üzere çeşitli sorunların mevcut olduğunun altını çizdi.

Turizmin önündeki bürokratik sorunlar çözülmeli

İZMİR - Kadın Etkileşim Grubu'yla yaptığı toplantıda görüşlerini dile getiren Ekonomist Ayten Karadağ, ‘2011 yılında İzmir'e gelen turistlerin sayısı, 1 milyon 500 bindir. Bunun 503.898'i deniz yoluyla İzmir'e gelmiştir. Turizmcimiz 2012 yılında bu rakamı daha yükseklere çıkarmak için şimdiden gecesini gündüzüne katarak çalışmaktadır. Turizmcinin gösterdiği iyi niyete hükümetimizde destek olmalıdır. Hükümetimiz herkes tarafından yakından bilinen çözümü basit olan bürokratik sorunları ortadan kaldırmalıdır. Turizmdeki sorunlar aşılırsa önümüzdeki süreçte AB ülkeleri başta olmak üzere Rusya, Ortadoğu'dan daha çok sayıda turistin İzmir’e akın edeceği aşikardır. İzmir’in Ege Denizi kıyısında bulunan Selçuk, Pamucak, Gümüldür, Özdere, Urla, Çeşmealtı, Özbek, Gülbahçe, Çeşme, Ilıca, Altınkum, Alaçatı, Dikili, Çandarlı, Foça, Yeni Foça bölgeleri yabancı ve yerli turistlerin gözdesi konumundadır. Hükümetimiz ve yerel yönetimlerin her geçen gün turistlerin daha çok ilgisini çekmeye başlayan ilimizdeki ulaşım, kurumlar arası koordinasyon eksikliği, kalifiye elemanın yetersizliği, tanıtım, organizasyon, reklam eksikliği, turizm sektörüne potansiyel sağlayan doğal kaynakların korunamaması ve altyapı sorunlarını en kısa zamanda çözmeli ve turizm konusundaki tüm bürokratik tıkanıklıkları ortadan kaldırmalıdır’ dedi.
 
Turizme yapılan katkı istihdama yapılmış katkıdır
İzmir'deki turizm sektörünün gelişmesi ve hedeflenen seviyede olması durumda bölge ekonomisine ve istihdamına büyük bir katkı sağlayacağına vurgu yapan Ekonomist Ayten Karadağ, açıklamasına şöyle devam etti:  
İzmir’deki turizm sektörün gelişmesi ile, yeni iş olanaklarının artacak, dolayısıyla istihdam artışında da önemli rol oynayacaktır. İzmir’de turizmin büyümesi üst yapı yatırımlarının ve döviz gelirlerinin artmasına yol açacak, bu sonuçla yeni istihdam olanaklarının önemli ölçüde artacaktır. Yani bölgemizdeki işsizliğe büyük bir çare olacaktır. Bölgemizin kalkınması ve istihdam olanaklarının artması için tüm sorunların ortadan kalkması için başta hükümetimiz olmak üzere ilgili tüm kurum kuruluşlar elini taşın altına koymalıdır.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ŞERİFE ŞEN 8 Şubat 2012 Çarşamba 17:00

Başarılı kadın siyasetçi, ekonomist, engin hoşgörüsü ve bilgi birikimiyle tam bir İzmir aşığı olan Ayten hanıma vekillik yakışır. Kendisini duyarlılığından ötürü kutluyoruz. İzmiri temsil ettiğini sanan bazı siyasetçilere buradan sesleniyorum ve diyorum ki bir iş yapmıyorsunuz bari Ayten Hanımı takip edin. Onun açıklamalarını can kulagıyla dinleyip o yönde çalışın.

Yorumu oyla      13      6  
Deniz 8 Şubat 2012 Çarşamba 15:10

Türkiye misafirperverlik geleneği, ılıman iklimi, çekici ve uzun kıyı şeridinin yanında, doğal güzellikleri, eşsiz tarihi mekânları, arkeolojik ören yerleri ve giderek gelişen altyapısıyla turizm dalında da gelişme gösteren bir ülkedir. Turizm sektörü bu etkenlere bağlı olarak ekonomik kalkınmanın arkasındaki en önemli itici güçlerden biridir. Yaklaşık 1,7 milyon kişiye istihdam sağlayan sektör (bu rakam toplam istihdamın % 7,2’sini oluşturmaktadır), 2009 yılında 95,3 milyar TL değerinde ekonomik faaliyette bulunmuştur. Bu rakam Türkiye’nin toplam GSYİH’ sinin yaklaşık % 10,2’sine denk gelmektedir. Yabancı ziyaretçilerin yaklaşık % 60’ı Antalya ve İstanbul’u tercih etmektedir. “Türkiye Turizm Stratejisi – 2023” raporunu yayınlamıştır. Hükümet bu çerçeve dâhilinde ülkenin turizm potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek ve İzmir’in de Antalya ve İstanbul’un gerisinde kalmasının nedenlerini araştırmalı ve bu amaç doğrultusunda çeşitli desteklerle önünün açılması yönünde çalışmalar yapılmalıdır. İzmir’inde ülkenin GSYİH artışına pozitif yönde destek olması için İzmirli somut girişimler(Otel, Yatak Kapasitesi, Hava uçuş olanağı) beklemektedir

Yorumu oyla      14      6  
Yuttaş 8 Şubat 2012 Çarşamba 13:58

Turizm, bacasız fabrikadır.

Yorumu oyla      12      6  
Mehtap Ardanır 8 Şubat 2012 Çarşamba 13:10

Turizmin geleceğine dair iyimserim. İzmir turizmin bu sene süper olacağını düşünüyorum. Ayten hanımın belirttiği sorunların çözülmesi ve bu sorunların üzerinde hassasiyetle durmak gerekiyor. Eğer bu sorunlar çözülürse İzmir turizmi tarihinin rekorunu kırabilir.

Yorumu oyla      14      6  
Mehmet Gözen 8 Şubat 2012 Çarşamba 13:06

Turizmdeki bütün kesimler ile ilişkili sektörlerin merakla beklediği desteklerin verilmesi durumda İzmir turizminin ekonomisinin ve istihdamının artarak gelişecegine bende inanıyorum. Ayten Hanımı kutluyorym. Yara olmuş bir soruna el attıgı için.

Yorumu oyla      14      6  
Sertac Candan 8 Şubat 2012 Çarşamba 13:02

Türkiye’de ekonomide işlerin iyiye gitmediği davul zurna çalınarak anlatılmaya başlandı… AMA HALEN HÜKÜMETİMİZ BU SORUNU GÖRMÜYOR GÖRMEK İSTEMİYOR.Böylesi bir sürece girilirken, yönetenlerin neyi ne oranda ve hangi amaçlarla yapacakları çok önemli. Umarız, hedefleri açıklayanların dünya ve ülke gerçeklerinden haberi vardır. Umarız bilmediğimiz bir şeyler oluyordur da gülümsemeye devam ederiz.Bu nedenle diyoruz ki İZMİR TURİZMİNE LÜTFEN SAHİP ÇIKIN..

Yorumu oyla      14      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Egeli sanayiciye Ankara’da ‘Gül' gibi moral
Cumhurbaşkanı Gül, EBSO yönetimini kabulünde İzmir’in çok büyük bir patlama ...
‘EXPO’ya adayız ama, her şey lafta kalıyor’
Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Yönetim Kurulu ...
İzmirli işadamları yargı reformu istedi!
İzmir'in önde gelen kurumlarının yer aldığı İzmir Başkanlar Kurulu gündemine ...
 
Evsahiplerine kötü haber: Kira gelirine otomatik vergi!
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kira gelirine otomatik vergi geleceğini açıkladı. ...
Demirtaş: 'Tarihte brutüsler hep olmuştur'
Hareketli günler geçiren İzmir Ticaret Odası’nda (İTO) Başkan Ekrem Demirtaş suskunluğunu bozdu.
İTO'da yeni gelişme: Dalan disipline verildi mi?
İTO Yönetim Kurulu üyesi Fatih Dalan'ın disiplin kuruluna gönderilmesi ...
 
Reklamcılar EXPO tanıtım ihalesi için birleşecekler
EXPO 2020 adayı İzmir, uluslar arası arenada önemli bir yere sahip olan ...
Agora AVM’den İzmir için yepyeni uygulama
2003 ten beri faaliyette olan Agora AVM ziyaretçilerine en kolay yoldan ...
Bankaların 2011 karnesi: 19.8 milyar TL kâr
Bankacılık sektörünün 2011 kârı yüzde 10.3 düşüşle 19.8 milyar TL olarak gerçekleşti.
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva