HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Ekim 2011 Pazar - 10:28

Bornovalı çocuklar bilimi dokunarak öğreniyor

Bornova Belediyesi’nin çocuklara ve gençlere felsefe, astronomi, fizik, kimya ve biyoloji bilimlerini deneylerle öğrenme imkanı sunduğu Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde yeni dönem kayıtları başladı. ‘Dokunarak, hissederek, yaşayarak öğrenme’ prensibiyle hareket eden Merkez’de eğitimler, sonbahar, ilkbahar ve yaz olmak üzere üç ayrı dönemde veriliyor.

Bornovalı çocuklar bilimi dokunarak öğreniyor

İZMİR - Bornova Belediyesi’nin geçen yıl hizmete açtığı Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi çocukları ve gençleri bilimle buluşturuyor. Bugüne kadar bilimle ilgilenen ve bu alanda kendini geliştirmek isteyen 350 gence merkezde uygulamalı eğitim verildi. Yeni sezon kayıtlar ise 19 Ekim 2011 tarihine kadar yapılabilecek. İlköğretim ve ortaöğretim öğrencileri, ilgi alanlarına göre ‘kimya’, ‘biyoloji’, ‘fizik’, ‘astronomi’ ile ‘bilim tarihi ve felsefesi’ kulüplerinde eğitim almayı tercih edebilecek.
‘Dokunarak, hissederek, yaşayarak öğrenme’ prensibiyle hareket eden Merkez’de eğitimler, sonbahar, ilkbahar ve yaz olmak üzere üç ayrı dönemde veriliyor. 12 haftalık eğtim boyunca 16 kişilik sınıflarda çocukların ve gençlerin bilimi sevmesi için başta deneyler olmak üzere, maket, canlandırma, drama gibi alternatif yöntemler kullanılıyor. Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’ne temel bilim alanlarında çalışmaya, araştırma ve deney yapmaya meraklı olan öğrencilerin kayıtları kabul ediliyor.

Eğitimin ilk iki haftasında gençler kendi tercih ettikleri bilim kulüplerine devam ederken, Bilim Tarihi ve Felsefesi Kulübü’nden de paralel eğitim alabiliyor. Sabah ve öğleden sonra gruplarının açılacağı Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde, her Cumartesi ‘halk günü’ yapılması için de hazırlık yapılıyor. Yetişkinlere yönelik bu etkinlikte bir-iki saatlik zaman diliminde genel eğitim verilmesi hedefleniyor. Ayrıca Kasım ayından itibaren Cuma ve Cumartesi günleri Merkez’de ya da okullarda öğrencilere yönelik ‘Popüler Bilim Seminerleri’ verilecek.

Eğitimleri akademisyenler veriyor
Bornova Belediyesi’nin toplumla bilimi yakınlaştırmak amacıyla kurduğu Merkez’deki tüm eğitimleri alanlarında bilimsel çalışmalar yapan akademisyenler veriyor. Eğitimlerin tamamı yüksek lisans ve doktora çalışmalarına devam eden alanlarında uzman kişiler tarafından veriliyor.
Fiziki yatırımların yanı sıra, kültür, sanat ve eğitim konusunda da çalışmalar yürüttüklerini belirten Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Ben de yıllarca Ege Üniversitesi’nde akademisyenlik yaptım, bilim ile uğraştım. Bu konuya özel bir önem veriyoruz. Çocuklarımıza ve gençlerimize basit yöntemlerle bilimi sevdirmeye çalışıyoruz. Bilim çalışmalarının ille de çok büyük laboratuvarlarda yapılması gerekmiyor. Çok basit alet ve ekipmanlarla da olabiliyor. Biz Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde bunu gösteriyoruz. Bu yöndeki çalışmalarımız artarak devam edecek” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar’da “evde” de sağlık hizmeti
Karabağlar Belediyesi, sağlık alanında yürüttüğü hizmetlerle halkın takdirini ...
Kocaoğlu’dan Çalışkan ve İçöz’e net mesaj!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, gündemdeki stat ve taş ...
Ödemiş'te Yeni Köylü Pazarı uygulaması
Ödemiş Belediyesi tarafından Cumartesi Pazarı’nda oluşturulan Yeni Köylü ...
 
Kocaoğlu: Aklın yolu bir, Bakan da bizi destekledi
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın Karşıyaka Stadı Projesi ile ilgili ...
Uzay üssü gibi pazaryerinde geri sayım
Karabağlar Belediyesi’nin, yapımını sürdürdüğü Bozyaka semtindeki, uzay ...
Bu gelinliği alana sürpriz var!
Karabağlar Belediyesi’nin öncülüğünde kurulan Yoksulluğa Sessiz Kalma ...
 
Şehit ailelerinden pozitif ayrımcılık talebi
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, İl Başkan Yardımcıları Mahmut ...
Çocuklardan resimli tepki
Bornova Belediyesi’nin Naldöken Kültür Merkezi’nde düzenlediği kurslara ...
Şampiyon satranççılardan Başkan Karabağ’a ziyaret
Bayraklı Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nün açtığı satranç kurslarından faydalanan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva