HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Ekim 2011 Cumartesi - 13:40

Kocaoğlu: Aklın yolu bir, Bakan da bizi destekledi

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın Karşıyaka Stadı Projesi ile ilgili söylediği ‘Bizim karışık kuruşuk işlerle işimiz olmaz” sözlerini değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Aklın yolu bir. Karışık kuruşuk işte bizim de işimiz yok. Bakan bizi destekliyor” dedi.

Kocaoğlu: Aklın yolu bir, Bakan da bizi destekledi

Fatih Yapar/Egedesonsöz- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin uzun süredir gündeminde bulunan Karşıyaka Stadı’nda gelinen son noktayı değerlendirdi. Menemen İlçesi Asarlık ve Koyundere Mahalleleri Derelerinin Islah Projesi ve Asarlık İçme Suyu Şebekesini Yenileme Yatırımı’nın temel atma töreninde konuşan Başkan Kocaoğlu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın açıklamalarını değerlendirdi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Çalışkan’ın açıkladığı projeyi kesin bir ifadeyle ret eden Başkan Kocaoğlu, projenin kurtarıcısı olarak görünen Ulaştırma Bakanı Yıldırım’ın “Bizim karışık kuruşuk işlerle işimiz olmaz” ifadelerini değerlendirdi.

Bakan Yıldırım'dan stat açıklaması... Haberi için tıklayınız....

Ümit Yaldız'ın "Hükümet Mavişehir'den çekildi mi?" yazısını okumak için tıklayınız
 
Stat konusunun artık İzmir gündeminden kalkması gerektiğini belirten Başkan Kocaoğlu, “Karışık kuruşuk işte bizim de işimiz yok. Gayet netiz. Gayet net bir şekilde yaptığımız basın toplantısında gerekli açıklamaları yaptım. Adresi de (Örnekköy) gösterdik. Bir de üstüne ‘a dan z’ye biz yapacağız’ dedik. Gençlik Spor Genel Müdürü ve bakanla önümüzdeki günlerde konuşacağız. Bunun bir protokol çerçevesinde projesini yapıp, ihalesine çıkıp stadı yapmaktan başka yol yoktur. Zaten öbürü olmayacak bir işti. Hem İzmir kamuoyu, hem Karşıyaka kamuoyu hem de Karşıyaka Spor taraftarları tarafından bizim önerdiğimiz proje genel kabul gördü diye anlıyorum. Doğru bir karar verdiğimize inanıyorum. Aklın yolu birdir. Binali bey, yani Ulaştırma Bakanımız Örnekköy’ü adres gösterdiğine göre bizim projemizi, önerimizi destekliyor demektir. Teşekkür ediyoruz. Katkıda bulunanlara da teşekkür ederim” dedi.
 
BAKAN SÖZÜNDE DURDU
Bakan Yıldırım’ın Konak Tünelleri’nin devamına dahil edilmek istenen Uçan Yol Projesi ve yolun otogara bağlanması hakkında yaptığı, açıklamaları da değerlendiren Kocaoğlu, süreci anlattı. Kocaoğlu, “Ben de net konuşuyorum sayın bakan da net konuşuyor. O zaman kürsüden de söyledim. Ondan sonraki açıklamalarımızda da söyledim. Biz, Konak Tüneli’yle Uçan Yol’un viyadüğü çakıştığı için ve projenin de böylelikle değişeceği için, üçyol ağzından dört yol kavşağına döndüğü için yapacağımız, ihalesine çıktığımız viyadüğü Karayolları devraldı. Ondan sonra Menderes Caddesi ve devamındakini biz, ‘bu proje bütün bir proje, bu projede bir taraftan Buca’yı, bir taraftan Konak’ı Yeşillik Caddesi’ne yığarsak olmaz. Tünelle ve viyadükle bu sefer Yeşillik Caddesi’nden itibaren Kahramanlar’a, Ankara asfaltına çıkarız. Orası da problem olur. Bu projenin devamı bu yolun yani Uçan Yol’un otogara ve çevre yoluna bağlanması gerekir. Bunu da siz yapın’ dedik. Sayın bakan da ‘araştırayım ondan sonra kararımı vereceğim’ dedi. Ama kendisi ‘araştıracağım’ dedi. Ondan sonra sözünde durdu. Bizden bu konuyla ilgili bütün bilgileri aldı. Şu anda çalışıyorlar. Çalıştıktan sonra bize nerde katkı vereceğini, ne yapacağını tekrar konuşacağız. Önce onlar, maliyet hesabı yapacaklar. Bizim isteğimizi, dileğimizi o gün kürsüden de söyledim. Bunun yapılmasıdır. İzmir’e çok önemli bir ulaşım aksının açılmasıdır. Bunu bakan bey karar verdikten sonra tekrar değerlendireceğiz. Ben o gün de aynı şeyi söyledim, ondan sonra soru sorulduğunda da aynısını söyledim. Bugün de aynısını söylüyorum” diye konuştu.
 
BAKANLIK İLE BELEDİYE ARASINDA PROBLEM YOK
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’dan Uçan Yol için yapılan kamulaştırma bedeli olan 16 milyon TL’lik parayı istemesi ve henüz yanıt alamaması üzerine sorulan soru üzerine Kocaoğlu, “ Biz orada 16 milyon TL’lik kamulaştırma da yaptık.. Niye yaptık biz bunu? Uçan Yol’u yapmak için. Bu para verilir verilmez ayrı şeyler. Zaten ihalenin de bir bedeli vardı. 30–35 milyon TL fiyat verilmişti. 16 milyon TL’de kamulaştırması yapıldı. Bu proje 50 milyon TL’lik bir projeydi. Bu projenin kavşağı ve Menderes Caddesi’ne bağlanması bize 50 milyon TL’ye mal olacaktı. Madem ‘siz projeyi devam ediyorsunuz’ dedik. O zaman ‘bizim paramızı da verin’ dedik. Söylediğimiz bu. Biz bunu istedik, istiyoruz. Bakan bey kararını verir. Parayı verir, vermez ona göre oturur konuşuruz. Bakan bey de her hafta burada. Biz de 24 saat buradayız. Burada çözülemeyecek bir şey yok. Ulaştırma Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesi arasında bir problem varmış gibi kamuoyuna sunmanın hiçbir yararı yok. El birliği ile kentin projelerini gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Cuma günü bakan beyle temel atıyoruz. Cumartesi ise gelip Büyükşehir olarak ya açılış yapıyor ya da temel atıyoruz. Bu şekilde çalışmalarımızı devam sürdürüyoruz. Önemli olan kentimize hizmet etmek” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU KATILACAK
CHP Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, CHP İl Başkanı Tacettin Bayır, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, belediye ve il genel meclis üyeleri, bürokratlar ve çok sayıda vatandaşın katıldığı Menemen İlçesi Asarlık ve Koyundere Mahalleleri Derelerinin Islah Projesi ve Asarlık İçme Suyu Şebekesini Yenileme Yatırımı’nın Temel Atma Törenin’nde konuşan Başkan Kocaoğlu, “Menemen’in geneline bu zamana kadar 18 milyon TL’lik yatırım yaptık. Halen daha birçok projeye katkımız sürüyor. Belediyenin yaptığı otopark projesine de katkı koyacağız. Ayrıca yeni belediye hizmet binasının da büyük bölümünün maliyetini karşılamayı planlıyoruz. 22 Ekim’de yapacağımız Ulukent Köprülü Kavşak ve Üst Geçit Temel Atma Töreni’de Sayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılacak” dedi.
 
DEREDE BOĞULMAYIZ
Kocaoğlu tören konuşmasında vatandaşların elindeki pankartı gördü. Kubilay Kışlası’nın önünde istenen karayolu üst geçidi talebi ile ilgili konuşan Kocaoğlu, “Okyanusu, Akdeniz’i Ege’yi geçtik. Arıtmalarımız, yollarımı, 80 kilometrelik İZBAN hattını, metroyu bitiriyoruz. Önümüzdeki 2.5 yıl içinde 3 milyar liralık yatırım yapacağız. Bizim Kubilay Kışlası’nın önündeki üst geçitte boğulacak, derede boğulacak durumumuz yok. Biz, Büyükşehir olarak 21 belediye başkanımızla birlikte bütün meclis üyelerimizle, bütün il genel meclisi üyelerimizle birlikte siyaset ayrımı gözetmeden, bölge yarımı gözetmeden can hıraş bir şekilde çalışıyoruz Vatandaşımıza hizmet etmek, yaşam kalitesini yükseltmek kenti kalkındırmak için çalışıyoruz” diye konuştu.
 
MUHALEFET CEVABI ALACAK
Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ise Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa birçok yatırımı hizmete aldıklarını söyledi. Büyükşehir’in katkılarıyla altyapıdan, üstyapıya birçok yatırım yaptıklarını anlatan Şahin, “Çağdışı görüntülere son veriyoruz. Sokaklarımızda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bir yıl gibi kısa bir süre içinde sorunlar ortadan kalkacak. Sokaklarımız, caddelerimiz adeta savaş alanı gibi. Beyrut sokaklarına benzeyen bu durum ortadan kalktığında bizi eleştiren muhalefet de cevabını almış olacak” dedi.
 
VEKİLLER İŞÇİLERİ DİNLEDİ
Menemende’ki törene, Savranoğlu Deri Fabrikası’nda faaliyet yürüten üç şirkette de çoğunluğu elde edip yetki başvurusunda bulunan sendika Deri-İş’e üye oldukları gerekçesiyle işten çıkartılmak istenen işçilerin yakınları geldi. Tören alanına ellerinde pankartlarla katılan çalışanların aileleri şirket yetkililerinin kendilerini yıldırmak için birçok yola başvurduğunu söyledi. Çalışanların İstanbul’daki şubeye gönderilmek istendiğini ifade eden işçi yakınları İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan destek istedi. Kocaoğlu, işçilerin haklı olduğunu, sorunun çözülmesi gerektiğini belirtti. CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel ve Mustafa Moroğlu ile birlikte partililer ellerinde pankartlarla alana gelen işçi yakınlarını dinledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Halil 15 Ekim 2011 Cumartesi 22:16

Hemen üstünüze alınmayın sayın Başkan.Bakan bey karışık kuruşuk derken ,siz dahil her kafadan bir ses çıkmasını kastettiği kesin.İnanmıyorsanız açıklamasının bütününü bir daha okuyun.Herkes herşeyi biliyor.Bu sefer de stad işini halledemezseniz,bahane bulursanız Karşıyakalıların yüzüne nasıl bakacaksınız.Ayrıca dürüstlüğünüz konusunda şüphelerim var.Buca'daki "gariban" Koçların Doğal Özelliği Korunacak şerhi olan alana konut imarı siz vermediniz mi. Üstelik meclis üyelerinize yalvar yakar olarak

Yorumu oyla      16      9  
Ali Uçar 15 Ekim 2011 Cumartesi 19:46

Aziz Başkanım,sizlerin İzmir ve İzmirliler için vermiş olduğunuz hizmet için teşekkür ederiz.Siz ve ekibiniz AKP nin tuzaklarıyla çok fazla yıpratılmak istenildiniz.Biz izmirliler bunun farkındayız siz hizmet etmeye devam edin,seçimlerde biz gerekeni yapacağız,kuyu kazanlar kendi kuyularına düşecekler. saygılar başkanım.

Yorumu oyla      20      11  
ulaşım 15 Ekim 2011 Cumartesi 18:57

Ulaşım konusunu izmir 2. bölge milletvekilimiz ULAŞTIRMA bakanımız sayın Binali yıldırımla ortak bir şekilde çözebilirsiniz sanırım.Metronun stadın içine kadar girdiği seyrantepede bile yaşanan sıkıntılar ortadayken, bırakalım metroyu otobüsün bile geçmediği örnekköye ulaşım sorununu beni şimdiden fazlasıyla düşündürüyor.

Yorumu oyla      18      7  
melih 15 Ekim 2011 Cumartesi 18:53

Başkanım peki dediğiniz gibi olsun ama artık stad konusunu izmirin gündeminden düşürelim konusuna katılmıyorum. Bugüne kadar gündemden düşe düşe 5 senedir çivi çakamadık malesef.Her şey çok açık ve net: UEFA standarlarında büyütülmeye müsait 25 bin kişilik stadı a dan z ye ben yapacağım dediniz.Lütfen ama lütfen sonradan başka bahane ve talepler olmasın.Şu stadın inşası bi başlasın sonradan yepyeni bir gündem ortaya çıkacak zaten:Bu stada insanlar hangi toplu taşıma aracı ile taşınacak?

Yorumu oyla      21      6  
Aydın Postoğlu 15 Ekim 2011 Cumartesi 14:34

Sevgili başkan AKP’li Binali Yıldırım ve benim karışık kuruşuk işlerle ilgim yok ama CHP’li Karşıyaka belediye başkanının ve CHP’li Karşıyaka belediye başkan yardımcısını karışık kuruşuk işlerle ilgisi var demek biraz ağır bir suçlama olmadı mı?

Yorumu oyla      19      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uzay üssü gibi pazaryerinde geri sayım
Karabağlar Belediyesi’nin, yapımını sürdürdüğü Bozyaka semtindeki, uzay ...
Bu gelinliği alana sürpriz var!
Karabağlar Belediyesi’nin öncülüğünde kurulan Yoksulluğa Sessiz Kalma ...
Şehit ailelerinden pozitif ayrımcılık talebi
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, İl Başkan Yardımcıları Mahmut ...
 
Çocuklardan resimli tepki
Bornova Belediyesi’nin Naldöken Kültür Merkezi’nde düzenlediği kurslara ...
Şampiyon satranççılardan Başkan Karabağ’a ziyaret
Bayraklı Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nün açtığı satranç kurslarından faydalanan ...
Konak’tan hem eğitime hem spora destek
Ömer Zeybek Ticaret Meslek Lisesi yıllardır özlemini çektiği çim sahaya ...
 
Yelkende Konak rüzgarı
Türkiye Yelken Federasyonu tarafından düzenlenen Yelken Yarışı’na Konak Belediyesi damga vurdu.
Kocaoğlu’ndan bomba benzetmesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Menemen’de tarım arazilerinin bulunduğu ...
Menemen’de katı atık tesisi tartışması
Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva