HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Ekim 2011 Pazar - 10:02

Kocaoğlu’dan Çalışkan ve İçöz’e net mesaj!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, gündemdeki stat ve taş ocakları konularında önemli açıklamalarda bulundu. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Çalışkan’a seslenen Kocaoğlu “O yetmez bu da olsun dediğiniz zaman, Tosya’ya pirince giderken, evdeki bulgurdan da olursunuz” dedi.

Kocaoğlu’dan Çalışkan ve İçöz’e net mesaj!

Egedesonsöz - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Radyo Pause’ta, Gazeteci Ümit Yaldız’ın program konuğu oldu. Gündemdeki sorulara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan Başkan Kocaoğlu, vatandaşlardan gelen sorulara da içtenlikle yanıt verdi. Başkan Kocaoğlu, Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Çalışkan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan İçöz’e uyarılarda bulundu.
 
“LAZIMA MAL YETMEZ”
Sıcaklığını koruyan Karşıyaka Stat Projesi tartışmalarına değinen Başkan Kocaoğlu, büyük bir krizin eşiğinden dönüldüğünü ve süreci iyi yönettiklerini söyledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Çalışkan’ın, gelir getirici tesislerin de yapılmasına yönelik açıklamalarını değerlendiren Başkan Aziz Kocaoğlu, hem kulüp yönetimine hem de belediye yönetimine ince mesajlar göndermeyi de ihmal etmedi. Kocaoğlu “25 bin kişilik stat yapıyorsunuz. Yanına alışveriş merkezi ve otel yapıyorsunuz. Bunlar sinerji yaratan şeyler değil. Gelir getiriciden kastedilenler farklı şeyler. ‘Buradan da rant elde edelim, kira sağlayalım’ diye bakmasınlar. ‘O yetmez bu da olsun’ dediğiniz zaman, Tosya’ya pirince giderken, evdeki bulgurdan da olursunuz. İsteklerin sonu yok. ‘Lazıma mal yetmez, el verir elden bırakma’ derlermiş eskiden. Ana problem olan stat sorununu çözelim. Ondan sonra kim ne yapacaksa yapsın.” diye konuştu.
 
“KRİZİ DOĞRU YÖNETTİK”
İzmir’in genelini ilgilendiren konu ile ilgili olarak, halkın yararına karar almak istediklerini belirten Kocaoğlu “Komisyondaki konularla ilgili görüş belirtmiyoruz. Bu konu herhangi bir imar dosyası değil. Bir şahıs 2002 yılında da konut alanı olması için müracaat etmiş ve meclis kararı reddetmiş. O zaman bir açıklama yapmadık. Bu konu bilinçli bir şekilde pişirildi ve kamuoyu oluşturuldu. Böyle bir dosyada, basın yoluyla pompalanarak gelen dosya konusunda konuşmamız doğal. Önemli bir konu, önemli bir kriz yaşanmak üzereydi. Halkın yararına çözmek için böyle bir çalışma yapmamız ve krizi doğru yönetmek için basın toplantısı yaptık. Kentin kuzey ve güneyine stat yapmak seçim bildirgemizde de var. Güneyde Buca Stadı ile bu sorunu aştık. İzmir’e stat kazandırmak için sürekli çalışıyoruz ancak zaman geçiyor. Elde olmayan nedenlerden dolayı süreç uzuyor. Biz kimsenin para kazanmasına karşı değiliz. O alanın satışı yanlıştı. O alan hangi sektöre hitap edecekse, o kamu kurumuna bırakılmalıydı. Bu yanlıştan dönülürse, farklı projeler de geliştirilebilir. Orada anket yaparız. Halka ne istediğini sorarız ve eğilime göre, vatandaş ne istiyorsa o yönde bir sosyal donatı alanı yaparız” dedi.
 
İL ÖZEL İDARESİ’Nİ SUÇLADI!
Radyo programına konuk olan Başkan Kocaoğlu, vatandaşlardan gelen sorulara da yanıt verdi. Taş ocakları meselesinin sorulması üzerine, bu konudaki önceki çalışmalarını hatırlatan Kocaoğlu, isim vermeden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan İçöz’ü eleştirdi. Kocaoğlu “Beyefendinin yaptığı açıklamalar ve İl Özel İdaresi’nin verdiği ruhsat son derece manidardır. Ben kendisini akla ve bilime davet ediyorum. Taş ocaklarının kaldırılması ya da rehabilite edilmesi konusunda çalışmalarımız vardı ancak bu yetki Büyükşehir Belediyesinden alınarak Özel İdare’ye devredilince bir tasarruf hakkımız kalmadı. İl Özel İdaresi’nin ilk icraatı, bizim daha önce kapattığımız ve asla çalışmaması gerektiğini ifade ettiğimiz, Belkahve’deki bir tesisi tekrar açmak oldu. O tesisin acilen kapatılması gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum ve yetkilileri göreve çağırıyorum” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Karşıyakalı 17 Ekim 2011 Pazartesi 10:43

Evet, stad için şimdiden bahaneler başladı bile. KSK en baştan beri ne istiyor. Gelir getirici tesis istiyor. Ayıp mı bunu istemek. Ama bu şehrin başkanı ne diyor. Size bir stad yapacağım (!!!) işte.Fazla konuşmayın. Peki Stad kimin malı olacak . KSK nın mı. Tabii ki hayır.Selçuk Baba'ya birşey olursa bu kulüp nasıl yaşayacak. Soran varmı. Vizyon budur işte. Balık ver, sussun. Ama balık tutmayı öğreten yok.Sırf laf. Bu düpedüz KSK düşmalığıdır. Zaman herşeyi gösterecek.

Yorumu oyla      18      6  
Karşıyakalı 17 Ekim 2011 Pazartesi 01:19

Aliağa-Menderes hattı için KARŞIYAKA SPOR KULÜBÜNE AİT OLAN Selçuk Yaşar tesislerinin bir kısmı yıkılmıştı.Hemde yıkılan bölüm planlarda raylı sistem arazisi değildi.İSTESEYDİK O ARAZİYİ YIKTIRTMAZDIK sayın başkan.Şimdi kalmış KARŞIYAKA TARAFTARLARINA aslan kesiliyorsun.BİZ BUNU HAKETMİYORUZ

Yorumu oyla      19      6  
ahmet k 17 Ekim 2011 Pazartesi 01:14

ampülcüler dolandırılmak uyutulmak istiyor. dürüst ve çalışkan insanları sevmiyorlar.

Yorumu oyla      14      11  
Sn.Kocaoğlu 16 Ekim 2011 Pazar 23:03

Sn.Kocaoğlu. İzmir gömleği size 2-3 beden büyük geldi. Umarım biran önce seçimler gelir de CHP' den ya da AKP' den İzmir' e yakışır birisi Belediyenin başına geçer. Ha sizin bıraktığınız enkaz kaç yılda toparlanır o da ayrı bir tartışma konusu...

Yorumu oyla      17      13  
doğrucu davut 16 Ekim 2011 Pazar 22:19

yazıda çevre için zararlı olan kapatılmış taş ocaklarının tekrar açıldığını yazıyor maşallah arkadaşlar gelen güncellemeleri de aziz kocaoğluna yükleyecekler.

Yorumu oyla      16      8  
Ersoy Demir 16 Ekim 2011 Pazar 20:22

Tosyaya değil, o sözün doğrusu, Dimyata pirince giderken, evdeki bulgurdan olmaktır. Yahu Aziz sen bırak bu işleri, bak daha metroyu bile bitiremedin, işin gücün kaldırım döşetmek. Eeeee izmire çok bile, böyle kafaya böyle tarak.

Yorumu oyla      17      17  
İzmirli 16 Ekim 2011 Pazar 18:27

Bir İzmirli olarak boşa giden paraları görmemek için kör olmak lazım, gerçek bir izmirli ve Atatürkçü insanlar, sadece Ata Caddesi ile Sakarya Caddesinin kaç kez kazıldığını son yıl içinde bir kez hesaplasınlar... Güzelim İzmir bu hale mi gelmeliydi?

Yorumu oyla      17      18  
HALK 16 Ekim 2011 Pazar 17:52

HÜSRYİN AHMET OĞLUNUN YORUMU SIYASIDIR İÇTEN DEGILDIR.AZİZ KOCAOĞLU DURUSTLUGU VE İZMİRİN 1 KURUSUNU BOSA HARCAMAYAN BIR BELEDIYE BASKANI OLARAK TANINIR VE BILINIR FAZLA LAFA GEREK YOK

Yorumu oyla      25      17  
Boş laf salatası 16 Ekim 2011 Pazar 17:32

Başkan bey yine bol bol masal anlatmış.Gerçekleri görmek ve duymak için İzmirde yaşayan vatandaşlardan bilgi alınsa daha iyi olur. İzmirli artık hizmet istiyor sayın başkan.Ben karabağlarda oturuyorum akşamları karabağlar Gaziemir yolunda karşıdan karşıya geçmeye çalışan vatandaşın bir çilesini görün isterseniz, otobüs duraklarındaki vatandaş çilesini görün isterseniz.Bunun gibi daha nice sorun.... Eee tabi havagazı kültür merkezinde etkinlik yaptığınız misafirlerinizin böyle sorunları yoktur

Yorumu oyla      23      15  
hüseyin ahmetoğlu 16 Ekim 2011 Pazar 15:12

başkanın açıklamaları hep çarpıcı oluyor zaten çıkmazlarla dolu bir açıklama sonuçsuz bir açıklama ne yaptığını bilmez projesi olmayan bir başkan laf ebeliğinden ileri gitmeyen sonuçsuz bilgisiz ve mesnetsiz değerlendirmelerden ibaret.metroda bile onlarca defa bizzatihi söz verip sözünde durmayan bir belediye başkanı. masalcı bir dede gibi hep aynı nakaratı tekrarlayan bir başkan.yetti bırak da izmir kendini bulsun. yetti bu kadar mani oldunuz izmirin gelişimini engellediniz.yetti çekin elinizi

Yorumu oyla      22      17  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ödemiş'te Yeni Köylü Pazarı uygulaması
Ödemiş Belediyesi tarafından Cumartesi Pazarı’nda oluşturulan Yeni Köylü ...
Kocaoğlu: Aklın yolu bir, Bakan da bizi destekledi
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın Karşıyaka Stadı Projesi ile ilgili ...
Uzay üssü gibi pazaryerinde geri sayım
Karabağlar Belediyesi’nin, yapımını sürdürdüğü Bozyaka semtindeki, uzay ...
 
Bu gelinliği alana sürpriz var!
Karabağlar Belediyesi’nin öncülüğünde kurulan Yoksulluğa Sessiz Kalma ...
Şehit ailelerinden pozitif ayrımcılık talebi
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, İl Başkan Yardımcıları Mahmut ...
Çocuklardan resimli tepki
Bornova Belediyesi’nin Naldöken Kültür Merkezi’nde düzenlediği kurslara ...
 
Şampiyon satranççılardan Başkan Karabağ’a ziyaret
Bayraklı Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nün açtığı satranç kurslarından faydalanan ...
Konak’tan hem eğitime hem spora destek
Ömer Zeybek Ticaret Meslek Lisesi yıllardır özlemini çektiği çim sahaya ...
Yelkende Konak rüzgarı
Türkiye Yelken Federasyonu tarafından düzenlenen Yelken Yarışı’na Konak Belediyesi damga vurdu.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva