HABERLER>GÜNCEL
22 Aralık 2011 Perşembe - 14:01

Bornova’da Park Cafe krizi: Genel Merkez devrede!

Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Büyük Park’ta bulunan kafe için tahliye yazısı yazınca ortalık karıştı. CHP Genel Merkezi’nin de devreye girdiği kriz sonrası boşaltma işleminden vazgeçilirken Başkan Sındır, “Gençlik Merkezi Projesi’ni oraya yapacağım. Karardan dönüş yok” dedi.

Bornova’da Park Cafe krizi: Genel Merkez devrede!

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ. Bornova eski Belediye Başkanı Ali Sözer döneminde yapılan ve 1996 yılında bu yana faaliyet gösteren belediye binasının yakınında bulunan Büyük Park’ın içinde yer alan Park Cafe Bar işletmesi siyasi krize neden oldu. Belediyenin Uğur Mumcu Kültür Sanat Merkezi’nin bitişiğinde olan mekanın tahliyesi için Bornova Belediyesi ‘nden gelen yazı ortalığı karıştırdı. Belediyenin yıllık kira artışı üzerinden para aldığı ve sözleşmesi yine yıllık uzatılan tesise yapmak istediği proje işletme sahipleri ile Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır’ı karşı karşıya getirdi. Başkan Sındır, mekan sahiplerine ‘alanı boşaltın’ yazısı gönderince konu CHP Genel Merkezi’ne taşındı. Belediyeden gelen yazı üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile görüşen mekan sahipleri kendilerinin de partili olduğunu sorunun çözülmesini istedi. CHP İzmir milletvekilleri Erdal Aksünger ve Mustafa Moroğlu’nun da müdahil olduğu kafe krizine farklı boyuta geldi. Gürsel Tekin’in meselenin çözümü için Sındır’ı cep telefonundan aradığı öğrenildi.
 
AYRI MUAMELE YAPIYORLAR
Belediye Başkanı Sındır’a ulaşamadıklarını söyleyen işletme sahipleri önce CHP İlçe Başkanı Enver Dündar’ı ziyaret etti. Burada sorunları anlatan ve konunun çözülmesini isteyen işletmeciler Dündar’ı ziyarete gelen CHP’nin diğer milletvekillerinden Rahmi Aşkın Türeli’ye dertlerini anlattı. Türeli işletme sahiplerinin serzenişini dinlerken meseleyi Sındır’a soracağını ve konunun çözümü için devreye gireceğini ifade etti. Aynı zamanda partili olan işletme sahipleri yine belediyenin alanında kalan diğer yerlerin boşaltılmadığını sadece kendilerine ait yerlerin boşaltılmak istenmesine anlam veremediklerini söyledi. Park Cafe Bar dışında belediyenin kiraladığı Portakal Cafe ve Kızlar Kahvesi isimli iki mekan için alınmayan tahliye kararı problemi daha da arttırdı. 
Bornova Demokrat Parti eski ilçe Başkanı Murat Taşer’in işlettiği kafenin belediyenin ‘boşaltın’ yazısı gönderdiği işletmenin bitişiğinde olması konusu siyasi hale gelen yıkımı daha da gerginleştirdi. Bazı belediye meclis üyeleri ve parti yöneticileri Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na ulaşarak yıkımın durdurulmasını istedi. Sındır’ın engellenmesini isteyen partililer, olayın parti meselesi haline gelmesinin krizi daha da derinleştireceğini savundu.

 
KAYMAKAM EMNİYETİ GÖNDERDİ
Belediyenin aldığı karar Bornova’da krize neden olurken Belediye Başkanı Sındır imzasıyla ilçe kaymakamlığına gönderilen yazı da ayrı bir sorun yaşanmasına neden oldu. Sındır’ın ‘kamu alanında işgal var’ diyerek kaymakamlığa gönderdiği yazının ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler harekete geçti. Polis ekiplerinin mekanın kapısına gelmesi, belediye araçları ve kamyonlarının da tahliye için parkın içinde konuşlanması ortamı daha da gerdi. Mekan sahipleri ve tahliye işlemine karşı çıkan kalabalık bir ara pankartlar açarak seslerini duyurmaya çalıştı. Tahliye yazısının ardından yaşanan süreç ve telefon trafiği sonrasında tahliye işleminin ertelenmesine karar verildi. Belediye başkanı sındır, kaymakamı arayarak polislerin geri çekilmesini sağladı ve işletme sahiplerine yeni yer bulana kadar 10 günlük süre verdi.
 
GENÇLİK MERKEZİ YAPILACAK
Tahliye işleminden vazgeçmediğini kararın kesinlikle uygulanacağını ifade eden Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, “Park Cafe Bar daha önce belediye çalışanlarına lokal olarak kullanılmış. Şimdi ise belediyenin kiralaması ile işletiliyor. Hemen yanında bulunan Uğur Mumcu Kültür Merkezi ile koordineli bir çalışma yapağız. Belediyenin 2012 yılı yatırım programında bura ile ilgili projemiz var. Burada Gençlik Merkezi yapacağız. Üniversite gençlerimiz olmak üzere dışarıda yani öğrenci olmayan gençler için aşevi ve çamaşırhaneler olacak. Onlara buradan kart uygulaması ile yardımlar yapacağız. Ayrıca para yardımı ve diğer yardımları da buradan yapmayı planlıyoruz. Zaten Naldöken Kültür Merkezi’nde giysi bankamız faaliyet gösteriyor. Bir de gençlerin sorunlarını anlatacağı, yardım alacağı danışma merkezini kurmayı planlıyoruz” dedi. Tahliye yazısını yeni değil 5-6 ay önce gönderdiklerini anlatan Başkan Sındır, alanda sokakta gezen her vatandaşın hakkı olduğunu dile getirdi. 

 
DÖNÜŞ YOK
Tahliye işleminin siyasi bir hal alması ve meselenin parti üst makamlarına kadar taşınması konusunu da değerlendiren Başkan Sındır, “Bu noktaya gelmesini ben de istemezdim. Arkadaşlarımız benden polis zoru ile çıkmak yerine kendi rızalarıyla çıkmak için süre istediler. Ben de verdim. Bu süre 10 günü geçmeyecek. Ben belediye başkanı olarak siyaset değil hizmet yapıyorum. Bu meseleyi bir takım ilişkilerle siyasi alana çekmek ve üzerinde siyaset yapmak doğru değil. Burada bir kamu hizmeti yapacağız. Kesinlikle karardan dönüş yok” ifadelerini kullandı.

MAHKEMEYE TAŞINDI
İşletme sahiplerinden Hüseyin Ekin karara tepki gösterirken belediyenin kararı ve kaymakamlık yazısının yürütmesinin durdurulması için dava açtıklarını söyledi. Aylık 7 bin 565 TL kira ödediklerini anlatan Ekin, “Konuyu yargıya taşıdık Biz burada ‘neden sadece biz’ diye soruyoruz. Bu işletmede 15-20 kişi ekmek yiyor. Başkanı bir daha düşünmeye çağırıyoruz. Belediye başkanı bizimle bile görüşme gereği duymadan konuyu kaymakamlığa, emniyete taşıdı” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ayhan özbek (GRUP BORAN) 5 Ocak 2012 Perşembe 19:05

bir müzisyen olarak yaklaşık 10 senemi verdim park cafeye böyle acımasızca kararın verilmesi hem beni hemde çevremdeki bütün müzisyen arkadaşlarımı üzdü belediye başkanının bu kararı tekrar gözden geçirmesi gerekiyo bu güzel mekanda yüzlerce müzisyen ekmek parası için çalıştı ve sanat ve sanatın yanında olan arkadaşlarında ekmeğine mani oluyorlar ayrıca oraya yıllarını vermiş işletmecinin ve emekçi olan garson arkadaşlrında son olarak derimki türkülerimizi heryerde söylemeye devam edicez

Yorumu oyla      13      6  
ufuk 24 Aralık 2011 Cumartesi 17:49

arkadaşlar konunun tam ayrıntısını yada yapılmak isteneni görmezden gelip yapılan faşiz yaklaşımı görmezden gelmek yakışmıyo size

Yorumu oyla      18      8  
24 Aralık 2011 Cumartesi 17:37

arkadaşlar bende ünüversteliyim ve ben okul masraflarımı burdan çıkarıyorum ki burdan birçok ünüversteli bunu sağlıyor üneversteyi madem bukadar düşünüyor sayın başkan ozaman ünüversteye yakın biyere açsın yerini okadar yer varken neden burası

Yorumu oyla      18      8  
Oktay Çaparoğlu 24 Aralık 2011 Cumartesi 14:00

Arkadaşlar! Bornovadaki tek türkü mekanının kapatılmaması için imza kampanyası başlatmış bulunmaktayız... YÜREĞİMİZİ TÜRKÜLERİMİZİN ELLERİMİZİ HALAYLARIMIZIN SICAĞINDAN VE COŞKUSUNDAN MAHRUM BIRAKMAYIN! talebiyle Belediye Başkanlığı'na başvuruda bulunacağız... Herkesin desteğini bekliyoruz...

Yorumu oyla      21      8  
Esen 24 Aralık 2011 Cumartesi 12:23

Orası halka acık bir mekan belediye personelide rahatca girebilmektedir yalan yanlış bilgiler veriliyor, %20 indirim de uygulanırken ne vicdanla iftira atabiliyosunuz. 15 yıllık bir mekan kirasını aksatmadan ödeyen belediyenin uygulamalarını aksatmayan bir mekan. Sigara bir çok yerde içilirken orda içilmiyor. Büyük park içerisindeki diğer iki mekanda herhangi bir indirimde uygulanmıyor belediye personellerine. Bu kadar oy kaybını da razıysanız CHP'nin kaybetmesini isteyenlerdesiniz.

Yorumu oyla      27      8  
reşat 23 Aralık 2011 Cuma 19:34

herkes tabiki bir şeyler yazmakta,anlatmakta ; tabiki kimsenin ekmeği ile oynanmaması isteğimiz fakat ; yapılan olay yeni değil eskiden beri çıkarılmaya çalışılan bir işletme , aynı zamanda aşağıdaki arkadaşlarında yazdığı gibi belediye lokali olarak açılan bir işletmeyken belediye personeli girememektedir . Ayrıca yok partili biziz başkası değil diye savunmak yanlışın en büyüğü ozaman oy veren herkes bir mekan istesin oy vermeyende çeksin gitsin demekmi gerekir.Başkanı destekliyorum sağolsun.

Yorumu oyla      16      22  
naime arık 23 Aralık 2011 Cuma 13:36

bornovada rahat ettiğimiz ve türkü dinlediğimiz tek ve en güzel mekan...ben de bir üniversite mensubu olarak başkanın almış olduğu bu kararı kesinlikle onaylamıyorum...başka mekan bulunsun gençlik klübü için.....

Yorumu oyla      30      9  
anadolu 22 Aralık 2011 Perşembe 22:50

arkadaşlar park kulüp zamanında beldiye personeli için açıldı ancak daha sonra personelin giremediği bir yer oldu sn.Belediye başkanı her yıl yenilenen kirayı uzatmadı.sebebi Üniversteli gencliğine yönelik sosyal dayanışma ve ihtiyaçların,sorunlarını çözmlenecek yer olarak düşündüğünden kiralama sözleşmesini uzatmamış,sosyal belediyeciliğin gerektirdiği hizmeti vermek istiyor saygı duymak lazım başka yöne çekmek haksızlıktır.saygılar 04

Yorumu oyla      21      22  
İZMİRLİ... 22 Aralık 2011 Perşembe 21:52

Sayın Seda kardeş,gençlik demek istedin herhalde yazından cümleler tam anlaşılmıyorda. Belediyemiz öyle uygun görmüşse diyecek lafımızın olmaması gerekmektedir. Tabiki türkülerimiz de susmaz,halaylarımızda sürer fakat bunlar başka yerlerde daha ğüzel yerlerde olabilir, diye düşünüyorum...

Yorumu oyla      23      22  
seda mut 22 Aralık 2011 Perşembe 20:31

bula bulan park kulubumu bulmus kapatacak başka yer kalmadımın ya bırak sınlar buislerıya kocaman allla var gıdıp parayakıyım yapsınlar geclık kulbunu le yaparak sayın chp partısı boyle yaparak geclerıde karsısına lalıyo chp partısı

Yorumu oyla      27      20  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Haberal'ın hasta annesini ziyareti mevzuata takıldı
Baykal rica etti, Erdoğan talimat verdi ancak Ergenekon tutuklusu Haberal, ...
Hugo-Boss direnişi uluslararası boyut kazanıyor
Hugo-Boss’un İzmir fabrikasında işten çıkarılan 21 işçinin direnişinde ...
Cudi'de 20 terörist kıstırıldı, bir uzman çavuş şehit
Şırnak Cudi Dağı'nda bir mağarada aralarında ele başlarının da bulunduğu ...
 
Ayhan Çarkın cesetlerin yerleri için Silivri'de
Faili meçhul cinayetlerle ilgili yer göstermek için cezaevinden çıkartılan ...
Anneyi oğlundan polis koruyor
Bornova'da, annesiyle yasak aşk yaşadığı gerekçesiyle arkadaşı Sinan Poyraz'ı ...
Tüp bebek için uyuşturucu işine girmiş!
İzmir'de düzenlenen iki ayrı operasyonda, 4 bin 837 ecstasy hap ile bir ...
 
Aman dikkat! Facebook’ta ‘emniyet’li tuzak
İnternette Emniyet Genel Müdürlüğü’nün adını kullanan bir şebekenin, Facebook ...
Güneş: Maraş katliamı MİT planıydı
Katliamdan sonra Maraş'a giden heyetteki eski Bakan Güneş, ‘’Olaylar göz ...
Engelleri mucizelerle aştılar
Türkiye'de birçok spastik engelli çocuk eğitimden mahrum bırakılırken, ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva