HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Temmuz 2011 Salı - 11:19

Bornova'da 31 yıllık hayal gerçek oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yıllarca kağıt üstünde kalan Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’nin otoban bağlantısını da tamamlayarak Bornova’da kesintisiz ulaşım sağlayan 6 şeritli büyük bir bulvar olarak kente kazandırdı.

Bornova da 31 yıllık hayal gerçek oldu

İZMİR - Bornova Ankara Caddesi’nden Smyrna Meydanı’na ve Atatürk Mahallesi Yavuz Caddesi’ne kadar uzanan yeni ve önemli bir arter oluşturup 2009 yılında hizmete alarak kesintisiz ulaşım sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’nin ikinci kısım düzenlemesini de tamamlayarak otoban bağlantısını sağladı. 
 
Bornova ulaşımının ana arterlerinden biri haline gelen Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’nin Yavuz Caddesi ve 252 Sokak kesişimindeki kavşaktan başlayıp Dumlupınar Caddesi ve oradan Cumhuriyet Caddesi ile 202 Sokak’ın kesiştiği noktadaki kavşağa kadar süren 1300 metrelik ikinci kısmında, ilk bölümle aynı proje uygulanarak bütünlük sağlandı. Ayrıca Cumhuriyet Caddesi ile 202 Sokak kesişimindeki kavşak aracılığıyla otoyola da bağlantı sağlandı.
 


3 geliş-3 gidiş olmak üzere toplam 6 şeritli olarak düzenlenen yolda aydınlatma ve sulama hatları yapıldı, kenarlarda yeşil alanlar oluşturuldu. Tretuvarlar düzenlenerek, güzergah boyunca yer yer otopark cepleri oluşturuldu. Ayrıca Osmangazi Köprüsü yakınında yol kenarında 88 araçlık yeni otopark alanı oluşturularak bölgenin ihtiyacının karşılanması sağlandı. İkinci kısmın da düzenlenerek hizmet vermeye başlamasıyla Smyrna Meydanı, Ankara Caddesi ve Atatürk Mahallesi ile üst bölgelerden kesintisiz olarak gelen araçlar, Bornova Merkez’e ve çevresinde bulunan bölgelere yine kesintisiz ulaşıyor.
 
MALİYET 19.7 MİLYON TL’Yİ AŞTI
1980 yılında ana ulaşım aksı olarak belirlenen Bornova Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’nin ilk kısmı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin projesi ile düzenlenip imar planına uygun hale getirilerek büyük bir bulvar olarak 2009 yılında hizmet vermeye başladı. İlk kez 31 yıl önce İmar ve İskan Bakanlığı’nca onaylı Bornova İmar Planı’nda yer alan Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’nin ikinci bölümünün de tamamlanmasıyla, Bornova yeni bir kesintisiz ulaşım aksına daha kavuşmuş oldu.
 
Kentin önündeki engelleri büyük kamulaştırma giderleri ödeyerek kaldıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’nin kente kazandırılması için de büyük maliyetli kamulaştırmalar gerçekleştirdi. Bu caddenin birinci ve ikinci kısmı için toplam 13 milyon 312 bin 965 TL’lik kamulaştırma yapıldı. İlk kısım yapım gideri ise yol üstündeki özel dizaynlı köprü ile birlikte 4.5 milyon TL olarak gerçekleşti. İkinci kısım yapım, çevre düzenlemesi ve asfaltlama maliyeti ise 1 milyon 900 bin TL olarak gerçekleşti. Bu büyük yatırımın kente kazandırılması için harcanan toplam rakam 19 milyon 712 bin TL’yi buldu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeşilova Höyüğü’ne ''Amazon eli''
Yeşilova Höyüğü’nde yaz dönemi çalışmaları Bornova Belediye Başkanı Prof. ...
Bayraklı Meclisi karıştı
Bayraklı Belediye meclisinde CHP’li meclis Üyesi Fahrettin Orandı’nın ...
AKP ve CHP Tatı’ya karşı birleşti
Bucamar’a kaynak artırımı, AKP ile hareket eden 11 CHP’linin oyları ile iptal edildi.
 
Hem eğleniyor hem öğreniyorlar
Ödemiş Belediyesi Deneme ve Bilim Merkezi, Hacettepe Üniversitesi Eğitim ...
Havuzda şenlik var
Selçuk Belediyesi Yüzme Havuzu Selçuk belediyesi bayındırlık işleri şefliği ...
Başkanlar mekan kapattı, gizli zirvede buluştu
Seçimlerde yaşanan başarısızlığın nedeni olarak gösterildikleri için daha ...
 
Bornova ve Bayraklı’da 43 saat su yok
İZSU’dan yapılan açıklamaya göre; 6 ve 8 Temmuz tarihleri arasında yapılacak ...
Büyükşehir’den Hızır açıklaması
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, Ersu Hızır’ın ...
Srebrenica anısına bir ayakkabı da Solak'tan
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak Genç Boşnaklar Derneği’nin Srebrenica ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva