HABERLER>SEÇİM 2015
11 Kasım 2013 Pazartesi - 09:05

Bornova aday adayı Ulucan'dan proje yağmuru

CHP’nin güçlü Bornova Belediye Başkan Aday Adaylarından Mimar Mehmet Ali Ulucan, Bornova’nın en çok ihtiyaç duyduğu projelerinden biri olan Kentsel Dönüşüm Projelerini açıkladı.

Bornova aday adayı Ulucan dan proje yağmuru

İZMİR - Kentin geleceğini tasarlamak iddiasıyla yola çıkan Ulucan, şunları söyledi:
“Bornova, kentsel dönüşüme en çok ihtiyaç duyan ilçelerimizden biridir. Özellikle eski yerleşim alanlarında düzensiz yerleşim planları ve kaçak yapılaşma çok fazladır. Bornova’da arzulanan modernitenin gerçekleşebilmesinin tek anahtarı kentsel dönüşümdür.
Kentsel Dönüşüm Projelerimizi gerçekleştirmede, yerinde dönüşümü sağlamak, mevcut kültürel zenginlikleri korumak, sosyal dönüşümü desteklemek, tarihi ve kültürel mirası geleceğe taşımak en önemli hedeflerimizdir.”
 
Bornova’da kentsel dönüşümün insan odaklı olacağını belirten Ulucan, Dönüşümde mahalle sakinlerinin yerlerinden edilmeyeceğinin; dönüşümle ilgili projelerin halkın lehine olacak şekilde halkla birlikte kararlaştırılacağının üzerinde durdu.
 
Ülkemizde ise kentsel dönüşüm projelerinin; kent içinde köhneleşen mahallelerin  ve mahalle sakinlerinin yerlerinden edilerek, onlardan boşalan alanlara daha lüks konutların yapılması şeklinde uygulandığına dikkat çeken Ulucan, “Oysaki dünyadaki örneklerinde olduğu gibi, halkın yerinden edilmeden, kamu hizmetleriyle, sosyal hayatın gerektirdiği aktivitelerle ve kent kültürüyle buluşturulması şeklinde gerçekleştirilen kentsel dönüşümlerle başarılı olunmaktadır.” dedi.

“Kentsel dönüşüm, sanılanın aksine sadece konutları yenilemek değildir. Kentsel dönüşüm, her ilde tip projelere sıkıştırılmış yaşam formları da değildir. Kentsel dönüşüm, yüksek rant sağlanacak diye yoğun yaşam alanlarının oluşturulması da değildir. Kentsel dönüşüm konutlar yenilenecek diye insanları yaşam alanlarından uzaklaştırmak hiç değildir” diyen Ulucan;  Kentsel dönüşümü, “yitirilen bir ekonomik etkinliğin yeniden geliştirilmesi ve canlandırılması, işlemeyen bir toplumsal işlevin işler hale getirilmesi, toplumsal bütünleşmenin sağlanması, çevresel kalitenin ve çevre dengesinin kaybolduğu alanlarda dengenin sağlanması” olarak tanımladı.

Ulucan; kentsel dönüşümle ilgili sözlerini şöyle sürdürdü:  “Kentsel dönüşümlerde ilk olarak ele alınması gereken konu, bölge insanlarının ekonomik ve sosyal sorunlarıdır. Kentsel dönüşüm, yıkım, temizlik, proje ve inşaatlarla değil; sosyal ve ekonomik kalkınmaya yönelik programlarla mahallelilerin ortak ihtiyaç ve özelliklerine uygun, onları bütünleştirecek projelerle başlamalıdır. Kentsel dönüşüm projelerinde iş adamları, esnaf forumu, kentsel dönüşüm paneli gibi çeşitli aktörlerin katılımına yönelik platformlar oluşturulmalıdır.”

Kentsel dönüşümün Bornova’nın olmazsa olmazı olduğunu vurgulayan Ulucan,
“Kentsel dönüşümle yalnız binalar değil, sosyal ve kültürel dönüşüm de sağlanacaktır. Gelecek nesillerin haklarını koruyan, tarihi ve kültürel mirasa saygılı, çevreye duyarlı, ekonomik kaynakların adil paylaşımını öne çıkaran, yerel mimari ve malzemeye dayalı, İzmir iklimine uygun, farklı kültür ve anlayışlara yaşam oluşturan; dünü, bugünü, ve geleceği ile kaynaşmış bir dönüşümü birlikte gerçekleştireceğiz.” dedi.
 
Ulucan sözlerini şöyle sonlandırdı:  “Şeffaf ve etik değerler ilkesi doğrultusunda, sağlam bir politika ve planlama ile yola çıkarak; özellikle Altındağ, Çamdibi, Işıkkent, Pınarbaşı, Naldöken, Mevlana gibi semtlerimizin hak ettiği dönüşümü gerçekleştireceğiz. Bornova’da uygulayacağımız kentsel dönüşüm politikalarıyla, Bornova, tüm dünyanın konuştuğu, örnek aldığı bir kent haline gelecek, herkes mimarlığın doğru kullanımı ile ortaya çıkan eserimizi konuşacak, bizler de Bornova’mızla daha çok övüneceğiz.”
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yelekli’den iddialı çıkış: Adaylık ve Güzelbahçe hakkında her şey
Güzelbahçe Belediye Başkan Aday Adayı Uğur Yelekli, Güzelbahçe Kültür, ...
Bornova aday adayı Özkan’ın parolası: Halk için halkla!
AK Parti’de başarılı bir ilçe başkanlığından sonra görevinden ayrılarak ...
Gaziemir aday adayı Demirsoy’a Otokent ilgisi
CHP Gaziemir Belediye Başkan Aday Adayı Yüksel Demirsoy, Otokent’i ziyaret ...
 
Celal Atik Çiğli’yi hak ettiği yere getirmek için yola çıktı
AK Parti Çiğli belediye başkan aday adayı Celal Atik, Çiğli’nin hak ettiği ...
Bayraklı’nın sorunlarını hep birlikte çözeceğiz
AK Parti Bayraklı Belediye Başkan aday adayı İsmail Sarı, seçim çalışmalarını ...
Çiğli aday adayı Talak’tan sabah mesaisi: Esnafa ‘günaydın’
CHP Çiğli Belediye Başkan aday adayı Ali Talak, Çiğli’de güne her sabah ...
 
Bayraklı aday adayı Öncel’den ‘merkez’ zirvesi
CHP Bayraklı Belediye Başkan aday adayı Murat Haluk Öncel Bayraklı Merkez ...
Çiğli aday adayı Talak’tan ‘emekçi’ye günaydın
CHP Çiğli Belediye Başkan aday adayı Ali Talak, Çiğli’de güne her sabah ...
Atila’dan Kızılay’a destek: Bağışladığımız kanla 3 cana umut olalım
Kızılay Haftası kapsamında, kan bağışına destek olmak ve vatandaşların ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva