HABERLER>SEÇİM 2015
5 Kasım 2013 Salı - 16:30

Atila’dan Kızılay’a destek: Bağışladığımız kanla 3 cana umut olalım

Kızılay Haftası kapsamında, kan bağışına destek olmak ve vatandaşların bu konudaki duyarlılığını artırmak amacıyla kan bağışında bulunan CHP Bornova Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila, bunun sadece bireysel bir fedakarlık değil aynı zamanda toplumsal bir sorumluluk olduğunu söyledi. Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök'ü makamında ziyaret eden Atila, “Bizler, verdiğimiz her ünite kan ile üç cana umut olabiliriz. Bu konuda vatandaşlarımızı duyarlı olmaya çağırıyorum” diye konuştu.

Atila’dan Kızılay’a destek: Bağışladığımız kanla 3 cana umut olalım

İZMİR - Her yıl, 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanan Kızılay Haftası kapsamında, Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi'ni ziyaret eden CHP Bornova Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila, kan bağışının sadece bireysel fedakarlık değil aynı zamanda toplumsal bir sorumluluk olduğunu söyledi.


- ÇİĞLİ ADAY ADAYI TALAK’TAN HEM TIRAŞ HEM SİYASET…

- BUCA ADAY ADAYI PİRİŞTİNA'DAN 'EMEK' VURGUSU



Kızılay Bölge Müdürü Dr. Gökay Gök'ü makamında ziyaret eden Atila, “Günümüzde kana olan talep her geçen gün artıyor. Konunun bu kadar önemli olmasının sebebi ise doğrudan insan hayatını ilgilendiriyor olması. Bizler, yaşadığımız topluma karşı bazı sorumluluklar taşıyoruz. Bunlar arasında kan bağışında bulunmak, ilk sıralarda yer alıyor. Çünkü hepimiz kana ihtiyac duyan canlılarız. Aslında bağışladığımız her ünite kan üç kişinin hayatına ışık oluyor. Yani bizden alınan her ünite kan, çeşitli kompenentlere ayrılarak ihtiyaç sahiplerine veriliyor. Bu gerçekle hareket etmek, hepimizin insanlığa karşı görevi” diye konuştu.

Bornovalılara kan bağışına destek olmaları konusunda çağrıda bulunun Atila, “İhtiyaç duyulduğunda insanların hayatına destek olmak, sadece sıkıntılı günlerimizde hatırlamamız gereken bir konu değil. Bunu her zaman aklımızın bir köşesinde tutmak zorundayız. Hiçbir insan yoktur ki, 'benim kana ihtiyacım' olmaz diyebilsin. Önemli olan, kan bağışında bulunurken bir gün bizim de buna ihtiyacımız olabileceğidir. Böyle olduğu taktirde, hem yaşadığımız hayatı anlamlı kılarız hem de geleceğe güvenle bakarız” ifadesinde bulundu.

Aynı zamanda Kızılay Bornova Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı da olan Atila, kanın, tedavide çok önemli bir yeri olduğuna işaret ederek, “Doktorlarımızın söylediği gibi, kanın yerini hiçbir şey tutamaz. Hemen her ameliyatta buna ihtiyaç duyulur. Öyle ki, bazı ameliyatlarda 8 ya da 10 ünite kan gerekebilir. Bu durumda, hasta bir vatandaşımız için birçok sağlıklı insanın kan vermesi anlamına gelir” dedi.

Atila, çeşitli yaralanmalara bağlı kan kayıplarında ve organ nakillerinde de kana ihtiyaç duyulduğunu aktararak, sözlerinin şöyle sürdürdü: “Bir de hayatı boyunca kan nakline ihtiyaç duyan insanlarımız var. Özellikle talesimi, hemofili ya da diyaliz hastaları gibi. Bu hastalarımız için konunun önemi tabi ki çok daha fazla. Dolayısıyla bizlerin kan bağışında hassas olmamız ve bu gerçeği bilerek hareket etmemiz gerekiyor.”


 
KAN BAĞIŞINI ARTIRMAYILIZ
Ziyarette kan bağışının artırılması gerektiğine dikkat çeken Kızılay Bölge Müdürü Dr. Gökay Gök ise, “Bize gelen her vatandaşımızı, Sağlık Bakanlığı denetiminde sürdürülen 'Güvenli Kan Temini' programı hakkında bilgilendiriyoruz. Buradaki temel amacımız, kanın sürekli bir ihtiyaç olduğunu anlatmak. Şu anda Ege Üniversitesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakülteleri hariç, 54 hastanemizin kan ihtiyacını karşılıyoruz. Ancak, buna rağmen bağışlarımızı artırmamız gerekiyor. İzmir'de yıllık 60 bin ünite kana ihtiyacımız var. Stoklarımız sınırda hizmet veriyoruz. Sonuçta, kana duyulan ihtiyaç hiç azalmıyor” dedi.
 
AFEREZ'İN ÖNEMİ
Görüşmede Aferez işleminin tam kandaki trombositlerin ayrıştırılarak hastalara verilmesi olduğu bilgisini de veren Gök, “Merkezimizde dört adet aferez cihazı bulunuyor. Vatandaşlarımız randevu alarak, kan bağışında bulunabilir. Buradaki işlem kandaki trombositlerin ayrıştırılması ve ihtiyaç sahibine verilmesidir. Bu şekilde de bağışta bulunulabilir. Özellikel lösemili hastalar için bu bağışın önemi çok daha fazla. Bu hastalarımızın yaşayabileceği olası mağduriyetler, bağışlarla giderilebilir” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ramazan bektaş 12 Kasım 2013 Salı 13:38

tebrikler olgun bey duyarlı bir vatandaş olarak herkese örnek oluyorsunuz, insanlar kan bağışı yaptırmak istemiyorlar ama başlarına bir iş geldiğinde anlıyorlar önemini sizi tebrik ederim. herkesi kan ve organ bağışı yapmaya davet ediyorum

Yorumu oyla      16      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşte Gezi'nin ikna ettiği AK Parti adayı!
AK Parti İzmir teşkilatını kuruşulunda aktif görev alan Ahmet Hakan Ay ...
Sosyal medyanın gözdesi Hüseyin Aslan!
Ege-Koop Genel Başkanı Aslan’ın mitingvari adaylık açıklaması yerel ve ...
Buğa ‘Çiğli’nin Terzi Fikri’si olmak için yola çıktı
CHP Çiğli belediye başkan aday adayı Aziz Buğa, adaylık süreci, hedefleri, ...
 
İzmir’deki hemşerilerinden Bakan Yıldırım’a afişli çağrı
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın İzmir Büyükşehir ...
Buca aday adayı Piriştina ile genç bakış!
CHP Buca Belediye Başkan aday adayı Levent Piriştina, hayalimbuca@ leventpiristina.com ...
Çiğli aday adayı Arslan’dan esnafa destek sözü
CHP Çiğli Belediye Başkan Aday Adayı İnşaat Mühendisi Hasan Arslan Çiğli ...
 
Aliağa aday adayı Oğuzhan’dan Esnaf Odası’na ziyaret
Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Belediye Başkanı Aday Adayı Avukat Özlem ...
Bayraklı aday adayı Sarı’ya Sevgi Yolu’nda büyük ilgi
AK Parti Bayraklı Belediye Başkan aday adayı İsmail Sarı, çalışmalarını ...
Çiğli aday adayı Talak projelerini Kılıçdaroğlu’na anlattı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Çiğli Belediye Başkan Aday Adayı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva