HABERLER>GÜNCEL
16 Haziran 2010 Çarşamba - 00:00

Borcunu ödeyemeyen Zeytinova susuz kaldı!

Ödemiş ilçesine bağlı Zeytinova Belde Belediyesi, TEDAŞ'a olan elektrik borcunu ödeyemeyince, belediyenin içme ve sulama depolarındaki motorların çalışmaması ilçe halkını susuz bıraktı.’

Borcunu ödeyemeyen Zeytinova susuz kaldı!



İZMİR - Zeytinova beldesi TEDAŞ'a olan 183 bin Lira borcunu ödeyemeyince, elektrikle çalışan su motorları da durdu ve vatandaşlar iki gündür su ihtiyaçlarını Ödemiş ve Tire Belediyelerinin gönderdiği su tankerleriyle giderdi.
Belediye Başkanı Ali Doğu, bin 750 nüfuslu Zeytinova beldesinin 130 bin Liralık borcunun, faizleriyle 183 bin Liraya yükseldiğini belirterek, geliri tarıma dayalı beldede, vatandaşların belediyeye olan borçlarını ödeyemediğini, bunun da belediyenin ödemelerine yansıdığını söyledi.
 
Beldenin İller Bankası'ndan her ay 15 bin Lira yardım aldığını ifade eden Doğu, TEDAŞ'a borçların 2006 yılından bu yana ödenemediğini kaydetti.
 
Zeytinova Belediyesi Başkanvekili ve belediye meclis üyesi Hasan Felekoğlu, belde halkından yaklaşık 200 bin Lira alacakları olduğunu, ancak alacaklarını tahsil edemediklerini belirterek, şunları kaydetti: ''Belediyeyi 2004 yılında devraldığımızda zaten borçlu bir belediyeydi. Halkın, çiftçinin durumu perişan, mahsulleri para etmeyince borçlarını da ödeyemiyorlar. Asıl sıkıntı buradan doğuyor. Şu sıralarda belediyemizden birkaç arkadaşımızın da emekli olması ve onlara gereken ücretlerin ödenmesi sonucunda büyük bir kaynak sıkıntısı yaşadık. Ödemiş ve Tire ilçesi belediye başkanlarına çok teşekkür ediyoruz. Tankerlerle su yardımlarında bulunuyorlar.''
 

Beldede vatandaşlar, sıcak havalarda susuz kalmanın ve tarlalarını sulayamamanın sıkıntısını yaşadıklarını dile getirdi.
 
Beldede yaşayan Emir Ayşe Hazırol, evde 2 gündür çamaşırlarını, bulaşıklarını yıkayamadığını, çocuklarının banyo ihtiyaçlarını gideremediğini belirterek, ''Bu mevsimde yapılacak iş değil, çok mağdur olduk, yemek yapamıyorum, sularımız açılsın istiyoruz'' dedi.
 
Zeytinova'ya ailesini ziyaret etmeye geldiğini söyleyen Mehmet Çelikses ise, ''İzin günümde ailemi ziyarete geldiğimde böyle acayip bir durumla karşılaştım. Anlam veremiyorum canlıların en büyük yaşam kaynağı nasıl ellerinden alınabilir. Bu çağda yaşanmaması gereken bir olay. Bu duruma neden olanları kınıyorum. 6 aydır gözümüz gibi baktığımız tarlamız 2 gündür susuz'' diye konuştu.
 
Zeytinova beldesinin susuz kalmasının ardından çevre ilçelerden Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin ve Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek tankerlerle beldeye su yardımında bulundu.
 
Ödemiş Belediyesi'nin 12 tonluk aracı 1 kez, Tire Belediyesi'nin 9 ton kapasiteli aracı ise 2 kez belde meydanında ve mahallerde vatandaşa su takviyesinde bulundu.
    
Su tankerleri hayvan damlarının da su ihtiyacını karşıladı. Vatandaşlar eşeklerle, el arabalarıyla tankerlerden evlerine su taşıdı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak’’ta feci kaza: Aynı aileden iki yürek burkan ölüm!
Kahramanlar’’da belediye otobüsünün çarptığı çift dakikalar süren müdahalelere ...
Seferihisar'da korkutan yangın!
Seferihisar'ın Ovacık Mevkiisi'nde makili alanda çıkan yangın ...
Şehit babası hükümete beddua etti!
Oğlunun şehit düştüğü haberiyle yıkılan baba, hükümete ateş püskürdü, ...
 
Bir ay geride kaldı ama iki madenciden iz yok’…
Zonguldak’’ta 1 ay önce meydana gelen grizu faciasında göçük altında kalan ...
İsrail vahşeti ve Furkan’’ı ölüm anı ABD’’yi ayağa kaldırdı
Gazze’’ye yardım götürürken İsrail askerlerince durdurulan Mavi Marmara ...
Alkollü sürücü bankaya daldı!
Konak ilçesinde, alkollü sürücünün kullandığı otomobil bir banka şubesine ...
 
’‘Erkek’’ inadına Sezen’’li mesaj
AK Parti Ağrı Milletvekili Fatma Kotan, kadınların erkek çocuk doğurma ...
Kutlamayı kana bulayan adam yakalandı
Göztepe Kulübü'nün kuruluş yıldönümü dolayısıyla sokakta kutlama yapan ...
Torbalı faciadan döndü: Traktör trenin altında kaldı!
İzmir'in Torbalı ilçesine bağlı Taşkesik köyünde, hemzemin geçitte ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva