HABERLER>DÜNYADAN
3 Mart 2022 Perşembe - 08:06

Biden’dan, Putin ve oligarklara yaylım ateşi!

ABD Kongresi’nde ilk kez ‘Birliğin Durumu’ konuşması yapan ABD Başkanı Biden, Ukrayna krizi nedeniyle Rusya lideri Putin’in ‘yanlış hesap’ yaptığını, oysa dünyanın tepki göstermeye hazır olduğunu söyledi. Biden, oligarkların haksız kazançla elde ettiği ‘yatlar, lüks katlar ve jetlerin peşine düşeceğiz’ dedi.

Biden’dan, Putin ve oligarklara yaylım ateşi!

ABD Başkanı Joe Biden, Amerikan başkanlarının Kongre’yi bilgilendirmek için yaptıkları olağan “Birliğin Durumu” konuşmasında, Ukrayna’daki savaşa ve ABD’nin bu konudaki adımlarına değindi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i sert sözlerle yüklenen Biden’ın konuşması, birçok defa rakip Cumhuriyetçi Parti sıralarının da katıldığı alkışlarla kesildi. Putin’in Ukrayna’yı işgal planlarında “yanlış hesap yaptığını” vurgulayan Biden, ABD ve müttefiklerinin yaptırımlarıyla Rusya liderini izole etmeyi başardıklarını söyledi. Ukrayna’nın Washington Büyükelçisi Oksana Markarova da konuşmayı ABD Başkanı’nın eşi Jill Biden’ın yanında dinledi.

YANLIŞ HESAP YAPTI
Putin’in Ukrayna’yı işgale kalkarak özgür dünyanın temellerini sarsmaya çalıştığını belirten Biden, “Ama yanlış hesap yaptı. Asla hayal etmediği bir güç duvarı ile Ukraynalılarla tanıştı” diye konuştu. Ukraynalıların cesaretinin ilham kaynağı olduğunu söyleyen Biden, ardından Ukrayna Büyükelçisi Markarova’yı işaret ederek “Lütfen verdiğimiz desteği gösterelim” dedi. Bunun üzerine Kongre üyeleri Büyükelçi Markarova’yı ayakta alkışladı.

‘TEK SUÇLU PUTİN’
Putin’in işgale karşı Batı ve NATO’nun cevap vermeyeceğini, kendi aralarında bölüneceğini düşünerek hata yaptığını söyleyen ABD Başkanı, bağlantısız İsviçre’nin dahi yaptırımlara katıldığını hatırlatarak, “Putin yanıldı. Biz hazırdık” dedi. Putin’i kast ederek, “Diktatörler saldırganlıklarının bedelini ödemediklerinde daha fazla kaosa yol açarlar” ifadelerini kullanan Biden, “Başına gelecekler konusunda hiçbir fikri yok. Ruble çoktan yüzde 30 değer kaybetti. Rusya borsası yüzde 40 düştü, ticaret yapamaz vaziyetteler. Rus ekonomisi ağır hasar aldı ve buradaki tek suçlu Putin’dir” dedi.

‘HAVA SAHASINI KAPATTIK’
ABD’nin müttefikleriyle birlikte güçlü ekonomik yaptırımlar uyguladığını söyleyen Biden, konuşmasında ABD hava sahasının tüm Rus uçaklarına kapatıldığını da açıkladı. Rusya’nın en büyük bankalarının uluslararası finans sisteminden kopartıldığını belirten Biden, “Merkez bankasının rubleyi korumasını engelliyoruz. Putin’in 650 milyar dolarlık savaş fonunu değersiz hale getirdik” diye konuştu. ABD Başkanı, yaptırımların Rus ordusu ve ekonomisi üzerindeki etkisinin yıllar süreceğini savundu. Biden, “Askerlerimiz Rus askerleriyle asla karşı karşıya gelmeyecekler. Biz Avrupa’da sadece Putin başka ülkelere de saldırırsa diye varız” diye konuştu.

‘PEŞİNİZE DÜŞECEĞİZ’
Biden, Rus oligarklara da “peşinize düşeceğiz” mesajı verdi. “Bu şiddet yanlısı rejimden milyarlarca Dolar kazanan Rus oligarklara ve yolsuz liderlerine de sesleniyorum: Artık bitti” diyen ABD Başkanı, Avrupalı ortaklarımız gibi biz de sizin yatlarınızı, lüks apartmanlarınızı, özel jetlerinizi bulup ele geçireceğiz” ifadelerini kullandı. Biden sürecin nasıl işleyeceğine dair detay paylaşmazken, ABD Adalet Bakanlığı’nda oligarkların kazançlarının yasa dışı faaliyetlerle bağlantılı olup olmadığını araştıracak bir “özel görev gücünün” kurulması planlanıyor.

 
EMO Başkanı Tamer: Kepçeyle zam yapıp, kaşıkla iade ediyorlar!
 
Batur ‘İzmir’in kalbi neresi?’ sorusuna yanıt verdi: İzmirliler neresi olduğunu bilir!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 3 Mart 2022 Perşembe 10:35

Kongre baskını?

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İkinci tur müzakere bugün yapılacak
Rusya, Ukrayna ile müzakerelerin bugün Belarus sınırındaki Brest'te gerçekleştirileceğini ...
Almanya'da yangın: Türk anne ve çocukları öldü
Almanya'nın Karlsruhe kenti yakınlarındaki Kraichtal beldesinde, müstakil ...
Ukrayna'nın ardından Gürcistan'dan AB'ye dilekçe
Gürcistan hükümeti, Avrupa Birliği'ne (AB) katılım için başvuru dilekçesinin ...
 
BM Genel Kurulu'nda 'Rusya' kararı
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri ...
İspanya’dan Ukrayna’ya silah yardımı
İspanya, Rusya’nın askeri operasyon düzenlediği Ukrayna’ya silah desteğinde bulunacak.
İkinci barış görüşmesi bugün
Rus Tass haber ajansı Ukrayna ve Rusya arasındaki ikinci tur barış görüşmelerinin ...
 
Almanya LNG için 1,5 milyar euro ayırdı
Almanya, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle alternatif doğal gaz tedarik kaynağı ...
Ukrayna: 2 binden fazla sivil öldü
Ukrayna'da Rusya'nın saldırıları sonucu 2 binden fazla sivil hayatını kaybetti.
Müzakere görüşmelerinde ikinci tur!
Ukrayna Devlet Başkanlık Ofisi Başdanışmanı Aleksey Arestoviç, Rusya ile ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva