HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Temmuz 2024 Cuma - 13:51

Belediye-İş’ten gözaltı tepkisi: İZSU’ya siyasi infaz!

Elektrik faciasıyla ilgili İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ve İZSU çalışanlarının gözaltına alınmasını protesto eden Belediye İş İzmir Şubeleri “İZSU Genel Müdürlüğü 7 Bin çalışanı ile çok önemli bir kurumdur. İzmire hizmet etme noktasında yıllardır teknik birikimi ve tecrübesi ile tüm gücüyle çalışmaktadır. İZSU Genel Müdürlüğüne yapılan siyasi bir infazdır.” ifadelerini kullandı.

Belediye-İş’ten gözaltı tepkisi: İZSU’ya siyasi infaz!

EGEDESONSÖZ -  İzmir'de sağanak sırasında yolda elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve aralarında İZSU Genel Müdür Gürkan Erdoğan, Genel Müdür Yardımcısı Serdar Sadi, İZSU eski Genel Müdür Ali Hıdır Köseoğlu ve çok sayıda çalışanın gözaltına alınmasını Belediye-İş İzmir Şubeleri protesto etti.

İZSU Genel Merkezi önündeki eyleme Türk-İş Ege Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak, Belediye İş İzmir Şube Başkanları ve çok sayıda İZSU çalışanı katıldı.



Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

12 Temmuz aksam saat 18:00 de Alsancak’ta iki vatandaşımız Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Öncelikle bu elim kaza nedeniyle vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, başta kederli aileleri olmak üzere sevenlerine başsağlığı dileriz.

Böyle bir kaza nedeniyle vatandaşlarımın hayatını kaybetmesi kabul edilemez bir durumdur. Tekrarının yaşanmaması için kaza siyasi etkiler altında kalınmadan derinlemesine incelenerek tüm boyutlarıyla araştırmalı ve alınması gereken önlemler alınmalı, kusuru olanlar hakkında da gerekli işlemler yapılmalıdır.

Kaybettiğimiz evlatlarımız ailelerinin olduğu kadar bizim de evlatlarımızdır. Gerekli önlemler alınmazsa bugün yaşanan hatalar tekrarlanırsa aynı kazaların tekrarı kaçınılmazdır.

Değerli arkadaşlar, değerli basın mensupları

Bizler emekçiler olarak, kazanın sebeplerinin bilimsel olarak ortaya konmasını, ucu nereye dokunursa dokunsun soruşturmanın sonuna kadar sürdürülmesini ve suçlular ortaya çıkarılsın istiyoruz. Bizler suç bölüştürme değil adalet istiyoruz.

Ancak üzülerek belirtelim ki böyle bir olay karşısında bile iktidarın toplumu kamplaştırıcı, kışkırtıcı yaklaşımı ile karşı karşıya kaldık. Her olaya insani değil siyasi bir açıdan bakan bir zihniyetle karşı karşıya kaldık.

İktidar gerilimden, toplumun ayrışmasından besleniyor.

Yıllarca tüm uzmanlar elektrik dağıtım şirketleri başta olmak üzere özelleştirmelerin talana dönüştüğünü, yandaş firmaların iktidar tarafından denetlenmediğini, özelleştirme sonucu iş alan firmaların yapması gereken yatırımları yapmadığını, kontrollerin gereğince yapılmadığını, bunun kazalara davetiye çıkartmak olduğunu söyledi. İktidar bu eleştirilere kulak tıkadı. Hatırlayın 2022 yılında Isparta'da dağıtım özelleştirmesinde ihaleyi alan şirketin gerekli yatırım ve kontrolleri yapmadığı için kış ortasında koca bir kent günlerce elektriksiz kaldı. Ölümler yaşandı.

Elektrik şirketinin vatandaşların uyarılarını dikkate almadığı yönünde bir çok şikayet basına yansımasına rağmen,  İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan,  emniyete davet edilerek ifadesine baş vurmak mümkünken, polis baskınıyla gözaltına alındı.

Amaç toplum gözünde CHP'li belediyeleri, çalışanlarını ve yöneticilerini infaz etmek.

Değerli arkadaşlar

Biz emekçiler haksızlığa da uğrasak hukuksuzluk karşısında kalanlara "oh diyen, elini ovuşturan" bir anlayışta olmadık.

Haksızlık kimden gelirse gelsin, kime yapılırsa yapısın, doğruya doğru yanlışa yanlış diyen bir anlayışı temsil ediyoruz.

Haksızlıklar Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır...Biz hiçbir zaman dilsiz şeytan olmadık, olmayacağız.

İZSU Genel Müdürlüğü 7 Bin çalışanı ile çok önemli bir kurumdur. İzmire hizmet etme noktasında yıllardır teknik birikimi ve tecrübesi ile tüm gücüyle çalışmaktadır. İZSU Genel Müdürlüğüne yapılan siyasi bir infazdır.

İktidarın CHP'li belediyelere karşı yürüttüğü siyasi kampanyanın, CHP'li belediyeleri "beceriksiz, iş bilmez" gibi gösterme karalamasının bir ürünüdür.

Nisan ayında Antalya'da teleferik kazası gerekçe gösterilerek hukuksuzca tutuklanarak 57 gün sonra serbest bırakılan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’e oynanan oyun bu kez İzmir'de İZSU Genel Müdürüne karşı oynanmaktadır.

Biz adalet istiyoruz biz hukuk istiyoruz. Biz bu süreçte hatası olanların cezalandırılmasını istiyoruz.İktidar ise siyasi ayak oyunlarıyla CHP'li belediyeleri yıpratmak için günah keçileri arıyor. Yapılan hukuk dışıdır. Ayıptır. İnsafsızlıktır.

Bu siyasi oyunu şiddetle protesto ediyor, kınıyoruz.,

 
Tarlada sır son... İntihar mı, kaza mı?
 
CHP’li Aslanoğlu’ndan gözaltılar sonrası ‘FETÖ’ göndermesi: Eski taktikler bunlar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'de TİS krizi... Memurlar ağızlarını bantladı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasındaki sosyal denge tazminatını ...
'100 Gün' buluşmasında söz Başkan Demir'de: Torbalı'da neler yapıldı?
31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde Torbalı Belediye Başkanı seçilen Övünç ...
Karşıyaka'da aşure bereketi
Karşıyaka Belediyesi ve Sancar Maruflu STK Yerleşkesi’nde faaliyetlerini ...
 
Buca’nın 5 yıllık geleceği planlanıyor
Buca Belediyesi’nin önümüzdeki 5 yılını kapsayan yol haritasının belirlendiği; ...
Bornova'da Kent Konseyleri buluşması
Bornova Belediyesi, Bornova Kent Konseyi’nin kurulması yolunda İzmir’deki ...
Başkan Günay: Söz verdik, 15-0 yaptık
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, seçimde meclis üyesi sayısını ...
 
İzmir'de 'Körfez turları' başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şehrin simgelerinden tarihi Bergama Vapuru ...
İzmirli gençler 'Uluslararası Yaz Üniversitesi'nde buluşacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Avrupa Öğrencileri Derneği iş birliği ...
Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri'ne başvurular başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği İzmir'de tarihe duyarlılığın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Boncuk gözlü sarışına ağlatan veda!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tüzükle demokrasi gelir mi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Sodom ve Gomore günleri
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Türkiye'de hayvansal ürünlerde fiyatlar neden yüksek?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Öğrencilerin kötü kaderi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İngiltere'de ırkçı saldırılar ve Solingen
Kemal ARI
Kemal ARI
Halide Onbaşı’nın günlüğü…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük bir ressamın, yazarın ve tiyatrocunun ardından
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir Portre: İlyas Seçkin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva