HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Ocak 2012 Cumartesi - 12:31

Belediye başkanları ‘sivil güç’ olacak

İzmir’de eski belediye başkanları tarafından kısa bir süre önce kurulan “Belediye Başkanları Birliği Derneği” Türkiye genelinde yapılanma hazırlıklarını başlattı.

Belediye başkanları ‘sivil güç’ olacak

İZMİR - Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, 3030 belediye başkanının ve eskiden görev yapanların biraraya gelmesiyle Türkiye’de önemli bir sivil toplum gücünün ortaya çıkacağını söyledi
 
Belediye Başkanları Birliği Derneği Başkanı Bornova Belediyesi eski başkanı Cengiz Bulut, İkinci Başkan, Konak Belediyesi eski Başkanı Ahmet Sarışın ve Yönetim Kurulu Üyesi Zeytindağ Belediyesi eski Başkanı Nuri Ümit Çiftçi ile birlikte Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ı ziyaret etti.
 
Dernek Başkanı Cengiz Bulut kısa sürede örgütlendiklerini belirterek, “ Yönetim kurulumuzda; Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Şebnem Tabak, Buca Belediyesi eski Başkanı Ertan Erdek, Gaziemir Belediyesi eski Başkanı Adnan Yüksel Aliağa Belediyesi eski Başkanı Hakkı Ülkü, Urla Belediyesi eski Başkanı, CHP İzmir Milletvekili Bülent Baratalı, Güzelbahçe Belediyesi eski Başkanı Ertan Avkıran’ın bulunuyor. Sözcülük görevini ise Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Cihan Türsen yapıyor” dedi.
 
Kısa sürede eski belediye başkanlarının yanı sıra Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır gibi pek çok görevdeki belediye başkanının da derneğe üye olduğunu belirten Cengiz Bulut şu bilgileri verdi: “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu onursal başkanımız” dedi. Türkiye’de ilk defa belediye başkanlarının ve eskiden belediye başkanlığı yapmış kişilerin biraraya gelerek dernek kurduğunu dile getiren Bulut, “Daha önce de birkaç kez denenmiş ama hiçbiri başarılı olamamış. Bizim derneğimize ise Türkiye’nin bütün illerinden üyelik talepleri gelmeye başladı. Şubat ayında yapacağımız kongre ile Türkiye genelinde yapılanarak derneğimizi büyüteceğiz.”
 
Konak Belediyesi eski Başkanı, Belediye Başkanları Birliği Derneği İkinci Başkanı Ahmet Sarışın da “Omuz omuza verdiğimizde Türk demokrasisine çok önemli katkılarda bulunacağımıza inanıyorum” diye konuştu. Zeytindağ Belediyesi eski Başkanı, Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Ümit Çiftçi ise derneğin içinde yeralmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, Başkan Sındır’ın sosyal projelerde gösterdiği başarıyı takip ettiklerini ve gurur duyduklarını dile getirdi.
 

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ise Türkiye’de aktif olarak görev yapan 3030 belediye başkanının olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Ayrıca şu anda görevde olmayan ancak belediye başkanlığının inceliklerini bilen, yıllarca vatandaşa hizmet etmiş onbinlerce arkadaşımız var. Halkın sorunlarını bilen, hizmet için çalışmış bu kadar insaın biraraya gelmesinden büyük bir sivil toplum gücünün ortaya çıkacağına inanıyorum. Bu derneğin üyesi olmaktan onur duyuyorum.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
12 yıldır uygulanan 60 yaş kartı artık yok!
İzmir'de toplu ulaşımda kullanılan 60 yaş kartlarının 31 Ocak 2012 tarihi ...
Nazım 110. doğum gününde Karabağlar’da anıldı
Nazım Hikmet, doğumunun 110. yıl dönümünde Karabağlar’da anıldı. TOBAV ...
Bucalı muhalifler beklenen savunmlarını yaptı
Buca Belediye Meclisi’nde, grup kararına uymadıkları gerekçesi ile disipline ...
 
Selçuk Deve Güreşleri Festivali başladı
Selçuk’ta geleneksel hale gelen ve Ege Bölgesi'nin en büyüğü olarak kabul ...
İZBAN büfelerine iki belediyeden ruhsat engeli
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD’nin ortaklaşa yaptığı Aliağa-Menderes ...
Türkiye’de en fazla tehlikeli atık İzmir’de üretiliyor!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü’nde görevli ...
 
İzmir bürokrasisinde yaprak dökümü!
İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz ve İl Milli Eğitim Müdürü Rağıp Üye’nin ...
Tramvay projelerinde son durum ne?
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı öngörülen tramvay hatlarından ...
Yamanlar'da kar topu keyfi!
İzmir kış soğuklarını yaşadı, ancak merkeze kar yağmadı. Karşıyaka’da ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva