HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Ocak 2012 Cuma - 15:19

İZBAN büfelerine iki belediyeden ruhsat engeli

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD’nin ortaklaşa yaptığı Aliağa-Menderes Raylı Sistem Hattı üzerine kurulan 8 adet büfe krize neden oldu.

İZBAN büfelerine iki belediyeden ruhsat engeli

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCDD tarafından ortaklaşa hayata geçirilen Türkiye’ye örnek merkezi hükümet yerel yönetim işbirliği çalışması Aliağa-Menderes’te büfe krizi çıktı. Büyükşehir Belediyesi ile TCDD arasında imzalanan “Şirinyer İstasyon Sahası ile Karşıyaka İstasyon Sahası ve Çevresine Yapılacak Çevre Düzenlemesine İlişkin Protokol” kapsamında belirlenen alanlar Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. Protokol kapsamında Buca Şirinyer’de yaklaşık 15 bin metrekarelik, Karşıyaka’da da 45 bin metrekarelik alan olmak üzere toplam 60 bin metrekare alanın devri yapıldı. Protokole göre belediyenin üzerine park ve oyun alanları kurduğu, yeşillendirdiği ve bakımını yaptığı alanlara yıllık 60 bin TL artı KDV ödemesine karar verildi. Protokole ayrıca Buca’da 3, Karşıyaka’ya da 5 adet olmak üzere 8 adet büfenin kurulması, gelirinin de TCDD’ye verilmesi maddesi eklendi.
 
İLÇE BELEDİYELER KARŞI ÇIKTI
Protokol kapsamında düzenleme ve çalışmalar yapılırken büfeler de istasyonların mimarisine ve görünümüne uygun olarak inşa edildi. Sigara, gazete ve birçok ürünün satılacağı büfeler TCDD tarafından geçtiğimiz aylarda açık ihale usulü kiraya verildi. Anlaşmalar yapıldı, taraflara tebligatlar gönderildi. Her biri aylık 3 bin 500 TL’ye kiraya verilen büfelere ilçe belediyelerden onay çıkmadı. Karşıyaka Belediyesi kendi sınırları içinde kurulan büfelere ruhsat vermezken Buca Belediyesi de Şirinyer’de kurulan 3 adet büfeye vize vermedi.
 
RUHSATI VERİN YAZISI
Gelişmelerin ardından durum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Raif Canbek’e bildirilirken TCDD, ihalesini yaptığı büfelerle ilgili ruhsatların acil olarak verilmesini istedi. Büyükşehir Belediyesi ile TCDD’nin arasında yapılan protokole atıfta bulunulurken ilçe belediyelerin engel olmamasını söyledi. Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilen yazıda, ihaleyi kazanan isimlere büfelerin yer teslimlerinin yapılacağını, çalışmaların aksadığını ve ilçe belediyelerin uyarılması gerektiği belirtildi.
 
PROTOKOLDE ÜST DÜZEY İSİMLER
Büyükşehir Belediyesi ile TCDD arasında 13 Ekim 2008 tarihinde imzalanan protokolde birçok konuda alınan karar imza altına alınırken protokolde TCDD adına Genel Müdür Süleyman Karaman, Yönetim Kurulu Üyesi İsa Apaydın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun onayı bulunuyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sabah Alak' a 14 Ocak 2012 Cumartesi 18:08

Ben 6 bin TL veririm. Siz verin bana o hakkı. Bakın işkembeden de atmıyorum. Son anda nasıl haberiniz oldu söyleyinde öğrenelim.

Yorumu oyla      13      6  
sabah alak 14 Ocak 2012 Cumartesi 09:18

ihaleleri duymayan arkadaşım internette boşuna gezme o zaman . sabah alak bir markadır şartlar acık ve net ihaleye son anda haberder olduk vede aldık imalı konuşcagınıza gidip araştırınki neleri nasıl aldıgımızı ögrenein işkembeden atmakla olmazzzz

Yorumu oyla      14      6  
ihale 13 Ocak 2012 Cuma 22:14

Sabah bey siz verin bana hakkınızı ben 5 bin veririm o büfeye. Sorması ayıptır ne zaman oldu ihale? Ne şartlarda aldınız? Ben hiç duymadım bu büfe işini?

Yorumu oyla      15      7  
sabah alak 13 Ocak 2012 Cuma 17:16

aylardır cekilen cile resmi kuruluşların vatandaşa cektirdigi zulum vede cile calıştıramadıgımız büfelere kira ödüyoruz bu şekilde siyaset ve politika yapılmaz madur olan vatandaş biran önce cüzülmesini ve ruhsatlarımızın verilmesini istiyoruzzz

Yorumu oyla      15      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye’de en fazla tehlikeli atık İzmir’de üretiliyor!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü’nde görevli ...
İzmir bürokrasisinde yaprak dökümü!
İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz ve İl Milli Eğitim Müdürü Rağıp Üye’nin ...
Tramvay projelerinde son durum ne?
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı öngörülen tramvay hatlarından ...
 
Yamanlar'da kar topu keyfi!
İzmir kış soğuklarını yaşadı, ancak merkeze kar yağmadı. Karşıyaka’da ...
İZBAN'ı kullananlar dikkat! İşte yeni düzenlemeler
Günde ortalama 140 bin yolcu taşıyan 80 kilometrelik İZBAN hattı üzerinde ...
Yollara taş döşemek hiç bu kadar kolay olmamıştı
Karşıyaka Belediyesi, İzmir’de ilk kez yollara “parke taşı döşeme makinesi” satın aldı.
 
Atık yağda Konak rekoru
Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında atık yağların geri dönüşümünü sağlamak ...
61.5 milyon liralık dev imza yarın!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin arıtma tesislerinden çıkan çamurları kurutarak ...
Nazım Hikmet doğumunun 110. yılında anılıyor
Konak Belediyesi dünya şairi Nazım Hikmet Ran’ı doğumunun 110’uncu yılında ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva