HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Ocak 2012 Cuma - 10:13

İzmir bürokrasisinde yaprak dökümü!

İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz ve İl Milli Eğitim Müdürü Rağıp Üye’nin gidişinin ardından gözler diğer üst düzey bürokratlara çevrildi.

İzmir bürokrasisinde yaprak dökümü!

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ/ÖZEL -  İzmir’de genel seçimlerin ardından ortaya çıkan siyasi şekillenme bürokratik yapılanmayı da etkilemeye devam ediyor. Ankara’dan İzmir’e gönderilen ve burada çalışmalar yapmasına rağmen pek de başarılı bir grafik sağlayamayan İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz’ın görevinden alınmasıyla başlayan süreç devam ediyor. Yılmaz’ın yerine Sakarya Emniyet Müdürü Ali Bilkay atanırken son olarak yapılan değişiklikte İl Milli Eğitim Müdürü Ragıp Üye’nin de görevine son verildi. İl Milli Eğitim Müdürü Üye’nin dün çıkarılan kararnamede pasif göreve çekilmesi yerine Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı’nın atanmasının ardından gözler İzmir bürokrasisine çevrildi.
 
SİYASİ ROTASYON!
Seçimlerin ardından İzmir siyasetinde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve parti teşkilatından gelen isimlerin milletvekilliklerine gelmesi sistemin değişmesinin en büyük gerekçesi olarak görülüyor. Geçtiğimiz dönem İzmir bürokrasisinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eniştesi Milletvekili Mehmet Tekelioğlu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı eski Milletvekili Nükhet Hotar’ın oldukça fazla hissedilen etkisi yeni siyasi oluşumda kırılmaya çalışılıyor. Tekelioğlu ve Hotar’ın onayları ile üst düzey görevlere getirilen isimlerin özellikle kendilerini görevlere getirenlerin taleplerini yerine getirmesi, halktan diğer milletvekilleri ve parti yöneticilerine gelen taleplere kulak asmamaları değişim rüzgarının en büyük gerekçesi olarak gösteriliyor.
 
SIRADA KİMLER VAR?
İl Emniyet Müdürü Yılmaz ve İl Milli Eğitim Müdürü Üye’nin görevlerinden alınmasından sonra gözler ilk olarak İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Mehmet Özkan’a çevrildi. Hükümete yakın olan sendika Sağlık-Sen ile kavga eden ve Türk-Sağlık Sen’e yakınlığı nedeniyle Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun’a bile şikayet edilen Özkan’ın ismi gönderilecek isimler arasında yer alıyor. Sağlık Bakanlığı’nın müdürlük ve hastanelerde yapacağı yeni kadro düzenlemesiyle sadece Vali’ye danışmanlık yapacak ve aile hekimliği gibi konulardan sorumlu olacak olan İl Müdürlüğü makamı ile etkisini daha da kaybetmesi beklenen Özkan’ın değişecek isimler arasında olduğu konuşuluyor. Özellikle Tekelioğlu’na yakın olduğu iddia edilen ve bu yüzden AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nda da milletvekillerinin tepkisine neden olan Özkan’ın değişim rüzgarından yakın zamanda etkilenmesi bekleniyor.
 
GÜLDAL DA GİDİCİ
İzmir’de değiştirilmesi beklenen önemli yerlerden birisi de İl Tarım Müdürlüğü. 31 Ağustos 2009 tarihinden itibaren İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü olarak görev yapan Ahmet Güldal’ın da değiştirilmesi bekleniyor. Güldal, başta il müdürlüğüne bağlı teşkilata hakim olamamakla eleştirilirken eski idari yapıyı korumakla eleştiriliyor. AK Parti iktidarından önce koalisyon döneminde MHP’nin en etkili olduğu yerlerden olan tarım müdürlüğünde alt kadroların çalışmalarına devam etmesi siyasi olarak sıkıntılı süreci daha da derinleştiriyor. Önümüzdeki günlerde Güldal’ın değişimi ile müdürlükte kan değişimine gidilebileceği öne sürülüyor.
 
ERİŞ EMEKLİ OLACAK
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir’deki kadrosunu korumaya devam ederken büyük olmasa da küçük çaplı bir değişikliğe gidebileceği konuşuluyor. AK Parti’den milletvekili aday adayı olan partinin İzmir’deki en küçük toplantılarına bile bizzat katılan ve destek veren Karayolları 2. Bölge Müdürü Erol Altun’un yerini koruması beklenirken Ulaştırma Bölge Müdürü Ömer Tekin’in değiştirilebileceği konuşuluyor. Öte yandan Bakan Yıldırım’ın oldukça fazla ve zorlu görevler verdiği TCDD 3. Bölge Müdürü Sebahattin Eriş’in yaş haddinden emekli olacak olması da kulis çalışmalarının artmasına neden oldu. Son zamanlarda sağlık sorunları da yaşayan Eriş’in kendi isteğiyle emekli olması beklenirken yerine gelecek isimlerle ilgili çalışmalar başladı. Bölge Müdür Yardımcısı Muhsin Keçe ve Altay Spor Kulübü 2. Başkanı diğer Bölge Müdür Yardımcısı Selim Koçbay’ın da müdürlük için kulis yaptığı ifade ediliyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın hemşerisi olan Bölge Müdürü’ü Eriş’in gitmesi halinde yerine Ankara’dan başka bir ismin de atanabileceği konuşuluyor
 
DEĞİŞİM DEVAM EDECEK
Tekelioğlu ve Hotar yapısının desteğini alarak bulundukları görevlere gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın İzmir’deki temsilcilerin de yakın zaman da rotasyona uğrayacağı ifade ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İzmir Bölge Müdürü Mehmet Erol, Sosyal Güvenlik Kurumu İzmir İl Müdürü Mustafa Keskin ve uzun süredir aynı görevde bulunan Türkiye İş Kurumu İzmir İl Müdürü Süleyman Boyacıoğlu’nun da yakın takibe alındığı ifade ediliyor. İzmir’de değiştirilebilecek isimler arasında Çocuk Esirgeme ve Sosyal Hizmetler Müdürü Zekeriya Ertaş ve İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürü Adnan Setkaya’nın ismi konuşuluyor. Öte yandan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne eski Bayındırlık İl Müdürü Ata Erpolat’ın atanması ile birlikte Bakan Erdoğan Bayraktar’a bağlı müdürlüklerde değişim de başlatılmıştı. İller Bankası ve Tapu Kadastro Bölge Müdürlerinin şimdilik kalacağı ifade edildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 21 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yorumsuz 21 Ocak 2012 Cumartesi 13:38

mehmet özkana yer bulunamadı ,türkiyede il sağlık müdürünün atanmadığı tek yer izmir.ankarada istemiyor.bu kadar koltuğa yapışma .erdemli ol.

Yorumu oyla      12      6  
14 Ocak 2012 Cumartesi 20:58

kaos yorumlu arkadaş dediklerin çok doğru.en son referans olduğu milletvekili ile chp li belediye başkanının dans fotoğraflarıda ankaraya gidince bileti kesilmiş diyorlar

Yorumu oyla      14      6  
Tarafsız 14 Ocak 2012 Cumartesi 15:32

Sayın sağlık Müdürü aslında sizde ayıp ettiniz Sağlık Sen baskı ve yıldırmaların yanında üye alabilmek için insanlara ne tayinler ne şube müdürlükleri şeflikler vaadleri vardı.Sözlerini tutamayınca bunu yapacakları aşikardı.Aldıkları ceza bile yetmemiş sanırım.Ama olsun siz bu dirayetinizle ve tarafsızlığınızla yola devam ettiğiniz sürece makamınız gönüllerde olacak, gelecek olan (eğer gelecekse) kukla bunu ileride ispatlayacaktır emin olun.(Gerçekleri görüp aralarından ayrılan biriyim)

Yorumu oyla      15      6  
14 Ocak 2012 Cumartesi 13:11

haber portalında bir başlıkfazla söze hacet yok arkadaşlar

Yorumu oyla      12      6  
gariban mahalle temsilcisi 14 Ocak 2012 Cumartesi 11:56

yorumlarda görüldüğü kadarıyla sağlık müdürlüğü tek yumruk olmuş.ama gemi batıyor ve herkes bir yere kaçıyor.izmir AK parti milletvekilleri ve bakanları hazırladıkları dosyada hepsinin istemediği tek bürokrat.sağlık müdürü.Bazı alıntılar kritik yerdeki müdür yardımcıları koalisyon zamanında müdür yardımsıyken AK parti ile birlikte kulvar değiştirmiş kişiler bunların isimlerini herkes biliyor zikretmeye gerek yok.bu kadar koltuğa yapışmayın.dik durun .

Yorumu oyla      18      7  
kaos 14 Ocak 2012 Cumartesi 10:24

Sanki izmirin tek hakimi tüm ilçeleri sihirli bir dokunuşla ele geçiren ama hiç bir seçimde çalışmayan adeta köşk destekli vekilinde koltuğu sallanıyor.....bildiniz kim olduğunu

Yorumu oyla      14      6  
Doğru 14 Ocak 2012 Cumartesi 00:12

Sn. Opr.Dr.Mehmet ÖZKAN ve ekibine maalesef insafsızca saldıran bu malum sendika, kendi başarısızlığının faturasını başkalarına kesmek istemekte ve bundan çıkar sağlamaya çalışmaktadır.Tarih bunun gibi olaylarla doludur. Ey Sağlık Sen, Sen ilk önce kendine bakacaksın. Adam gibi sendikacılık yapacaksın. İnsanları tehdit ederek, bel altı vurarak, yalan söylerek, iftira atarak, herkese mavi boncuk dağıtarak bu işler olmaz.Sendikacılık yürek ister.. öyle kapalı kapılar arkasında yapılmaz, bu işler ağa babalarına güvenerekte yapılmaz... Akıllı olun... kendi başarısızlığınızın, beceriksizliğinizin, dalkavukluğunuzun, yalanlarınızın, riyakarlığınızın, güneydoğuda başka egede başka ifadelerinizin bedelini başkalarına ödetmeye, sıyrılmaya çalışmayın. Bu yükün altında ezilirsiniz..bunlar unutulmaz. siz unutursanız.. birileri size hatırlatır..

Yorumu oyla      14      9  
FANATİK AK PARTİLİ 14 Ocak 2012 Cumartesi 00:06

GÖNÜLDEN AK PARTİLİYE GENEL MERKEZ BAŞKAN YRD.CILIKLARI SEÇİMİNDEN SONRADA BURADA YORUMUNU BEKLİYORUM.SENİN KİM OLDUĞUNUDA BİLİYORUM D....N BEY NE İSTERSENİZ BU NÜKHET HOTAR HANIMEFENDİDE ANLAMADIM.

Yorumu oyla      12      8  
hey gidinin efesi... 13 Ocak 2012 Cuma 23:37

sayın sağlık müdürü mehmet özkan türk sağlık sen'e yakın olduğu için izmirde en uzun sağlık müdürlüğü yapan kişi. gelen de akıllıysa türk sağlık sen'e yakın olsun-)))

Yorumu oyla      14      9  
SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ 13 Ocak 2012 Cuma 23:26

SAĞLIK MÜDÜRÜNÜN TÜRK SAĞLIK SEN'E YAKIN OLDUĞUNU KİM SÖYLEDİ HABERİ YAPAN MUHABİR ARKADAŞ. SAĞLIK MÜDÜRÜ BÜROKRAT OLMASINDAN DOLAYI SAĞLIK SEN'İN İSTEKLERİNİ YAPIYOR. ESKİ SAĞLIK SEN ŞUBE BAŞKANI MÜDÜR YARIMCISI HEMDE İKİ YILLIK MEZUN OLMASINA RAĞMEN YENİ ŞUBE BAŞKANI DAHA YENİ İL DİSİPLİN KURULUNDAN SUÇUNA GÖRE EN HAFİF CEZA OLAN KADEME İLERLEME CEZASI ALDI VATANDAŞIN BİRİ MEMUR OLMASINA RAĞMEN 9 YERE GEZİP GELİP BİR HASTANEYE MÜDÜR OLDU SAYALIM MI DAHA.. USULUNE UYGUN YAPILMAYAN İŞLERİ..

Yorumu oyla      15      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tramvay projelerinde son durum ne?
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı öngörülen tramvay hatlarından ...
Yamanlar'da kar topu keyfi!
İzmir kış soğuklarını yaşadı, ancak merkeze kar yağmadı. Karşıyaka’da ...
İZBAN'ı kullananlar dikkat! İşte yeni düzenlemeler
Günde ortalama 140 bin yolcu taşıyan 80 kilometrelik İZBAN hattı üzerinde ...
 
Yollara taş döşemek hiç bu kadar kolay olmamıştı
Karşıyaka Belediyesi, İzmir’de ilk kez yollara “parke taşı döşeme makinesi” satın aldı.
Atık yağda Konak rekoru
Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında atık yağların geri dönüşümünü sağlamak ...
61.5 milyon liralık dev imza yarın!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin arıtma tesislerinden çıkan çamurları kurutarak ...
 
Nazım Hikmet doğumunun 110. yılında anılıyor
Konak Belediyesi dünya şairi Nazım Hikmet Ran’ı doğumunun 110’uncu yılında ...
Kentsel dönüşüm projeleri onay bekliyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentsel dönüşümle ilgili ...
Güzelbahçe esnafına ‘yıkım’ şoku!
Güzelbahçe’de kıyı-kenar kanununa uymadıkları gerekçesi ile yıkımları ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva