HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
7 Kasım 2010 Pazar - 00:00

Bayraklı sanata doyacak

Kurulduğu günden itibaren sanata ve sanatçıya büyük önem veren Bayraklı Belediyesi, 2010 - 2011 Sanat dönemini sanatçı ve sanatseverlerin katılıdığı kokteylle açtı.’

Bayraklı sanata doyacak

Kurulduğu günden itibaren sanata ve sanatçıya büyük önem veren Bayraklı Belediyesi, 2010 - 2011 Sanat dönemini sanatçı ve sanatseverlerin katılıdığı kokteylle açtı.’
İZMİR - Bayraklı’’da sanat ve kültürü halka ulaştırabilmek amacıyla sürekli etkinlikler düzenleyeceklerini belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ’“Öncelikli hedeflerimiz kadınlar ve çocuklar olacak’” dedi.
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın ev sahipliği'nde Soyer Kültür Sanat Fabrikası'nda düzenlenen organizasyona Kültür eski Bakanı Suat Çağlayan, Bayraklı Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Levent Ölçer, Meclis üyeleri, yazarlar ve sanatseverler katıldı. İzmirbent Müzik grubunun sahne aldığı açılışta Karikatürist Murteza Albayrak'ın ’“Dört Mevsim Bölüm 2 Sonbahar’” adlı 22. kişisel sergisi kokteyle katılan davetliler tarafından büyük beğeni topladı.    
Bayraklı Halkı sanatla iç içe olacak
Bayraklı halkını 2010 ’– 2011 sanat döneminde de sanatçı, yazar, şair ve sanat kurumlarıyla sık sık bir araya getirecek projelere imza atacaklarını dile getiren Başkan Hasan Karabağ, ’“Öncelikli hedeflerimiz çocuklar ve kadınlara ulaşmaktır. Bünyemizde bulunan 6 kütüphane ve ilçemiz sınırlarındaki 1 halk kütüphanesinde çocuklarımızı kitaplar ve onların yazarlarıyla tanıştıracağız. Çocuklarımız için geçen seneden bu yana İhsan Alyanak Kültür Merkezi’’nde çocuk oyunları sergiliyoruz. ’“Tiyatroya Gitmeyen Çocuk Kalmasın’” diyerek başlattığımız çalışmalarımız ile geçen sene 3000’’den fazla çocuğumuzu tiyatro ile buluşturduk. Bu sene de yeni kurduğumuz tiyatro grubu ile çocuk oyunlarını sergilemeye devam edeceğiz. Bu oyunları kültür merkezlerinden okullara da taşıyacağız. Ayrıca müzik dinletileri, sinema gösterimleri ve çeşitli kültürel yarışmalarla da çocuklarımızı geliştirmeyi amaçlıyoruz’” dedi.
Çocuklar yazarlarla buluşuyor
Bayraklı Belediyesi, 8-12 Kasım tarihlerinde düzenlenecek Dünya Çocuk Kitapları haftasında çocuk kitapları yazarları ile söyleşi ve imza günleri düzenleyecek. Her ay farklı bir kütüphanede düzenlenecek söyleşi günlerinde Bayraklılı çocuklar okumanın ve yazarlarla söyleşinin tadına varacak.
Uluslararası Smyrna Kültür Sanat Festivali düzenlenecek
Kadınlarımız için geçen seneden bu yana çeşitli konularda ücretsiz bilgilendirme toplantıları ve seminerler verdiklerini değerlendiren Başkan Karabağ, ’“Bu sene de kadını daha çok evin dışında görebilmek ve onları sanatın içine çekebilmek amacı ile çeşitli işlik çalışmaları yapacağız. Ayrıca kadınlarımızın okuma-yazma oranını yükselterek, çocuklarımızda yaptığımız gibi, onlara da okuma sevgisini aşılayabilmek amacı ile yazarla buluşturacağız’” diye konuştu. Başkan Karabağ, 2011 yılında İzmir'e adını veren Smyrna Antik Kenti'nde Uluslararası Kültür Sanat Festivali düzenlemek için çalışmalara başladıklarını sözlerine ekledi.
Kokteylde söz alan Yazar Bekir Yurdakul, ’“Belediyelerin kanunlar çerçevesinde birtakım görevleri vardır. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'da sanat insanlarını Bayraklı Halkıyla bir araya getirerek onlara sanatla iç içe bir yaşam sürmelerine olanak veriyor. Biz sanatçılar adına Başkan Hasan Karabağ'a teşekkür ediyor ve çalışmalarında başarılar diliyoruz’” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Tuhaf İkili' İzmir’’de
     Konak Belediyesi Kasım ayı etkinlikleri çerçevesinde, ...
Nazım Alpman okuyucularıyla buluştu
Gazeteci-seyyah olarak tanınan Nazım Alpman’’ın son kitabı ’‘Yollardan ...
Spor tarihinde görülmemiş bir rezalet!
Avustralya Rugby Ligi takımlarından (NRL) Canberra Raiders'ta oynayan ...
 
'Tarihe Saygı'da ödül zamanı
Büyükşehir Belediyesi’’nin kentteki tarihi yapıların korunmasını teşvik ...
Kent Orkestrası büyüledi
İsmet İnönü’’de İzmirliler’’le buluşan Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası ...
Gişede kral 3 boyutlu Testere!
Testere serisinin yedincisi 'Saw 3D' ABD'de ilk haftasında ...
 
’‘Ustaya Saygı’’da konuk Berin Taşan
Konak Belediyesi tarafından ''Ustaya Saygı'' adıyla düzenlenen ...
Kent Orkestrası kenti çağırıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası yarın akşam İsmet İnönü’’de ...
Bu sergi kavga çıkarır
CHP Genel Merkezi’’nde açılan, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’’nun da gezdiği ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva