HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Nisan 2010 Cuma - 00:00

Başkan Kocaoğlu İranlı ve Azeri konuklarını ağırladı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, birbirine sınır komşusu olan İran ile Azerbaycan ülkelerinden kente gelen heyetleri ayrı ayrı ağırladı. ’

Başkan Kocaoğlu İranlı ve Azeri konuklarını ağırladı




İZMİR - İlk konuk, İran Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Mahmoud Heıdarı oldu. Daha sonra Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu Konsey Başkanı Azay Quliyev ve beraberindeki heyetle bir araya gelen Başkan Kocaoğlu,  iki ülke ile dostluk ilişkilerinin gelişmesi yönünde önemli adımlar attı.

BASİFED (Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu) üyesi 50 İzmirli işadamının 14-17 Mayıs 2010 tarihleri arasında İran’’a iş ve inceleme gezisi yapmaya hazırlandığı günlerde, İran Başkonsolosu’’nun İzmir temaslarını memnuniyet verici bulduklarını söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, ’“Umuyorum İzmir’’e gelişiniz hem ülkelerimiz, hem de kentlerimiz için yararlı olur. İnşallah kentimizden memnun kalırsınız’” dedi.
İran Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Mahmoud Heıdarı ise İzmir’’in güzelliğiyle bilindiğini, kapasitesi ile de zihinlerde yer ettiğini belirtti. Kenti çok güzel, çok cazip ve temiz bulduğunu ifade eden Başkonsolos, ’“Bunu sağladığı için Sayın Başkan’’ı tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum’” dedi. Türkiye’’nin sadece İstanbul ve Ankara’’dan İran’’ın ise Tahran’’dan ibaret olmadığını vurgulayan İran Başkonsolosu, ’“İzmir’’in de en az diğer iki büyük kent kadar potansiyeli var. İzmir ve diğer kentlerle ekonomik, kültürel, sanayi, bilim ve turizm açısından olan ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. İlişkilerimiz arttıkça, milletlerimiz daha çok yakınlaşmasını isteriz’” diye konuştu.

İran Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Mahmoud Heıdarı, sözlerine şöyle devam etti:
’“İki ülkenin kültürel, tarihi, dini açıdan birçok ortak noktası bulunuyor. Geçen yıl İran’’dan İzmir’’e 1 milyon 300 bin turist geldi. İzmir’’in zenginliklerini ne kadar anlatabilirsek, bu sayı o kadar artar. Bir İranlı Türkiye’’ye gelince, bir Türk de İran’’a gidince kendini evinde gibi hissediyor.’”
 


Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu Konsey Başkanı Azay Quliyev ise Başkan Aziz Kocaoğlu’’nu ziyaretinde, iki ülke arasındaki sıcak dostluk bağlarını dile getirerek yerel yönetimlerin de aynı düzeyde yakın ilişki içinde olmasını arzuladıklarını söyledi. Azerbaycan’’da belediyelerin yeni tesis edildiğine vurgu yapan Quliyev, ’“Sizin burada belediye olarak yaptıklarınız çok dikkat çekici. Bunlar saygın işler. Bakü ile İzmir’’in kardeş şehir olması, belediyeler arasındaki ilişkide etkisini gösterip yapılan işlere de yansıyacak. Sizin gibi tecrübeli bir belediye başkanının da Azerbaycan’’da tecrübesinin yayılmasında, Azerbaycanlı hemşehrilerin ve kardeşlerin bu işi öğrenmesinde büyük bir faydası olacak’” şeklinde konuştu. 

Ziyarette Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Atilla Sertel ile Cemiyet Yönetim Kurulu üyeleri de hazır bulundu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kırıklar Cezaevi’’nde yenilenen bölümler açıldı
Buca Kırıklar Cezaevi’’nde tutuklu ve hükümlüler ile görüş için gelen ...
Karabağlar’’da e-belediye dönemi
Vergi mükellefi vatandaşlara kolaylık sağlamak amacıyla, resmi internet ...
Karabağlar susuz kalacak
Karabağlar'a bağlı bazı mahallelere pazartesi günü 15 saat süreyle ...
 
Çiğli’’de ücretsiz kuduz aşısı günleri
Çiğli Belediyesi tarafından ilçedeki tüm kedi ve köpeklerin aşılanması ...
Gaziemir’’den dünyaya barış mesajları’…
Uluslararası Çocuk Şenliği etkinliğinde konuşan Başkan Şenol, ’“Dünyada ...
Bornova’’da başkanlık devir-teslim töreni
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Bornova Belediye ...
 
Bayraklı’’nın Japon konukları
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Tokyo’’dan İzmir’’e ...
Başkan Tartan gençlerden proje bekliyor
5. Gençlik Kariyer Günleri’’nde gençlerle bir araya gelen Konak Belediye ...
Çiğli’’de makam minik başkanın
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Çiğli Belediye Başkanı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva