HABERLER>GÜNCEL
5 Ekim 2021 Salı - 13:45

Bayraklı’da ‘emsal’ tepkisi: Depremzedeler barut gibi!

Bayraklı Belediye Meclisi'nde alınan yüzde 10'luk emsal artışı kararına tepki gösteren İzmir Depremzedeleri Derneği Başkanı Haydar Özkan alınan kararı 'çocuk kandırmak' olarak yorumlayarak, "Depremzedeleri yerinde tutamıyorum. Bugün Bayraklı Belediyesi önüne gitmek istediler, orada oturma eylemi yapacaklardı bu karardan dolayı… Ancak ben hepsiyle tek tek görüşerek Büyükşehir'i bekleyeceğimizi ve Tunç Soyer'in bu soruna el atacağını ve kesinlikle depremzedelerin menfaatine bir çalışma yürüteceğine inandığımızı söyleyerek hepsini sakinleştirdim" dedi.

Bayraklı’da ‘emsal’ tepkisi: Depremzedeler barut gibi!

Oktay GÜÇTEKİN/ EGEDESONSÖZ - İzmir'de geçtiğimiz yıl 30 Ekim günü yaşanan 6,9 şiddetindeki deprem sonrası, kent genelinde binlerce bağımsız bölüm hasar almıştı.

Özellikle depremden en çok etkilenen alanlar arasında yer alan Bayraklı ilçesinde ağır hasarlar oluşurken, 79 bin bağımsız bölüm dönüşüm için 'emsal artışı' haberine kilitlenmişti. Her fırsatta depremzedelerin sorununu ancak yüzde 30'luk emsal artışının çözebileceğini belirten depremzedeler, Bayraklı Belediyesi'nden gelen 'emsal artışı' kararına tepki gösterdi.

Dün gerçekleşen Belediye Meclisi'nde alınan yüzde 10'luk emsal artışı kararı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan İzmir Depremzedeleri Derneği (İZDEDA) Başkanı  Haydar Özkan, "Yüzde 10 emsal artışı bizim için olmayacak bir şey. Bu kadar dert ve sıkıntının içinde yüzde 10 veriyorum demek abesle iştigal. Bu depremzedeler ile dalga geçmektir. Daha önce verilen hakları da şimdi bu yüzde 10 emsale ekleyerek toplamda yüzde 30 oluyor demekte çocuk kandırmaktır" dedi.

NEDEN 11 AY BOYUNCA OYALANDIK?
Alınan kararda iki çelişkinin olduğuna dikkat çeken Özkan, "Dün gerçekleştirilen meclis oturumunda yüzde 10 emsal artışı gündeme geldi. O zaman sormak gerekiyor, nedir bu çelişki diye. Çünkü burada tam olarak iki tane çelişki mevcut… Bunlardan ilki, madem emsal artışı verebilecek yetkiniz gücünüz vardı, o zaman neden 11 ay boyunca bu adım için beklendi? Şimdiye kadar ilçe belediyesi olarak yetki bende değil açıklamaları yapılıyordu. Ancak dünkü mecliste nasıl bu konu kabul edildi? Bir diğer çelişki ise, madem verdiniz bu emsali, neden yüzde 10 veriyorsunuz?  Emsal artışına dava açılacak deniliyor… Bırakın dava açan açsın, belediye olarak yapabileceklerinizi yapın, bizde kimin depremzedelerin sorunlarının çözümüne mani olduğunu görmüş olalım" ifadelerini kullandı.

YAPILAN TOP ÇEVİRMEDİR
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ‘emsal artışı verin’ talimatının bu kadar az bir oran olmayacağını dile getiren Özkan, "Belediyedeki tartışmalarda yüzde 10 yetmez diyorlar, bu söyleme karşı yapılan açıklamada  o zaman devletin faizsiz kredi vermesi gerekiyormuş. Bu söylemler tam anlamıyla top çevirmek, hedef saptırmaktır. Kılıçdaroğlu'nun emsal artışı söylemi bu kadar az değildir. Yani bu yapılan yüzde 10'luk hamle, 'Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'nun söylediğini yapmış gibi olalım bari' kararıdır. Ancak bizim çok iyi bildiğimiz bir şey var. Sayın Tunç Soyer çok iyi niyetli, çalışkan, özverili ve depremzedenin dostu birisi. Biz inanıyoruz ki Bayraklı Belediyesi Meclisi'nde verilen yüzde 10'luk karar Büyükşehir Meclisi'nden geri dönecek ve yüzde 30 olacaktır" diye konuştu.

BİZ BURADA RANT ELDE ETMEYECEĞİZ
Depremin en fazla hasar verdiği ilçede dahil yüzde 10'luk emsal artışının diğer ilçelerdeki emsal artışı kararlarına kötü örnek olacağını da belirten Özkan,  "Bu diğer ilçelere kötü örnek olacak. Biz bu yüzden emsal artışında yüzde 10'luk oranı istemiyoruz. Bizi bu rakamlarla kandırmaya çalışmasınlar. Biz burada rant elde etmeyeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi'nin halkçı başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bizim sorunlarımızı anladı ve yüzde 30 emsal artışı talebimizi İzmir ziyaretinde söylemleri ile onayladı.  Yüzde 30 olarak ifade etmemiş olabilir ancak tüm genel başkan yardımcıları, belediye başkanları bizim talebimizin bu olduğunu biliyor ve ona göre destek oluyorlar zaten" dedi.

BAYRAKLI VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİ ÖNÜNDE ÇADIR KURARIZ
Bayraklı Belediyesi'nde verilen kararın Büyükşehir arasında gidip gelerek zaman kaybı oluşabilme ihtimalinin olup olmadığının sorulması üzerine de konuşan Özkan, "Sayın Serdar Sandal bizim emsal artışı talebimizden itibaren  hiç derneğimizi ziyaret dahil etmedi. Bu yüzde 10'luk artış kararı umarım depremzedeleri yıldırma politikası değildir. Eğer böyle bir niyetleri varsa bizde 79 bin bağımsız bölüm olarak Bayraklı Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde çadır kurarız orada yatarız. Bizim aklımızla lütfen oynamasınlar" diye konuştu.

BAYRAKLI BELEDİYESİ ÖNÜNDE EYLEM YAPMAK İSTEDİLER
Depremzedelerin alınan karardan dolayı çok fazla öfkelendiğine de vurgu yapan Özkan, "Depremzedeleri yerinde tutamıyorum. Bugün Bayraklı Belediyesi önüne gitmek istediler, orada oturma eylemi yapacaklardı bu karardan dolayı ancak ben hepsiyle tek tek görüşerek Büyükşehir'i bekleyeceğimizi ve Tunç Soyer'in bu soruna el atacağını ve kesinlikle depremzedelerin menfaatine bir çalışma yürüteceğine inandığımızı söyleyerek hepsini sakinleştirdim" dedi

 
SODEX’İN parlayan yıldızı
 
'Koronalı Çizgiler' görücüye çıktı
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bedri baltacı 7 Ekim 2021 Perşembe 12:18

Eren tabi senin tuzun kuru sen ne anlarsın açın halinden

Yorumu oyla      2      3  
Bedri Baltacı 7 Ekim 2021 Perşembe 12:16

Başkanım her daim arkanızdayız ne derseniz o

Yorumu oyla      2      3  
eren 5 Ekim 2021 Salı 17:09

Devletten alamadığınızı emsal artışı yoluyla belediyeden almaya çalışıyorsunuz. emsal artışı daha yoğun bir kentleşme daha çok sorun demektir.

Yorumu oyla      2      3  
T.C. Vatandaşı 5 Ekim 2021 Salı 14:17

Sorun, sosyal devlet anlayışıyla değil de, böyle tartışmalı ve ucu açık yaklaşımlarla çözülmeye çalışılırsa durum daha da içinden çıkılmaz hal alır. Emsalin üst ölçeği ile alt ölçeği nedir? Ve nereye kadar olanı uygunda diğeri uygun değildir? Çıkın çıka bilirseniz bu işin içerisinden bakalım...

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Acil servise acil çözüm çağrısı
İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı, tabip odası tarafından düzenlenen ...
Polislerden şikayetçi oldu: Çırılçıplak soyup üzerimde uyuşturucu aradılar!
Çiğli’de yaşayan Serhat F., şehirler arası otobüs terminalinde kendisine ...
İzmir'de okul müdürü hakkında iğrenç iddia!
İzmir'in Bornova ilçesinde bir ortaokulda müdür yardımcısı olarak görev yapan ...
 
Kripto para madenciliği operasyonuna 2 gözaltı!
İzmir'in Menderes ilçesinde bir iş yerine düzenlenen baskında kripto para ...
Arjantin-İzmir hattında mafya baskını!
Arjantin'de yakalanan ve Türkiye'ye iadesi beklenen Binali Camgöz'ün liderliğini ...
İzmir'de 'Sahil Rüzgarı 2' operasyonu!
İçişleri Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, aralarında İzmir'in de bulunduğu ...
 
PETKİM'de FETÖ şoku! Çok sayıda gözaltı var
İzmir'de Petkim Petrokimya Holding A.Ş.'ye (PETKİM) yönelik FETÖ soruşturması ...
İzmir'in yeni barajı için imzalar atıldı
DSİ’den İzmir’e yeni baraj müjdesi. Kınık Kapıkaya Barajı için DSİ ile ...
Formula 1'in nabzı Türkiye'de atacak
Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 16. ayağı Türkiye Grand Prix'si, 10 Ekim'de düzenlenecek.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden 'erken seçim' için meydan okudu?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Despina Vandi Çeşme’de… Kaçırmamak gerek
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva