HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Ekim 2011 Salı - 09:01

Bayraklı'da 23 milyonluk borçlanma tartışması

Bayraklı Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısı, Başkan Hasan Karabağ başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda İller Bankası’ndan alınacak 23 milyon TL’lik borç krize neden oldu. AKP Grup Sözcüsü Hüsnü Boztepe, “Kasadaki 7 milyon 200 bin TL’yi ne yaptın? Neden borçlanıyoruz” dedi. Karabağ ise, “Parayla çelik çomak oynadık” diye konuştu.

Bayraklı da 23 milyonluk borçlanma tartışması

Fatih Yapar/Egedesonsöz - Bayraklı Belediyesi’nin İller Bankası’ndan 23 milyon kredi kullanmasını içeren önerge AK Parti ile CHP grubunu karşı karşıya getirdi. Ak Parti grubu, belediye olarak daha önce yeni bina yapımı için bütçeden para ayırdıklarını bunun nereye harcandığının bilinmediğini söyledi. Başkan Hasan Karabağ bunun üzerine, belediyenin kurulduğunda kasasındaki 10 milyon TL’lik parasını 5 milyon TL’lik bölümünün İZSU’ya diğer yarısını ise Bornova ve Karşıyaka Belediyelerine gittiğini ifade etti. Karabağ, “Bu parayı hizmet için kullanacağız. Bununla çelik çomak oynayacak değiliz. Bayraklı halkı hizmet binası istiyor. Bu durum atla deve değil. 10 yıl sürede aylık 100-150 bin TL ödemek sorun değil”dedi.

Bayraklı'dan kent dönüşümü hamlesi haberi için tıklayın

SORUMSUZ BABA

Bunun üzerine Ak Parti Grup Sözcüsü Hüsnü Boztepe, “Bu paranın 13 milyon TL’si belediye hizmet binasına gidecek. Geri kalanla işçilerin kıdem tazminatları ödenecek. İşçilere ‘istifa edin’ diye baskı yaptığınızın duyumunu aldık. Acemice, başıboş harcamalar yapıyorsunuz. Sanat ve kültür adı altında şarkıcı, türkücü çağırıyorsunuz. Bornova Belediyesi 1981’de kuruldu. Tek kuruş borcu yok. Biz iki yıllık belediyeyiz, borcumuz var. Böyle giderse bir dahaki seçimlere kadar 70-80 milyon TL borcumuz olacak. Daha önce ayırdığımız parayı nereye harcadınız. Size altın tepside bir savunma sunmuşlar sürekli onu söylüyorsunuz. Her bütçe eleştirimizde karşımıza belediye ve İZSU’yu koyuyorsunuz” dedi. Boztepe ayrıca Başkan Karabağ’ı sorumsuz babaya benzetti. Boztepe, “Siz diyelim ki aile reisisiniz. Yıllarca çalıştıktan sonra emekli oldunuz. Emekli ikramiyesini aldınız ve paraları da barda, cazda yediniz. O para gitti. Sonra borç alalım diyorsunuz. Sizin durumunuz buna benziyor” ifadelerini kullandı.

TUTARLI OLUN

Ellerindeki bütün parayı yapılacak belediye hizmet binasına aktaracak durumda olmadıklarını anlatan Başkan Karabağ, Ak Parti Grubu’nun belediyenin borçlanması ile ilgili konuştuğu meclis tutanaklarını çıkarttı Karabağ, “2010 yılında AK Parti Grup Başkan Vekili Ali Aslan, ‘Borçlanın’ demiş. Şimdi siz ‘borçlanmayın’ diyorsunuz. AK Parti grubunun bu konuda bir karar vermesi lazım. Bir yılda ne değişti. Siyasette tutarlılık önemlidir. Dün neyseniz bugün de onu olun. Biz Bayraklı için çalışıyoruz. Dilerim iktidar partisi ve muhalefet milletvekilleri bir araya gelerek ilçe belediyelerin iller bankası paylarının yüzde 40’ını Büyükşehir Belediyesi’ne gitmesini engellerler.”diye konuştu.

CHP’Lİ ÜYE KALDIRIMLARI SORDU

Öte yandan daha önce meclis toplantısında söz almak ve konuşma yapmak istemesiyle grup içinde krize neden olan CHP’li meclis üyesi belediyenin çalışmalarını eleştirdi. Kürsüye çıkarak konuşma yapan Türker, özellikle bazı mahallelerde kaldırımları işgal edildiğini seyyar satıcıları esnafın önünü kapatırcasına tezgah açtığını söyledi. Türker, “Belediye hizmetlerinin verilmesinde sıkıntılar var. Meclis üyeleri olarak bizim de görevlerimiz var. Belediye meclislerinde görev alan kişiler el kaldır, indir mantığı ile hareket eden kişiler değildir” dedi. Bunun üzerine CHP Grup Başkan Vekili Remzi Palabıyık Türker’den sözünü geri almasını istedi. Türker, sözlerini arkasında olduğunu ifade ederken, “Belediye benim evimin olduğu 1646 sokakta çalışmayı yarım bıraktı. Evime 5 metre kala parke çalışması durdu. Buradan soruyorum. Benim evimin olması bunun bir gerekçesi mi?” dedi.

Öte yandan Yamanlar Mahallesi’nde belediye ait araziler üzerinde TOKİ ile beraber ortak proje yapılabilmesi için Karabağ’a yetki verilmesine karar verildi. Mecliste belediye tarafından yaptırılan kız misafirhanesine Nene Hatun ismi verilmesi önersi oybirliği ile kabul edildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
doğrucu davut 7 Ekim 2011 Cuma 01:18

dün bankada param var diye övünen hasan bey bugün borçlanmak şart diyor.uçana kaçana sünnet parası gibi havaya savurdunuz.para bitti.yine savuracaksınız.kıymetsiz bir dünyada kıymetli bir şay yapmak istiyorsanız gerçekten istifa etmelisiniz.sayın başkan medyayı doyurup güzel haberler yapmak yerine gerçekten çalışıp gerçek halk kahramanı olmanızı çok isterdim. bayraklı geçte olsa değişimi yaşamak zorundadır.akp lütfen ciddi bir lider çıkarsın medya kahramanlarından bıktık.

Yorumu oyla      14      6  
harbi bayraklılı 6 Ekim 2011 Perşembe 14:29

bence belediye başkanı başarılı çünkü ufku geniş ama yeni belediye başkanın elinde sihirli değnek yok herşey ha diyince olsun akp bayraklı deleğe seçimlerinide gördük rantı kapmak icin silahlar konuştu birde başkanlık sizde olsa düşünemiyorum artık burayı bana ver şurayı sen al diye tartışır birbirinizi vurursunuz sizin için rant imandan önce gelir halk neyin ne oldugunu biliyo merak etmeyin siz allahın izniyle en az bir dönem daha başkan olacak hasan karabağ hep birlikte görecegiz saygılar

Yorumu oyla      12      10  
REFİKŞEFKETLİ 6 Ekim 2011 Perşembe 00:42

halk kahramanı doğru söylemiş şu meclis üyeleri refik şefkete uğramışlarmı acaba bizde bayraklının meclis üyesiyiz bu mahallelerde insan yaşıyormu diye gupta sordunuz birbirlerinize konuştunuzmu 2014 de de bekliyoruz.beyler iyi geldi koltuklar

Yorumu oyla      12      7  
halk kahramanı 4 Ekim 2011 Salı 22:13

hüsnü beyi ayakta alkışlıyorum.gelecekte beni birşey yapmazlar diye korkmuyor çünkü bayraklının hakkını arıyor delege seçiminde arıyor mecliste arıyor diğer meclis üyeleri kedinin ciğer beklediği gibi av bekliyor av bekleyenlere bundan sonra arkanızda kimseyi bulamıyacaksınız siz bayraklıda muhalefetsiniz haksızlıkları çıkın millete medya yoluyla haykırın 3 senedir meclis üyesiniz hangi gün basın toplantısı yapıp belediyeyi halka şikayet ettiniz

Yorumu oyla      17      7  
ahmet k 4 Ekim 2011 Salı 16:29

başkan karabağ çalışıyor, ampül zorluk çıkarıyor. olay bu.

Yorumu oyla      17      15  
halkçı 4 Ekim 2011 Salı 15:09

bayraklı bana göre çok iyihizmet alıyor başkanımız dahaiyi hizmet vermeye çalışıyor buna engelolmayınız akp yikınıyorumm destekvermeleri gerekiyor

Yorumu oyla      19      14  
umut 4 Ekim 2011 Salı 13:14

hüsnü boztepe'nin ne olduğu belli ve herkes çok çok iyi biliyor.o yüzden adımı söylese şüpheyle bakarım adım bu muydu diye!! onu gçtim önemli kısım eğer anadolu cad. alta alınırsa ve bayraklı mrk. tersane kısmı ayak yolunda birleşirse bayraklı gerçekten izmir'in merkezi ve türkiye'nin önde gelen noktalarından biri haline gelir.bi hizmet binası olsun, bi de şu anadolu cad. alta alınsın o zaman tutun hasan başkanı tutabiliyorsanız..arkandayız büyük başkan, büyük hizmetlerinin devamını beklyoruz.

Yorumu oyla      19      11  
ercüment şahin 4 Ekim 2011 Salı 11:33

belediye sarayı yapmak hizmet degil saltanatsürmenin alametidir.kent yenileme gibi acil sorun varken parayı saraya harcamanın ne alemi var,barakada otur,iş yap. sosyal demokrasinin geregi bu

Yorumu oyla      21      13  
şakir turan 4 Ekim 2011 Salı 11:26

bayraklı iyi yönetilemiyor,o yüzden halk akp iktidarını istiyor,seçimi kazamamayacağını anlayan chp liler borçlarını arttırıyorki ardından gelen akp liler çaresiz kalsınlar.Ucuz ayak oyunları ile bizi yıldıramazsınız sayın chpliler.biz vatan sevdası ile çalışıyoruz sizin gibi cüzdan sevdasına değil.Allah bizimledir kazanacağız,başaracağız.

Yorumu oyla      15      14  
hüsnüü 4 Ekim 2011 Salı 09:49

Allahtan bu Hüsnü Boztepe izmirde. ya ankarada olsaydı da chpli olarak melih gökçeğin karşısına çıksaydı ne olurdu. gökçeke 5 milyar doların üzerindeki borcu nerede yaptığını sorarmıydı dernisiz. anlayayacağın hüsnü kardeş, kamu kurmu borçlanır. ama senin de haklıolduğun nokta hizmet de yapar kamu kurumları. hizmet yoksa hep borç hep borç olmaz tabi ki.

Yorumu oyla      18      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca Meclisi'nde 'muhtar ve atama' gerginliği!
Belediye bünyesinde ‘muhtarlar masası’ kurulması önerisi komisyonlarda ...
Galip Öztürk Spor Kompleksi Çiğli halkının hizmetinde
Çiğli Belediyesi tarafından yenileme ve tesis yapım çalışmaları tamamlanan ...
Buca’da Hobi ve Meslek kurslarına yoğun ilgi
Buca Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğünün ücretsiz gerçekleştirdiği ...
 
GAZİGEM’in gurur günü
Yeni eğitim yılının açılışı ve pilav gününde 1800 öğrenci ile velileri ...
Yangın tatbikatı nefes kesti
İzmir Büyükşehir İtfaiyesi’nin Narlıdere Mehmet Seyfi Eraltay İlköğretim ...
Tartan'dan makamda değil yerinde hizmet
Konak’ın her mahallesini her sokağını adım adım gezerek vatandaşla el ...
 
Işıkkent pazaryerine kavuşuyor
Geçtiğimiz bir yıl içinde ilçede 5 pazaryeri temeli atıp ikisini hizmete ...
ESHOT’tan teknoloji atağı
İzmir’de toplu ulaşımdan yararlanan yolcuların bilmedikleri bir noktaya ...
Berlin`de Bergama yılı
Berlin’deki Pergamon Müzesi’nde, Bergama Panoraması Sergisi açıldı.
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva