HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Ekim 2011 Pazartesi - 13:19

Buca’da Hobi ve Meslek kurslarına yoğun ilgi

Buca Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğünün ücretsiz gerçekleştirdiği Hobi ve Meslek Edindirme Kursları büyük ilgi görüyor.

Buca’da Hobi ve Meslek  kurslarına yoğun ilgi

İZMİR - Kayıtlarının  30 Eylül Cuma günü sona erdiği kurs kayıtlarında çocuk kursları: tiyatro, resim, gitar keman, koro ve satranç, yetişkin kursları: resim, tiyatro, TSM – THM korosu, bağlama, fotoğrafçılık, diksiyon, İngilizce-İtalyanca, matematik ve karikatür, kadına özel kurslar ise rölyef, takı, tel kırma, dekoratif el sanatları, Brezilya nakışı alanlarında uzmanlar ders verecek. 

Sabahın erken saatlerinden itibaren yüzlerce Bucalı vatandaşın uzun kuyruklar oluşturduğu kayıtlarda özellikle İtalyanca ve İngilizce kurslarına yoğun ilgi olurken, fotoğrafçılık ve diksiyon kurslarında da vatandaşlar yer bulmakta zorlandı. Bu yıl ilk kez karikatür alanında ise uzmanların ders vereceği kursiyerler, Buca Belediyesi’nin pek çok alanda gerçekleştirdiği bu ücretsiz kursların kendilerini çok mutlu ettiğini ifade etti. Başkan Ercan Tatı’ya çocukları için de teşekkür ettiklerini söyleyen özellikle Bucalı kadınlar, maddi imkansızlıklardan dolayı gidemedikleri meslek edindirme kurslarının sonunda evlerine maddi katkı sağladıklarını söylediler.


Hobi ve Meslek Edindirme Kurslarına yoğun talep olmasının kendilerini oldukça mutlu ettiğini kaydeden Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı “ Kadınlarımızın, çocuklarımızın, yetişkinlerimizin memnuniyeti bizleri gururlandırıyor. Bu yıl kurslarımızın alanlarını genişlettik, özellikle kadınlarımıza özel kurslarda katılım beklediğimizin de üzerinde. Yabancı dil kurslarımızda doluluk oranı çok sevindirici. Halkımız İngilizceden sonra İtalyanca’ya da büyük ilgi duyuyor. Ayrıca ilk kez karikatür kursunu da açtık, kültürel etki

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bucalı 4 Ekim 2011 Salı 01:21

Ben bir Bucalı olarak bu çalışmalar da ve dar gelirli Buca'da yaşayan vatandaşlara bu imkanı sağlayanlara çok teşekkür ediyorum. Demek ki isteyince herşey yapılabiliyormuş. Eğitimcilerin ve işi bilen insanların özverili çalışmalarıyla başarı gelebiliyormuş. Bu çalışmaları yapan personeli kutluyor genç , dinamik, çalışkan ve eğitimli arkadaşların daha da başarılı olacağına inanıyorum. Biraz daha sosyal Belediyecilik üzerine çalışmalar yapılırsa vatandaştan daha olumlu tepriler alırsınız saygılar

Yorumu oyla      14      6  
Bucalı 4 Ekim 2011 Salı 01:17

Demokratın yorumuna tamamen katılıyor hatta biraz daha ilaveler yapmak istiyorum. Evet doğru alkışlanmalı, yapılan hizmet desteklenmeli zaten vatandaşın istediği ve beklediği de bu. Sosyal, Kültürel, Sanat ve Eğitim anlamında Buca Belediyesi gerçekten Sayın Başkan Ercan TATI zamanında atağa kalkmıştır. Özellikle ilk defa hayata geçirilen SBS kursu ile başlayan hizmet ve başarı hobi kurslarıyla devam ederken bu sene İtalyanca ve İngilizce gibi eğitim ve dil kurslarının verilmesi sevindirici

Yorumu oyla      14      6  
DEMOKRAT 3 Ekim 2011 Pazartesi 13:57

Hadi Bakalım Buca Belediyesi Arada Sırada da Olsa Bizleri Böyle mahçup etmeye Devam et.Güzel olan her şeyi destekleriz.Üstelik haberde Reklam da Yok,Halka Hizmet böyle olmalı.Sade ve Abartısız.Böyle devam edin Canımız Yeyin.

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
GAZİGEM’in gurur günü
Yeni eğitim yılının açılışı ve pilav gününde 1800 öğrenci ile velileri ...
Yangın tatbikatı nefes kesti
İzmir Büyükşehir İtfaiyesi’nin Narlıdere Mehmet Seyfi Eraltay İlköğretim ...
Tartan'dan makamda değil yerinde hizmet
Konak’ın her mahallesini her sokağını adım adım gezerek vatandaşla el ...
 
Işıkkent pazaryerine kavuşuyor
Geçtiğimiz bir yıl içinde ilçede 5 pazaryeri temeli atıp ikisini hizmete ...
ESHOT’tan teknoloji atağı
İzmir’de toplu ulaşımdan yararlanan yolcuların bilmedikleri bir noktaya ...
Berlin`de Bergama yılı
Berlin’deki Pergamon Müzesi’nde, Bergama Panoraması Sergisi açıldı.
 
İzmir'in kıyıları için referandum!
Başkan Kocaoğlu, İzmir Körfezi’ni çevreleyen kıyıları 11 bölgeye ayırdıklarını ...
Atlar bu kez Konak için koştu
Konak Belediye Başkanlığı koşusu Buca Hipodromu’nda gerçekleştirildi.
Günay’a bin kişilik salon küçük geldi
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, inşaatı devam eden Bornova Kültür Merkezi’ni ziyaret etti.
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva