HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Ekim 2011 Salı - 10:50

Buca Meclisi'nde 'muhtar ve atama' gerginliği!

Belediye bünyesinde ‘muhtarlar masası’ kurulması önerisi komisyonlarda reddedilince CHP’li ve AK Partililer arasında gerginlik yaşandı. CHP’li Meclis Üyesi Lokman Fazla da Başkan Yardımcısı Tayfun Emre’nin İmar Müdürlüğü’nde yaptığı atamaları sert dille eleştirdi

Buca Meclisi nde  muhtar ve atama  gerginliği!

Can Özlü/ Egedesonsöz- Buca Belediyesi Ekim ayı ilk meclis toplantısına muhtarlar masası kurulmasına yönelik tartışmaların yanısıra CHP Konak Eski  İlçe Başkanı ve Buca Belediye Başkan Yandımcısı Tayfun Emre'nin yaptığı atamalara ilişkin eleştiriler damga vurdu, gerginlik yaşandı. Geçtiğimiz ayki toplantıda muhtarların sorunlarını dile getiren ve Muhtarlar Masası kurulmasını talep eden CHP’li Meclis Üyesi Emre Aykut’un önergesi, Hukuk Komisyonu kararı ile reddedildi. Komisyon kararını eleştiren Ak Partili Meclis Üyesi Necati Bahçeci, konu ile ilgili 2006 yılında önerge veren CHP’li Ali Rıza Kaya’nın, o dönem yaptığı konuşma tutanaklarından alıntı yaptı. Tutanaklardan Kaya’nın konuşmasını okuyan Bahçeci “2006 yılında da belediye meclis üyeliği yapan CHP’li Ali Rıza Kaya’nın o gün mecliste yaptığı konuşmayı tutanaklardan okudum. Bugün alınan karar ile o günkü konuşmalar çelişki yaratmaktadır. Sayın Kaya’nın 2 yıl boyunca bu konu ile ilgili tek bir laf etmemesi ayrı bir soru işaretidir” dedi.

ESKİ TUTANAKLARI HATIRLATTILAR
Kendi konuşmasından alıntılanan kısım için AK Partili Bahçeci’ye teşekkür eden CHP’li Hukuk Komisyonu Üyesi Ali Rıza Kaya, o günkü sözlerinin arkasında olduğunu ancak hukuki bir sorun ile karşı karşıya olduklarını söyledi. Kaya “O meclis toplantısında gerçekten iyi konuşmuşum. Ancak konuya yasal açıdan bakmak lazım. 5393 sayılı yasanın 18. maddesi gayet açık. Böyle bir masa için meclis karar alma yetkisine sahip değiliz. Başkan isterse esnaf masası, muhtar masası gibi sosyal masaları kendi yetkisi ile kurabilir. Buca’da siyaset eksik bilgiye, dedikoduya dayanılarak yapılıyor. Öncelikle muhtar arkadaşlarımızın, siyasetçilerin ve diğer arkadaşların bu konuşma ile teknik ayrıntıyı öğrendiklerini düşünüyorum” ifadelerini kullandı. CHP’li Hukuk Komisyonu Başkanı Aydoğan Hepdemirgil de olaya hukukun, muhtarlar masası kurulmasına olanak tanımadığını belirtti. Hepdemirgil “Yasal olarak mecliste bu kararı alamayız. Ancak Halkla İlişkiler Müdürlüğü veya ilgili başka bir müdürlük bünyesinde bu masayı oluşturma niyetimiz var. Stratejik planda da zaten halkla ilişkiler birimi bünyesinde böyle bir masanın oluşturulmasına ilişkin karar var” diye konuştu.

ÇELİŞKİ VAR
Ak Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Arslan ise Kaya’nın geçen dönem mecliste yaptığı konuşmanın güzel ya da kötü olmasına bakmak için geçmiş tutanakları okumadıklarını belirterek “Geçmiş tutanakları okuduğumuzda muhalefet etmek için muhalefet edildiğini görüyoruz. İki muhalefet arasındaki farkı vatandaş görsün diye burada eski tutanakları okuduk. Biz şimdi bu komisyon raporuna evet diyeceğiz, önergeyi komisyondan geldiği şekli ile oylayacağız. Dikkat çekmek istediğimiz nokta iki muhalefet arasındaki farktı. Sayın Kaya o gün mecliste başkana ‘masa kur, masa kur, masa kur’ diye sözlerini tamamlamış. Ama öyle olmuyor işte. Muhalefette iken iktidarda olduğu gibi olmuyor. İktidarın sırtında yumurta küfesi var. Muhalefet olarak da sorumlu muhalefet araştırır inceler ona göre karar verir. Hukuk yapamıyorsan diyorsa yapamayız, kimse yapamaz. Bunu siyasi malzeme yapmanın bir anlamı yok” şeklinde konuştu.

Arslan konuşmasının sonunda muhtarlar olarak diyaloğu sağlayacak birim oluşturulması, bu komisyonda İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerinin de yer alması yönünde temenni kararı alınmasını talep etti. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı da Ak Parti Grup Başkan Vekilinin önerisine teşekkür ederek bir sonraki meclis toplantısına kadar bu çalışmanın yetiştirilmesi talimatı verdi. Konuşmaların ardından hukuk komisyonu raporu oy birliği ile kabul edildi.



ATAMALAR HATALI YAPIYOR
Öte yandan dilek ve temenniler kısmında söz alan CHP’li Meclis Üyesi Lokman Fazla, Teknik Başkan Yardımcısı Tayfun Emre’nin hatalı atamalar yaptığını ve yetkisini kötüye kullandığını iddia etti. Fazla “Tayfun Bey, belediye işleyişini bilmiyor. İmar Müdürlüğü’nde değişiklik yaptı. Görevden aldığı 4 arkadaşın yerine, konularında uzman olmayan kişileri atadı. Görev gereği inşaat mühendisinin ve teknisyeninin yapması gereken işlemleri, ziraat mühendisi, şehir plancısı, elektrik mühendisi ve bir işçi atadı. Bu kişiler, ilgili konularda uzman olmadıkları için vatandaşla belediye karşı karşıya geliyor. Eğer bu hatada ısrar edilirse savcılığa kadar gideceğim” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 20 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali Osman 10 Ekim 2011 Pazartesi 12:13

Muhalif meclis üyeleri olmasa Bucada ne kavga olur ne de tartışma.Adı üstünde muhalif.Buca kavga tartışma istemiyor.Başkanınızla beraber hareket edin lütfen.Buca hep güzelliklerle konuşulsun.

Yorumu oyla      12      6  
SUAT 5 Ekim 2011 Çarşamba 11:10

ÖZ BUCAYAYLACIKLI TAYFUN EWMRE'YE İLGİNÇ BİR SORU SORMUŞ DEMİŞKİ : Tayfun Emre'ye sormak lazım TRT'den Mustafa beyı nasıl ve neden tanır? BENDE MERAK ETTİM TRTDEN MUSTAFAB EY KİMDİR? TAYFUN EMRE AÇIKLASA DA ÖĞRENSEK YAHU:):)

Yorumu oyla      13      8  
bence olmalı 4 Ekim 2011 Salı 20:33

güngör kaya lokman fazla adnan öztekin vs... tayfun emre beyi ne kadar tanıdınız yahu sorarım size şu başta isimlerini telafuz ettiğim kişiler gelirse mi buca düzelecek hadi allah aşkına yapmayın bunları kandırmayalım kimseyi tam tersi muhalefet olmasa bucada kavga olmaz tutun ki lokman konuşmasaydı bu haber olurmuydu eline geçen ne koca bir sıfır sadece günden yıpratma yapmayın karşı tarafa zarar verelim derken kendinizi bitiriyorsunuz

Yorumu oyla      17      6  
darkangel 4 Ekim 2011 Salı 18:53

yakında buca blediyesine bir polis baskını yaplırsa şaşırmayın çok şikayet var çok içerden çok derin pis kokular geliyorrrr rüşvetsiz iş dönemz olmuşş

Yorumu oyla      14      7  
ersin 4 Ekim 2011 Salı 18:05

AKP li grup sözcüleri önceki döneme ait meclis tutanaklarını okuyorlarmış,bence hepsini okusunlar,çalışsınlar sonra o dönemde meclis üyeliği yapmış olanlara soru sorarken sordukları sorular altında ezilmesinler.Mecliste her şey istenebilir ama hukuk izin vermedi mi yapılacak bir şey yoktur.Hukuk dışı yapılan işler karşısında hakime hesap verirsiniz.Hesap verirseniz iyi veremediniz mi gardiyan ile arkadaş olursunuz ama Buca halkının ruhu duymaz,siz yattığınız ile kalırsınız.

Yorumu oyla      17      6  
isimsiz 46 4 Ekim 2011 Salı 16:50

bu kadar karışıklığın , bu kadar gürültü patırtının , bu kadar kavganın , bu kadar dedikodunun yaşandığı bir belediye daha yoktur herhalde...Bunun nedeni , ne partidir , ne de iktidar partisidir...Herşey bu belediye yöneticilerinden kaynaklanmaktadır..Ekip başı olmak da ekip kurmak da profesyonellik ister..Olmazsa ne mi olur ? İşte kanıtı , Buca belediyesi , nam-ı diğer ; hisseli harikalar kumpanyası...Ya da , tangır tungur tarhana bulgur..Veya her derseniz deyin işte , boşa gitmez..

Yorumu oyla      13      7  
BUCALI 4 Ekim 2011 Salı 16:07

İsmail aktaş buca belediyesindemi başladı ,allah allah büyükşehirde güzel hoş vakit geçiriyordu bu adam .

Yorumu oyla      15      10  
ersin 4 Ekim 2011 Salı 14:46

Bence sayın başkan Ercan tatı, tayfun emre yi görevden alsın ve yerine her işi bilen emlakçı Lokman fazla yı başkan yardımcısı yapsın,Buca belediyesindeki bütün işler düzelir ve böylece herkes rahat eder.

Yorumu oyla      21      9  
Temizlenecek ve düzelecek. 4 Ekim 2011 Salı 13:18

Görevden alınan arkadaşlar,aileleri,eş dost yazıyor bakıyorum.İmardaki şakır şakır işlerini yürütenlerin işleri aksamış onlarda burada yazıyor..Herkese selamlar..Buca İmar düzelecek.Düzelirken çok kişi hart hurt diyecek iftira atacak ama düzelecek.Teknik işlerden sorumlu kişinin bucalı olması şart değil.Dürüst olsun orayı temizlesin yeter.Size değil,işleri aksayan! değil,tarafsız örgütten 100 adama sorsanız 90ı bakın bakalım ne diyecek bu kişiye!

Yorumu oyla      19      10  
umut 4 Ekim 2011 Salı 13:18

her zamanki gibi meyve veren ağacı taşlamak isteyen, zamanında şimdi laf ettikleri insanların, ayağına sarılcak halde bulunan insanlar vardır ve ileride de olacaktır. buca belediye başkanı ercan tati olsun, göreve getirdiği bürokratlar olsun hepsinin arkasındayız.

Yorumu oyla      23      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Galip Öztürk Spor Kompleksi Çiğli halkının hizmetinde
Çiğli Belediyesi tarafından yenileme ve tesis yapım çalışmaları tamamlanan ...
Buca’da Hobi ve Meslek kurslarına yoğun ilgi
Buca Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğünün ücretsiz gerçekleştirdiği ...
GAZİGEM’in gurur günü
Yeni eğitim yılının açılışı ve pilav gününde 1800 öğrenci ile velileri ...
 
Yangın tatbikatı nefes kesti
İzmir Büyükşehir İtfaiyesi’nin Narlıdere Mehmet Seyfi Eraltay İlköğretim ...
Tartan'dan makamda değil yerinde hizmet
Konak’ın her mahallesini her sokağını adım adım gezerek vatandaşla el ...
Işıkkent pazaryerine kavuşuyor
Geçtiğimiz bir yıl içinde ilçede 5 pazaryeri temeli atıp ikisini hizmete ...
 
ESHOT’tan teknoloji atağı
İzmir’de toplu ulaşımdan yararlanan yolcuların bilmedikleri bir noktaya ...
Berlin`de Bergama yılı
Berlin’deki Pergamon Müzesi’nde, Bergama Panoraması Sergisi açıldı.
İzmir'in kıyıları için referandum!
Başkan Kocaoğlu, İzmir Körfezi’ni çevreleyen kıyıları 11 bölgeye ayırdıklarını ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva