HABERLER>POLİTİKA
14 Aralık 2011 Çarşamba - 19:43

Bayır: Örgüt yapılanmasını düzeltmeye kararlıyım

CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, üç ilçenin görevden alınması yönündeki ısrarını sürdürüyor. İl Yönetimi ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap’tan da istediği desteği göremeyen Bayır, çareyi genel başkan Kılıçdaroğlu’nun kapısını çalmakta buldu.

Bayır: Örgüt yapılanmasını düzeltmeye kararlıyım

CAN ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ- Sorun yaşanan ilçe başkanlarını görevden alma konusunda ısrarcı davranan CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, ani bir kararla Ankara’ya giderek Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Yaklaşan kongreler öncesi Buca, Karabağlar ve Ödemiş ilçe örgütlerinde değişime gidilmesini talep eden Bayır, yönetim kurulunun ardından, Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap’tan da istediği desteği göremeyince son çare olarak Kılıçdaroğlu’nun kapısını çaldı. Genel başkanın, “3 büyük ilden ben sorumluyum” yaklaşımından destek alan Bayır, adı geçen üç ilçe başkanının görevden alınması noktasında destek istedi. Görev yaptığı süreci kapsayan çalışma raporunu da yanına alan Bayır, Genel başkan Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra, Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil, Genel Başkan Yardımcıları Nihat Matkap ve Gürsel Tekin ile de görüştü. Bayır’ın yönetim kurulundaki muhalif isimler ile ilgili de bilgilendirmede bulunduğu öğrenildi.
 
Görevden almalar ile ilgili düşüncelerinin çok önceye dayandığını belirten Bayır, Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen operasyon nedeniyle, bu kararı ertelediklerini söyledi. Bayır, "İl yönetiminde görüştüğümüz sekiz ilçe daha sonra dört ilçeye düşmüştü. Bu dört ilçeden Konak İlçe Örgütümüz kendi içinde bir değişime gitti. Kalan üç ilçe ile ilgili değerlendirmelerimiz aynı. Aksayan noktalarda değişime gitmek gerekir" dedi.
 
Bayır sözlerini şöyle sürdürdü: “Üye yapılanmasının düzeltilmesinden sonra İzmir örgüt yapılanmasını düzeltmeye kararlıyım. Bunu yaparken kötü bir il başkanı imajı verebilirim. İstenmeyen adam ilan edebilirim bir kesim tarafından. Ama bu işi yapacağım. Kesin kararlıyım. Bu konuda başından beri kimseyi ötekileştirmeden herkesi kucaklayacağımı ifade etmiştim. Göreve geldiğimde 30 ilçenin neredeyse 15’inde problem vardı. Bunun büyük bölümünü ötekileştirmeden kazandık. Masaya il yönetiminde 8 ilçeyi yatırmıştık. 4 ilçeye kadar düştü bu. Birisi kendi göbeğini kendi kesti. Geriye 3 ilçe kaldı. Bu 3 tane ile ilgili aynı dik duruşumu sergiliyorum. Seçim takvimi çalışıyor. Benim düşüncemde bir değişiklik yok. O arkadaşlar da bu konuyu bildikleri için kendilerine çeki düzen vermeye başladılar. Bu sevindirici. Bu ast üst ilişkisidir. Ben de çalışmalarımı sağlıklı yapmazsam genel merkez benim ilgili de tasarruf yapabilir”
 
Geceyi Ankara’da geçirecek olan Bayır’ın, genel merkez izlenimlerini ilk toplantıda yönetim kurulu üyeleri ile paylaşması ve üç ilçenin görevden alınması yönündeki kararın da bu toplantıda verilmesi bekleniyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 7 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
erhan 15 Aralık 2011 Perşembe 12:11

birisi(konak) göbeğini kendi kesti:) Senden habersiz seni ezdi,seni saymadı,genel merkez de bunu gördü.Ne diyorsun yaa

Yorumu oyla      14      6  
CHPli 15 Aralık 2011 Perşembe 10:54

Sayın Bayır'a sormak isterim il yönetiminde kaç kişiyle aran iyi. İl sekreteri birşeylerimi protesto ediyor. Ya da ikinci isim Avukat Sevda Kılıç isimli bayan arkadaş neden size muhalef ediyor.

Yorumu oyla      16      6  
deniz 15 Aralık 2011 Perşembe 10:32

BAŞKANIM SONUNA KADAR ARKANDAYIZ,SENİNLE DÜRÜST SİYASETÇİLER KAZANACAK.CHP'NİN DEMOKRATİK PARTİ OLDUĞUNU SİZ HERKESE GÖSTERECEKSİNİZ BOL ŞANSLAR.

Yorumu oyla      14      11  
eser 15 Aralık 2011 Perşembe 10:08

bir il başkanını kompleksleriyle sarılmış görmek ne acı izmirde böyle bir il başkanı hiç olmadı şeref bakşıklar.ekrem bulgunlar osman özgüvenler baratalılar bir asalet vardı sevmesende sayardın bu nedir aman yarabbim eğitim şart

Yorumu oyla      15      8  
hakan 15 Aralık 2011 Perşembe 07:28

sayın bayır düzeltilcek tek şey seni acilen görevden alınıp il yönetimini işler hale getirmek lazım 2014 seçimleri öncesi izmirde partiye kan kaybettiriyorsunuz...bir insanın biriyle tartışmaısı olur ama sizin bütün izmir örgütlriyle anlaşmazlıgınız var lütfen artık gidin..

Yorumu oyla      18      11  
CHP TABANI 14 Aralık 2011 Çarşamba 21:19

İzmir'de örgüt yapılanmasının acilen düzeltilmeye ihtiyacı var, yerel seçimlere iki yıl gibi az bir zaman kalmışken samimiyetle çalışacak örgütlere ve yöneticilere ihtiyaç var.Başkanım sonuna kadar senin yanındayız.

Yorumu oyla      18      13  
Arif ÇALIŞKAN 14 Aralık 2011 Çarşamba 20:52

Tacettin Bey;sen önce kafandaki yanlış yapılanmayı düzelt.İzmirde partiyi bitirdin.6 aydan beri hergün o 3 ilçeyi görevden alacam diye basına mesaj veriyorsun enerjini parti içi mücadeleye için değil içe değil dışa dönük akp 'ye karşı harca.Önce o iki ilçe başkanını kesin ihraçla disipline verdin olmadı,karar çıkmadı,ezildin altında kaldın,kişisel hırslarına yenik düşüyorsun.siyasette önünü göremiyorsun,partiyi bitirdin ,kendini de

Yorumu oyla      21      12  
AMA BAYDINIZ AMA! 14 Aralık 2011 Çarşamba 20:33

SAYIN BAYIR TAVSİYEM BU SEFERDE GÖREVDEN ALAMAZSANIZ GİDİN KENDİNİZİ DENİZE ATIN! BU SİZDEKİ NASIL BİR HIRSDIR ANLAYAMADIM. GÖREVE GELDİĞİNİZDEN BERİ ALACAM, ALACAM, ALACAM! NE BU YAHU? BURAYA YAZIYORUM. GÖREVDEN ALAMAZ VE GÖREVİNE DEVAM EDERSEN BİLMEM ARTIK SANA NE DERLER.

Yorumu oyla      20      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Aygün: 1935’teki mantıkla 1994’teki aynı
Dersim olayları ile ilgili sözleri partide eleştirilere neden olan CHP'li ...
‘Şike yasası Meclis’ten geçmez’ dememeliydim
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Ben cumhurbaşkanının geri gönderme ...
Çıray’dan “Özgener değil Derviş olsun” önerisi
CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, EXPO Yürütme Kurulu Başkanlığı’na ...
 
CHP’li muhaliflerden “Hülleci Tunus” eleştirisi
CHP Konak İlçe Yönetim Kurulu’nda görevden düşürülen muhalif üyeler, Başkan ...
'Bütçe'de reel sektör gündeme alınmadı'
CHP’li Susam, bütçe görüşmelerinde reel sektörün beklentilerinin gündeme ...
CHP'den operasyona Hadis-i Şerifli tepki
CHP Bornova İlçe Başkanlığı, ilçenin görünen noktalarına astığı pankartlara ...
 
AK Parti Bergama'da Ürper Çeşme'de Özen
Delege seçimlerinin ardından kongre süreci devam eden AK Parti İzmir İl ...
İşte Erdoğan'ın masasındaki son anket
Anket çalışmasında Bakanların performansı değerlendirildi. İşte 25 bakanın beğenilme oranları…
Konak operasyonu CHP İzmir’i karıştırdı
CHP Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus’un İl Başkanı Tacettin Bayır’ı by-pass ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva