HABERLER>POLİTİKA
22 Eylül 2011 Perşembe - 12:17

AK Parti İzmir'den polemik yerine davet

Yarın temeli atılacak Konak Tüneli’ne ilişkin tartışmalara girmeyen AK Parti İzmir Teşkilatı, eleştirileri Bakan Yıldırım’ın yanıtlayacağını söyleyerek, İzmir trafiğini rahatlatacak dev proje için düzenlenen törene tüm İzmir halkını beklediklerini söylediler

AK Parti İzmir den polemik yerine davet

İZMİR -  Genel seçim öncesi açıklanan 35 projeden 4’ncüsü olan 2,5 kilometrelik Konak Tüneli’ne temel atmaya hazırlanan ancak İzmir’de bazı yapıların direnciyle karşılaşan AK Parti, halkın ve teşkilatın katılımıyla gövde gösterisini andıran bir törene hazırlanıyor.

Konak Tüneli'nde büyük sancı haberi için tıklayın

Cuma günü (yarın) Yeşildere Yolu üzerindeki Mehmetçik Parkı’nda saat 15.00’da yapılacak törende temeli Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım atacak. Tünel projesinin yaşadığı sorunlara ilişkin konuşmayan bu konudaki tüm soruları Ulaştırma Bakanı Yıldırım’ın yanıtlayacağını söyleyen AK Partililer, “Polemiğe girmek yerine İzmir trafiğini rahatlatacak projeyi hayata geçirmek istiyoruz’ diyorlar. 

Parti adına resmi bir açıklama yayınlayan AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Aziz Demir, İzmir trafiğini rahatlatacak Konak Tüneli'nin temel atma törenine tüm İzmirlilerin davetli olduğunu söyledi. Demir, açılışın 23 Eylül Cuma Günü Saat:15:00’da Yeşildere Mehmetçik Parkı’nda yapılacağını kaydetti.
 
İZMİR TRAFİĞİ RAHAT BİR NEFES ALACAK
Tünelin tamamlanmış haliyle kent merkezi Konak’ın trafik yükünün hafifletmesinin yanısıra Buca’nın knonikleşen trafik problemini de çözeceğine işaret eden AK Parti İl Başkan Yardımcısı Aziz Demir, “2,5 kilometre uzunluğundaki tünel, çift yönlü kullanılacak. Güzelbahçe, Narlıdere, Balçova ve Çeşme gibi İzmir’in batı yönünden sahil yolunu kullanarak gelen araçlar, Bornova, Buca, Gaziemir, Karşıyaka, Çiğli, Kemalpaşa ve Manisa yönüne gitmek için Konak Tüneli’ni kullanarak kent merkezine girmeden Konak’tan Yeşildere’ye bağlanacak. İzmir’in artık kronikleşen trafik sorunu Sayın Bakanımızın İzmir’i projelere boğduğu bu dönemde tarih olacak” diye konuştu.
 
İZMİR İÇİN OMUZ OMUZA ÇALIŞIYORUZ
35 İzmir, 35 Proje" teker teker hayata geçirildiğini belirten Demir, “Bakanımızın da ifade ettiği gibi İzmir’in çılgın projesi budur. Yine Sayın Ulaştırma Bakanımızın taahhüdüyle herhangi bir aksilik yaşanmadığı takdirde 3 yılda proje tamamlacak. İzmir hizmet bekliyor. İzmir sorunlarının çözümüne yönelik adımlar bekliyor. Seçim öncesi İzmir’e yaptığımız tüm vaadleri teker teker hayata geçiriyoruz. 35 proje de bize yetmedi. 35 artı dedik. Tüm AK Parti Teşkilatı olarak birbirinden değerli Bakanlarımızla, milletvekillerimizle tüm İzmir Teşkilatları olarak İzmir için omuz omuza çalışıyoruz. Bizim öznemiz İzmir. İzmir’i EXPO 2020’ye çok farklı bir vizyon, İzmir’ yakışır bir görünümle taşıyacağız. “
 
NELER YAŞANMIŞTI?

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın bizzat açıkladığı ve ‘benim çılgın projem bu’ dediği 2,5 kilometrelik Konak Tüneli’nin önce Mürselpaşa’ya çıkacağı açıklanmış sonra da Yeşildere Yolu üzerindeki Mehmetçik Parkı’ndan başlaması uygun görülmüştü. Büyükşehir belediyesi’nin Uçanyol Projesi’ne entegre edilecek 2,5 kilometrelik tünelin bir ucu Konak Meydanı’nda Doğum Hastanesi yakınlarından çıkıyor. Üç yıl içinde yapılması düşünülen ve yaklaşık 150 milyon TL’yi bulması beklenen maliyetiyle dikkat çeken dev projeye İzmir’in meslek odalarından ciddi itirazlar geliyor. Tünelin projenin, ihalesinin yapılmadığını, böylesine önemli bir iş için öncelikle sağlıklı bir jeolojik zemin etüdü yapılması gerektiğini savunan meslek odaları, SİT kurulu onayı, Ukome kararı gibi önemli ayrıntıların da atlandığını savunarak, bakanlığın yerel seçime dönük siyasi bir hamlesi olarak tanımladıkları projeye dava açmaya hazırlandıklarını duyurdu. Büyükşehir Belediyesi’nin de Uçanyol’un önüne çıkması nedeniyle itiraz ettiği proje hakkında kafalardaki tüm soru işaretlerini Ulaştırma Bakanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın temel atma töreni sırasında yanıtlayacağı kaydediliyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet k ya 22 Eylül 2011 Perşembe 22:52

Reklam yapma demişsin de.Altı üstü 1 km yol demişsin.adam 6 senedir 5.5 kmlik metroyu bitiremediO adamın reklama mı ihtiyacı var yüzlerce projeye imza atmış bir delikanlı anadolu insanı o bu tünel deve de kulak bile değil ama izmirliler hizmet görmediğinden bu projeye bile çok değer veriyor.Kamuoyunu yoklarsanız binali yıldırımın izmire heyecan kattığınıu görürsünüz.

Yorumu oyla      15      7  
mehmet 22 Eylül 2011 Perşembe 17:05

DOGRUYOLDAN GELİP CUMHURBAŞKANIMIZIN MECLİSTE OYLAMADA YANLIZ BIRAKANLAR BUGUN AK PARTİLİYİM DİYE PARASIYLA YER BULMAYA ÇAIŞLMASINLAR TEŞKİLATA KULAK VERİN

Yorumu oyla      17      7  
ercüment şahin 22 Eylül 2011 Perşembe 16:47

ukame,sit kurulu,belediyemasanızdan başınızı kaldırında çevrenize bakın,seçimden beri ulaştırma bakanı yapıcam diyor,bu sürede inceleyip bir görüş oluşturun,bu aşamada sös söyleme hakkınız yok,artık burakratik oligarşı ile koltukta oturup ahkam kesme devri bitti,artık proje ve iş yapma zamanı,merkez alanlarının tafik sorununu çözme konusuda bügüne kadar birşey söylemediniz ve yapmadınız,elin adamı erzincandan geldi,belediye başkanı olmak için var gücüyle çalişıyor.sis sakın saraylarınızdan çıkma

Yorumu oyla      17      6  
izmir 22 Eylül 2011 Perşembe 16:34

izmir'e mega koy diyenler lutfen ankara ve istanbul'un arka bolgelerindeki mega koylere bir baksınlar ,aynı şeyleri orada da görecekler .bunun otesinde her iki sehrin belediyesi borc icinde , merkezi hukumet destegi olmadan hiç bir buyuk projeyi yapamazlar ama izmir bir istisna .

Yorumu oyla      14      9  
Necip 22 Eylül 2011 Perşembe 16:14

İzmir i, yaşanabilir konuma getirecek projeler ne yazık ki kendini İZMİR li sanan kişilerce iptal ettirilmekte yada durdurulmaktadır. İzmirliye en büyük kötülük İzmir liden gelmektedir. Laf kalabalığına gerek yok. Şu particiliği bırakın da, yapılan faydalı her işi alkışlamayı öğrenin biraz. İzmir li olun.....

Yorumu oyla      18      8  
ahmet 22 Eylül 2011 Perşembe 14:50

altı üstü bir tünel 8 senedir bitirilemedi Hatay'da:(

Yorumu oyla      17      8  
helal olsun 22 Eylül 2011 Perşembe 14:48

Bakıyorum da yıllardır İzmirimizi mega köy haline getiren zihniyet bu büyük projeler karşısında korkuya kapılmış. İzmirli artık sadece kaldırım söküp takma hizmetinden bıktı beyler bunu görün.İzmir artık ideolojiye değil hizmete oy verecek.Bunun aksini iddia edenler az kaldı 2.5 yıl sonra tekrar görüşmek üzere .:)

Yorumu oyla      20      8  
izmir 22 Eylül 2011 Perşembe 14:46

Tünel projesi cok olumlu görunmekte ,tebrik ediyoruz , umarız en kısa sürede başlar ve biter.. Ancak şu izlenim doğru olmamış ; tunel projesi yapılmıs ne izmir'li nin ön bilgisi var ne yerelden görüş alınmış ne Belediyelerin haberi var her şeyden önemlisi ne de yerel birimlere bir bilgilendirme yapılmıs , bir sabah aniden yol kenarlarında bir duyuru ile açılış yapılacağını duyurmuşşunuz, sanki Ulastırma bakanlıgına baglı Karayolları bu tuneli izmir'e degil de uzaya yapacak , bunun devlet birimlerinin yerelde olması gereken azami uyuma çok ters düştüğünü düşünüyorum ..

Yorumu oyla      16      10  
ahmet k 22 Eylül 2011 Perşembe 14:09

reklam yapma binali ne çılgını altı üstü 1 km bir tünel

Yorumu oyla      16      15  
bravo dogrusu 22 Eylül 2011 Perşembe 14:04

İşte tavır bu olmalı. akpli olmamama ragmen tünelle ilgili spekulasyonlara hiç değinilmeden izmiri davet oldukça olumlu bir yaklaşım.İzmirde böyle kavgadan uzak hizmete odaklı tavırlar beklıyor

Yorumu oyla      19      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir'de 'Bayır'a karşı' imza hareketi!
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun “İzmir’i kendime bağladım. Kimse karışmasın” ...
Erdoğan'dan İsrailli gazeteciye anlamlı cevap
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün New York'taki BM binasından yürüyerek ...
Sökmen’e genel merkezden jet üyelik!
CHP’ye üye olmayı yaklaşık 10 ay bekleyen ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ...
 
CHP Konak'ta olağanüstü toplantı
CHP Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus belediye meclis grubu ile olağanüstü toplantı yaptı.
Akay'dan Ahilik Haftası mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Ahilik Kültürü Haftası ile ilgili bir mesaj yayınladı.
CHP Buca Gençlik Kolları Kalmaz’a emanet
CHP Buca Gençlik Kolları Başkanlığı’na Serkan Kalmaz atandı. Kalmaz, yaptığı ...
 
CHP'den 'füze kalkanı' tepkisi
CHP, Türkiye'ye kurulacak füze kalkanına tepkisini, 81 ilde basın açıklaması yaparak gösterdi.
Erdal Aksünger Belediye ve STK stantlarını ziyaret etti
CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger çalışmalarına aralıksız devam ediyor. ...
''Görev verilirse hayır demem''
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır'ın yerine göreve atanacağı öne sürülen ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva