HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Ekim 2009 Cuma - 00:00

Başkandan samimi itiraf...

Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin'in canlı yayında "Ben CHP'nin başkanıyım. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapması gereken işi yaparak AK Partili iktidara prim sağlayamam’” demesi tepki çekti. Sözünün arkasında duran Başkan, ’“Okullar Bakanlığın işi’” dedi.’

Başkandan samimi itiraf...

 
CHP'li Başkan Bekir Keskin, önceki gece yerel ÖRT Televizyonu'nda Eray Kılcı'nın hazırlayıp sunduğu 'Randevu' programında, vatandaşlardan gelen soruları yanıtladı. Sunucu Kılcı, vatandaşın gönderdiği, "Okul bahçelerine neden asfalt dökülmüyor?" şeklindeki soruyu yönelttiği Başkan Keskin şu yanıtı verdi: "Ben CHP'nin Belediye Başkanı'yım. Partimin çıkarları doğrultusunda hareket etmek zorundayım. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapması gereken işi kendim yaparak AK Partili iktidara prim sağlayamam."
 
Başkan Keskin’’in bu sözleri tepki çekti. AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Ali Hadim, parti binasında basın toplantısı düzenleyerek, CHP'li Başkan Keskin'i sert şekilde eleştirdi. Toplantıya AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve Ödemiş Belediyesi eski Başkanı Mahmut Badem de katıldı. Hadim, "AK Parti olarak başta Ödemiş için, Küçük Menderes Havzası için var gücümüzle çalıştık. 2004'te AK Parti'den seçilen Mahmut Badem belediye başkanlığı koltuğuna oturduğu gün parti rozetini çıkartarak Ödemiş'e ve ilçe halkına hizmet etmek için çalışmaya başladı. Sadece Ödemiş Belediyesi'nin rutin sorunları değil, havzayı ilgilendiren projeleri hayata geçirmek için gerekli girişimlerde bulunuldu" dedi.
 
MHP Ödemiş İlçe Başkanı Metin Kıllı ise, "Belediye başkanı seçimden sonra tarafsız olmalı. Belediye başkanı normal şartlarda halkındır. Bir partinin başkanı diye bir şey olamaz. Nereye, ne yaparsa yaparsın Ödemiş'e mal edilmelidir" dedi.
 
DP İlçe Başkanı Bilal Bahadır, Belediye Başkanı Bekir Keskin'i haksız bulduğunu ifade ederek, "Sayın Belediye Başkanımız Bekir Keskin'in okulların asfaltlanması konusundaki görüşlerine, AK Parti hükümetinin prim yapacağı düşüncelerine katılmıyorum. Bir belediye başkanı, siyasi görüşü ne olursa olsun, halkın başkanı olmak zorunda. Önemli olan Ödemiş'e hizmetin yapılmasıdır. Bizce kimin yaptığı önemli değildir" dedi.
 
'SÖYLEDİKLERİMİN ARKASINDAYIM'
Canlı yayında sarfettiği sözlerinin arkasında olduğunu, ancak hizmet önceliğine önem verdiğini söyleyen Keskin, "Ödemiş'te Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okulların bazı ihtiyaçlarının giderilmesinde kaynakların belediyelerce aktarılması doğru olsa da, kendi ödenekleri dahilinde yapılmalı. Atatürk büstü, okul bahçesinin asfaltlanması belediyelerin görevi değil. İstekler o kadar arttık ki, öz kaynaklarımızı zorluyor. Milli Eğitim de belediyelerden kaynak aktarılıyor diye her konuyu bize yüklemeye çalışıyor. Bu yükü kaldıramayız. Bunu merkezi hükümetin kaynakları ile mi yapacağız, yoksa bizim kaynaklarımızla mı yapacağız bunu irdelememiz gerekli. Bu konuyu Kaymakam ile de görüşeceğiz." dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’’in Ankara ’‘markajı’’ sürecek
Son Ankara temasları değerlendiren İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon ...
İKK’’dan eski vali Köksal’’a ziyaret
İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu üyelerinden oluşan bir ...
Buca’’da ’‘üreten kadınların’’ pazarı’…
Buca’’da ’“Üretici Kadınlar Pazarı’” kurulması konusunda ilk adım atıldı, ...
 
Yerel Yönetimler ve Sol Paneli’’ne büyük ilgi
Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’’nde CHP Bornova İlçe Başkanlığı ...
Kültür Çalıştayı 'sezonu' açıyor...
Alanlarında uzman kültür-sanat ve tasarım aktörleri ile kanaat önderlerini ...
Gaziemir'in bütçesi 37 milyon TL
Gaziemir Belediyesi Ekim ayı 2. olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. ...
 
Egeli Balıkçılar sorunlarını 'birliğe' anlattı...
Su Ürünleri Merkez Birliği Başkanı Ramazan Özkaya, balıkçıların sorunlarının ...
Arınç: Otoyol ve Gediz’’in takipçisiyim
Kocaoğlu başkanlığındaki İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu üyelerinin ...
Çiğli’’ye tam donanımlı üst geçit
Büyükşehir Belediyesi’’nin Çiğli Anadolu Caddesi’’nde yaptığı 5 asansörlü-yürüyen ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
157. yaş günü sürprizi körfezin ölü balıkları!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (7) 'Yazlık Sinemalar'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva