HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Ekim 2009 Cuma - 00:00

İzmir’’in Ankara ’‘markajı’’ sürecek

Son Ankara temasları değerlendiren İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu üyeleri, ’“İzmir’’in haklarının korunması için yılmadan kapı kapı dolaşacağız’” görüşünde birleşti. ’

İzmir’’in Ankara ’‘markajı’’ sürecek

Başkan Kocaoğlu, lobi çalışmalarının süreceğini söyledi.
 
Geçtiğimiz haftalarda belirledikleri ’“İzmir’’in öncelikli projeleri’”nin gerçekleştirilmesi konusunda lobi çalışmalarını yoğunlaştıran İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu üyeleri, Ankara nezdinde başlatılan temasların olumlu gittiğini ve uygulanan ’“sıkı markaj’” yönteminin ’“doğru bir hareket’” olduğunu söyledi.



İzmir Ticaret Odası Meclisi ve  İZKA Kalkınma Kurulu Başkanı Necip Kalkan, ’“Doğru bir harekette bulunduğumuzu düşünüyorum. İzmir’’in haklarının korunması ve söke söke alınması için bunları yapmak lazım. Yılmadan, usanmadan; konularımızı bakan bakan ve kapı kapı çözmeye çalışacağız’” diye konuştu.
 
Ankara temaslarını değerlendiren Kalkan, ’“Yıllardır Doğulu ve Güneydoğulu milletvekillerinin yaptığını İzmirliler artık yapmaya başladı. 81 arkadaşın ortak düşüncesi, İzmir’’in hayrına olduğu. Bunları da yatırımların hızlandırılmasıyla yapacağız. Sayın Arınç’’ın bu noktada desteği çok önemli. İzmir, Manisa’’nın komşusu ve buradaki kalkınma hareketini Manisa’’dan koparmak mümkün değil. İzmir-İstanbul yolu ile Gediz’’in kirlenmesi ve havzanın temizlenmesi konuları Manisa için de çok önemli. Otoyolun İzmir’’den başlaması, Manisa’’dan başlaması anlamında. Bu konularda ortak hareket etmek istiyoruz’” dedi.
 
’“İyi netice alacağız’”
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ise İzmir’’in gelişmesi ve kalkınması için yapılması gerekenleri ilgili yerlere, doğru kişilere, doğru platformda anlatmak ve takip etmenin, İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’’nun önemli bir görevi olduğunu belirterek şöyle devam etti: ’“İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız önderliğinde 80 kişinin toplandığı bir ortamda alınmış olan kararları uygulama düşüncesiyle Ankara’’ya gittik. Çözüm bulunması gereken 5 konu vardı. Projelerimizi anlattık, olumlu buldular. VOB’’dan sonra ikinci ziyaretimizi Sayın Arınç’’a yaptık. Son derece de başarılıydı. Özellikle İzmir ’– İstanbul Otoyolu ve Gediz’’in kirlenmesi konuları üzerinde durduk. Biliyorsunuz, Gediz sadece İzmir’’in değil Manisa ve Uşak’’ın da sorunu. Bunları Sayın Bülent Arınç da aynı şekilde belirtti. Ayrıca müze yapılması gibi, kruvaziyer limanı gibi diğer düşünceleri de paylaştık. Bunlarla ilgili dosyayı verdik.  İnşallah iyi netice alacağız.’”

’“Takipçisi olacağız’”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da değerlendirmesinde, 5 aydır devam eden İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu’’nun hızlı bir şekilde hareket ettiğini söyledi.
 
Geçtiğimiz Cumartesi günü Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Pazar günü Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Pazartesi günü Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Perşembe günü de Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile İzmir’’in meselelerini görüştüklerini hatırlatan Başakn Kocaoğlu, ’“Bu görüşmeler çok verimli geçti. Bülent Arınç Bey, hem Gediz’’in kurtulması konusunda hem diğer konularda çok ciddi destekler verecek. Dileklerimizin, isteklerimizin yerinde olduğunu belirtti, özel notlar aldı. Ayrıca kendisine dosyaları verdik. Mutabık kalarak belirlediğimiz 5 konu üzerinde lobi çalışmalarını sürdürüyoruz. Önümüzdeki günlerde takipçi olmaya devam edersek, bu projeleri gerçekleştiririz’” dedi.
 
İnciraltı’’nın planlanması konusunun üzerinde de önemle durduklarını kaydeden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, ’“Kültür Bakanlığımızla birlikte çalışmaktayız. Burasının en kısa zamanda planlanması ve İzmir’’e yatırımcıların çekilmesi gerekiyor. 4 günlük Ankara çalışmasından son derece memnunum, bundan sonra gelişmeleri takip edeceğiz’” şeklinde konuştu.
 
Ankara’’daki temasları sırasında Müzeler Genel Müdürü ile Ege Medeniyetleri Müzesi’’nin yeri konusunda görüştüğünü hatırlatan Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti:
’“Milli Emlak ile görüşmelerimiz oldu. 1/100.000’’lik plan ve 1/25.000’’lik plan arasındaki uyumsuzlukları gidermek için ÇED Genel Müdürlüğü’’nde, Çevre ve Orman Bakanlığı’’nda görüşmeler yaptık. Ayrıca DGM binasının 1/9’’unun alınmasını için TEDAŞ Genel Müdür Yardımcısı ile görüştük. TCDD Genel Müdürü ile de projede zamanı iyi kullanmak için Aliağa-Menderes’’i son bir gözden geçirdik.’”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İKK’’dan eski vali Köksal’’a ziyaret
İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu üyelerinden oluşan bir ...
Buca’’da ’‘üreten kadınların’’ pazarı’…
Buca’’da ’“Üretici Kadınlar Pazarı’” kurulması konusunda ilk adım atıldı, ...
Yerel Yönetimler ve Sol Paneli’’ne büyük ilgi
Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’’nde CHP Bornova İlçe Başkanlığı ...
 
Kültür Çalıştayı 'sezonu' açıyor...
Alanlarında uzman kültür-sanat ve tasarım aktörleri ile kanaat önderlerini ...
Gaziemir'in bütçesi 37 milyon TL
Gaziemir Belediyesi Ekim ayı 2. olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. ...
Egeli Balıkçılar sorunlarını 'birliğe' anlattı...
Su Ürünleri Merkez Birliği Başkanı Ramazan Özkaya, balıkçıların sorunlarının ...
 
Arınç: Otoyol ve Gediz’’in takipçisiyim
Kocaoğlu başkanlığındaki İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu üyelerinin ...
Çiğli’’ye tam donanımlı üst geçit
Büyükşehir Belediyesi’’nin Çiğli Anadolu Caddesi’’nde yaptığı 5 asansörlü-yürüyen ...
Ruslar'dan İzmir'e turizm ziyareti
Rus Turizm Yazarlar Birliği Başkanı Anatoly Kovalev ve beraberindeki heyet ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
157. yaş günü sürprizi körfezin ölü balıkları!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (7) 'Yazlık Sinemalar'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva