HABERLER>EGE
23 Haziran 2024 Pazar - 21:14

Başkan Zeyrek söz verdi... Yaraları Büyükşehir saracak!

Geçtiğimiz günlerde Manisa'nın Salihli ilçesinde çıkan yangınların ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, yanan alanlardaki bölge halkını ziyaret etti. Başkan Zeyrek, yangından dolayı zarar gören vatandaşların yanlarında olduklarını belirterek, "Doğal afetlerden ve yangınlardan ziyan gören tüm vatandaşlarımızın her vakit yanında olacağız. Bu ziyanların bir an evvel giderilmesi için çalışmalara başlayacağız. Yanan konutumuzun tamiratını Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak üstlendik" dedi.

Başkan Zeyrek söz verdi... Yaraları Büyükşehir saracak!

Manisa'nın Salihli ilçesine bağlı Yağbasan ve Karasavcı Mahalleleri ortasındaki makilik alanda Cuma günü öğle saatlerinde çıkan yangın gece saatlerinde denetim altına alındı. Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye takımlarının 14 arazöz, 6 tanker, 2 ekskavatör, yakıt tankeri ve 44 işçi ile söndürme çalışmalarında Orman Genel Müdürlüğü, Vilayet Jandarma Komutanlığı, başka kurumlar ve vatandaşların da takviyesiyle 9 hava aracı 51 söndürme takımı, 9 iş makinesi ve 337 işçi yer aldı.

Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek,Salihli Belediye Lideri Mazlum Işıklı, Salihli Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, Manisa Vilayet Jandarma Kumandanı Tuğgeneral Zafer Tombul, Vilayet Tarım Müdürü Metin Öztürk, Manisa Vilayet Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Pıhtılı ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Gürhan İnal ile birlikte iki mahallede incelemelerde bulunarak, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, “Bu tip yangın ve doğal afetler Manisa’mızda ve ülkemizde son 1 ayda çok artış gösterdi. Çok şükür sevinecek bir noktamız var. Salihli ilçemizde can kaybının olmaması meydana gelen yangında bizleri sevindiren yan oldu. Bundan sonraki aylarda iklim değişikliği ve hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyretmesinden ötürü bu tip yangın olaylarını tahminen yaşayacağız. Bütün kurumlarımız 7/24 hazır kıta bekliyor. Ancak daha da değerlisi daima birlikte, topyekün gayret etmemiz ve halkımızın da bu bilince ulaşmasıdır. Manisa’mızın, iklim değişikliklerinden ötürü çok az yağmur alması otlarımızın kurumasına sebep oldu. Manisa, yangınlardan en çok etkilenen vilayetlerin başında geliyor. Geçen yıl bu ay 850 olan yangın hadisesi şu an itibariyle 1739’a çıktı. Bunlardan 1164’ü ot ve anız yangını 57’si orman yangını, 518 tanesi de konut ve iş yerlerinde olan yangınlardır.

Başkan Zeyrek, “Geçen yılın yaklaşık 2 katından fazla yangın olayı ile karşı karşıyayız. Biz Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak 57 itfaiye noktasında 153 araç ile 622 işçimiz gece gündüz demeden canlarını dişlerine takarak, kendi canlarını hiçe sayarak, yangınların içine daldılar. AFAD olsun, Orman Müdürlüğü olsun, gönüllülerimiz ve devletin tüm kurumları üzerlerine düşen her şeyi yapıyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak son mecliste karar aldık. Artık doğal afetlerden ve yangınlardan ziyan gören tüm vatandaşlarımızın her vakit yanında olacağız. Karasavcı Mahallemizde maalesef yanan bir konutumuz var. 1 traktör kullanılamaz durumda. 2 büyükbaş hayvanımızdan biri telef oldu oburu yaralı. Hem Valiliğimiz hem devletimizin tüm kurumları ve Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak bu ziyanların bir an evvel giderilmesi için çalışmalara başlayacağız. Yanan konutumuzun tamiratını Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak üstlendik” dedi.

 
Zafer Algöz'den Başkan Tugay'a: Saygısızlık ediyorsun!
 
Kıyı eyleminde arbede... Otel yetkilileri polis ve gazetecilere saldırdı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otomobil çarptı... Elektrikli bisikletteki kardeşler yaralandı
Kütahya'da 13 yaşındaki A.K.’nın kullandığı ve ablasının Hatice K.'nın ...
Arabayla çarpıştı... Motosiklet sürücüsü öldü!
Aydın'ın Didim ilçesinde otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü, kaldırıldığı ...
Klasik tutkunları Afyon'da buluştu
Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde yaklaşık 500 aracın yer aldığı Klasik ...
 
Tatilciler gitti, çöpleri kaldı... 8 günde 9 bin ton atık!
Muğla'nın dünyaca ünlü turistik ilçesi Bodrum, 9 günlük Kurban Bayramı ...
Bodrum'da tatilin son gününde hareketlilik
Muğla'nın Bodrum ilçesinde Kurban Bayramı tatilinin son gününde sahillerde ...
Otomobil yandı, alevler ormana sıçradı
Muğla'nın Menteşe ilçesinde yanan otomobilden ormana sıçrayan alevler, ...
 
30 dönüm zeytinlik kül oldu
Aydın'ın Çine ilçesinde zeytinlikte çıkan yangın, havadan ve karadan müdahaleyle ...
Muğla'da 10 kilometrelik araç kuyruğu
Kurban Bayramı tatili için Muğla'nın turistlik bölgelerine gelen tatilcilerin ...
Henüz 21 yaşındaydı.... Trafik levhası sonu oldu!
Muğla'nın Milas ilçesinde yol kenarındaki trafik levhasına çarpan motosikletin ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva