HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Ağustos 2024 Cuma - 11:45

Başkan Tugay'dan yangın bölgesi için acil çağrı: Havadan daha fazla destek bekliyoruz!

Kentte yaşanan yangınlar hakkında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, arazi şartlarından kaynaklı karadan müdahalenin zor olduğunu belirterek “Yukarıdan müdahale için daha fazla çalışma bekliyoruz. Arkadaşlarımız takip ediyor. Bölgedeki tüm ekiplerimiz ile koordinasyon halindeyiz” sözleriyle çağrıda bulundu

Başkan Tugay dan yangın bölgesi için acil çağrı: Havadan daha fazla destek bekliyoruz!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Karşıyaka ilçesi Yamanlar Dağı Karatepe mevkiinde ormanda, dün saat 21.00 sıralarında, henüz bilinmeyen nedenle başlayan orman yangını büyümeye devam ediyor.

Yerleşim yerlerine yaklaşan yangına arazi şartları nedeniyle karadan müdahalede zorlanılırken, havadan müdahale ise sürüyor.  Bayraklı ilçesini de kapsayan ve rüzgarın etkisi ile kuvvetini arttıran yangın hakkında Egedesonsöz’e konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay dikkat çekici hava desteği çağrısında bulundu.

RÜZGAR SIKINTI YARATIYOR
Rüzgarın müdahalede zorluk çıkardığını belirten Başkan Tugay, “Rüzgar yangının etkisini bir çok yere dağıtıyor.  Arkadaşlarımız kontrol altına almak için yoğun şekilde çalışıyorlar. Rüzgar nedeniyle sıkıntı var. Bazı evlerin çatılarına alevler sıçradı ancak bölgedeki ekiplerimiz anında müdahale ederek büyümeden söndürdü” ifadelerini kullandı.

KOORDİNASYON HALİNDEYİZ
Arazi şartlarından kaynaklı kara araçlarının yeterli müdahaleyi yapamadığını vurgulayan Başkan Tugay, “Biraz yukarıdan müdahale için daha fazla çalışma bekliyoruz. Arkadaşlarımız takip ediyor. Bölgedeki tüm ekiplerimiz ile koordinasyon halindeyiz” dedi.




TUGAY'DAN YANGIN RAPORU: SON DURUM NE?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, dün akşam Karşıyaka Yamanlar Dağı Kartepe mevkiinde başlayarak büyüyen ve söndürme çalışmaları hızla devam eden orman yangınına ilişkin durum değerlendirmesinde bulundu. 

Başkan Dr. Cemil Tugay, “Yangın dün gece Yanmanlar Dağı’nda ormanlık alanın içinde başlamış bir yangın. Orman yangınına müdahale için arkadaşlar gerekeni yapmış. Sabah saatlerinde rüzgarın etkisiyle dağın eteklerinde olan Bayraklı’nın bazı mahallelerine çok yaklaştı. Yangın bazı evlere maalesef etki etti. Çok geniş bir alanda yay şeklinde birçok alanda yangın var. Bir anda rüzgarın etkisiyle yangın sıçradı. Valilik yetkilileri rüzgar nedeniyle havadan müdahalelerin yeterli yapılamadığını belirtti” diye konuştu. 

Son durumu aktaran Başkan Tugay, “Son durumda Karşıyaka’da bir küçük sanayi sitesi var. Orada devam eden bir yangın var. Yoğun olarak arkadaşlarımız ona müdahale ediyorlar. Bayraklı’nın Körfez Mahallesi’nde, Doğançay Mahallesi’nde yoğun bir müdahale var.  Seyir Tepesi eteklerinde bir bölge var. Çiğli’ye kadar uzanmış durumda. Çok geniş bir alanda ne yazık ki devam ediyor. Rüzgar çalışmaları zorlaştırıyor. Bazı evler ve iş yerleri ne yazık ki yangından etkilendi. Şu ana kadar bize gelen bilgide yaralı ya da bir ölüm vakası yok. İlçe belediyemizin su tankerinin yandığına dair bir bilgimiz var. Devam ediyor yangın ve biz de tüm gücümüzle o bölgedeyiz. Bir talihsizlik de aynı anda dün gece Kemalpaşa’da ve Çeşme’de de yangın çıkmıştı. Ona da arkadaşlarımız müdahale ediyor. Hatta Salihli’de de yangın çıkmıştı ona da müdahale ediliyor. Birimde olan herkes çağırıldı. Tüm birimlerimizle sahadayız. Tehlikeli olan bölgeler boşaltıldı. Can kaybı inşallah hiçbir şekilde olmayacak. Ancak maddi hasar da yanan ormanlar da hepimizi çok üzüyor. Çok yakından takip ediyoruz. Çok yoğun bir çalışma var. Bazı noktalarda durdu ama rüzgar çok şiddetli. Tepeye doğru döndü rüzgar. Yerleşim yerleri için ilerleyen bir tehlike yok gibi görünüyor şu an” ifadelerini kullandı. 

Başkan Tugay, “Çevre illerden de yardım gelecek. Evleri zarar görenler için barınma ve yiyecek desteğinin ardından evlerinin onarımı için de destek vereceğiz.  Yurttaşlarımıza kalacak yer ayarladık, onları açıkta bırakmayacağız” şeklinde konuştu.

İzmir İtfaiyesi, 730 personel, 100’e yakın araç ve belediyenin diğer birimleri ile birlikte yangın söndürme çalışmalarını sürdürüyor. Onur Mahallesi’nin bir kısmı boşaltıldı. Sancaklı Köyü ve Doğançay’da çok sayıda ev hasar gördü. Karşıyaka Seyir Tepesi’nin alt tarafında yer alan Karşıyaka Belediyesi’nin şantiyesi ile özel bir işletmeye bağlı ayrıştırma tesisine yangın ulaştı. Birçok işyeri yanarken, yoğun kara dumanlar, gökyüzünü kapladı. Sanayi sitesinin bir bölümü boşaltıldı. Veteriner İşleri ve Halk Sağlığı Daire Başkanlığı ekipleri Karşıyaka ve Bayraklı belediyelerinin barınaklarındaki sokak hayvanlarının tahliyesini yaptı. 

 
Göztepe İzmir'de Fenerbahçe'yi zorluyor
 
17 Ağustos depreminin üzerinden çeyrek asır geçti
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Şiki Baba 16 Ağustos 2024 Cuma 12:55

İzmirde yeşile dair hiçbirşey kalmadı. Son yıllarda bilinçli bir şekilde artıyor caydırıcı hiçbir yasa olmadığı gibi yanan yerlerde ormana değil ranta açılıyor.

Yorumu oyla      7      0  
16 Ağustos 2024 Cuma 12:40

sende de ne ayak varmış ya..

Yorumu oyla      3      5  
AK GANDALF 16 Ağustos 2024 Cuma 12:22

KENTSEL DÖNÜŞÜM sen ciddimisin olaya bak arkadaş koyun can derdnde kasap et bi sorunun varsa gideceksin belediyeye bu durumda bunu buraya yazman ne kaa ayıp

Yorumu oyla      10      1  
KENTSEL DÖNÜŞÜM 16 Ağustos 2024 Cuma 12:03

İZMİR KONAK BALLIKUYU KENTSEL DÖNÜŞÜM NE ZAMAN YAPILACAK, ALLAH RIZASI İÇİN HİZMET GELSİN...EVLERİMİZ ARABA GEÇTİĞİNDE SALLANIYOR... ÇARE YOK MU ?

Yorumu oyla      2      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Baba'ya Karşıyaka'da vefa!
İzmir’e olan sevdasını hizmet aşkıyla birleştirerek kente ve kentliye ...
Konak’ta metruk bina seferberliği
Konak Belediyesi, vatandaşların huzuru ve güvenliği için ilçe genelindeki ...
Gaziemir'in Boccia Takımı zirvede!
Gaziemir Belediyesi Spor Kulübü Boccia Takımı, Boccia Türkiye Şampiyonası’nda ...
 
Başkan Önal yangın bölgesinden bildirdi: Havadan müdahale yetersiz!
Yangın bölgesinden açıklamalarda bulunan Bayraklı Belediye Başkanı İrfan ...
İyi ki doğdun Winner
Dünya Fil Günü'nde İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı’nda ailesi ...
Retrobüs, Çim Konserleri’nde eğlenceyi doruğa çıkardı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlenen ...
 
Metrodan hastaneye ulaşım kolaylaşacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu İzmir ...
İmzalar atıldı... Bornova ve Manisa'dan tarımsal işbirliği!
Bornova Belediyesi, coğrafi işaretli Bornova Kınalı Bamyası ve Misket ...
Doğal gaz çalışmasının tarihini Selçuklular belirleyecek
Selçuk’ta çarşı içerisinde başlayacak olan altyapı çalışmaları öncesinde ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva