HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Aralık 2021 Perşembe - 09:22

Başkan Tugay'dan 'ayrımcılık' isyanı: CHP'li belediyeler mucizeler yaratıyor

AK Partili ve Cumhuriyet Halk Partili belediyeler arasında ayrımcılık yapıldığına dikkat çeken Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, "İzmir’e yapılan haksızlık açıkça görünüyor. Örneğin AK Partili Gaziantep'te çok müze var, hükümet destekli müzeler. İzmir, bu destekleri alamadı. Oralarda daha fazla hükümet kaynaklı destek var. CHP'li belediyeler, ellerindeki kısıtlı kaynaklarla mucizeler yaratıyor. O para bizde olsa çok daha muhteşem şeyler yaparız. CHP iktidara geldiğinde böyle bir ayrımcılık olmayacak" dedi.

Başkan Tugay dan  ayrımcılık  isyanı: CHP li belediyeler mucizeler yaratıyor

EGEDESONSÖZ - Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Sonsöz TV'nin konuğu oldu. Gazeteci Fatih Yapar'ın sorularını yanıtlayan Tugay, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen Kayseri kampını değerlendiren Başkan Tugay, sorunların tüm belediyelerde olduğunu gördüklerini belirtirken, "Verimli ve başarılı bir toplantıydı. Her şeyden önce bir araya gelmek önemli. Herkes birbirini tanıyor, bu nedenle ortak bir duyguda buluşma havası oluyor. Onu çok güçlü hissettim. Çünkü sorunlarımız ve geleceğe dair beklentilerimiz ortak. Gördük ki sadece sizin belediyenize ait değil, aynı sorunu onlarda yaşıyor. Çevredeki ilçelerin sorunları da ortak.  Daha çok partinin genel merkeziyle belediye başkanlarının dertleşmesi, düşüncelerini anlatması denecek bir buluşma. MYK, parti meclisi ürettiği fikirler, projelerle belediye başkanlarının yaşadıkları ve deneyimleri buluşturuluyor" dedi.

SON DAKİKAYA KADAR SALONDAN AYRILMIYOR
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çok dikkatli biri olduğuna da dikkat çeken Tugay, "Çok dikkatli çok kararlı ve takipçi bir insan. Son dakikaya kadar salondan ayrılmıyor. Bizim dışımızda da programlar yapıyor. Özel olarak, bizim siyasi açıdan zayıf olduğumuz iller seçiliyor. Belediye başkanları olarak saha çalışması yapıyoruz. Hem de Genel Başkan STK’larla vs. buluşmalar yapıyor. Genel seçimin önümüzde çok yakın bir hedef olması nedeniyle herkesin işbirliği içerisinde olması üzerine konuşuldu. Partinin politikalar ile ilgili önemli kararları var. Burada genel merkezin kararlarını etkileyen konuşmalar oluyor. O nedenle demokratik bir ortam deniyor. Genel merkezi eleştiren, başka belediyeyi, milletvekilleri eleştiren çok oldu. Amaç, karalamak değil, hatayı düzeltmek... Aile içinde olan konuşmalar" ifadelerini kullandı.

O PARALAR BİZDE OLSA, DAHA MUHTEŞEM İŞLER YAPARIZ
CHP'li belediyelerin, AK Partili belediyeler kadar yardım alması durumunda çok daha iyi işler yapacağına vurgu yapan Tugay, şu tespitlerde bulundu:

"Kayseri’nin geniş caddeleri var, şehir planlaması açısından hepimizi etkiledi. Ama maalesef bu AK Partili başkanların eseri, başarısı değil. Alman bir şehir plancının düzenlemesi sonucu olan bir şey. Onun dışında etkileyici bir şey vardı, diyemem. Problemleri çok. En ağırı hava kirliliği. Bir de çok yüksek binalar yapılmış. Deprem korkusu yok orada tabii. Oysa doğası güzel bir yer. Sanayi kenti biliyorsunuz. Sosyalleşme açısından da pek iyi değil. Oysa İzmir de sosyal yaşam çok güçlü. Her noktada sosyalleşme içerisindeler. Bunlar bizim üstünlüğümüz. Gittiğimiz AK Partili belediyelerde açıkça hükümetin desteğinin olduğunu görüyoruz. İzmir’e yapılan haksızlık açıkça görünüyor. Örneğin Gaziantep'te çok müze vardı. Hükümet destekli müzeler. İzmir bu destekleri alamadı. Bu bir gerçek. Gözlemlerimiz bu yönde. Oralarda daha fazla hükümet kaynaklı destek var. CHP'li belediyeler ellerindeki kısıtlı kaynaklarla mucizeler yaratıyor. O para bizde olsa çok daha  muhteşem şeyler yaparız. CHP'nin iktidara geldiğinde bu tür farkların olmayacağını söylemek istiyorum. Biz çalıştayda da bunu konuşuyoruz. Ayrımcılık doğru değil. Yarın öbür gün iktidar olacağız ve biz insanları ayırmayacağız. Biz bütün yurttaşların eşit olduğunu ve bütün kamu kaynaklarının insanlara eşit dağıtılması gerektiğini savunuyoruz."

KARŞIYAKA'NIN STAT VE HASTANE İHTİYACI VAR
AK Partili isimlerin CHP'li Belediyelerin Ankara'da bekleyen hiçbir projesi yok söyleminin doğru olmadığını, Karşıyaka'dan örnekler vererek anlatan Başkan Tugay, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bizim en başından beri bir stat sorunumuz  var. Bu konuda Gençlik ve Spor Bakanlığı tahsis edilmiş alan var. Biz bu araziye proje yaptık, stat yapılacağı söylendi. İzmir Büyükşehir'in eski Belediye başkanı ve Karşıyaka Belediyesi eski başkanı, açtıkları dava ile bize engel olundu, deniliyordu. Sonra ben belediye başkanı oldum, eski stadın olduğu yerin karşısında oturan biriyim ve oranın eski havasını ve tarihi geçmişini bilmiyorum. Manevi olarak değerli bir yer. Ben eskiden beri stadın orada yapılmasını istedim. Şehir içinde stat yapılırsa sorunlara yol açar mı, diye tartışmalar oldu. Bizim de bunu netleştirdiğimizi düşünüyorum. Eski Kadıköy Belediye Başkanı ile de bunu görüştük. Kendisi de şehrin içinde olmalı ve bu sayede yürüyerek gidip gelineceği için trafiğe neden olmaz demişti. O dakikadan sonra buna emin oldum. Maç öncesi ve sonrası da esnaf da bu hareketlilikten faydalanıyor. Hatta otopark sorunu bile yaşanmıyor. Otopark ile ilgili Encümen kararı almamız lazımmış, onu hemen çıkarttık. Şimdi neyi bekliyoruz? Para yok deniliyor. Bize para yok ama başka yerlere var! Bu nedenle stat konusu önemli örneklerdendir. Bunun haricinde mesela tapu dairesi. Karşıyaka'nın tapu dairesi Alsancak'ta. Karşıyaka'da yapmak için yer yok mu? Var. Hastane konusunda da insanlar Çiğli'ye gidiyor. Çok mağdur oluyor. Bizim semt hastanesine ihtiyacımız var. Karşıyaka'da yaşayıp sağlık hizmeti ihtiyaç duyan bir vatandaşın gidebildiği hastane, öze hastane. Çiğli Tramvayı tamamlanırsa belki gidip gelmek rahat olabilir ancak eski bir Karşıyaka Devlet Hastanesi doktoru olarak biliyorum, Karşıyaka'nın kesinlikle hastaneye ihtiyacı var. Şehir hastanesine insanlar gelsin, orası yüz de70 doluluğa ulaşsın diye burası mağdur edilmemeli. Devletin temel hizmetleri var. Bunlardan biri sağlık.  Sağlık hizmetini insanların kolaylıkla ulaşmasını sağlamalısınız."

PARASINI VERİP KİRALAYALIM DİYORUZ, KABUL ETMİYORLAR
TCDD'den istedikleri ancak kendilerine devredilmeyen eski tren istasyonu ile ilgili de sitemde bulunan Tugay, "Devlet Demir Yollarının eski tren istasyonu binası var. Şu an orası boş. Bir kafeteryaya işletmesi için verilmiş geçmişte ancak vatandaşlar bundan çok rahatsız olmuş. Göreve geldiğimde ruhsata aykırı işlemler yapıldığını gördük ve ceza işlerimler uyguladık. Sonrasında işletme kapandı. Biz bundan sonra en az 10 defa tüm yetkililer ile görüştük ve Karşıyaka Belediyesi'ne sosyal ve kültüre amaçlı kullanalım dedik. 2,5 senedir hiçbir şekilde vermediler. Yazılara cevap gelmiyor, görüşmelerde olumsuz karşılanıyor. Orası boş… Şehrin göbeğinde. Bizim Gaziler Derneğimiz var, onlar kullansın istiyoruz. İKEV gibi bir vakfımız var, orası kullansın diyoruz, müze kütüphane isteniyor, bunlar da kullanılacak. Bizim bunları yapmamızı istemediğimiz için vermiyorlar. Şu an içerisi büyük ihtimalle harap durumda. Dışında da terk edilmiş halde. Biz parası ile kiralayalım diyoruz ancak onu da kabul etmiyorlar" ifadelerini kullandı.

DÜZELTİLMEZSE HUKUKİ SORUNLAR YARATIR
Karşıyaka adın bakanlıklarda senelerdir bekleyen kararların olduğunun da altını çizen Tugay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Senelerdir bekleyen bazı kararlar var bakanlıklarda. Mesele Karşıyaka Kıyı Kenar Çizgisi ile ilgili mevcut olan kıyı ile harita üzerindeki kıyı kenar çizgisi birbirini tutmuyor. Orada sorunlu kamusal alanlar var. Düzeltilmediği takdirde hukuki olarak işin içinden çıkılamayacak durumlar var. Aziz Kocaoğlu döneminde yazılar yazılmış bizde hatırlattık ancak cevap yok."

TERSANENİN KALDIRILMASI ÖNEMLİ
Başkan Cemil Tugay, ilçe sınırları içerisinde yer alan ve daha önce taşınıp taşınmayacağı konusunda tartışmalar yaşanan tersane ile ilgili de kaldırılması gerektiğini ifade etti:

“Şu an için öyle düşünülmüyor. Ancak bizim önerimizi dinlemeye niyetli bir iktidar olursa gelecekte tersanenin oradan gidebileceğini düşünüyorum. O alan, İzmir'in en iyi alanlarından bir tanesi. İyi derken, AVM falan değil, marina olmaya çok uygun. Körfezin içinin yük gemlilerinden arındırılması gerektiğini düşünüyorum. Körfezi işgal eden veya kirleten alanlardan bir tanesi olduğunu düşünebiliriz. Ben kirletir kirletmez diyemem ancak sonuçta tersane orası. Maliyetli ne işlerin altına giriliyor. Burada İzmir'i İzmir yapan körfezi kurtarmak için tersanenin oradan kaldırılması önemli."

KARŞIYAKA'NIN STADA İHTİYACI OLDUĞUNU HERKES BİLİYOR
Stat ile ilgili şu an planların olmadığının altını çizen Başkan Tugay, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“İktidarın yaptığı ve yapmaya devam ettiği statlar var. Karşıyaka'ya oranlar çok daha yeni olan, daha az hak etmiş olan yerlerde stat yapılıyor. Karşıyaka'nın stada ihtiyacı olduğunu herkes biliyor. Büyükşehir'in yapması üzerinde uzlaşma oldu ve süreç başladı. İhaleye çıkmak için teknik projelere sahip olmamız lazım ancak bunlara ulaşamadıklarını söyledi Büyükşehir Bürokratları. Hali hazırda teknik proje yoksa bunlar sıfırdan yapılacak.  Süreci Büyükşehir takip ediyor, ben de onlardan bilgi alıyorum. En son söylenen, bakanlığına yazı yazıldığını ve cevap beklendiğiydi. Ben bu tür konuların huzursuzluk konusu olmasını istemiyorum. Şu an benim yapabileceğim bir şey yok. Ancak tabii ki takip edip tekrar tekrar soruyorum. Büyükşehir; orada bir proje var ve onun üzerinden ihaleye çıkacağız diye kabul etti bu işi ancak böyle bir proje bize ulaşmadı. Ben kandırıldım demiyorum ancak bir şeylerin açıklıkla ifade edilmediğini düşünüyorum. Yapmak istemiyorlar, yorumu ise talihsiz bir yorum. Ben çok isterim yapılmasını. Keşke kendi imkanlarımız olsa ve hemen bugün başlatabilsek. Bir yapının statik projesi, betonarme projesi, altyapı projesi yoksa, nasıl yapabilirsiniz o binayı? Burada şu andaki yavaşlığın nedeni budur. Bunlar çözülür. Ne olursa olsun o stat yapılacak. Proje olmayınca kim nereye ne yapacağını bilemiyor. Ortalıkta fotoğraftan başka bir şey yok. Genel Başkanımız bize dedi ki ne olursa olsun şikayet etmeyin, siz çözüm makamlarısınız. Bunları siz konuyu açtığınız için diyorum. Yoksa bunları şikayet etmek için gelmedim.”

VATANDAŞLARIN DAVA AÇMASINI BEKLEMİYORUM
Cumhuriyet Mahallesi planlamaları ve yaşanan gerilimleri değerlendiren Tugay, asıl sorunun tapu sorunu olduğunu dile getirirken şunları söyledi:

"Üç kez mahallede toplantı yaptık. Son yaptığımız toplantıda, daha doğrusu toplantı bittikten sonra, sonra dışarıda arbede yaşanmış. Konu zaten mahkemeye yansımış durumda. Soruşturması yapılsın, kimse sorumlusu bedelini ödesin. Gerilim yaratan bir grup var. Beklentilerinin ne olduğu da anlaşılamıyor. Diyor ki, yeniden bir plan çalışması yapılıyor terkler ile ilgili şikayetleriniz var, bunlarla ilgili çalışmalar yapılıyor. Verebildiğimiz en yüksek emsali vereceğiz, mahalle planları tek seferde iptal edilmesin diye etap etap yapalım diye bilgi vermeye çalışıyoruz. Ancak bir türlü tatmin olmayan insanlar var. Problemlerini de tam ifade edemiyorlar. Çoğunun mülkiyet sorunu var. Tapusu yok. Bu sorunu çözmek içinde en etkili çalışmış belediye başkanı da benim. Şimdiye kadar 110 kişiye tapusunu verdik. Ne olursa olsun, bir kaynakla huzursuzluk yaratan bir grup var. Bu bir kentsel dönüşüm değil planlama. Çünkü mahallenin planı yok. Bu 40-50 yıllık bir mahalle. Kendi imkanları ile vatandaşlar bir yapılaşma yapmış ancak belediye bir planlama yapmış. Keşke orada planlama yapılsaymış da o zaman bu sorunlarla uğraşmazdık. Benden önceki belediye başkanları da planlama ile ilgili çok uğraşmış.  Ben vatandaşlar tarafından çok dava beklemiyorum ancak Şehir Plancılarından falan dava açılacağını bekliyorum."

ODALAR KİMSEYİ DİNLEMEZ
AK Partili isimlerin 'odalar CHP'nin arka bahçesi gibi' yorumlarına karşı çıkan Tugay, "Odaların iradesi üzerinden kimsenin baskısı olmaz. Odalar kendi doğruları ile kamunu hakkını savunmak adına her zaman herkese dava açarlar. Kendi üyelerine de dava açarlar. Biz odalara daha fazla saygı gösteriyoruz. Odaları bölmeye, kapatmaya çalışmıyoruz. Biz meslek odalarını iradesine inanıyoruz. Bu nedenle bu sempati hissediliyor ve bunda da bir önyargı oluşturmaya çalışıyorlar. Odalar kimseyi dinlemez" dedi.

BÜYÜKŞEHİR HENÜZ GÜNDEMİNE ALMADI
Emsal artışı ve K alanları ile ilgili son durum hakkında değerlendirmelerde bulunana Tugay, "K alanları ile ilgili bir sorun yok, geçti zaten. Yapıların yapılmamasındaki temel sorun, maliyetlerin çok yükselmesi. Piyasanın yarattığı tablo, bizim aldığımız kararlarla ilgili bir durum yok. Yatık binalar ile ilgili de binalar boşaltılıp yıkılıyor. Yeni yapılaşma ile ilgili kararlara itiraz olmuştu. Bununla ilgili süreç devam ediyor.  Herkesin uzlaştığı şu oldu. Orta ve ağır hasarlı binaların yeniden yapım sürecinde parselde yüzde 20 emsal artışı verildi. Fakat bir de ada bazlı dönüşümün önünü açmak doğru olur düşüncesi ile kentsel dönüşüm ihtiyacı olan bölümlerde, ada bazlı dönüşüm olursa emsal artışını uygun gördük. Ancak Büyükşehir henüz bunu gündemine almadı. Bu önerinin doğru bir öneri olduğunu düşünüyorum. Ancak bu şehrin genelinin de aynı kararda olması gereken bir durum. Büyükşehir belediyesi uygun görmezse yapılacak bir şey yok. Bazı alanlarda belki sınırlı tutarak aynı teklif yeniden düşünülebilir" diye konuştu.

NASIL KARDEŞÇE VE YOLDAŞÇA ÇALIŞTIĞIMIZI GÖRSÜNLER
İzmir'de son dönemlerde yaşanan örgüt ve belediye başkanı sorunun kendilerinde olmadığını vurgulayan Tugay, "Aramızda nasıl bir durum olduğunu görmek isteyen varsa Cuma günü sabah bütün Karşıyaka belediyesi meclis üyeleri ile bir arada kahvaltı edeceğiz, oraya gelsin.  Genel seçime hep birlikte ortaklaşa nasıl hazırlanacağız, nasıl çalışacağız, onu konuşacağız. Oraya gelip nasıl bir kardeşçe ve yoldaşça ilişkideyiz görebilirler. Bazen görüş ayrılıkları yaşanabilir. Bunu herkes yaşar. Böyle olsa bile bunlar insanları hemen koparmaz. Bizler önemli bir siyasi mücadele veren insanlarız. Başarılı bir sanayici olan ilçe başkanımız, kendi özel hayatından işinden feragat ederek görevi üstlenmiş ve iyi niyetle çalışma yapıyor. Karşıyaka'nın geçmiş dönemlerde çok kutuplaşmış siyasi dönemleri de oldu ancak biz bunu yaşamıyoruz. Ancak illa arayı bozalım, diyenler var. Ancak bizim ilçe başkanımız ile hiçbir sorunumuz yok. Beraberce önümüzdeki seçim döneminde CHP'yi seçime hazırlamak, oylarını arttırmak, birlik ve beraberlik içinde çalışan bir örgüt oluşturmak için çalışıyorum."

 
Başkan Selvitopu Karabağlar Kent Konseyi'ni ziyaret etti
 
Özgür Hızal üniversitelilerle buluştu
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
çağdaş 24 Aralık 2021 Cuma 10:30

Şu Karşıyakamın şanssızlığı müzesinin olmaması, müze olsa başkana zahmet olmayacaki gerek kalmayacak. Gerçekten harika fikirler, vizyonlar vs.. vs..

Yorumu oyla      2      3  
sezarın hakkı sezara 23 Aralık 2021 Perşembe 15:22

bu senede iyi aktroll yaptı valla.

Yorumu oyla      4      5  
Sade vatandaş 23 Aralık 2021 Perşembe 13:42

İşiniz gücünüz mazeret,sen seçilmek için aday olduğunda da AKP iktidardaydı,bunları bilerek aday oldunuz atıp tuttunuz özellikle Tunç Soyer,şimdi abidik gubidik işlerle vakit harcıyor çünkü iş yapacak ne kadrosu ne de vizyonunuz var,bahane çok icraat yok,Akp karşıtlığı olmasa sizin esameniz okunmaz izmirde,yazık izmir sizinle vakit kaybediyor,buca metrosu başlamadı,buca otogar tünelleri başlamadı,başlayıpta bitirilen proje varmı yok...

Yorumu oyla      6      5  
Adil ve eşit hizmet ilkesi 23 Aralık 2021 Perşembe 12:56

İZMİR BB kamu hizmeti olan toplu taşımada ayrımcılık yapmıyor . Mesela İzmir merkez ilçelerinde tüm toplu taşıma araçlarında ( metro, otobüs , vapur, tramvay ) 120 dk. aktarma hakkı var. Aynı haklar çevre ilçe belediye otobüslerini ( ESHOT ) kullanmak zorunda olan vatandaşlar için de var . Mesela çevre ilçe belediye otobüsünden iniyorsun ; 120 dk. aktarma süresi dolmadan tekrar toplu ulaşım aracına biniyorsun ( otobüs, metro, tramvay , İzban ) , dolmuşa biner gibi indi bindi tam ücret ödemiyorsunuz. Çünkü aynı İzmir merkez ilçelerdeki gibi aktarma hakkı olduğundan ( İzban da 25 km için - gittiğin kadar öde otobüs 10 km için ) 1.ci ve 2.ci aktarmada 0,50.- TL. ödeniyor. Mesela İzmir merkez ilçelerde toplu taşımada belediyenin araçları olan metro, otobüs , vapur , tramvay ile hizmet verilirken , İzmir BB ‘si İZTAŞIT ( özel halk otobüsü ) uygulamasında ısrar ederek çevre ilçelerden belediye otobüslerini( ESHOT ) tamamen çekerek toplu ulaşımı daha nitelikli yapmak için özelleştirme çabası içinde ; amaç daha iyi hizmet. Çünkü belediye ayrımcılık yapmak istemiyor . Belediye otobüsü yoksa , İZTAŞIT var. ( İZTAŞIT , 2019 Aralık ayında Seferihisar ilçesinde başlatıldı ) Aslında merkez ilçelerde de neden İZTAŞIT ( özel halk otobüsü ) uygulaması başlatılmadı ? Ayrımcılık olmasın diye herhalde yakın zamanda merkez ilçelerde de İZTAŞIT ( özel halk otobüsü ) hizmet vermeye başlar. 80 yılların 2.ci yarısında ne güzel halk otobüsleri vardı . Karşıyaka’dan biniyordun halk otobüsüne ; taa Narlıdere’ye kadar indi bindi , aktarma yapmadan tek araçla gidiliyordu . “ CHP li Belediyeler ellerindeki kısıtlı kaynaklarla mucizeler yaratıyor ) İzmir BB’nin toplu ulaşım uygulaması gibi . Merkez ilçe , çevre ilçe fark etmiyor . Herkes aynı haklardan faydalanıyor . Ayrımcılık yok.

Yorumu oyla      5      5  
tuna 23 Aralık 2021 Perşembe 11:35

vaktiyle iktidardınız ve belediye de sizdeydi iski yolsuzlugu akmayan sular toplanmayan çöplerden başka bir tek evet bir tek icraatınızı söyleyebilirseniz inanalım sizlere

Yorumu oyla      7      9  
Önder 23 Aralık 2021 Perşembe 10:22

Pişmanlığımızın Adısınız Sayın Başkan ne yardımcıların yardımcın nede ekibin. Size bir daha oy moy yok

Yorumu oyla      8      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Selvitopu Karabağlar Kent Konseyi'ni ziyaret etti
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar Kent Konseyi ...
Bornova’da Girit Gecesi
Bornova Belediyesi düzenlediği belgesel film gösterimi ve söyleşi ile ...
Örnekköy'de dönüşüm tanıtıldı... Soyer: İzmir’in geleceğini inşa ediyoruz!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi’nin üçüncü ...
 
Başkan Pehlivan’dan ‘Kubilay’ mesajı
Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, Asteğmen Mustafa Fehmi ...
Yeni ayrıntılar çıktı... O binanın akıbeti ne oldu?
Karşıyaka'da tartışmalara neden olan İZKA İnşaat'a satılan ve Karşıyaka ...
Büyükşehir evsizlere kucak açıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kışın bu soğuk günlerinde barınma olanağı ...
 
Aydın'dan otizm çalışmalarına öncülük
Otizm konusunda Türkiye’de önde gelen kurumlardan olan Tohum Otizm Vakfı ...
Spora emek ve gönül verenler ödüllendirildi
TÜRFAD İzmir Şubesi’nin Konak Belediyesi’nin katkılarıyla bu yıl 23’üncüsünü ...
İzmir'in belgeseli şimdi o üç ilçede!
Milli Mücadele’nin simge şehirlerinden İzmir’in kurtuluşunu anlatan “İzmir’e ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbimizi ateşe verdikleri gün!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva