HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Eylül 2016 Cumartesi - 13:44

Başkan tarih verdi: İZBAN ne zaman Selçuk'ta olacak?

Selçuk Belediye Meclisi Eylül ayı toplantılarının ikinci birleşiminde konuşan Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, İZBAN'ın ilçeye gelmesiyle ilgili duran ihale sürecinin yeniden başladığını belirtti, İZBAN'ın önümüzdeki yıl Haziran'a kadar Selçuk'a ulaşacağını söyledi

Başkan tarih verdi: İZBAN ne zaman Selçuk ta olacak?

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’nın başkanlığında gerçekleşen ve Meclis gündeminde yer alan konuların ve önergelerin görüşüldüğü toplantıda İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’nün Soğuk Hava Deposu ücretleriyle ilgili değişiklik idareden geldiği şekliyle oy birliğiyle kabul edildi.

Meclis gündeminde bulunan Deppo Efes ile ilgili konu hakkında konuşan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; depoda çiftçinin ürünü varken fiyat değişikliği yapmayı doğru bulmadıkları için hasat zamanı öncesi fiyat değişikliği yapma yoluna gittiklerini kaydetti. Başkan Bakıcı, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Biz bu havzadaki soğuk hava fiyatlarını dikkate alarak bir fiyatlandırma yapmanın doğru olduğunu düşünüyoruz. Manisa, Aydın, Muğla bölgelerinde yaptığımız çalışmalarda şu anda en düşük soğuk hava ücretine tabi olan bir soğuk hava deposuna sahibiz”

KAR PEŞİNDE DEĞİLİZ

Belediye olarak her zaman üreticiyi düşündüklerinin altını çizen Başkan Bakıcı; “Biz işletme ve iştiraklerde hiçbir zaman karı gözetmiyoruz. Biz başa başnoktasında olsun diyoruz. Ne kar edelim; ne zarar edelim. Üreticimizi korumak zorundayız. Bunun bilinci içerisinde hareket ediyoruz” dedi.

Deppo Efes’in işletme sistemi hakkında da bilgi veren Başkan Bakıcı; “Depo bazında kiralayan kesim bu işin üst düzeyde ticaretini yapan kesim. Küçük üretici daha çok oda kiralamaktan ziyade odaya kilo başına mal koyuyor. Küçük çiftçinin 75 kuruş olan kilo başına fiyatı belki biraz daha aşağıya çekme ya da sabit tutma söz konusu olabilir. Bizim önerimiz sadece oda fiyatlarıyla ilgili. Artırımımızda yüzde 20. Biz bu fiyat artışını yaptıktan sonra piyasanın yüzde 35 altındayız” dedi.

"600 BİN LİRALIK TEKLİFİ REDDETTİK"

Deppo Efes için göreve ilk geldiklerinde kendilerine kiralama teklifi geldiğini ancak üreticiyi korumak için bu teklifi reddettiklerini hatırlatan Başkan Bakıcı; “Biz göreve ilk geldiğimizde bize tamamen kiralama teklifi gelmişti. Tamamen kiraya verip paramızı alabilirdik. Hiçbir yük, sorumluluk almazdık. Ama bunu soğuk hava deposunun yapılma mantalitesine ters olduğu için kabul etmedik. Küçük çiftçimizi koruma uğruna bu 600 bin TL’lik teklifi reddettik” dedi.

İlgili gündem maddesi; Soğuk hava ücretlerindeki değişiklik yapılmamasını oy çokluğuyla alınan komisyon kararı reddedildi. İdareden gelen teklifin olduğu gibi arttırılarak kabul edilmesi ise oy çokluğuyla kabul edildi.

EFES VE ŞİRİNCE PLANLARI

Eylül Ayı Meclisi’nde alınan en önemli kararlardan biri de Efes Koruma Amaçlı İmar Planı’nda yapılan değişikliğin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilmesine oy birliğiyle karar verilmesi oldu. Başkan Bakıcı konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Efes Koruma Amaçlı İmar Planı daha önce hazırlandı, onaylandı. Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gönderildi burada da onaylanarak Koruma Kuruluna gitti. Daha sonra Selçuk’a davet edilen Koruma Kurulu, burada planlar üzerinde yapılan çalışmalarını sonuçlandırdı. Plan notlarında yapılan değişiklikler mecliste görüşülüp daha sonra İBB Meclisi’ne gönderilecek, oradan da kurula gönderilerek kesinleşmiş olacak” diyerek süreci özetledi. Efes 1. Derecede Arkeolojik Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilmesine oy birliğiyle karar verildi.

2007 yılında İl Özel İdaresi tarafından kabul edilmesine rağmen uygulanamayan Şirince Koruma Amaçlı İmar Planı Revizyonunun da görüşüldüğü toplantıda, meclis üyeleri tarafından uygun bulunarak İzmir 1 Nolu Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulunca değerlendirilmesi amacıyla meclis kararı alınmak üzere İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gönderilmesine oy birliğiyle karar verildi.

BAKICI'DAN İZBAN MÜJDESİ

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı meclis toplantısında çeşitli müjdeler de verdi. Meclis toplantısında İZBAN İle ilgili de bir müjde veren Başkan Bakıcı, duran ihale sürecinin yapılan görüşmelerle tekrar başladığını belirterek; önümüzdeki yıl Haziran ayına kadar İZBAN Hattı’nın tamamlanacağını müjdeledi. Meryem Ana Tabiat Parkı Projesi ile ilgili olarak da Doğal ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüyle görüştüklerini belirten Başkan Bakıcı, “Meryem Ana’dan istifade eden kişi sayısını arttıracağız. Hem ülkemizde, hem de dünyada ses getirecek önemli bir projeye imza atacağız. Böylesine bir çalışmayı yakından takip eden, destek veren Başbakanımıza ve Orman ve Su İşleri Bakanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

TAKSİCİLERİN SORUNLARI

Geçtiğimiz günlerde Kuşadası Kaymakamı, Kuşadası Belediye Başkanı ve Jandarma Komutanıyla Efes’teki taksicilerin sorunlarını çözmek için bir araya geldiklerini, oldukça sıkıntı yaşanan ve bu konuda alınan kararların uygulanmasını istediklerini belirten Başkan bakıcı; “Taksicilerle ilgili alınan UKOME Kararlarında limandan alınan yolcu Efes’e getirilir; Efes’te bırakılıp dönülür ifadesi vardır. Selçuk’ta 34 taksi, Kuşadası’nda 400’ün üstünde taksici var. Biz bu işi hem ilçemiz hem de esnafımız adına sonuçlandırmalıyız. Orada iyi bir sonuç elde edeceğimize inanıyorum. Bu iş herkesin katkısıyla müştereken çözümlenmesi gereken bir iştir. Orada hiçbir esnafımızı mağdur etmeden bir karşılama merkezi oluşturacağız” dedi.

MEZARLIK ALANI BELİRLENDİ

Meclis toplantısında uzun süredir Selçuk gündeminde yer alan mezarlık alanı ile ilgili sorun da çözüme kavuştu. Mevcut mezarlığın yanındaki alanda bulunan 3bin 750 metrekarelik alanın mezarlık olma kaydı ile büyükşehir belediyesine devrine karar verildi.

 
Rusya’dan Karadeniz’de 120 bin askerle gövde gösterisi!
 
Bir ünlü işadamı daha FETÖ'den tutuklandı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
10 Eylül 2016 Cumartesi 14:39

Yıllardır İZBAN hattına 3.hat geliyor, sefer aralığı 4-5 dakika olacak dendi durdu ama yapılan hiçbir icraat yok. Bu sistem yolcuyu kaldıramıyor kimse farkında değil mi ? Çin iskencesi gibi. Trenin ne zaman geleceği belli değil. Raylı sistemi en baştan yanlış yapınca şimdi tramvay gibi sistemler ile yamamaya çalışıyorlar da Alaybey sahil -Ataşehir arası tramvay yapmanın mantığı nedir ? Ulaşıma nasıl bir katkısı olacak ? Karşıyaka Tramvay Hattı AOSB' nin içinden geçip Çiğli Egekent İZBAN' a kadar gitmeli. Diğer taraftan da Bayraklı 'yı toplayıp Halkapınar' a gitmeli. Aynı şekilde Bornova Merkez-Salhane Tramvayı çöp bir proje. Bu proje yerine Bornova Merkez - Adliye -Halkapınar Metro Hattı ya da tramvay hattı yapılmalıdır. Boş işlerle uğraşmayalım.

Yorumu oyla      11      5  
10 Eylül 2016 Cumartesi 13:54

izban merkezde doğru düzgün çalışmıyor, isterse aya uzasın.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Valilikten flaş kararlar: Düğün yasakları!
Valilik, güvenlik nedeniyle kentte açık hava düğünlerine yasak getirildiğini ...
Bornova'da 9 Eylül korteji!
İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 94’üncü yılında, Bornova Belediyesi’nce ...
Buca'da bayramlaşma mesaisi
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Kurban Bayramı öncesi Belediye ...
 
Kocaoğlu 'yol arkadaşı'nı bırakmıyor: Hangi göreve gelecek?
Yaş haddinden emekli olan Eski Genel Sekreter’in bir belediye şirketinin ...
Pekdaş'tan bayram mesajı: Herkes için demokrasi
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Kurban Bayramı öncesi belediye personeliyle bayramlaştı.
Karşıyaka'da 2 bin kişilik bayram sofrası!
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Kurban Bayramı’nı çalışma ...
 
Gündoğdu'da 'İzmir'in bayram günü'ne muhteşem final!
9 Eylül’ü kutlamak için Gündoğdu Meydanı’nda buluşan binlerce İzmirli, ...
Büyükşehir'de bir kutlama bir de duygusal veda
Büyükşehir personeli ile geleneksel bayram kutlamasında buluşan Başkan ...
Bornova'da 9 Eylül coşkusu: Ata'nın anı evi açıldı
9 Eylül Şehitliği’ndeki anma ile başlayan törenler Mustafa Kemal Atatürk’ün ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva