HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Haziran 2021 Pazartesi - 12:21

Başkan Soyer iktidara İstanbul'dan seslendi: Gözünün üstünde kaşın var demeden...

İstanbul'un ev sahipliğinde 28-30 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ACE of MICE ve Gastroshow'un açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Yerel yönetimler, merkezi otorite, STK ve sektör çok daha sıkı bir işbirliği olmak mecburiyetindeyiz. Üstellik senin gözünün üstünde kaşın var demeden, birbirimizin eksikliklerin örterek, birbirimizin kusurlarını örterek çok güçlü bir dayanışma içinde olmak mecburiyetindeyiz" diye konuştu.

Başkan Soyer iktidara İstanbul dan seslendi: Gözünün üstünde kaşın var demeden...

EGEDESONSÖZ - Bu yıl 28-30 Haziran tarihleri arasında İstanbul ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan ACE of MICE ve Gastroshow'un açılış töreni gerçekleştirildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in de katıldığı toplantıda, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in yanı sıra çok sayıda siyasi ve iş insanı da toplantıda yer aldı.

Açılış töreninde kürsüye çıkarak konuşmasını gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentler arasında rekabetin olmasına vurgu yaparken, yerel yönetimler ve hükümet arasında birlik olması gerektiğinin altını çizdi.

DAYANIŞMA İÇİNDE OLMAK ZORUNDAYIZ
Toplumların ve yönetimlerin kendi içinde dayanışma sergilemesi gerektiğini belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Bugünkü organizasyona âdete bir müjde… 15 aydan sonra hepimizin içine su serpen ve gelecek umutlarımız yeşerten bir müjde. Elbette bu 15 ayı yaşanmamış sayamayız. Tam tersine yeni bir dünya, başka bir dünya olacak. Yeni normalleşme denilen bu dünyada bu krizi fırsata çevirebilenler ayakta kalacak. Dolayısıyla geleceğe bakarken, hem geçmişimizden esinlenerek, hem de yaratıcı teknolojileri ve yaratıcı fikirleri öne çıkararak yeni bir yön almak zorundayız. Dirençli bir turizm inşa etmek zorundayız. Yani yumurtaların hepsini bir sepete koymadan ama hepsini tek tek toz kondurmadan koruyarak yola devam etmek zorundayız. Sürdürülebilirlik ile ilgili güzel bir tarif var. Geçmiş ve gelecek arasındaki adalettir' diye. Gerçekten böyle. Geçmişimizden beslenmek mecburiyetindeyiz. Geçmişimiz yokmuş gibi hareket edersek, kötülük geleceğimizi de karartacak. O yüzden geçmişimizden beslenmek zorundayız. Ancak aynı zamanda geleceğimizi planlarken olabildiğinde yaratıcı, şehirlerarası rekabetçi olmak zorundayız. Çünkü geleceğin dünyası kentler dünyası. Kentlerin değerlerinin, zenginliklerinin, erdemlerinin öne çıktığı bir dünya. Bu dünya kurulurken, evet yaratıcı endüstrilerden yararlanmak lazım, geçmişi unutmamak lazım ancak bir şey daha önemli… Bu da kendi aramızda dayanışmamız. Yani yerel yönetimler, merkezi otorite, STK ve sektör çok daha sıkı bir işbirliği olmak mecburiyetindeyiz. Üstellik senin gözünün üstünde kaşın var demeden, birbirimizin eksikliklerin örterek, birbirimizin kusurlarını örterek çok güçlü bir dayanışma içinde olmak mecburiyetindeyiz. Çünkü pandeminin belki de hepimize öğrettiği en büyük ders, birbirimize ihtiyacımız olduğu gerçeği" dedi.

 
Muhittin AKBEL yazdı... Yasaklı günler ya geri gelirse?
 
AK Partili Çankırı'dan Kemeraltı ziyaretinden mesaj: 2024'te İzmir AK Belediyecilikle tanışacak
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülent ışık 28 Haziran 2021 Pazartesi 19:29

Tunç Soyer'e hayal kırıklığı diyen yorumcular asıl hayal kırıklığı çarşı, pazarda.Yoksa size aldığınız ürünler indirimli mi veriliyor. Yorum yazıyorsunuz ama Türkçe 'den bihabersiniz. Soru eki ayrı yazılır. Liyakat,liyakat.

Yorumu oyla      2      3  
Gerçek 28 Haziran 2021 Pazartesi 17:10

Kamu hizmeti olan toplu ulaşımda İzmir çevre ilçelerinde 90 dk. aktarma haklarını iptal ettiniz ( 10.02.2016 ) Yetmedi İzmir BB ait otobüsleri ( ESHOT ) Seferihisar ilçesinde toplu ulaşımdan ( Seferihisar - F. Aktay ) çektiniz. Yerine ne geldi . İztaşıt ( özel halk otobüsü ) İzmir merkez ilçelerde 120 dk. aktarma hakkı var. Çevre ilçelerde 120 dk aktarma hakkı yok. Ne var . İzmir’de toplu taşımada ayrımcılık var. “ Siz bizi birde iktidarken görün “

Yorumu oyla      2      3  
28 Haziran 2021 Pazartesi 17:09

Hayeller Paris; gerçekler Yeşildere, Gürçeşme, Ege Mahallesi, Hilal ...

Yorumu oyla      2      3  
sezarın hakkı sezara 28 Haziran 2021 Pazartesi 16:47

Tunç soyer in başarısız olması veya hayal kırıklığı adamın söylediklerinin doğru olduğu gerçeğini değiştirmiyor. AKP hükümeti muhalif şehirlere ki artık neredeyse tüm büyükşehirler bunlar. Yeterli desteği veriyormu? CHP belediyesi olan tüm büyük şehirlerin sıkıntısı bu ! en basitinden bir buca metrosu onayı için CB de18 ay beklendiğini bilmiyormusunuz yoksa youtube daki AKP li dayılar gibi "yalan onlar yalan" kafasına mı sahipsiniz?

Yorumu oyla      2      3  
izmir 28 Haziran 2021 Pazartesi 16:39

çok boş bir insan. 2 yıldır boşluk içinde yüzüyor ,yüzmeye devam edecek gibi de gözüküyor.

Yorumu oyla      2      4  
Ömer 28 Haziran 2021 Pazartesi 15:07

TUNÇ SOYER tamamen HAYAL KIRIKLIĞISINIZ.

Yorumu oyla      12      7  
özgür 28 Haziran 2021 Pazartesi 13:39

gerçekten çalışıyormusunuz yoksa hayallerinin anlamadığımız bir yerdemisin. çünkü ben hayallerimdeyken bile sizi anlayamıyorum.

Yorumu oyla      9      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menemen Belediyesi, iş bulma kurumu gibi!
Menemen Belediyesi’nin bünyesinde bulunan İş-Kur Hizmet Noktası, Başkan ...
Ünlü YouTuber, İzmir’i Visitİzmir’le Keşfediyor
YouTuber ve Blogger Emre Durmuş, Visitİzmir mobil uygulaması ile İzmir’i ...
Kemalpaşa’da sinekle yoğun mücadele
Hava sıcaklığının artmasıyla birlikte sinekle mücadelesini yoğunlaştıran ...
 
Başkan Kılıç’tan ‘cezaevi’ açıklaması: Buca trafiği için bir miladın arifesindeyiz
Buca Cezaevi’nin kaldırılmasına ilişkin çalışmalarda son aşamaya gelinmesini ...
'Mahalle Tiyatroları' kayıtları başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Mahalle Tiyatroları”nda üçüncü dönem ...
Konak'ın müzesine ödül onuru
Konak Belediyesi Necdet Alpar Mask Müzesi’nin, Tarihi Kentler Birliği’nin ...
 
EGOD ile Bornova Belediyesi’nden istihdam işbirliği
Bornova Belediyesi ile Ege Otomotiv Derneği (EGOD) ara eleman ve istihdam ...
Başkan Sengel adaylara seslendi: Bizim için çok önemlisin!
Efes Selçuk Belediyesi YKS’ye (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) giren ...
Kınık'ta kursiyerler ilk bitkiler için sahaya indi
Kınık’ta tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği kursiyerleri ilk ürünleri yerinde inceledi.
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbimizi ateşe verdikleri gün!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva